Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By Matthew
Ej ljudi treba mi pomoc... Zelim da konacno izadjem pred svoje roditelje kao gay a ne znam kako, n zelim vise da se krijem i ne zelim da ih lazem da kad treba sa nekim deckom da izadjem... Ne znam kako da zapocnem, odakle, da li postepeno da ih uvodim ili da im samo odjednom kazem... Govorim to svojim prijateljicama bez problema ni jedan strejt muskarac ne zna za mene, i smatram da ce to biti moj otac... Recite mi vasa iskustva! :)
Korisnikov avatar
By spliff
najbolje je bez ikakvog uvoda i uvijanja
npr, mama ja sam gay i imam dechka
By Matthew
oh ok, ali da li tvoji znaju da si? i ako da kako si im rekao/la
Korisnikov avatar
By spliff
moji su pokojni
ali su znali
na hiljadu puta postavljeno pitanje kada cu da nadjem edvojku, odgovorio sam sa nikad
posle toga su postavljali josh neka pitanja
kad su chuli odgovore prestali su da pitaju
nadam se da ovo pomaze ;)
Korisnikov avatar
By Pauceti
Dobrodosao na forum :)

Jel mozes da opises kakvi su stavovi tvojih roditelja? Jel su homofobicni ili nisu, kako komentarisu prajd ili nekog za koga znaju da je gay itd... Od toga zavisi kako ce reagovati pa je to pozeljno znati, kako bi mogao da se pripremis.
Ima ceo podforum o outovanju gde su korisnici napisali njihova isustva pa baci pogled, takodje ima puno saveta i pristupa.
By Matthew
O hvala puno... pa ovako, nekada su ok nekada nisu, tata je jednom prilikom rekao da su takvi ljudi rodjeni i da se to ne moze promeniti, kada je bilo na tv-u a mamino misljenje ne mogu da odredim :/(nerodjena sestra kaze da kazem prvo mami i da ce mi biti lakse) jednom je na MTVu bio dissaster date... naravno i 2 gej tipa nesto su se muvali otkud znam, i mama je prokomentarisala zasto oni stavljaju ovo na tv, kao da je nenormalno, i valjda je htela da vidi moju reakciju, ja sam samo spustio glavu i rekao, ne znam... posle izvesnog vremena dosao je moj deda, koji je extremno homofobican i rekao da treba sve pobiti na sta je opet moj tata odreagovao "gledao sam jednu emisiju i lepo su rekli da su ti ljudi tako rodjeni" mama je samo dodala lako je pricati ovako ali kada se vama to desi, i jos nesto dalje nisam cuo :/ tako da ne znam, sta vi mislite, mozda cak i znaju... a inace i moja mama me je pitala kao "matthew, zar se ti druzis samo sa devojcicama" ja sam odgovorio da da, i posle nista, kao da me ispituje, ali nikako da me direktno pita, sto ocekujem.. Hvala unapred na savetima :) zelim da skinem taj teret sa ledja sto pre...
Korisnikov avatar
By spliff
vrlo verovatno da znaju
ili barem pretpostavljaju
zato je najbolje da otklonish sve sumnje i mirna bosna
btw, stavovi tvog caleta mi se chine sasvim na mestu. bice josh bolji (ti stavovi) kada ukapira chovek da je njegovo dete (takodje) gay
Korisnikov avatar
By HalfJack
Dobro je prošao coming out kod oca, na kraju sam ja bio iznenađen njegovom reakcijom koliko je to dobro podnio. U tom trenutku kada izlaziš iz ormara pa malo si preplašen kakva će biti reakcija (duh), a kasnije osjećaš se bolje jer se oslobodiš tog tereta (duh number 2). Majka, pa... ona još uvijek ima neke napadaje tu i tamo. Pa ispituje neke gluposti. Prilično je dobro prošlo, šta ja znam vidim po tome što me nisu izbacili van iz kuće (takve stvari naravno postoje, na žalost). Sve u svemu je prošlo okej.

Ali o tome se inače ne govori puno. Tu i tamo se spomene i te situacije su komične i žalosne kada mi tata to spomenu jer onda provjerava dal će nas netko čuti pa zatvori sva vrata i moramo biti jako tihi ako će netko spomenuti riječ gej (više mi kaže 'tvoja orijentacija').

Overall mogao sam puno gore proći.

Što se tiče izlasku roditeljima you can never know? Očekuješ da će imati užasnu reakciju i onda te iznenade, a možda biti i obrnuto. Anyhow treba im vremena da se naviknu. Ako već želiš ići korak po korak reci jednom roditelju, možda će ti biti lakše.

Pozdrav.
Korisnikov avatar
By denbo
Pozdrav Matthew, i dobrodosao na forum :grin:
Pa nema tu nekog pravog recepta kako sve to da obavis. Eifranloo ti je dobro rekao- prvo procackaj sve price iz ovog podforuma, onda vidi i neke na stranim sajtovima i izaberi nacin koji ti najvise odgovara. Konkretno, meni je najlakse bilo da napisem pismo ( za svakog clana kuce po jedno :D ), jer sam tako mogao bolje da se izrazim...naravno, posle toga moras da se pripremis na paljbu sa svakakvim pitanjima :( ali samo polako, sve im objasni iskreno i ti si svoj dio posla zavrsio :smokin:
a kako ce ko reagovat'- to nema sanse da mozes da znas, i oni do tada gay-friendly mogu da reaguju totalno suprotno ( jer se sada radi o njima bliskoj osobi)...
ali na kraju ( posle par mjeseci) sve bude super, i siguran sam da cete moci o ovemo da pricate potpuno opusteno :grin:
svaka cast na odluci da im kazes :up: . drzim ti palceve, i javi kako je proslo :bye:
By Matthew
jao hvala, nije losa ova ideja sa pismom, vrv cu to da provam, a inace vec mesec dana citam kako su ljudi priznali svojima i gledam na netu... Hvala na podrsci :)
Korisnikov avatar
By bothways
Znas kako, svaki slucaj je drugaciji, mada se na mnogim mestima mogu povuci paralele. Ti najbolje znas svoje roditelje i najbolje (sto uopste ne mora da znaci "dovoljno dobro" :D) znas kako bi reagovali. Ja sam im se autovao, jer sam osetio jaku zelju za tim i nisu prihvatili bas najbolje (i dan danas, posle skoro 4 godine, ne mogu da prihvate tu cinjenicu, ali me i dalje bezrezervno vole kao sina jedinca). In hindsight, mozda i nije trebalo da im govorim -- bilo bi mi sada unekoliko lakse, ali nikad onda ne bih znao sta oni zaista misle o tome i ne bi mi pao taj veliki kamen sa srca. Tako da... napravi ocenu i poslusaj srce. :)
Korisnikov avatar
By Azdaja
ti najbolje poznajes yr roditelje, proceni sam...;)
Korisnikov avatar
By Chutzpah
Bilo je to jako zanimljivo outovanje, s obzirom da sam bila mrtva od nekog piva, rakije, bezobrazno gorkog lista i koje cega vec.. Tako da sam na neku njenu redovnu provokaciju, u cetiri sata ujutru, samo izbacila to iz sebe..

Ja sam biseksualna, doduse, mozda sam i lezbejka.. Mada to sad i nije relevantno. Siknula je 'Znala sam da se lizes sa onom tvojom #####' :neto: Rekoh: NE, ne lizem se sa naboljom strejt orkatinjom, koja uzgred ima decka vec trista godina.. :klap: Zalupila je vratima.. Nismo danima mogle da se pogledamo. Mada mi je redovno kupovala slatkise, i sve cime se redovno prezderavam.. Valjda u cilju da mi izbaci sotonske misli iz glave.. Nakon toga smo pricale, sve sam joj rekla, onako - prokisnjavajuci.. Kazala je da me voli, ali da ne razume i da me ne podrzava. Rekla je jos milion odvratnih i bolnih stvari, ali izostavicu ih.. Nisu mi bitne. Vise ne bole.

:hekla:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!