Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Aloha! :alien:

DakleM, necu da pisem roman i da opisujem celu situaciju, ali u kratkim tezama - musko, 16 godina, iz malog sam grada u kom se tracevi sire brzinom svetlosti; da sam gej zna par najboljih drugova i drugarica, zna keva, cale ne zna. Homofobija u svakom cosku, a ni rodbina ne oskuduje homofobima, sovinistima, i teskim nacionalistima.
No, uz sve to imam neku potrebu da se autujem javno. Naravno, ne da uzmem megafon pa da paradiram setalistem, ali mislim da bi bilo dovoljno na fejsu staviti 'men' pod 'interested in:', mozda i saljivi statuscic, tipa 'Alright people, let's get one thing straight: I'm not.'? :wundy:

Elem belem, kakva su vasa iskustva sa autovanjem na fejsu, i koje su po vama pros and cons dragog nam autovanja? (Pfft, autovanje - zvuci kao da pricam o automobilima :bljak: )

Inace, tumarao sam malo po ovom vasem forumu, vidim (bar mi se cini) da se uglavnom svi medjusobno poznajete i da ste svojevrsna ekipica, pa se nekako osecam kao nepozvan gost; al eto, smorio me voajerizam pa resih da se oglasim. :)

P.S. smajlici su vam extra :gric:
Korisnikov avatar
By Galadriel
:up: najbezbednije, najjednostavnije, najbrze bez smornih pitanja. face je za to idealan, ko napise nesto pogresno block i cao :smug:
Korisnikov avatar
By haemoglobin
meni pise interested in: men, pa niko ni ne pogleda to....masa ljudi koji su mi prijatelji znaju da sam peder, svi na faxu znaju da sam peder, stoga nemam problem sa tim.. A desavalo se da neko ko ne zna, zivi u zabludi da sam str8 mada pod info u profilu jasno pise man...Neko to dozivi kao zajebanciju
Korisnikov avatar
By Blady
Dobrodosao mali :)
Ako ti nesto znaci da ti to stoji, ti stavi :)

OT: Nisam autovana na fejsu, ali cesto postavljam linkove za nesto gay, i nemam nikakav problem.
Ja zapravo i zelim da mi se pojavi neki homofob, pa da ga izbrisem :)
A s obzirom da mi je familija na fejsu, trudim se da budem umerena.. i zbog nje mi stoji da sam "verena" jer nisam skroz autovana.

Iskreno, nije me nesto ni preterana briga, jer sam samostalna i zivim samostalno :)
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Problem mi je par prijatelja koje znam od najranijeg detinjstva i koji su mi dragi, ali su ogromni nacionalisti i vernici i zesci homofobi (zeludac mi se prevrtao od stvari koje su pricali za paradu :barf: ). Dovoljno smo se distancirali kad su saznali da sam ateista, i kapim da ce kad-tad morati da saznaju i ovo, al znam da nece dobro primiti i da ce to verovatno biti kraj prijateljstva... :( Za rodbinu me bas briga, vidjam ih samo kad dodju na slavu (cale je vernik i forsira te obicaje), tad malo fantaziram kad me pitaju za devojke; a i da saznaju, mogu izdrzati da me jednom godisnje gledaju sa cudjenjem/gadjenjem za stolom. :lood:
No, i dalje sam u dilemi :nesiguran:
Korisnikov avatar
By Kekica
Originally posted by ZlatnaPtica

Problem mi je par prijatelja koje znam od najranijeg detinjstva i koji su mi dragi, ali su ogromni nacionalisti i vernici i zesci homofobi (zeludac mi se prevrtao od stvari koje su pricali za paradu :barf: ). Dovoljno smo se distancirali kad su saznali da sam ateista, i kapim da ce kad-tad morati da saznaju i ovo, al znam da nece dobro primiti i da ce to verovatno biti kraj prijateljstva... :( Za rodbinu me bas briga, vidjam ih samo kad dodju na slavu (cale je vernik i forsira te obicaje), tad malo fantaziram kad me pitaju za devojke; a i da saznaju, mogu izdrzati da me jednom godisnje gledaju sa cudjenjem/gadjenjem za stolom. :lood:
No, i dalje sam u dilemi :nesiguran:
Imam slican problem.Kada sam ja drustvu rekla dam ateista, svi su me gledali ispod oka, ono kao "pazi ovu budalu, ide pravo u pakao. bog ce je kazniti" :lol:
Imam dosta drustva koji su vernici.A kada cujem sta govore o gejevima poludim, ali opet ćutim, retko kada udjem u raspravu oko toga.Drugarice su me čak i peckale, jer verovatno sumnjaju, ali sam ih iskulirala (čudim se kako sam uspela).Ako mislis da posle srednje skole predjes u neki veci grad, Beograd recimo, onda cuti, ne moraju sada svi da ti saznaju da si gej.A posle kada odes, zabole te.Jer verujem nece ti biti svejedno dok ti budu dobacivali i ismejavali te, znas i sam kako muskarci vole da glume mangupe -.- . Nekada je jednostavno bolje prećutati neke stvari.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Evil Barbie, hmmmm, mozda si u pravu? Doduse, ja uzivam u spustanju tih 'mangupa'; sta's, valjda imam taj neki smisao za sarkazam :D ; tako da mi stvarno nije problem dobacivanje, vracam istom merom... A skola je ionako prosla, mozda je sad taman vreme da se outujem da bi ljudi to iskulirali do kraja raspusta? :evilwait:
Korisnikov avatar
By tebra
Tebra, ista prica... mali grad, homofobicna sredina, a takvo i drustvo i familija, tako da te razumem.

Nemoj jos da se outujes preko fb, bar dok ne odes iz tog grada. Znam da cu ja tako postupiti. Isto je i mene uhvatio u pocetku taj nalet outovanja i u jednom trenutku sam hteo da promenim "interested in" opciju, ali onda sam zastao. Ipak, ako je sredina zaista zaostala kao sto opisujes ko zna kakve probleme ti mogu napraviti razni debili jer ce to doci i do takvih. Znam kako je to kad se tracevi sire brzinom svetlosti. Necu to zbog sebe i svoje familije.

Vec sam poceo sa eliminacijom prijatelja tako da, do trenutka kad budem otisao odavde, nadam se da cu imati samo cool ljude na listi tako da mogu slobodno da napisem da me interesuju muskarci.
By Glasnik
Dobro došao i s moje strane! :D

Što se tiče ateizma:
Nisam ateista. Pre bih rekao agnostik, ali niko od mojih prijatelja s tim nije imao problem. Što vernici što razni drugi, da tako kažem. Valjda imam liberalno društvo, šta znam...

Što se tiče autovanosti na fejsu:
Htedoh da preporučim isto što je i Ivl_Barbi rekla. Dakle, ako prelaziš za BG ili neki veći grad onda možeš to, a ukoliko ostaješ u tom malom mestu to ti može prouzrokovati dosta problema. :shrug: Budi obazriv jer ne moraju svi da znaju još uvek. Mlad si ti. Ne trebaju ti još te dodatne brige. :lol:
Korisnikov avatar
By Kekica
@ZlatnaPtica

Svi mi imamo barem malo potencijala u sebi za sarkazam :D .Ali vidi, moj ti je savet da se ne outujes, imas tek 16god. ja imam 17 tako da te razumem i kazem ti to iz licnog iskustva.Jeste sada raspust i sve to, ali veruj mi, ima onih koji će jedva čekati početak škole kako bi ti to da si gej nabijali na nos.Neće tebi pre svega biti prijatno.I ja sam iz malog mesta, ovde vide curu u autu sa drugom, vide je da proseta sa nekim i odmah je kurva, takav je narod, glup i zatucan, jedva cekaju socne traceve, a ako ih nema sami ih izmisle.Bolje ti je da ćutiš, ima vremena za outovanje.I nikada ne veruj NIKOME!BAS NIKOME!Ja sam tako rekla jednoj drugarici i bila je stvarno ok.Dok mi jedno leto nije prisla sa drugom drugaricom i ta druga mi je rekla "E, ja sam u vezi sa Jovanom", ja je pitam "Pa sta", a ona me ladno pita "Je li ti krivo".Tada sam povezala konce i shvatila da se na nikoga ne mogu osloniti.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Ne dozvoli ni slučajno da te spreči to što se ovde čini da smo svi ekipica. Ne znamo se svi međusobno.

I nemoj se ni osećati kao nepozvan gost. Vrlo si dobrodošao.

:)
Korisnikov avatar
By Kekica
Ne veruj ni u to da si dobrodosao, LAŽU!Da znaš šta su tek meni radili :cupakosu: .Izgleda da pedere vise vole :durenje: :oklagija: :usamljen: :lol:

:peace:
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Pederska zajednica se drži mnogo bliže nego lezbejska. :njanja:

Toliko blisko, takoreći, kožu uz kožu. :lol:
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Hahahahaha :lol:
Hvala svima na savetima :) Ipak cu sacekati jos malo.... A ako uradim, prenosim utiske :D
By ~ Le Saint X ~
Ja koliko znam
tj rekli mi
jer sam ja kod nekih 1000% str8 ljudi
video interested in men
ili
men and women

da to znaci

za koga si zainteresovan da te kontaktira
tj bude frend ili posalje frend req

tako da...
ne vidim cemu fuss oko
Interested IN
Korisnikov avatar
By *deni*
Ali, zaista nisam imao pojma da se informacije koje o sebi damo na fejsu toliko ozbiljno shvataju.
Drugarica i ja se nedavno dogovorili da stavimo u statuse da smo verenici, čisto zajebancije radi, kad ubrzo krenule ženice na pijaci da čestitaju i njenoj i mojoj majci na našoj veridbi.
:njuska:
Meni je fejs prvenstveno portal za zabavu, ne mora sve što piše da bude istina.
Korisnikov avatar
By blenta
moj drugar iz osnovne koji je policajac
dobar ko lebac al IQ na nivou tresnje
stavio na fejsu interested in men
i odgovor na zasto bese:
pa ono, vise volim da se druzim s momcima
idemo na pivo, gledamo tv
Korisnikov avatar
By Anhedonie
meni je pisalo "interested in men" ali sam skolnio na molbu keve (koja hakovala sestrin fejs, par puta smo chatovali -.- ), zamolila me je zbog nje i sestre i ostale porodice, zna da da su debili u gradu u kom je (mali prcvarnik) a ona je osudjena da ostane tamo pa eto, toliko mogu da joj ucinim pa sam sklonio.

al u sustini nema puno razlike, barem meni.
Korisnikov avatar
By Srklet
bjezi glavom bez obzira iz provincije. zivot za pedere je drugdje.
Korisnikov avatar
By Srklet
ps
to sto zivis u malom homofobnom mjestu trenutno ipak ne mora biti potpuni gubitak vremena. ok, nisi bas u situaciji da dozivljavas teen love i sl., ali si zato u mogucnosti, narocito zahvaljujuci sto imas pristup netu (sto je za generaciju od samo prije 10-15 godina bilo fantazija), da se obrazujes i informiras o tome sto znaci biti gej, da promislis o heteronormativnim i homofobnim drustvenim normama kojima nas se sve pokusava odrediti, da se informiras o gej proslosti i sadasnjosti, da se u sto vecoj mjeri oslobodis internalizirane homofobije. (da, uostalom, naucis sto sve ovi izrazi znaci, ako ne znas :D )

bit ce prilike u zivotu da sve isprobas u praksi, no ona ce biti manje kaoticna i stetna ako unaprijed znas malo o svemu tome.
Korisnikov avatar
By constantine
ZlatnaPtica wellcome

srecno sa autovanjem... ja nisam i nemam potrebu... ali sve je to stvar ukusa
By Glasnik
^
:klap:

Drago mi je što ima na forumu ljudi koji ovako dobre smernice mogu da daju novajlijama.

:up:

Edit: Ovo je bilo upućeno Popaju. :D
Korisnikov avatar
By horus.
video sam na fejsu kod nekoliko strejt likova pametnica iz japana:

interested in woman

sex: woman...

:lol:

:radosnice:
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
@Popaj - Sve sam ja to istrazio, i sa bioloske strane i socijalne i psiholoske i edukovao se sto je moguce vise, opusteno! Pa cak sam sa drugom radio i naucno-istrazivacki rad na temu homoseksualnosti (Gay Marriage - Yay or Nay) koji je osvojio trece mesto na republickoj smotri centra za talente. ;)
(srecom, niko od ostatka drustva ne zna koja nam je bila tema! :awesome: )

Inace, da budem potpuno iskren, ja sam trans, ali nije mi neki problem biti 'samo' gej dok ne promenim pol. Cesto se i dvoumim oko toga da li uopste da menjam pol, s obzirom koliko je to naporan proces... Haos... Cudna je ljudska seksualnost! :lol:

Hvala vam svima na savetima i dobrodoslicama, ipak se ja necu autovati jos uvek, vratih se iz grada gde su ortaci zahvatili tu temu i zeludac mi izvrnuli cega sam se naslusao.... Moj entuzijazam za autovanjem je skrhan. Dok ne zapalim na studije - my lips are sealed. :cekam:

P.S. Blento, moram da skrecem oci s tvog avatara koliko je hot, nije zdravo! :lood:
Korisnikov avatar
By Azdaja
odluci sam :)

autovana sam...hmm i udata za naseg forumasa royala :love:

:lol:
By alexandermagic
Čemu tri upitnika?

Elem, sačekaj da odeš na studij. Važno je da imaš svijest i potrebu da se autuješ.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!