Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By tebra
Cao! Stvarno ne znam odakle da pocnem posto mi je extremno tesko ovih dana.
Pre godinu dana sam priznao sebi da sam gay. Do tad, cvrsto sam verovao da ono sto osecam je samo prolazna stvar i da cu ipak zavrsiti sa nekom devojkom i zasnovati "normalnu" porodicu u buducnosti. Imao sam dobru prodju kod devojaka. U neke od njih sam stvarno bio zaljubljen u datom trenutku. Glavna prekretnica u mom zivotu bila je, kada sam sa 18, probao da prvi put imam sex sa devojkom. Cist promasaj, cak ni blowjob, potom, nije pomagao. Jednostavno, uopste nisam mogao da se napalim u potpunosti. Mislio sam da je to kraj mog zivota, ali devojka je imala razumevanja i zadrzala je to za sebe (bar se nadam). Tu noc smo raskinuli. Od tad, bio sam sa jos par devojaka, ali uvek bih raskidao kada je trebalo da doje do sexa. Te veze su mi pomogle da u javnosti prikrijem svoju sexualnu orijentaciju. Kretao sam se u takvom drustvu, koje bi jednostavno rasturilo od batina ili ne daj Boze, ubilo, bilo koga ko otvoreno prica da je gay.
Zbog toga sam se poslednjih 2 godine povukao, slabo izlazim i oko sebe imam nekolicinu iskrenih prijatelja, koji su stvarno extra, ali i dosta homofobicni. Kada je bila gay parada, imali su reakcije tipa, sve to treba pobiti, zatvoriti i sl...Zbog toga se ne usudjujem da bilo kom od njih priznam istinu.
Druga, otezavajuca okolnost je moja porodica. Ne bih sad da zalazim u detalje, ali cale bi me se sigurno odrekao, izbacio iz kuce, a bracu najverovatnije ne bih video u zivotu.
Pre par dana, napunio sam 22. Vec vise od godinu dana nemam devojku, jer ne zelim vise da bilo koga obmanjujem na taj nacin. Samoca me je u potpunosti promenila, tako da sam sad na ivici pucanja. Jedino sto mi odvlaci misli od toga su obaveze na faxu i odlasci u teretanu, ali najgore je kada imas visak vremena, pa jos izadjes i vidis da su svi oko tebe u nekim vezama, srecni, zagrljeni, a ja...nigde nikog.
Ne zelim da zivim u samoci. Ubija me to sto ne znam nijednu jedinu gay osobu. U gradu ima nekoliko isfeminiziranih muskaraca, koji su verovatno gayevi, ali to mi je tako odvratno. Msm, izvinjavam se ako na forumu ima takvih, ali to mlataranje rucicama i glas k'o u neke pi*ke, zna opasno da iritira.
Voleo bih da upoznam nekog gay decka, koji se ponasa normalno, ali to je izgleda nemoguce u mom slucaju (zivim u malom gradu i svi se znaju, makar, iz vidjenja). Sex me ne zanima. Samo bih voleo nekog ko ce me zagrliti, ko ce mi pruziti bar malo razumevenja i neznosti. Mnogo mi nedostaje taj osecaj zaljubljenosti. Ne znam sta da radim. Da li vredi ovako ziveti, jer ovo i nije zivot??? Kriti svoje pravo lice i ziveti u strahu bez trunke ljubavi...Mnogo volim zivot, cak poslednjih dana intenzivno slusam od Hurts "Wonderful life", ali...
Ne zelim da naudim sebi. Pomagajte!!!
Internet do skoro nisam imao, tako da mi je sada mnogo lakse kada pogledam neke forume, tekstove i iskustva drugih, ali taj spokoj traje par dana i nakon toga opet sve isto. Ocajan sam!!!
Korisnikov avatar
By erkondisn
ne opterecuj se s okolinom i radi sto ti je drago...

takvih kao ti sigurno ima i u tvojoj sredini, medjutim, skrivaju se, isto kao ti... :)

ako su ti prijatelji tako iskreni i ekstra, ali izrazito nepopravljivo homofobicni, mozda je vrijeme i da preispitas svoj odnos s njima i polako se das u potragu za novima - Internet je carobna stvar, a medju svim tim kukoljem nađe se uvijek i žito ;) . i ajd jebote zivni malo optimizmom, nisi ni prvi ni zadnji u slicnim situacijama...
Korisnikov avatar
By hlaefdige
RAZUMEM ja da je tebi isfeminiziran muskarac ruzan, ali ako zelis razumevanje za sebe, moras da ga pruzis i drugima.....ti ljudi umeju da budu hrabriji nego ti i ja zajedno! i to treba ceniti!

dosta ljudi ovde zivi u tako nepovoljnoj situaciji kao ti...ali jel'.....mislim da si na pravom mestu...procunjaj forumom, procitaj tudja iskustva i pokusaj da nadjes mesto za sebe.....priznao si sebi ko si, to je pocetak...

....licni savet....oslobodi se predrasuda sto pre....bice ti lakse...
Korisnikov avatar
By Tungi
Srecan si,neki jos nisu dosli do tog stadijuma-priznavanja.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Dok god čovek živi u njemu postoji nada. Ne može biti beznadežan slučaj samo puno težak.

Sećam se tih problema kada sam imao jedno 15/16 godina i znam da tada ono što mi je najviše pomoglo jeste što sam se autovao jednoj drugarici.
Sama ta činjenica da mogu nekome da komentarišem momke, da govorim o takvim stvarima koje su lepe a koje želiš da podeliš sa nekim je barem meni pomogla da meni padne jedna stenčuga sa srca i osećao sam se emotivno jako rasterećeno. Što bi istovremeno bio i moj savet.

Ili druga opcija, ako je to za tebe preveliki korak, je da visiš malo više na forumu, dopisuješ se, iskazuješ mišljenja, nađeš istomišljenike, nađeš se sa njima, stvoriš malo okruženje i time imaš takođe jedan ventil gde bi mogao pričati o svojim problemima i da čuješ tuđa iskustva. Po meni je ovo jedina luka u internet moru gde se mogu naći smisleni ljudi.

E, sada, što se tiče samog autovanja, ta moja drugarica je zaista dobra, i šest godina posle još uvek potvrđuje moje ukazano poverenje. Valjda treba samo znati proceniti šta se kome može reći i malo opipati teren.

I naravno: dobrodošao u zajednicu. :shmi:
Korisnikov avatar
By bern
Originally posted by manjane

Sex me ne zanima. Samo bih voleo nekog ko ce me zagrliti, ko ce mi pruziti bar malo razumevenja i neznosti. Mnogo mi nedostaje taj osecaj zaljubljenosti. Ne znam sta da radim
Sve nas seks zanima, samo nemoj dopustiti da on pomuti ovaj dio o "razumjevanju i nježnosti". To kako se sada osjećaš će vremenom proći. Upoznaćeš muškarce (možda baš feminizirane), družićeš se, ali sjeti se ovih svojih riječi ako ikad kreneš stopama promiskuiteta.

Jedno je priznati da si gay (čestitke na tome), mnogi na tom ispitu padnu. Drugi ispit je da budeš autentičan, što je mnogo, mnogo teško. Zvuči komplikovano... pa neću da dužim.

Prošetaj forumom, pogledaj šta ljudi pišu i cijeni ih po onome kakvi su, a ne prema stereotipima. Biće ti lakše, već su ti rekli, kad se oslobodiš predrasuda...
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
I bitno je da piskaraš po ovom forumu. Nemoj se plašiti iznositi svoje mišljenje.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Originally posted by bern
Originally posted by manjane

Sex me ne zanima. Samo bih voleo nekog ko ce me zagrliti, ko ce mi pruziti bar malo razumevenja i neznosti. Mnogo mi nedostaje taj osecaj zaljubljenosti. Ne znam sta da radim
Biće ti lakše, već su ti rekli, kad se oslobodiš predrasuda...
Korak po korak, stereotip po stereotip. Bitno je da se čovek oslobodio stereotipa povodom sebe...

Mada bih se ja klonio tih homofobičnih ljudi. NIKO ko ne zna SVE o meni ne može biti moj pravi prijatelj..

A nisu feminizirani ljudi "pičke" nego ti homofobi..
Korisnikov avatar
By Srklet

Drugi ispit je da budeš autentičan, što je mnogo, mnogo teško.
couldn't agree more.
Zvuči komplikovano... pa neću da dužim.
ah, kako ti to dijelis savjete kad ti se ne da objasniti najvaznije. :hand:
Korisnikov avatar
By Berserker
Originally posted by hlaefdige

RAZUMEM ja da je tebi isfeminiziran muskarac ruzan, ali ako zelis razumevanje za sebe, moras da ga pruzis i drugima.....ti ljudi umeju da budu hrabriji nego ti i ja zajedno! i to treba ceniti!
meni su u početku bili baš bzvz... sad to zavisi od osobe do osobe

@ manjane
evo ja se prijavljujem za upoznavanje, da za početak probijemo led :right:
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by hlaefdige

dosta ljudi ovde zivi u tako nepovoljnoj situaciji kao ti...ali jel'.....mislim da si na pravom mestu...procunjaj forumom, procitaj tudja iskustva i pokusaj da nadjes mesto za sebe.....priznao si sebi ko si, to je pocetak...

....licni savet....oslobodi se predrasuda sto pre....bice ti lakse...
:odlicno:

Od reci do reci.
Korisnikov avatar
By 2kune
čovjeku je zapravo nevjerojatno lako pomoći sad i odmah... umjesto da pizdite po forumu odite ga fino izvuć na piće i druženje... to je sve što je sada potrebno... ovo ostalo dolazi kasnije i nekako samo od sebe... više ili manje...
Korisnikov avatar
By Galadriel
2 manjane

i sad ti kazes nekom da ima glas ko u p*cke :isus:

pa bori se mister macho
Korisnikov avatar
By (Hilbert)
Razumeo sam onaj deo o skrivanju, i saosecam se - sto se kamufliranja tice,
radio jednom, i vise nikad necu. Ako neko ne zeli biti autovan, dovoljno
ga muci sto svoju seksualnost ne moze da pokaze, stoga trud da se kamuflira muvanjem
sa curama, stvarno bude previse.

Onaj deo o "priznavanju sebi", razumem, ali ne saosecam se, strano mi je, jer oduvek sam
znao sta (jedino) volim. Nije mi tesko da zamislim da ti je to saznanje bilo tesko samo po sebi.

Na kraju, stvarno bi trebalo da uradis to sto osecas da ti treba - upoznaj nekoga.
Neces imati srece mozda prvi put, ni drugi, ali nacice se neko ko ce ti biti zanimljiv.

Imas vise gay dating sajtova koji ti mogu pomoci (gayromeo.com npr.)

OK je ako te feminizirani ljudi ne privlace, ali pomisli koliko su oni hrabri i samosvesni,
odgovorni prema sebi, da budu ono sto jesu i pored neprihvatanja u drustvu. Zato,
nisu za ismevanje nikako, nego za divljenje i postovanje. Imam jednog veoma feminiziranog
druga (ne znam je li je gej), divan decko, i svima nam je njegova feminiziranost simpaticna
nikako odbojna, i svi mu se divimo na hrabrosti. Ja je nemam ni upola k'o on, a i vecina
ljudi koje znam.

I, da, samo hrabro. Pred tobom je dugo i uzbudljivo putovanje, i
ako budes pazljiv, bez posledica takodje.
By alexandermagic
Što li sad ne može da uskrsne teta Daca. :sigh:

OnT: Imaš 22 godine i prestani se ponašati kao pizda, već delaj. Nemaš nikakve koristi ni od mojih ni od bilo čijih savjeta, ako ne počneš raditi nešto konkretno kako bi promijenio svoju situaciju. Nikad nemoj zaboraviti i da se moraš materijalno osamostaliti da ne ovisiš o bilo kome, pa ni o roditeljima.

Btw, ti prijatelji ti nisu prijatelji, jer da jesu prihvatili bi te onakvog kakav jesi, ma o čemu da se radi.
Korisnikov avatar
By *deni*
Ako je situacija takva kakvom je opisuješ, odnosno ako su gayevi toliko omraženi u miljeu u kojem živiš, onda ti je za sada najpametnije da nastaviš da skrivaš svoju prirodu, pa dokle doguraš.
Mlad si još, tek su ti dvadeset i dve, u razvoju si, pa je i normalno što ti je još uvek jako bitno šta će okolina reći i što se plašiš da ne postaneš ozloglašen ili, kako kaže jedna mlada pederka iz mog rodnog mesta - '' Neću da svet upire prstom u mene. ''
Ćuti, radi šta ti prija, ne razmišljaj mnogo, opusti se, pravi se lud, studiraj taj fakultet, pa će već nekako da bude.
Srećno.:vijaca:
Korisnikov avatar
By bern
Originally posted by Popeye
Pa, sa nekim ko tek ulazi u LGTB zajednicu svakako treba pažljivo. Ne zato što ne bi shvatio(la) neke moje tamo opaske i sažvakane tuđe teorije, već što je toga mnogo - i zbunjujuće je.

Uostalom, ovakve teme često prerastu u flejmovanje, pa sam i sa te strane pažljiv.

Nadam se da će se manjane brzo oglasiti.

Mislim da bi trebalo otvoriti top temu samo sa linkovima ka temema koje su otvorile novajlije na rubu sopstvene seksualne revolucije... :)
Korisnikov avatar
By tebra
Eeee, evo sam. Hvala svima sto ste odvojili vreme da procitate moju poruku. Mnogo je lep osecaj kada podelite to sa nekim (pa makar i na netu). Hvala na savetima. Danas sam bas nesto raspolozen. Do sad mi je bio ortak, sprdali se...

:pivce:

Mislim da cu poslusati denija. Probacu da iskuliram sve, bar dok ne prodje fax (nadam se da cu zavrsiti sve do oktobra), pa posle, pravac u BG. Samo da izdrzim...
Videcu da se outujem drugarici, pa mozda i najboljem drugu...Samo da sve prodje kako treba. Znam ih od kad znam za sebe. Valjda ce prijateljstvo pobediti...

Pozz, braco moja!!!
By Glasnik
Originally posted by Popeye
Pa, sa nekim ko tek ulazi u LGTB zajednicu svakako treba pažljivo. Ne zato što ne bi shvatio(la) neke moje tamo opaske i sažvakane tuđe teorije, već što je toga mnogo - i zbunjujuće je.

:up:

Bern je ovde jako u pravu. Kada sam prvi put došao ovde i krenuo jedno veče da čitam sve moguće postove - nije mi bilo dobro. Dakle, ne sve odjednom.

OT: Slušaj šta ti govore ljudi koji su u ovome mnogo duže od tebe jer ima ovde jako dobrih saveta. Ja sam im na tome svakako zahvalan. :grouphug: I najbolje je da nađeš bar jednu osobu kojoj možeš da kažeš jer je posle mnogo lakše. Preporučljivo je i da upoznaš nekog s foruma ili odakle već čisto da porazgovaraš s nekim ''iste sorte'' oči-u-oči. :D
Ja sam ovo već odradio te mogu samo da te podržim i kažem da ćeš pregurati ovo što sada proživljavaš sigurno. ;)

I da, kao što su mnogi rekli već, nemoj biti toliko oštar prema fem momcima. :chilling:

Pozzz i javljaj se s vremena na vreme.
Korisnikov avatar
By EnRage
Kako smo mi njemu brzo pomogli, zaokrenuo se čovjek u trenu :D
By Speculum Columbae
Moram da stanem uz autora teme, jer je sam u svemu ovome, iako vidim neke početničke greške.
Mali savet - prestani toliko značaja da pridaješ seksu, gej, ili strejt i život će ti biti lakši i lepši, otvoreniji i bolji.
Korisnikov avatar
By wizzy
Pa slicna situacija je bila (jeste) kod mene. 20 godina, priznajes sebi ko si, zivis u manjem gradu gde svako svakog zna, gde su svi zestoki homofobi, cak i prijatelji koje znas ceo zivot su takvi, roditelji koji ni u ludilu ne bi mogli da shvate da njihov sin! Alo njihov prvenac moze da bude PEDER! Jos cale vojno lice... Muka ti je vec odavno od svega... Nikad ne mozes da ostvaris pravu vezu sa devojkom jer te ona iskreno vise od drugarice i ne zanima. I tako jedan dan ti je sve crno, drugi vidis da ti se neki decko osmehnuo ili neku slicnu potpunu banalnost, ali i ona je dovoljna da te iscupa iz mraka iako znas da iz njega neces skoro izaci, al se ipak nadas. Bar jos disem, to ja uvek govorim sebi:(
By Glasnik
^
Zapravo, iznenadio bi se koliko tih ljudi s kojima si ''dobar ceo život'' i koji izgledaju i govore kao homofobi mogu da se promene kada im kažeš da si gej. Ja nisam mogao da verujem, ali je moja seša bila jedna od osoba koja je imala JAKO homofobne izjave i pljuvala po Prajdu, a nakon što sam joj rekao da sam ja gej, ona ne prestaje da se informiše o borbi za prava gej osoba. ;) Oh God I love her... :dance: Ima takvih ljudi i u tvojoj okolini, sigurno... Videćeš već vremenom... :pivce:
Korisnikov avatar
By wizzy
Aj da ne bude bas sad toliki crnjak, meni je ovaj forum dosta pomogao, hvala vam svima na tome, cak sam napravio profil na Romeu,a li za sada samo chat, priznajem bojim se da napravim taj sledeci korak, da upoznam nekoga... Manjane ne znam jos da li si ti imao ikakva gay iskustva, ja srecom jesam, cak moram priznati imam izgleda neku osobinu (sad ce svi femi, femi, iako nisam, potpuno obrnuto- citaj cale vojno lice) valjda onaj gay radar, ako tako nesto uopste i postoji, pa je usled toga dolazilo do raznih kombinacija. Ali sve je ostajalo na sexu, nikakve vece emotivne veze nije bilo... A da stvar bude jos paradoksalnija, neki od tih 'st8-era' sa kojima sam bio imaju najgori moguci stav o gay populaciji. Autohomofobi, a ovamo daju guzu samo tako:)
By Glasnik
Zašto misliš da samo fem momci imaju ''gaydar''?
Što reče Dante - trudi se da se oslobodiš predrasuda. ;)

Pa, dečko, ti si već ''upoznavao'' neke gejeve po priči. (Samo nisi preko foruma. :P ) A i ljudi na forumu ne ujedaju. :D Provereno ima dobrih ljudi koji bi iskreno s tobom razgovarali. Probaj - ništa ne košta. ;)

Nisam pametan da govorim koliko je pametno da praviš ''razne kombinacije'' a da pritom niko od ljudi koje poznaješ ne zna da si ti gej. Treba ja još da prođem da bih na ovo dao odgovor... :skola:
Korisnikov avatar
By wizzy
Nisam ni rekao da samo fem momci imaju "gaydar" ili kako vec... Ne znam odakle ti to:ozbiljan: Sto se tice "ljudi sa foruma" da li ujedaju ili ne moram prvo da proverim pa javljam:shmi: Za pravljenje "raznih kombinacija", pa one se spontano dogode, a ja stvarno ne mogu da kazem NE! Kakve to veze ima da li neko koga poznajem zna da li sam gay ili ne?
By Glasnik
Nakon što si rekao da ''imaš tu osobinu'' u zagradi si naveo da će sad svi reći da si zbog toga fem. Ili sam ja možda pogrešno protumačio ono ''sad će svi femi, femi.'' :)

To za tebe (očigleno) nema veze, ali za mene ima. U smislu, prećutkuješ bitnim ljudima važne stvari u svom životu. Ne mogu da zamislim da imam dečka, ili ''kombinacije'', a da ljudi koji su mi naj za to ne znaju. Šta znam...

Ovo je totalno offtopic i ovom dečku neće pomoći zato stajemo ovde. :putnik:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!