Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Na forumu sam vec duze vreme i pisem u nekim bezveze temama. Ne verujem da me iko primetio :P

Neoutovan sam (valjda mogu tako da kazem zbog onoga sto sledi kasnije), pa otud i otvaranje ove teme. Cisto malo da olaksam dusu, neki me bedak uhvatio. :cut:

Imam 16 god, da kazem pre svega. Da sam gay zna jedna devojka sa FB, koju ne poznajem uzivo, upoznao je preko jednog foruma. Ne pricamo o mojoj sexualnosti, ali joj nije problem da nekad pita kako mi je i sta mi je. Bila je tu neka svadja (besmislena) pa je htela da mi ispise po profilu sta sam zapravo, ali srecom nije. Sad smo jos bolji nego ranije. :jumphug:

Cesto razmisljam kome i kako da kazem, ali nikako da nadjem nekog ko bi to razumeo i prihvatio me. Imam dve osobe u planu, ali ipak mi je neka frka, idu sa mnom u razred. Zajebano mi kad pitaju "sto ne nadjes neku ribu" ili tako nesto. Onda moram da izmisljam gluposti i lazem, sto mi bas i nije namera. Skoro mi se ukazala prilika da se outujem jednoj osobi. Na casu se dopisujem s nekim nebitnim, i pita me ta osoba sa kim i ja iz zezanja odgovorim "sa deckom". Pokrenuh tako tu temu i nagovarah da imam decka, ali sve kroz smeh i ironiju. I kaze da (nije iz mog grada) ima ekipu sa kojom bije pedere. Srecom, izvukoh se uz pricu da je sve sala, sto je i nekako bilo logicno da se shvati kroz onakav moj smeh kroz pricu. Sto se tice familije, 95% homofobi i konzervativci/malogradjani, tako da nista od toga. Ne bih ni hteo da im kazem, mozda nekad u buducnosti kada se osamostalim. Roditejlima APSOLUTNO NIKAKO. U vrlo losim odnosima smo, tako da bi ovo ubilo sve nase kontakte.

Tako da ne znam da li da kazem ista jednoj drugarici sa kojom sam sutra 2 sata sam (bus) i smaramo se. Dobro, ne mora sutra, ali eto u skorije vreme. Ako neko ima neki savet, dobrodosao je.

Hvala ako je neko procitao. Morao sam nekako da se "olaksam", i eto uspelo je, i mozda malo se infiltriram u forum, jer jedino ovde (sto se tice net stvari) mogu biti to sto sam .
Korisnikov avatar
By bern
Za početak se druži sa nama ovdje na forumu, možda će ti biti lakše :) Kome da se outuješ ne znam da li ti iko može reći, ali ljudi koje si spomenuo ne djeluju baš od povjerenja. Doduše, ima ljudi koji kažu da seksualnost ne treba ni skrivati, pa tako "outovanje" prestaje biti problem, odnosno silno skrivanje...

Ima nekoliko zanimljvih tema, pa prošvrljaj malo :apprentice:
Korisnikov avatar
By Srklet
za situaciju u kojoj se trenutno nalazis forum ti moze biti vrlo dobra stvar da upoznas ljude i opustis se oko vlastitog pederluka, kao i da se informiras o svemu. autati se ne trebas ako ce to ozbiljno ugroziti tvoju egzistenciju. ima vremena.
basically, sad bi trebao biti sto bolji u skoli i gledati da na fakultet odes u beograd ili novi sad.
Korisnikov avatar
By bothways
Da, nemoj da zuris sa autovanjem, pogotovo ako ne osetis da je pravi trenutak za to. Doci ce sama od sebe zelja da nekom kazes, a autovanje samo autovanja radi nema bas mnogo smisla.

Ima dosta tema u ovom potforumu i pogledaj iskustva raznih forumasha i pomocice ti da steknes malo cvrsci stav vezan za autovanje.

I, honey, to sto si pola godine na forumu ne znaci da si duze vreme na njemu. :P :kiss:
Korisnikov avatar
By taurus
dodji do mene ja ce te saslusati :cowboy:
Korisnikov avatar
By 2kune
ja sam previše star da zajedno s ostalima štedro dijelim savjete ali poslušaj što ću ti reći... ako želiš pobjediti ne smiješ izgubiti... :deda:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Dobro došao u kabare, zlato :cheer:

Sedi, opusti se i uživaj u vožnji :)
Korisnikov avatar
By bern
Originally posted by 2kune

ako želiš pobjediti ne smiješ izgubiti... :deda:
Može i ovako:

ako želiš pobjediti ne smiješ izgubiti... :lepeza:
ako želiš pobjediti ne smiješ izgubiti... :sunce:
ako želiš pobjediti ne smiješ izgubiti... :egzorcist:
ako želiš pobjediti ne smiješ izgubiti... :joint:
ako želiš pobjediti ne smiješ izgubiti... :drkanje:
ako želiš pobjediti ne smiješ izgubiti... :pms:
ako želiš pobjediti ne smiješ izgubiti... :gol:
ako želiš pobjediti ne smiješ izgubiti... :gubitnik:
ako želiš pobjediti ne smiješ izgubiti... :mirnatetko:

Uz sve se slaže. Ih, šta ti je iskustvo :awesome:
Korisnikov avatar
By 2kune
ne dušo, može biti samo ovako kako napisah i nikako drugačije... načitani ljudi s iskustvom shvatit će razlog... :roll:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
a bome si i ti fulao.
ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti. :deda:

@partybreaker - ja cenim da su ti bern i popeye mudro zborili.
Korisnikov avatar
By 2kune
a jebiga... godine su to... :deda:
možeš ti biti načitanija ali ja još uvijek imam veću prostatu :njanjanja:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
ne fali se previše, posle ćeš kukati ako nastavi da se uvećava. :P
Korisnikov avatar
By 2kune
ne, hvala, nisam trudna... :egzorcist: koristim zaštitu... :opatica:
Korisnikov avatar
By 2kune
nema tu obmane... to su novinarske patke... papa je izrekao nauk duha svetog... :angel:
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by 2kune

ja sam previše star da zajedno s ostalima štedro dijelim savjete ali poslušaj što ću ti reći... ako želiš pobjediti ne smiješ izgubiti... :deda:
Slušaj kunu i daleko ćeš da doguraš.
On je ovde zaista najstariji peder ( samim tim i najiskusniji ), ako izuzmemo zorana52 i ako izuzmemo one koji kriju svoje godine, kao zmije noge.
:yes:
By Kragi
Meni za pocetak najlogicnije deluje da nadjes neko gay drustvo, nebitno je mozda samo jednog druga/drugaricu i tako sebi 'obezbedis' nekiga sa kim si uvek safe u komunikaciji. Naravno, ovo vazi ako ga/ih vec nemas jer je jako tesko biti sam u tom smislu.
Sve ostalo ce vremenom doci na svoje. Jednoga dana kad budes zreliji, iskusniji pa i pametniji znaces kako i sta.
Jako je bitno da u fazi svog odrastanja, sazrevanja i formiranja svoje licnosti ne pravis nagle 'postupke' jer mogu biti losi po kasniji zivot :mazi:
srecno anyway
Korisnikov avatar
By nsc
dok ne budes finansijski samostalan nemoj se outovatinikom od koga zavisis
nema razloga outovati se nekome s kim ne zelis u krevet
pricekaj jos koju godinu pa se vrati da procitas sve sto do tada budes napisao i ponovo razmisli
Korisnikov avatar
By Partybreaker
Ljudi, hvala svima, sišer ste stvarno.. :)

sad bi trebao biti sto bolji u skoli i gledati da na fakultet odes u beograd ili novi sad.
NS.. :D

I, honey, to sto si pola godine na forumu ne znaci da si duze vreme na njemu
S obzirom na moje iskustvo s ostalim forumima, ovo je mozda i najduze :lol:

ako želiš pobjediti ne smiješ izgubiti
Upravo tako. :yay:

ja cenim da su ti bern i popeye mudro zborili.
da, izmedju ostalih, razmisljao sam dosta o tome sto ste svi napisali.

dok ne budes finansijski samostalan nemoj se outovatinikom od koga zavisis
Da, roditejli su poslednji kojima bih rekao, ali najverovatnije i da necu... sta oni imaju da znaju.. :canttouchthis:
Korisnikov avatar
By Mahoney
e, vidi, jako si mlad (a pismen!) i vrlo lepo slažeš misli.

ono što je jako bitno jeste da odjebeš te cice (koje prete da će te nasilno outovati na fejsu) iz svog okruženja, da samo ćutiš, uživaš, pišeš po forumu, tražiš momka, a o svojoj seksualnosti nikako nemoj da pričaš sa drugim ljudima, bar ne dok ne postaneš zreo i materijalno nezavisan od roditelja.

zašto bi uopšte morao da pričaš tim nekim klinkama o sebi?

dođi ovde, napiši sve što te muči, tu smo, pomažemo jedni drugima.

pre ili kasnije, sve te cice će se raskokodakati, možda te ucenjivati, javno outovati i slično.

jebeš outovanje, uživaj u životu, u mladosti, u praznicima koji dolaze! :)

:cvece:
Korisnikov avatar
By Delete
Sad, kad si se otvorio nama ovde i video da ima onih koji bi te podrzali, mozda treba da se udaljis od te kvazi-drugarica sa fejsa, koja ti je pretila da ce te outovati. Takve osobe, koji prete, ti sigurno nisu potrebne (bar ne vise).

Jos je rano za javno outovanje. I da ne ponavljam sve sto su prethodnici napisali, knjigu u sake i bori se da upises zeljeni fax u NS, pa ce sve mozda biti drugacije.
By Glasnik
Pošto ovde ima mnogo starijih, pametnijih i iskusnijih forumaša neću pametovati već ću samo reći: Ne daj se i budi zahvalan što postoji Internet! :P

:cvece: :zastava:
Korisnikov avatar
By Srklet
e da, jos jedan kljucan detalj: mnogo smislenije savjete o coming outu ces dobiti od ljudi koji su out nego koji nisu. :) a ljudi koji nisu out ce ti uvijek lijepo racionalizirati zasto se ne trebas outati, jer su to ucinili i za sebe.

pa kad ti netko napise 'jebes outovanje, uzivaj u zivotu', ta osoba ocito ne uvidja da se to dvoje ne iskljucuje, te da se ponekad itekako ukljucuje, jer u mnogim stvarima ne mozes uzivati ako nisi out. ili kad ti netko napise da se nema smisla outati nikome s kim neces u krevet, pa to je nista drugo ne svođenje sebe i vlastitog pederluka na seks, a rijec o mnogo vise.

kao sto si vec sam primijetio, osjecas potrebu za coming outom i to je skroz normalna potreba. s druge strane, nenormalno je zauvijek biti ormaruša. no, kako zivimo u iznimno homofobnom drustvu, coming out je nesto cemu trebas pristupiti pragmaticno, a ne glavom kroz zid.

u svakom slucaju, bolje da se outaš prije nego kasnije, jer to je zdravije, ali ne što prije i pod svaku cijenu.
Korisnikov avatar
By Mahoney
Originally posted by Popeye

e da, jos jedan kljucan detalj: mnogo smislenije savjete o coming outu ces dobiti od ljudi koji su out nego koji nisu. :) a ljudi koji nisu out ce ti uvijek lijepo racionalizirati zasto se ne trebas outati, jer su to ucinili i za sebe.

pa kad ti netko napise 'jebes outovanje, uzivaj u zivotu', ta osoba ocito ne uvidja da se to dvoje ne iskljucuje, te da se ponekad itekako ukljucuje, jer u mnogim stvarima ne mozes uzivati ako nisi out. ili kad ti netko napise da se nema smisla outati nikome s kim neces u krevet, pa to je nista drugo ne svođenje sebe i vlastitog pederluka na seks, a rijec o mnogo vise.

kao sto si vec sam primijetio, osjecas potrebu za coming outom i to je skroz normalna potreba. s druge strane, nenormalno je zauvijek biti ormaruša. no, kako zivimo u iznimno homofobnom drustvu, coming out je nesto cemu trebas pristupiti pragmaticno, a ne glavom kroz zid.

u svakom slucaju, bolje da se outaš prije nego kasnije, jer to je zdravije, ali ne što prije i pod svaku cijenu.

ako ovde mislis na mene, a mislis, onda da dodam, da sam ja duplo stariji od momka kojeg savetujem, da sam skroz outovan i da bas zbog njegovih godina savetujem da ZABORAVI na outovanje, jer je mlad, nezreo, neiskusan, outovace se pogresnim ljudima (nekoj smizli koja mu 3 dana posle preti da ce ga obrukati na fejsu)...

outovanje - DA, ali u pravo vreme.
za ovog momka njegovih neznih 16 nikako nije pravo vreme!

:roni:
Korisnikov avatar
By Srklet
ja sve lijepo objasnio, bez dramatičnosti i naređenja. :)
By Manboy
Ja takodje nikome nisam autovan (ako ne racunamo ovaj sajt :D ) i ne planiram to u neko skorije vreme...Imam 19 godina by the way...
Medjutim, kako nikome nisam autovan cesto osecam potrebu da viknem to naglas jer ume to da postane i teret, ali ipak smatram da se jako lepo savladavam i snalazim u celoj situaciji...Poznavanje nekih gay ljudi bi svakako bilo bolje za mene, lakse za "opstanak" pa se za sad nadam da cu tako nesto imati bar ovde na forumu, iako sam lenj sto se tice postovanja pa me skoro niko ne zna...Ali redovno citam... :)
Mnogi od vas mi deluju potpuno ok... ;)

From Manboy with love...:)
Korisnikov avatar
By little_boy
Uh, koliko novih mladjih likova na ovom forumu posle godinu dana :)

@Party- Nemoj žuriti sa time... Ja sam imao ispalu da sam se outovao drugu sa kojim sam se družio po ceo dan svaki dan i taj isti drug nakon toga nije pričao sa mnom više od godinu dana... Imao sam isto toliko godina otprilike, možda godinu dana više...
Te, moj savet ti je da sa outovanjem ne žuriš i da dobro razmisliš kome se outuješ, jer iako za neke ljude misliš da će to jako lepo i lako prihvatiti, nije uvek tako...

Inače, meni je taj drug jako jako nedostajao u životu tih godinu dana, a sada se pravimo da ništa nikada nije bilo i družimo se opet najnormalnije, ali opet mislim da ni to nije rešenje... Prosto to poriče :)
Korisnikov avatar
By lacky
Ja imam 16god. i jos uvek se nisam nikom autovao...Vec nedeljama planiram da kazem najboljim drugaricama, ali sve nekako odugovlacim...ali reci cu im u skorije vreme :)
ja mislim da je bolje kada se autujes nekom, da imas sa kim da popricas o tome...zato cu ja reci mojim drugaricama, a i znam da ce to dobro da prihvate, cak mislim da one i predpostavljaju da sam gay...
mada bih bas voleo da upoznam gej osebe, bilo bi mi super da pored sebe imam i nekog gay druga, sa kojim bih mogao o tome da pricam....nazalost nzm nijednu gej osobu mojih godina u mom gradu, nzm ni gde bih mogao da ih upoznam.... :(
ali valjda ce se naci neko...://
i tada ce mi biti mnogo lakse....
Korisnikov avatar
By Partybreaker
@Lacky vidim ja da ti vec duze vreme pricas kako ces se outovati ali nikako da napises da si im rekao... ;)
Ne znam, ne patim od toga da se out-ujem, ali bi svakako bilo daleko lakse. Sinoc me drustvo smorilo sa pitanjima sto se nisam smuvao s nekom ribom, pa malo bezveze bilo. :jbg:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!