Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Pitanje mislim da je jasno.
Ovde mislim pre svega na porodicu, ali i na posao, prijatelje...Gde god.
Da li to sto ste neutovani na nekom polju utice bitno na to kako zivite i kako se ponasate? Da li vi vase zelje i htenja i posvecenost devojci/decku zbog toga znacajno menjate?

Ne govorim o opstoj homofobiji i da ne mozete da se ljubite na ulici od straha od kretena.

Nego na primer da zbog toga sto niste autovani roditeljima kada se vidjate ili zivite sa nekim, morate da lazete, krijete...Da li vam to smeta, i da li to utice na to kako i koliko cete se vidjati sa nekim?

Da odemo korak dalje -kao sto je neko pisao kako je trebalo da ide na svadbu a njena devojka nije pozvana iako tudji partneri jesu. A jos je bila kuma mladi, i jako su bliske.
Da li biste to shvatili kao otvorenu uvredu ili biste progutali knedlu i otisli na svadbu?

Koliko je moguce da svog partnera predstavljate kao svog partnera i da ga tako tretirate?

Tipa-svi dolaze na slavu sa muzem/deckom/zenom, a vi u vasu kucu dolazite sami? Ili niste autovani ali ipak dodjete sa drugom ili drugaricom, pa nek oni misle sta misle?

Jako me zanimaju vasi odgovori na ovu temu.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by Hys.
Da odemo korak dalje -kao sto je neko pisao kako je trebalo da ide na svadbu a njena devojka nije pozvana iako tudji partneri jesu. A jos je bila kuma mladi, i jako su bliske.
Da li biste to shvatili kao otvorenu uvredu ili biste progutali knedlu i otisli na svadbu?
Pa, cini mi se da sam potpuno aut. Primer koji sam izdvojila je strasan, i mislim da bi me tako nesto najvise pogodilo.
Evo skoro sam imala neku slavu moji nisu mogli da dodju i zamolili su mene da idem umesto njih, i mama je preko telefona bila u fazonu da se pretpostavlja da cu ici sama.
E sad, meni nije palo na pamet da povedem svoju ljubavnicu za ruke, ali, tek kad mi je rekla da se ne zajebavam, shvatila sam da mozes bez problema da budes aut i uskracen.
Korisnikov avatar
By Hys.
Pa da, zamisli sada da sa nekim zivis, delis sve, taj neko ti je...pa partner bas, sa njim planiras putovanja/racune/novce, i sada ne mozes sa tom osobom da ides tako negde.
Kapiram onda bi jos vise smetalo? Ili mu dodje na isto?

Mislim da je problem upravo u zabrani, ne mora ta osoba ni da zeli da ide, ne...
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Mislim da je problem upravo u zabrani, ne mora ta osoba ni da zeli da ide, ne...
Bas tako. I samo mi jos fali da ta neka sa kojom sam bude homofobicna, pa da sama zazire od tooga da mahnem njenoj mami ili se popricam sa njenim drugaricama iz srednje. To je mozda jedan stepenik nize ka DNU.
Ovo je sjajna tema.
Korisnikov avatar
By Hys.
Hvala :) Ja se nadam da ce ljudi podeliti iskustva....

Da li mislis da mora da bude homofobicna ako joj smetaju takve stvari? Hocu reci, strah od odbacivanja od strane porodice kada je u pitanju autovanje nekada moze da dovede do paranoicnih razmera...
Korisnikov avatar
By Mage
Odlična tema! :)

Moj odgovor: begaj iz Srbije! It solves everything.
Korisnikov avatar
By Hys.
Ja sam autovana, tako da nemam potrebu da begam iz Srbije :)

A i nekako mi se cini da covek ne moze da pobegne od sebe.
Ako je vezan za porodicu, i ako ode iz zemlje, opet ce ga muciti sto nije autovan. Recimo, kada se bude vracao u rodni zavicaj, opet nece moci da prica ili deli deo svog zivota. Ili kada se cuje/pise sa njima.
Korisnikov avatar
By colorado
Dolazio mi drug iz Amerike u posetu na 2 dana prvi put. Trebalo da spavamo kod moje jako dobre prijateljice koja je zivela tad s bratom u BGu. Onda je dan pred njegov dolazak uslov bio da ne smemo da spomenemo rec "gej", da ne bi njen brat pomislio da je i ona... s tim da je njen brat znao za mene, uhvatio je vec jednom s ribom i ona se javno ljubakala s devojkama u nasem malom rodnom gradu.

Ne druzimo se od tad.

Ovo mi je prvo palo na pamet.
Korisnikov avatar
By colorado
Sad vidim da sam promasio temu. Bila mi je jasna, ali su me omele ove Orlankine poruke.
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Da, cesto lazem kad treba da se vidim sa devojkom. Aj sto lazem, vec sto mi tesko pada jer moji ne znaju da imam nekog pored sebe koga volim. :sigh: Lako je reci autuj se pa ce biti ok, nece biti jer ne osecam da je jos vreme da im kazem tako veliku stvar.
Ja sam moju :love: htela da vodim na slavu kod drugarice, ali nije posla, valjda zbog mesta u kolima :lol: :D
Ali to mi nije jasno, ona je kuma mlade a devojka joj nije pozvana? :doh: Kakvo je to prijateljstvo. -.-
Korisnikov avatar
By Momo
Ja cu da odgovorim bez obzira na to sto je tema u principu za neautovane. Svakako da sam sva ova pitanja prosao vec iako sam se skoro pa autovan rodio.

Mislim da se vecina ljudi i autuje porodici bas iz ovih razloga (pored ostalog naravno). Ja sam se autovao kad sam usao u vezu iako sam pre toga mislio da nema razloga to da radim jer sam bio u fazonu - moj zivot moja stvar... ali kad sam usao u vezu vise nisam bio u pitanju samo ja... prosto mi je bilo bez veze da moja keva zove moju devojku mojom "drugaricom"... doduse ona je nju i nakon mog autovanja par puta tako nazvala dok ja nisam podviknuo jer mi je to tek bilo idiotski... mislim, ili cemo da ignorisemo celu stvar i da se ne vidjamo uopste jer nam nesto smeta ili cemo da budemo porodica i da prihvatamo jedni druge kao celinu...

nekako mi je taj deo mnogo bitniji od recimo mog rodnog identiteta... moja keva je insistirala na tome da ne zeli da me oslovljava u muskom rodu i ja sam preko toga presao ne znam ni ja zbog cega, prosto mi to oslovljavanje nije toliko bitno kao sto su mi bile bitne zamerke na racun nekih drugih stvari koje se ticu mog rodnog identiteta a koje sam osudio i izricito zahtevao da se vise ne ponavljaju pa je taj zahtev usvojen jer ja nisam hteo preko toga da predjem, sto je i logicno jer nemam nameru da se vidjam i sedim u prostoriji sa nekim (pa makar bila to i moja majka) ko me vredja

a sto se tice tih slava i svadbi razume se, ili idem sa zenom ili ne idem i ne javljam se vise toj osobi koja me zvala... do sad mi se nije desilo da me prijatelji zovu samog, podrazumeva se da ide i moja zena, a kad su u pitanju porodicne slave i svadbe mogu da predjem samo preko toga da ne zvonim na sva zvona da sam dosao sa zenom, ona definitivno ide samnom, predstavljam je njenim imenom bez ono "drugarica" i slicno a oni nek misle sta 'oce

ta stvar oko slave i svadbe je delikatna, cini mi se da je najbitnije da moja keva zna da sam ja dosao sa devojkom i da ne insistira na tome da je predstavlja kao drugaricu a to da li ce ostali gosti (koje vidjam prvi put u zivotu ili ih vidjam jednom u 5 godina) da znaju sa kim sa dosao mi je manje bitno... imam utisak da bi moje autovanje njima vise bilo autovanje moje keve a ja koliko god da sam radikalan nemam srca to da joj priredim jer prosto zena nije spremna da se autuje jos uvek

joj keva me jednom zamolila da idem u zenski wc na nekoj svadbi jer je vec svima objasnila da joj nisam sin :lol: ... i ja reko dobro ajde, ali babe su me izbacivale 5 puta iz tog wc-a u fazonu: mali se napio pa pomesao... na kraju sam rekao kevi da ide samnom i da i babama "objasni" ono sto je ostalima... naravno zbunila se i rekla mi da idem u neko zbunje napolju :lol:
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Blond Brat

Da, cesto lazem kad treba da se vidim sa devojkom. Aj sto lazem, vec sto mi tesko pada jer moji ne znaju da imam nekog pored sebe koga volim. :sigh:
Na takve momente sam isto mislila...mozda i pre svega.
Svadbe, slave...manje vise.

@colorado:

nisi promasio temu. Radi se i o tome, prihvatanju vase okoline, da li vas ili nekog vaseg, ne mora da bude partner u pitanju.

Mene je drugarica kojoj sam skoro bila kuma na vencanju odusevila...Inace se udala za jako finog momka iz poprilicno male sredine, koji uopste nije homofoban.
Nego, pricamo tako ko ce biti na zurci posle vencanja, i ja je pitam za koga sumnja da je mozda homofoban, i ona kaze da misli da je muzevljeve sestre muz. Ja reko, ti znas da se ja necu ponasati niti pricati drugacije nego obicno (dolazila sam sa devojkom na zurku, a dan ranije sa muzem na samo vencanje).
Ona je samo rekla-"kome smeta zna gde su vrata".

Love her :love:
Korisnikov avatar
By Mage

A i nekako mi se cini da covek ne moze da pobegne od sebe.

Ovo je tačno. Ni ja ovde u Švedskoj nisam autovan. Bez obzira koliko ova zemlja bila liberalna, siguran sam da ne gledaju isto na tebe ako si gay ili str8, a ovde sam još uvek na veoma klimavim nogama da rizikujem tako nešto. No, ukoliko uspem da se ovde doselim za stalno, autovaću se :)

A što se tiče moje porodice i prijatelja, oni znaju i podržavaju me tako da nemam problem sa time.
Korisnikov avatar
By bu
kolko utice...mnogoo..cak sam nocas sanjala kako sam kevi rekla da volim devojke..i ona je to u snu prihvatila..heh..kad bi tako bilo na javi..elem..kad god moram da idem negde..moram govorim kako se vidjam sa bla bla bla..i pritom posto ocuh zna za mene,dao je uslov da nadjem decka i smirim se i nece reci kevi..tako da vodim dvostruki zivot..jeste zajebano..al msm da nie pravi trenutak da kazem kevi za mene..a i znam da nece prihvatiti..tako da muke moje sa tim..
Korisnikov avatar
By *deni*
Nikad to nešto nisam krio.
Mrzelo me, između ostalog, a i principijelno nisam hteo da krijem.
Ipak, mislim da je to što me je mrzelo da izmišljam priče i da vodim dvostruki život bilo presudno.
Nemam ja snage za ta pretvaranja, napetosti i sl., isuviše sam veliki hedonista za to.
Bilo je primedbi da brukam familiju, jer se ljubakam sa tipovima javno, ali šta da radim. Kome se ne sviđa, neka me se odrekne i okrene od mene glavu.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera

Nego, pricamo tako ko ce biti na zurci posle vencanja, i ja je pitam za koga sumnja da je mozda homofoban, i ona kaze da misli da je muzevljeve sestre muz. Ja reko, ti znas da se ja necu ponasati niti pricati drugacije nego obicno (dolazila sam sa devojkom na zurku, a dan ranije sa muzem na samo vencanje).
Ona je samo rekla-"kome smeta zna gde su vrata".

Love her :love:
Zato poveravam svoju dusu i dajem svoje prijateljstvo samo onima koji su dovoljno cvrsti da ne puknu pod pritiskom sredine ili nekim drugim izazovima u zivotu.
Koji znaju ko im je bitniji, ja ili neki nasumicni i nebitni ljudi.

Na zalost, nemam ni jednu slicnu pricu sa partnerom i tako tim javnim dogadjajima, mada mogu da tvrdim sa 95% sigurnosti da sa tri prijatelja koje imam, to se nece dogoditi....

A ostali poznanici i drugovi, pffffffffffffft..... Ionako tu dolazim vise reda radi... Na te dogadjaje ne bih ni zvao momka, da ga ne smaram nebitnim stvarima...

A ono, naravno da utice... Mislim, samo je uticalo vec toliko dugo, da i ne primecujem vise na koji nacin... Sa roditeljima imam odnos gde je naprosto ignorisan moj emotivan zivot.... Kontaktiramo samo na temu mojih skolskih, nekih poslovnih uspeha, a i sta se dogadja u njihovoj firmi... Tako da se samo koncentrisemo na "poslovne" uspehe...

Od emotivnih stvari, spominjemo samo o pricama sta se dogadja u porodici, braci i sestrama mojih roditelja i njihovoj deci.

Nemam potrebu da im pricam o tim stvarima. Mogu reci da na taj nacin ne utice na mene to sto nisam autovan. Sa druge strane, imao bih mozda potrebu, da nisam peder, tako da :neznam: .

Nekako, na jedan jako komican nacin, ja sam jako iskren, direktan i blizak sa roditeljima, ali nekako profesionalno zaobilazim te teme, kroz salu prilazim dovoljno blizu za jedne stvari, a isto tako pravim distancu gde se treba napraviti da bih napravio blizak odnos sa tajnama... :D
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Ono sto jeste sigurno da neautovani pederi i lezbejke imaju u proseku mnoogoo vecu emotivnu inteligenciju nego njihovi strejterski parnjaci.... Ako vec mora da bude neka predrasuda....
By Kragi
^ E bas ovako kao deni.
Isti stav imam, kome se iz bilo kog razloga ne dopada neka me ne konstatuje uopste.

Na onu jebenu svadbu iz uvodnog posta ne bih ni otisao :sudija:
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by KorvinOdAmbera

Ono sto jeste sigurno da neautovani pederi i lezbejke imaju u proseku mnoogoo vecu emotivnu inteligenciju nego njihovi strejterski parnjaci.... Ako vec mora da bude neka predrasuda....
not sure i follow this. pls explain.
Korisnikov avatar
By Blady
Ja sam poluautovana...
Za taj deo gde nisam, nemam ocigledno ni potrebu, ali ako bi to postao neki problem, ili da se osetim lose..

U svakom slucaju, mora da postoji postovanje za moju devojku, od svakog clana moje strane... znali oni to ili ne :)
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Okej. Postoji situacija da su jednostavno oni koji ne zele da spoznaju sebe, pa radi toga su emotivne nule..

Ali, ako naucis jako dobro da kontrolises emocijama, iako znas jako dobro ko si i sta si, i pri tom jos moras da pazis na druge ljude, da prepoznajes kada sta, kako i koliko se treba reci - to, koliko ja znam je odlika emotivno inteligentnih osoba...
Korisnikov avatar
By Partybreaker
Nije lako kad ti najrodjeniji i najbolji prijatelji ne znaju istinu. Treba se folirati i pretvarati sve vreme, sto bas i nije lako, pogotovo slabim osobama.

U mom slucaju, niko od familije/prijatelja ne zna. Mislim da je vreme da bar neko sazna, čisto da mi bude lakše, ali još ću o tome razmisliti. S roditeljima imam užasno loš odnos, tako da ne patim od toga "kako da im kažem". Jednostavno necu. Ostala rodbina je vrlo konzervativna (sem jedne sestre i jednog brata od njih ko zna koliko) i homofobna. Prisustvovao sam razgovoru o gay paradi pre par meseci. Bilo neprijatno, ali srecom dobro glumim pa napravih sebe ogromnim homofobom. :bouncy: Znaci, na moj zivot skoro da i ne utice, kao sto rekoh, mozda kazem uskoro dvema osobama, ali nije mi to toliko hitno ili bitno. Kad sam drzao to za sebe par godina, mogu i jos neko vreme. Da se vratim na pricu o slabim osobama, ja nisam jedna od njih, tako da u drustvu kad pricaju o "pederima", i ja se ukljucim u diskusiju i onako ih izdaleka branim, ni ne shvati niko, mnogo sam uverljiv

:dvaprsta:
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
Upravo zbog svega toga sto si navela u uvodnom postu sam i autovana. Skroz, ako ne racunam babe i dede, mada mi ni njima ne bi bio problem da kazem kada bi bilo prilike(podrzali su paradu, pa kapiram da ne bi bilo strasno).

Cesto mi kazu "lako je tebi", mada ne vidim po cemu se ja to toliko razlikujem od ostalih. Aut sam u Srbiji, aut sam i u Svajcarskoj, i ne pada mi na pamet da lazem, pricam o nekim imaginarnim frajerima i lazem s kim se vidjam.
Korisnikov avatar
By dharmox
Autovanje u Srbiji, danas, je glupost.

Znaju roditelji i to je sve što nam treba da bismo uspešno funkcionisali.
Korisnikov avatar
By bern

Pitanje mislim da je jasno.

Utiče, i to izrazito negativno. Uvijek je tu neka tanka linije između nekoliko stvari, da ne kažem - crnih rupa. Od identiteta, do zajedničkih odluka ljudi do kojih mi je stalo.
Ovde mislim pre svega na porodicu, ali i na posao, prijatelje...Gde god.
Da li to sto ste neutovani na nekom polju utice bitno na to kako zivite i kako se ponasate?
Kako se uzme... Nisam druželjubiv i nemam puno prijatelja, mada lako sklapam poznanstva kad to želim. Tako da ispada da bi mi život bio zanimljiviji kad bih bio javno out.

Ne foliram se ni pred kime. Mada i ne moram. Dio moji interesovanja, a koja javno ispoljavam, šablonski su heteroseksualna. A ni moj izgled ne odaje bilo kakvu "devijaciju" (to kažu ljudi koji me znaju, ako im je vjerovati). Ne osjećam kompleks od seksualnosti i to ljudi vjerovatno prepoznaju kao samouvjerenost i ispunjenost.

Takođe, neka moja neintersovanja mogu biti kritična... ne volim fudbal, npr. Ne slinim za ženama. Ali, ne krijem ni to. Pa me onda moje društvo optužuje da sam moralni čistunac. I ja kažem da nisam... ali mi ne vjeruju.

Ne smišljam priče i laži. Ako me pitaju imam li djevojku - nemam. Kad me pitaju "a ona kada si", ja kažem "drugarica" (što je tačno), ali mi opet ne vjeruju. Whatever.

Ali, odgovor na tvoje pitanje je vrlo, vrlo komplikovan. Tako da teška srca moram reći: ako bih živio u sladu sa potencijalima koje osjećam da imam, moje neoutovanje bi bilo ogroman problem.
Da li vi vase zelje i htenja i posvecenost devojci/decku zbog toga znacajno menjate?
Ne. Mada, ja ne mogu da pričam o primjerima koje vi navodite... koji stvarno zvuče super, slave, rođendani... Mada, moj dečko bi vjerovatno ima šta da kaže na ovaj dio odgovora. Sa druge strane, nekako smo se izbalansirali - ja koji dvaput razmislim prije nego se kome outujem i on koji tu zna biti (nepotrebno) liberalan (po mom mišljenju).

Kad smo u inostranstvu nema nikakvih problema. Izlazimo kao par, boravimo kao par i nekad je prilčno očito da smo par.

U matičnoj državi mi se skoro i ne poznajemo, i tako smo odlučili. Nije ni vrijeme ni mjesto, a iskomplikovalo bi mnogo stvari.
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by KorvinOdAmbera

Okej. Postoji situacija da su jednostavno oni koji ne zele da spoznaju sebe, pa radi toga su emotivne nule..

Ali, ako naucis jako dobro da kontrolises emocijama, iako znas jako dobro ko si i sta si, i pri tom jos moras da pazis na druge ljude, da prepoznajes kada sta, kako i koliko se treba reci - to, koliko ja znam je odlika emotivno inteligentnih osoba...
Meni to više zvuči kao laganje, zavlačenje i obmana na koju su mnogi LGBT-ovci prinuđeni i mislim da je to jedan od glavnih razloga lošeg funkcionisanja gay veze u proseku. Ne slažem se da to doprinosi emotivnoj inteligenciji u pozitivnom smislu, već skroz suprotno.

Biti emotivno inteligentan znači biti svestan svojih emocija, znati da se sa njima nosiš na pravi način i da nemaš problem iste ispoljavati pred partnerom. Mnogi LGBT-ovci nemaju razvijenu emotivnu inteligenciju.
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by dharmox

naravno, svi ti glupani (in)direktno osiguravaju i tebi bolju buducnost u srbiji, pa ne bi bilo lose da vlastiti, opravdani ili ne, oportunizam ne predstavljas kao izraz velike pameti.
Korisnikov avatar
By dharmox
Originally posted by Popeye
Originally posted by dharmox

naravno, svi ti glupani (in)direktno osiguravaju i tebi bolju buducnost u srbiji, pa ne bi bilo lose da vlastiti, opravdani ili ne, oportunizam ne predstavljas kao izraz velike pameti.
Nije to oportunizam nego činjenica da i kad/ako jednom gej bude okej u Srbiji, veze kao što je moja biće proskribovane. Budućnost, sadašnjost - sve mi je isto.

Toliko o tome.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!