Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Ukoliko se ispostavi da je coming out doneo vise problema nego dobrog, da li treba pricekati da se covek distancira na emotivnom, psiholoskom i materijalnom planu od "bliznjih" pa tek tada da izadje iz ormarica.
P.S. Pod uslovom da znamo da cemo izadji iz gnezda u skorije vreme....:pas:
Korisnikov avatar
By ns.happy
cekaj i samo cekaj... ja sam imao gadno iskustvo sa autovanjem, pa ne zuri nigde... bices ti gej jos dugo, zar ne?
Korisnikov avatar
By Zoe
Cekaj dokle god osecas da je tako najbolje........nista na silu, nista na brzinu........
Korisnikov avatar
By KiWi
Čekaj dok se ne ispune svi uslovi ...
Korisnikov avatar
By HARP
Ne outuj se, sem ako nisi primoran na to...
Korisnikov avatar
By spliff
da se ne bi folirao ceo zzivot?
Korisnikov avatar
By djo
mislim da si sam najbolje procenio svou situaciju. ako si vec planirao da se odvajas, sacekaj da se to desi pa se onda outuj. meni to zvuci ok
Korisnikov avatar
By Amable
zapravo, ne radi se o meni vec meni dragoj osobi koja je to uradila, a ja mislim da je pogresila jer opet "mislim i osecam" da joj je tesko i da ce morati da se izbori za sebe i svoju samostalnost po instant principu. Ukucani su lose reagovali, osoba nije zloostavljana, ali je verovatno primorana da napusti kucu nakon zavrsetka studija. Znate i sami koliko je tesko izboriti se za svoj krov nad glavom, pogotovu kada ste gej, tek svrseni student koji treba da nadje posao i kada nemate podrsku bliznjih.
havla vam na podrsci :)

Slika
Korisnikov avatar
By djo
ja mislim da ta draga osoba nije pogresila i sto pre se osamostali, to bolje, pa makar i po instant principu
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
slažem se za osamostaljivanje - što brže to bolje. i čini mi se da "draga osoba" postupa po istom patternu kao i sopstveni roditelji. oni su u tom stanju emotivnog šoka burno odreagovali, a sad on/a isto tako burno reaguje i planira da se iseljava.

c/o porodici često nije prijatan, ali ja to ne vidim kao razlog za beg od istih. još gore je ta potreba za distanciranjem i čekanje da se neko osamostali. ako ćemo iskreno, većini ljudi sa ovog foruma koji zagovaraju tu ideju, kao kriterijum "dovoljnog osamostaljivanja" verovatno prolazi kroz glavu odlazak na drugi kontinent. like that's ever gonna happen.

mislim da je najveći problem u nerealnim očekivanjima. da, zaista je lepo kad "na televizoru" vidimo sina koji govori mami i tati da je gej i oni kažu da je to sve ok i da ga vole i bla bla. nerealno je to isto očekivati i ovde, bar u ovom trenutku. svakako da postoje i takvi slučajevi, ali iz mog iskustva su mnogo ređi.

možda ne bi bilo loše u svemu tome proceniti situaciju i videti šta može da se napravi. očekivati "prijatna osećanja" od roditelja kojima je detetov c/o prvi kontakt sa gej svetom je zaista u domenu fantazije. otuda i burne reakcije deteta koje odmah želi da se odseli. svi smo mi jako nestrpljivi i volimo instant rešenje, ali ovde je jedini recept - biti strpljiv.
Korisnikov avatar
By mili86
ja sam se outovao... sa 19 god. prvo keci, a kasnije su i ostali saznali..
nista strasno ali ume da bude i bolno,,, sve zavisi od osobe kojoj priznas
lose reakcije su dosle ovih dana.... skoro godinu nakon outovanja,
to je jebeno glupa situacija... gledano iz ovog ugla, ne bih se outovao dok se ne osamostalim...
sta ja znam....
Korisnikov avatar
By ::fy::
Dakle, ta draga osoba se već outovala i utoliko ne vidim svrhu u komentarima da to nije trebao činiti kada je već učinjeno. Lako je sada pametovati kako to nije trebao uraditi (mada ne vidim niti jedan razloga "za" životu u ormaru)

Ok, pošto je ta draga osoba to već učinila, moj jedini savet je da mora napraviti neku vrstu kompromisa (bez obzira koliko to bolno izgledalo). To će ionako biti samo privremeno rešenje dok potpuno ne postane samostalan.

A kompromis bi, na primer, mogao biti da van kuće bude samo vikendom ili danima kada ne radi, studira i slično. Ostalim danima prespavao bi kod kuće i bio sa svojim "voljenim" ocem i majkom.

Znam da je teško boraviti na mestu i okruženju koje te nervira i koje ne možeš da podneseš, ali činimi se da u ovoj situaciji ne postiji bolji način (koji bi svakako podrazumevao potpuno samostalan život).
Korisnikov avatar
By Amable
verovatno da je tako
pa za sada nikoga nisam upoznao ko se outovao i zeleo da ode na neki kontinent.mozda ima takvih, ali ja zagovaram ideju da dok ne trebas to da uradism nemoj. prvo skoci pa reci hop. posledice su uglavnom one lose.
zasto udarati glavom o zid kada ne mozes da ga probijes.
slazem se treba biti strpljiv, ali ne i dozvoliti da budes ugrozen na bilo koji nacin jer si se outovao. treba im dopustiti da te upoznaju,a za to je neophodno strpljenje i dobra volja, sto manjka kada si ugrozen od subjekta kome ti ustvari trebas da pomognes.
Korisnikov avatar
By Amable
Originally posted by ForeverYoung
Dakle, ta draga osoba se već outovala i utoliko ne vidim svrhu u komentarima da to nije trebao činiti kada je već učinjeno. Lako je sada pametovati kako to nije trebao uraditi (mada ne vidim niti jedan razloga "za" životu u ormaru)

Ok, pošto je ta draga osoba to već učinila, moj jedini savet je da mora napraviti neku vrstu kompromisa (bez obzira koliko to bolno izgledalo). To će ionako biti samo privremeno rešenje dok potpuno ne postane samostalan.

A kompromis bi, na primer, mogao biti da van kuće bude samo vikendom ili danima kada ne radi, studira i slično. Ostalim danima prespavao bi kod kuće i bio sa svojim "voljenim" ocem i majkom.

Znam da je teško boraviti na mestu i okruženju koje te nervira i koje ne možeš da podneseš, ali činimi se da u ovoj situaciji ne postiji bolji način (koji bi svakako podrazumevao potpuno samostalan život).
Niko nije govori da treba ziveti u ormaru, ali ponekad si iza tih vrata u ormaru zasticeniji nego kada ih otvoris i das drugima da udju...ponekad biva pretesno pa nastane guzva i poneka svadja. neko mi je rekao da ne voli kompromise, a ja sam kao lood rekao da je to dobra stvar...naravno kao privremena.ne znam sta sada da mislim :D
Neki vid kompromisa treba naci, moze i taj ukoliko ne bude zloupotrebljen od roditelja kao sto ga vec ucenjuju za neke stvari. Pa imam dilemu da li ce se sa time stati ili ce oni ici dok ne isteraju ono sto zele. u svakom slucaju videcemo sta ce "vreme" da "kaze". Samo ne znam kako funkcionisati kod kuce, jer on ne moze da bude odsecen od sveta i samog sebe tim danima, a isto tako je pitanje koliko ce slobodnih dana biti za onu stranu zivota.j..te ovo zvuci kao kvotiranje gay i str8 dana u zivotu diskriminisanih gejeva. strasno.sto vise pisem (razmisljam), sve manje imam nade da ce kompromis moci da se nadje... imao sam bolno iskustvo gde je kompromis propao zbog ambivalencije i nemogucnosti matorih da prihvate svoje dete i da je ono moralo da nastavi zivot po principu:"ja te cuvam, mene ces da slusas" jer se nezavisnost ne postize lako i ako se odlucis na taj korak, moras da znas sta te ceka u Srbiji. ta strana price me plasi.
hvala svima na podrsci i savetima...prenecu ih decku :)
Korisnikov avatar
By Egmont
Hmmm, odakle vama da Amable nije outovan? :)
Korisnikov avatar
By Amable
ja jesam outovan, ne radi se o meni, vec o mom decku :)
dobro citaj sta ti pise :D
Korisnikov avatar
By Paki
Koliko forumaša je na ovoj temi o sebi pisalo u trećem licu? :trep:
Korisnikov avatar
By Amable
ne kapiram pitanje?:kosa:
Korisnikov avatar
By Paki
Kapira tvoj dečko... ;)
Korisnikov avatar
By Egmont
Originally posted by Amable
ja jesam outovan, ne radi se o meni, vec o mom decku :)
dobro citaj sta ti pise :D
Citam ja vrlo dobro :P Mica je tvoj decko. Drzim fige.
Korisnikov avatar
By ::fy::
Znam ja, Amable, da takva vrsta kompromisa nije ni blizu rešenja i da na neki način predstavlja "povratak na staro", jer kada jednom ponovo uletiš u "mašinu" roditelja oni se neće tu zaustaviti već će tražiti još više i više...jer ne radi se o tome da li je u pitanju 5 ili 10 dana provedenih van kuće, već o tome da roditeljima smeta i 2h sata provedena kod "onog" dečka....

Međutim, zaista ne vidim šta bi u ovom trenutku bilo rešenje problema i šta bi pomoglo da se roditelji pomire sa činjenicom da se njihovo dete postepeno odvaja od njih....u stvari, u takvim situacijama nema postepenog rešenja - ili ćeš u jednom trenutku preseći i reći idem zauvek ili ćeš ceo život provesti sa njima....za ovo prvo treba dosta hrabrosti u svakom pogledu, a ovo drugo je najgore moguće rešenje.....
Korisnikov avatar
By Amable
hvala za figice egmonte :)
vidimo se 27og... ponecu racun :D
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
a ti si baš jako protiv da se on autuje, zar ne? pa što onda ne popričaš sa njim o tome, umesto da "skupljaš poene" na forumu?
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by 2Q2Bstr8
a ti si baš jako protiv da se on autuje, zar ne? pa što onda ne popričaš sa njim o tome, umesto da "skupljaš poene" na forumu?
- dečko je odavno autovan
- pričali su o tome
- ne skuplja poene
- da, ja sam njihov advokat :sesir:
Korisnikov avatar
By Amable
ono sto ti je paki odgovrio necu da ponavljam. ne znam odakle ti ideja da ja skupljam poene. pogresno je postavljen naslov teme koji bi pre trebao da glasi "Outovan, kako dalje". izvinjavam se svima koji su postovali na pogresno pitanje. a kasnije si mogao zakljuciti o cemu je rec. znas, najlakse je reci nekome da se outuje, podrzi ga i slicno. ali stvari nisu crno bele u zivotu, bar za mene :D podrska se ne dovodi u pitanje vec sta je najadekvatnija podrska tj najbliza najboljoj jer naj naj ne postoji.
Korisnikov avatar
By Kupper
Elem, off. - super je sto si opet na forumu.
Korisnikov avatar
By Sundjer Boban
pa ako bas zeli da se outuje ja mislim da je najbolje da to uradi tako sto ce sacekati da se finansijski osamostali, sto je najvaznije.

Mada, ja recimo iako sam finansijski nezavisan jos uvek nemam potrebu da se outujem. Ali to je vec stvar licnog izbora.

pozz :cowboy:
Korisnikov avatar
By anchez
mislim da je najbojle sacekati sa outovanjem!!! za sve u zivotu ima vremena.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!