Originally posted by ForeverYoung
Dakle, ta draga osoba se već outovala i utoliko ne vidim svrhu u komentarima da to nije trebao činiti kada je već učinjeno. Lako je sada pametovati kako to nije trebao uraditi (mada ne vidim niti jedan razloga "za" životu u ormaru)
Ok, pošto je ta draga osoba to već učinila, moj jedini savet je da mora napraviti neku vrstu kompromisa (bez obzira koliko to bolno izgledalo). To će ionako biti samo privremeno rešenje dok potpuno ne postane samostalan.
A kompromis bi, na primer, mogao biti da van kuće bude samo vikendom ili danima kada ne radi, studira i slično. Ostalim danima prespavao bi kod kuće i bio sa svojim "voljenim" ocem i majkom.
Znam da je teško boraviti na mestu i okruženju koje te nervira i koje ne možeš da podneseš, ali činimi se da u ovoj situaciji ne postiji bolji način (koji bi svakako podrazumevao potpuno samostalan život).
Niko nije govori da treba ziveti u ormaru, ali ponekad si iza tih vrata u ormaru zasticeniji nego kada ih otvoris i das drugima da udju...ponekad biva pretesno pa nastane guzva i poneka svadja. neko mi je rekao da ne voli kompromise, a ja sam kao lood rekao da je to dobra stvar...naravno kao privremena.ne znam sta sada da mislim
Neki vid kompromisa treba naci, moze i taj ukoliko ne bude zloupotrebljen od roditelja kao sto ga vec ucenjuju za neke stvari. Pa imam dilemu da li ce se sa time stati ili ce oni ici dok ne isteraju ono sto zele. u svakom slucaju videcemo sta ce "vreme" da "kaze". Samo ne znam kako funkcionisati kod kuce, jer on ne moze da bude odsecen od sveta i samog sebe tim danima, a isto tako je pitanje koliko ce slobodnih dana biti za onu stranu zivota.j..te ovo zvuci kao kvotiranje gay i str8 dana u zivotu diskriminisanih gejeva. strasno.sto vise pisem (razmisljam), sve manje imam nade da ce kompromis moci da se nadje... imao sam bolno iskustvo gde je kompromis propao zbog ambivalencije i nemogucnosti matorih da prihvate svoje dete i da je ono moralo da nastavi zivot po principu:"ja te cuvam, mene ces da slusas" jer se nezavisnost ne postize lako i ako se odlucis na taj korak, moras da znas sta te ceka u Srbiji. ta strana price me plasi.
hvala svima na podrsci i savetima...prenecu ih decku