Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By unic0rn
Ali nasilni ne u smislu da je pod prinudom u smislu da vas je neko naterao na coming out, nego da vas je neko outovao bez vase dozvole i vaseg znanja nekome [porodici, prijateljima, kolegama, poznanicima, anonimusima]...

Da li vam se nesto slicno desilo i kako ste reagovali?
Ako nije, hajde malo shbb-kbb - kako bi reagovali?
By Ulix
Nije mi se desilo.
A kako bih reagovao - ne znam; zavisi o kome je rec (ko me je autovao i kome). Jedno je sigurno - prijatelju koji me je autovao vise ne bih verovao ni da mi kaze da kad je Bozic.
Korisnikov avatar
By Kupper
Ali namerno? I slucajno ne sme da se 'omakne'. A kad bi namerno to uradio (uh, sto postoji jedna dobra rec a i povreda za to).
By Simor
Nije mi se desio nasilni coming out. Ja sam, inace, osetljiv na iznosenje bilo cega iz privatnog zivota bilo koga. A sta bih radio... Pa, ne znam, valjda sam se okruzio ljudima koji tako sta ne bi uradili.

Btw, ja jos uvek, naivcina, verujem u gej i lezbejsku solidarnost, i da smo tu da se cuvamo a ne da se povredjujemo...
Korisnikov avatar
By Adenim
Da, i dan danas jedna devojka koja je opsednuta sa mnom prica o meni i mojoj sexualnosti mnogima, na svu srecu potpuno je odvojena od mog sveta tako da su manje vise price daleko od mene. Inace, zbog profesije kojom se bavim, cesto cujem komentare, ali me to vremenom ne dotice mnogo.

Desilo mi se pre par god da je jedan lik sa chata slao moje fotke drugim ljudima, takodje gay, ali svejedno, bez moje dozvole. To me je bas povredilo, mislim, cemu to?!
Korisnikov avatar
By Zibro
jedan moj nazovi prijatelj odlucio je da sebe outuje cini mi se kevi pa kad je ona pocela da histerise pokusao je da se izvadi pricom tipa :
pa nisam samo ja znas njega e on je , a taj i taj e pa i on isto , i taj i taj ..... i tako smo se i medju tim imenima nazalost nasli i ja i moj decko ....
budala
toliko o tom prijateljstvu
:egzorcist:
Korisnikov avatar
By Mars
Burno bih reagovao, kako drugacije. Pesnica, nos, rebro, arkada, samari...

Tako, te kljucne reci.
Korisnikov avatar
By avalon
Originally posted by Zibro
jedan moj nazovi prijatelj odlucio je da sebe outuje cini mi se kevi pa kad je ona pocela da histerise pokusao je da se izvadi pricom tipa :
pa nisam samo ja znas njega e on je , a taj i taj e pa i on isto , i taj i taj ..... i tako smo se i medju tim imenima nazalost nasli i ja i moj decko ....
budala
toliko o tom prijateljstvu
:egzorcist:

Kako mozes da ga oslovljavas sa "prijatelj"?
U principu...mene nesto preterano ne tangira da li me neko outuje... Uvek postoji sekirica :ostrisekiru: Ali posebno je gadno (kao u Zibrovom slucaju) kada to uradi neko kako bi sebi spasio dupe... Ta logika "tudje govno vise smrdi" mi je posebno iritantna....a tako je karakteristicna za nase okruzenje.
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by unic0rn
Ali nasilni ne u smislu da je pod prinudom u smislu da vas je neko naterao na coming out, nego da vas je neko outovao bez vase dozvole i vaseg znanja nekome [porodici, prijateljima, kolegama, poznanicima, anonimusima]...

Da li vam se nesto slicno desilo i kako ste reagovali?
Ako nije, hajde malo shbb-kbb - kako bi reagovali?
Desilo mi se.
U takvim situacijama, moja preporuka je da se u svakom slucaju ostane hladan.
Ako znate da su vam roditelji nespremni da prihvate vase priznanje, demantujte da ste gay i recite da je sve plod necije podle ujdurme.
Isto vazi i za ostale kategorije lica ( prijatelji, kolege itd. )
Roditelji, ako imaju iole mozga u glavi, znace da je takav poziv putem kojeg neko za njihovo deta saopstava da je gay, u svakom slucaju zlonameran i da je sracunat na to da se njihovom detetu nanese zlo.
To bi automatski trebalo da ih stavi na stranu rodjenog deteta.

Sto se konkretno mog slucaja tice, ja sam se outovao kada sam sam procenio da je vreme, a ne onda kada se desio slucaj prvog nasilnog , telefonskog outovanja.

Najbitnije od svega je to da ne dozvolite da vas bilo ko natera da se outujete, vec da to uradite onda kada vi smatrate da je pravi trenutak i to onim osobama kojima zelite da se outujete.

Jako je bitno i to da se nikome nikada ne pravdate zato sto ste gay.
Korisnikov avatar
By tramp
meni se desilo da je neko naleteo na moj sajt i onda ga prosledio svim raznim ljudima sa kojima sam radila dok sam bila u Bosni i time me autovao - e sad meni je sve jedno jer da nisam htela da se zna ne bi postavila takcu informaciju online sve sa svojim imenom i slikom, bilo je smesno kad sam nakon toga dosla u posetu i kad su me potpuno nepoznati ljudi krenuli da pitaju .. kao, ja cuo/la ti lezbejka :smeh:

sve bi to bilo verovatno tragicnije da nisam autovana i onako ali to me inspirisalo da porazgovaram sa ocem koji je bio jedina osoba koja nije dobila zvanicnu izjavu do tad
ja sam ocem vec godinama nemam neki preterano prisan odnos pa mada sam htela da mu kazem i pre toga nisam znala kako uopste sa njim da razgovaram o svom privatnom zivotu ali nakon toga nisam htela da tako nesto cuje od potpunih stranaca - on to naravno nije dobro prihvatio ali mi nije zao sto sam mu rekla
Korisnikov avatar
By Mars
Tako je, to sam zaboravio.

Dakle, kad lomite nos i rebra, obratite paznju da u okolini nema svedoka.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
haha, mogu esej da ti pišem o tome... :smeh:
Korisnikov avatar
By djo
zato se treba self-autovati :blenta: pa ne razmisljas
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by bojandjo
Znash kako bojane, da li se secash mozda, da su one cigare koje si zapalio bez znanja tvojih mnogo bolje i ukusnije bile....
mozda je nekima fetish neautovati se, bilo je u jednom filmu " Ne ja nisam gay, samo postoje stvari koje samo mushkarac moze da uradi mushkarcu."
Korisnikov avatar
By Daliborka
Isto tako ima stvari koje samo zena zeni moze uraditi.
Ja sam to nazalost shvatila tek kada mi je muz umro od srcanog infrakta.
Meni je problem bio i sebi da priznam da sam zenoljupka, a kamoli drugima. :sigh:
No, sve to na kraju dodje na svoje - Ima pravde, ima boga ! Valjda.:sigh:
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by Simor
Ja sam, inace, osetljiv na iznosenje bilo cega iz privatnog zivota bilo koga. A sta bih radio...
Englezi su nekad imali pravilo ,,pri?ajmo o generalnim temama'' , ali ne i o li?nim. Dakle, deo dobrog vaspitanja bio je sesti kod nekog na ?aj i pri?ati o politici, o haljinama, koje obla?i Ledi Dajana ili o omiljenim tv emisijama.

Ipak, ovaj koncept je vremenom prevaziðen jer indirektno i samo njegovo pridržavanje vreða privatnost.
Kako?
Tako što postoji osnovno pravilo da se NE PRI?A O RUŽNIM STVARIMA ILI TAJNIM STVARIMA (takozvanim tabuima).
Ovo nam logi?ki govori o tome da je privatan život nešto ružno,
time ovo pravilo jede samo sebe.

Pošto privatni životi nisu ništa ružno, zašto bismo ih onda gurali pod tepih.

Pravilo o ne pri?anju o tuðim privatnim životima takoðe podrazumeva da ?e osoba, koja pri?a o nekom tre?em imati zle namere i da ?e svrha ,,ogovaranja'' biti podcenjivanje tre?e osobe.
To se mnogo ?eš?e pokazuje kao neta?no.

Naj?eš?a varijanta ,,ogovaranja'' je kada dve osobe pri?aju baš o osobi, koja im je na neki na?in draga ali napominju mane te osobe baš zato što žele da pomognu tre?oj osobi da se pomenutog problema reši.

Interesantno je da niko od ljudi, koje znam nikad nije ogovarao nikog koga ne voli. Kad neko nekog mrzi, onda i ne voli sam pomen tog imena.
Gotovo uvek ogovarali smo dragu osobu, koja ima neki problem ili neku manu, bez koje bi joj bilo lakše.

Prema tome, pri?a o tuðim privatnim životima uvek stavljena u negativni kontekst je jedna zabluda.
Ovo što ?u re?i je možda jeres, ali tra?evi su mnogo više pozitivnog doneli i mnoge ljude spojili, nego što su štete napravili. Psi koji laju ne ujedaju mnogo.
Korisnikov avatar
By Dina
Meni se jednom desilo da mi je prijateljica ispricala da je jedan njen prijatelj (a moj poznanik) gay, pa onda da joj je pricao da poznaje neke ljude iz okoline mog bivseg (za koje sam ja pomisljala da su homoseksualci ali nisam sigurno znala), na kraju mi je dala telefon od tog prijatelja (trebalo je iz nekog razloga da se cujemo) i ako ga slucajno ne nadjem telefon od njegovog decka (koji je inace ozenjen a zena ni ne sanja za ljubavnika). To je verovatno sve ucinila iz lose namere jer je rec o osobi koja voli da pakosti ljudima i spletkari. Ispricala je to i prijatelju i on me je zvao, sav izbezumljen i molio me da nikako ne iskoristim taj drugi telefon (sto ja nisam ni nameravala) i samo je ponavljao da ne zna kako je to mogla da mu uradi...

Sto se mene licno tice, nikakve price o sebi ne demantujem, ni tacne ni netacne. Slazem se sa Denijem da covek (zena) uopste ne treba da se pravda zbog svog zivota, bilo da je gay, bilo da nije...
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Mislim da bih uspeo da ostanem uzdrzan, slegnem ramenima i izgovorim arapsku poslovicu "Pas laje, karavan prolazi."

Mada bih mozda primenio i Marsove savete.
Korisnikov avatar
By colorado
Prva drugarica kojoj sam se autovao je to "morala" da kaze svojoj drugarici (koju ja nisam poznavao jer su TEK pocele da se druze!!) jer "je morala to s nekim da podeli"!!!! Druzimo se jos uvek, ali mnogo redje i moj odnos prema njoj je puno hladniji (citaj: pasivno-agresivniji).

No, od tad je mnogo ljudi saznalo I maltene sam skroz aut. Do duse, rodbina ne zna. Ne znam kako bih reagovao i da sazna, tj. ne znam da li bih potvrdio ili negirao. Ni ne razmisljam puno o tome jer me zabole za rodbinu.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by colorado
Prva drugarica kojoj sam se autovao je to "morala" da kaze svojoj drugarici (koju ja nisam poznavao jer su TEK pocele da se druze!!) jer "je morala to s nekim da podeli"!!!!...
I jer je bila "sigurna" da to ova nece dalje da prica.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Taman da se nadovezhem, poshto je ovo onaj tip teme inspirisan stvarnim dogadjajem :)

Bila jednom jedna tetka. Kakva tetka? Glupa i zlobna tetka.
Tetka videla mene pre ravno godinu dana na rodjendanu kod ortakinje i kako i zashto - zapamtila me..
Da bi igrom sluchaja krajem proshle razmenili slike (il se je nekako dokopala) i kroz par dana se brzebolje outovala toj drugarici i naravno nije zaboravila da spomene ni mene, pa je ukljuchila i nick i svasta po malo..

I pricha ne staje tu, glupacha saznavshi shalje drugom drugu poruku shta zna o tome strogo povreljivo, kao. [toliko je poverljivo da sam u roku od pola sata saznao preko gej lobija, dakle sve se to shirilo dalje :lol: ]

Epilog: nit znam ko shta zna, sumnja, nit me zanima.. blessed is the ignorance ;)

Tetketina se u svojoj gluposti pravila naivna sve dok nije obavljena damage control koja ukljuchuje i pretnje, jelte :blush:

I na kraju, rachunajuci na neku milost u duhu blagdana valjda, posalje poruku: 'Jesi li ljut?'

Nisam ni odgovorio.. Revenge is better served cold :vijaca:

Ko pomenu pedersku solidarnost :volinevoli:
By Gost
Za mene znaju roðeni brat, pseudo sestra (najbolja
drugarica), 2 bivša de?ka i 2 druga.
I iskreno, ne mogu da zamislim da bi iko
od njih mogao da me outuje.
Ta?nije 'ajde jedino da kažem da bi iz totalne
gluposti mogli da se izlanu drugovi (ali oni ni
dan danas nisu prihvatili, smatraju da to nije
ta?no) i 1 bivši (drugi živi u SAD)- i ne bi im
niko poverovao. Za bivšeg uvek mogu da kažem
"Vi'š skota kako me olajava jer sam ga ostavila".
A kako bih odreagovala?
Pa bila bih jako povreðena, jer bi to zna?ilo
da je ta osoba izigrala moje poverenje. Odnosi meðu
nama bi postajali sve hladniji i površniji, ja bih
duboko u sebi patila i sve više se uveravala
da je došlo vreme da svako gleda samo svoju
guzicu, te da treba da budem još ve?i narcis
i još više samoživa.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
hmmm, mooooždaaa... ja pak pri?am o pomalo radikalnoj dimenziji.
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by Mars
Burno bih reagovao, kako drugacije. Pesnica, nos, rebro, arkada, samari...

Tako, te kljucne reci.
TAko nekako...i to ne zbog toga sto se ja kao nesto bojim outovanja...(is there anybody who doesn´t know it yet???), vec zbog cinjenice da ta osoba gura nosinu gde joj mesto nije...i sto sebi uzima pravo da se bavim mojin intimnim zivotom.
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by Mars
Tako je, to sam zaboravio.

Dakle, kad lomite nos i rebra, obratite paznju da u okolini nema svedoka.
Da, da, obicno je prednost kad ne postoje svedoci :teg2:
Korisnikov avatar
By M M and I
Ovo je potpuno istinito...
Razoruzajte zlobnike time sto cete ih preduhitriti...oduzmite im to zadovoljstvo...to je za takve najveca kazna :snob: :mama:
By Ulix

Tetketina se u svojoj gluposti pravila naivna sve dok nije obavljena damage control koja ukljuchuje i pretnje, jelte :blush:
Ne zadrzavaj se na pretnjama.
Neka batine budu neka vrsta preventive za buducnost.
:blush:
Sramota me ta priznam, al ja stvarno verujem u to...
(A pomenuo je Simor.)
By Gost
Originally posted by Ulix
:blush:
Sramota me ta priznam, al ja stvarno verujem u to...
(A pomenuo je Simor.)
Solidarnost?
Ja mislim da sam ?itala negde na forumu
kako je neka devojka ucenjivala svoju
bivšu da ?e je outovati ako joj se ne vrati.
Pamet u glavu zlato.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!