Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By lille venn
Dragi...,

Zavrsavam studije psihologije i radim diplomski na temu "Coming out proces i njegov znacaj za mentalno zdravlje homoseksualaca".... Moja molba je sledeca i odnosi se samo na muski deo populacije!:

MOLIM VAS da se ukljucite u moje istrazivanje, jer mi je svaki ispitanik dragocen....
Istrazivanje je STROGO ANONIMNO!!!!!!!!!!!!!! Sto znaci da nema nikakvih licnih podataka, imena, adresa i slicno!

Istrazivanje se sastoji u popunjavanju nekoliko upitnika i to ide relativno brzo. Sve rezultate i rad mozete dobiti na uvid....

Ko odluci da mi se javi neka mi pise na licni mail luthyena@hotmail.com

Hvala unapred
Pozdrav Masa Karleusa

U nastavku maila pojasnicu istrazivanje, pa koga zanima moze da procita:
Ciljevi istrazivanja su ukratko:
1. povecanje drustvene svesti o gay populaciji, smanjenje diskriminacije prema njima i ostale tacke od drustvenog znacaja, posto je nase drustvo zaostalo po tom pitanju kao i po mnogim drugim....
2. istrazivanje samog "coming out proces-a"- tj. kako ga mi zovemo - izlazak iz sene, ili uopsteno otvorenost o svojoj seksualnosti u odnosu na sebe i druge....
3. otkrivanju faktora koji otezavaju prihvatanje homoseksualnog identiteta i faktori koji otezavaju mladim gay osobama da integrisu svoj seksualni identitet i slobodno ga ispoljavaju u interakciji sa drugima. Takvi faktori su na primer strah od toga da ce biti odbijeni, odbaceni, diskriminisani, socijalna distanca koju mogu osecati od svojih heteroseksualnih prijatelja, sire i uze socijalne okoline itd.....
4. utvrditi koliki pritisak i socijalnu distancu, gay individue osecaju u nasem drustvu, danas, sa ciljem sprovodjenja u skoroj buducnosti programa koji bi ovakvu distancu i probleme ovog tipa ublazio.
5. jos jedan od prakticnih ciljeva je orjentisan na strucna lica- psihologe, psihijatre i dr. profesionalce u oblasti mentalnog zdravlja kojima trebaju bitne smernice u radu sa ovom populacijom kako ne bi "ostetili" svoje klijente, vec im omogucili razvoj i napredak kroz terapiju, jednako kao i heteroseksualnim klijentima.
Da vas ne davim vise, kome je zanimljivo, moze da me pita...
Korisnikov avatar
By jukie
Nisi navela koja ti je podgrupa najzanimljivija (odavno autovani, nedavno autovani, oni koji se spremaju da to urade u skoroj budu?nosti, oni koji se spremaju da to urade u daljoj budu?nosti (kad/ako Srbija postane manje homofobna ili kad im umru roditelji itd), oni koji ne planiraju da to ikada urade itd) tako da možda ne?eš dobiti reprezentativne uzorke jer ?e svako misliti da ti baš njegov odgovor ne treba... ako ti trebaju sve podgrupe u podjednakom broju, vodi ra?una da je ina?e broj ljudi u svakoj grupi razli?it i da npr. 5 ili 10 iz svake grupe ne zna?i u svakom slu?aju reprezentativan uzorak...
By lille venn
Evo, ovako, trebaju mi svi, znaci potpuno je svejedno da li je neko vec outovan, da li je rekao mami, drugarici ili bilo kome, ili nije rekao nikome.... upitnik mogu popunjavati svi...
Ja u istrazivanju kasnije delim grupe po specificnom kriterijumu kome su rekli ili nisu... ali to nije bitno sad za druge...
Znaci poziv vazi za sve i one koji su out, polu out ili nisu out :) )))))

pozzz
Korisnikov avatar
By Mars
Zanimljivo. Imacu u vidu, mada ne ocekujem sokantne rezultate.

"Naziv sledeceg dela su smislila deca iz celog sveta."
(JKRowling, "Harry Potter & Marsovo dupe")
http://www.jkrowling.com/
By lille venn
hoce li meni neko da pomogne i resi te upitnike ili samo teoretisete :) )))))?
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by lille venn
hoce li meni neko da pomogne i resi te upitnike ili samo teoretisete :) )))))?
Šta misliš? o ideji da upitnike naka?iš ovde na forumu u rubrici "Coming out" i da ih svi lepo popune kao reply, ti samo po?istiš offtopice i napraviš statistiku. A druga ideja je da se obratiš rukovodstvu sajta da oni organizuju odgovaranje (i web stranicu?), pošto su ve? imali nekoliko sli?nih anketa. Ja bih radije na taj na?in odgovarao nego preko mejla (nije da imam šta da kažem, i u onim ranijim upitnicima su me verovatno stavili u rubriku "ostali" )
Korisnikov avatar
By Mars
Ja cu da ti pomognem, ALI da kasnije imam udela u organizaciji adekvatne diplomske zurke.

Well?

"Naziv sledeceg dela su smislila deca iz celog sveta."
(JKRowling, "Harry Potter & Marsovo dupe")
http://www.jkrowling.com/
By lille venn
Šta misliš? o ideji da upitnike naka?iš ovde na forumu u rubrici "Coming out" i da ih svi lepo popune kao reply

Nova sam u ovome, stvarno ne znam kako funkcionise, ja sam sigurna da sam malopre poslala odgovor na ovo, a nema ga ?????????

No, ne bitno... ko sto rekoh, upitnici su mi suvise dugacki, pa ne mogu da ih kacim nigde....
a ako hoces mogu ti poslati mail na pvt, pa ti vidi da li ti se popunjavaju ili te to smara....
mislim da ipak nisu tako strasni :) )))))
By lille venn
Originally posted by operativni kadar
Hajde da vidimo o cemu se radi.
Thanks!
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Prakticno ceo upitnik se svodi na moje mentalno zdravlje i pravljenje mog psiholoskog profila. pomalo podseca na test koji sam popunjavao na regrutaciji. Da li je ovo taj test? Zapravo, odakle, od koga si uzela ovaj test? Ne cini mi se da si ga sama sastavila

Inace, pitanje pod brojem 20. mi nije najjasnije kako da popunim.
By lille venn
Prakticno ceo upitnik se svodi na moje mentalno zdravlje i pravljenje mog psiholoskog profila. pomalo podseca na test koji sam popunjavao na regrutaciji. Da li je ovo taj test? Zapravo, odakle, od koga si uzela ovaj test? Ne cini mi se da si ga sama sastavila
Prvi deo upitnika se odnosi na coming out proces, to si verovatno video sve, to mi je najbitniji deo

Ove druge skale koje si radio mere odredjene dimenzije mentalnog zdravlja, ali da sad bas ne otkrivam sve ovde na forumu, jer treba i drugi da rade taj test, pisacu ti na pvt sta tacno mere, kad izracunam tvoje odgovore.... poenta je da se onda vidi koliko su povezani psiholoska dobrobit jedne individue sa tim koliko je ona otvorena u vezi sa svojom seksualnoscu.... sve cu ti to objasniti na pvt
nadam se da nije bilo strasno odgovarati na sva pitanja i hvala jos jednom!
pozzz

Test je deo baterije testova Konstantina Momirovica, nisam ga ja sastavljala, naravno, to je stari test dugo u upotrebi i standardizovan na nasem stanovnistvu sto je cool
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Napisi ti meni sta tacno mere, mozes to i bez mog testa. Mali off, sta je toliko cool oko standardizacije ovog testa? Tu si me izgubila
By lille venn
Napisi ti meni sta tacno mere, mozes to i bez mog testa. Mali off, sta je toliko cool oko standardizacije ovog testa? Tu si me izgubila
Svaki test nesto meri, jel, ali te mere koje on daje cesto su samo neki brojevi koji imaju samo relativnu vrednost, znaci, recimo ja postavim neka pitanja, koja recimo mere to koliko je neka osoba depresivna,ili vesela ili plava, zuta, crvena, sta god.... e, sad... odgovori mi osoba na ta pitanja i ja recimo vidim da se on slaze sa recimo 20 pitanja od 30, ne bitno....
I ja tu kazem ovako- dobro, ta osoba ima skor od recimo 20 poena....
Ali sta znaci to sto ona ima 20 poena? da li to znaci da je ta osoba depresivna ili nije? Da li je ona onda malo, puno ili previse depresivna?
Znaci- poeni mi ne znace apsolutno nista, bez informacije koliko bi jedna prosecna osoba imala poena na istom tom testu.
E, sad ako taj test dam jednom Norvezaninu ili indijancu, oni ce mozda imati razlicit broj poena, samo zato sto su im kulture razlicite, a ne zato sto su razlicito depresivni.
dakle- bitno je da se jedan test zada sto vecem broju ljudi, da bi se videlo koliko poena dobijaju kakvi ljudi, da bi se napravio rang- i da bi svaki covek zauzeo neko mesto na toj skali, onda odatle izvlacis procente i percentile....bla bla bla.... u glavnom, na kraju krajeva... kad ti meni resis test, ja tvoj skor uporedim sa 1000 Srba koji su radili isti taj test i vidim koliko se tvoj skor udaljava od proseka i na koju stranu, kapis?

A sad cu ti poslati na pvt sta je sta....
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Kapim, kao, ufff
Hocu ja da dobijem resenje ovog mog testa? Da ti meni lepo kazes sta si zakljucila? I vidi, molim te oko onog pitanja br. 20 da ga ne isfusharim.
Korisnikov avatar
By Draco
Definitivno za Coming out folder.
Draco, mod Kafica
Korisnikov avatar
By jukie
Inace, pitanje pod brojem 20. mi nije najjasnije kako da popunim.
Aha. E pa meni nisu verovali da sam iskreno popunjavao taj test na regrutaciji jer ne izgledam toliko nenormalno... Mislili su da namerno naopako odgovaram da bi me oslobodili vojske. Tako da bih ti ponovo bio off charts... doduše ?injenica je da se sada razli?ito ponašam nego onda... pošalji mi koliko može da stane na u2u.
By lille venn
pošalji mi koliko može da stane na u2u.
[/quote]

ne moze da stane na u2u ...
ako ti se ne radi, stvarno nije frka, ipak ima dosta ljudi koji ga rade, tako da ne moras da se opterecujes :) ))))
Test koji si popunjavao na regrutaciji verovatno ima kontrolne skale, koje nisi prosao, odatle sumnja da si hteo da se skines, ne postoje suvise nenormalni odgovori :) )))... a ako si odgovarao iskreno, a nisi prosao kontrolne skale, to je malo cudno, ali nije nemoguce.....
Korisnikov avatar
By tramp
ajde nazad u Kafic
tramp - mod Coming Outa :doh:
Korisnikov avatar
By * NajS *
El ti Karleusha neka rodjaka?!

:kissing:
By lille venn
Originally posted by * NajS *
El ti Karleusha neka rodjaka?!

:kissing:
Neka :) ))))
Sve Karleuse su iz istog mesta i nekim dalekim rodom, ali se ne druzimo :) ))
Korisnikov avatar
By nEne
evo i ja zelim da pomognem koleginici i ucestvujem u razvoju psiholoske nauke ;) ... i mene ceka diplomski sledece godine... :geek:
Korisnikov avatar
By Vega
E taman sam krenula da pisem mail i trazim upitnik, da i ja pomognem i doprinesem, kad primetih napomenu da se odnosi samo na muski deo populacije !? Kakva je to bre diskriminacija zena?? :mad: Pa da, za nase mentalno zdravlje u "coming out" procesu nikog nije briga :(
By lille venn
Ajoj, znam....
To je totalna nepravda i ja se slazem, bas sam to pricala i sa moderatorom ovog sajta :) )))
Ne znam zenske sta da vam kazem :) )))))... ja sam prosto morala da biram, pa sam izabrala ovako, naj. firend mi je gay, i oduvek smo se zezali da cu diplomski "raditi na njemu", pa eto od sale, ostalo tako :) ))

Nego, ja bih volela da meni neko razjasni sledecu misteriju, kako to da ja znam 100 gay tipova, a skoro ni jednu devojku?????????? Kako?????
:skijanje:
Korisnikov avatar
By weatherman
Originally posted by lille venn
Ajoj, znam....
To je totalna nepravda i ja se slazem, bas sam to pricala i sa moderatorom ovog sajta :) )))
Ne znam zenske sta da vam kazem :) )))))... ja sam prosto morala da biram, pa sam izabrala ovako, naj. firend mi je gay, i oduvek smo se zezali da cu diplomski "raditi na njemu", pa eto od sale, ostalo tako :) ))

Nego, ja bih volela da meni neko razjasni sledecu misteriju, kako to da ja znam 100 gay tipova, a skoro ni jednu devojku?????????? Kako?????
:skijanje:
Sta se cudis? I ja znam tipove ali ne znamdevojke a bas bih voleo da upoznam i devojke, sto me devojke ne voleeeeeeeee? Lolz... mislim vidjao sam ih ali ih nisam upoznao, blah...:hyper:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!