ivas,
prvo, cenim da je bitno napomenuti u ovom slucaju - ja sam heterosexualni bata, od 30 godina, koji se preko foruma druzi sa svim ovim ljudima vec deceniju. stekao i prave prijatelje 'u pravom zivotu' i sl.
e.
ono sto mi je zapalo za oko je da se vama ne svidja ta devojka sa kojom vasa cerka izlazi.
cini mi se cak da biste lakse podneli 'lezbejsku vezu' da je u vezi sa osobom koja je vama 'podnosljiva'. zamislite samo da je zavolelea neku zenu koja ima vase postovanje, npr.
e, to je na licnom nivou. i toga treba da budete svesni.
prosto imate predrasude prema zeni sa kojom je. ima problematicnu proslost i slicno.
ali ljubav, cini mi se, razumete.
..
na sirem, tom 'uticaj sredine' nivou,
imate, cini mi se, samo blagi 'slucaj'.
procitao sam celu temu, kulturno pricate -
pokusavate da shvatite - ali ipak prvi post, prva poruka sa kojom je otvorena tema, je puna tih 'uticaja sredine' -
- gde vam je bitno to koga
ona voli - zbog sebe, svoje majke, okoline etc - a ne zbog nje - itd.
(i zbog tog prvog posta mnogi koji pisu u startu osecaju animozitet, 'ugrozenost', napad itd)
lm, morate da resite odnose na 'personalnom nivou'. i jos vam verovatno smeta i sto je cerka 'buntovna' i stasvene. mlada je.
drustvo i drustvena misljenja ko sisa. realno. bitna je sreca vase cerke.
lep zivot vase cerke. ljubav itd. i vasa ljubav prema njoj, i njena prema vama, i njena prema ossobi koju izabere, i ljubav te osobe.
..
ja, ko kolega heterosexualac, mogu d avam kazem da sam shvatio da je homoosexualnost - ljubav, bre. pustis ljude da se vole i sta te briga.
ima sigurno i slucajeva nekih psihopatija, sto se veoma potencira po novinama - ali nista vise no sto ima psihopatskih poremecaja u 'svetu heterosexualaca'. posebno sexualnih poremecaja.
..
pored svega toga - vasa cerka ima 19 godina tek - cak i ako je upala u 'lose drustvo', jos je mlada, covek odrasta na razne nacine - mozda zavrsi sa zenom koja vam se svidja, mozda se ova devojka 'poprravi' i sve te vase brige postanu izlisne, i ostane samo ljubav. mozda i sa muskarcem na krjau, ko zna sta zivot nosi. a mozda i sa zenom.
...
a mozda ta devojka nije ni izbliza toliko losa koliko se vama cini.
...
i ovo mi se dojmilo, od komenta:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2562848#p2562848]blenta napisao:[/url]ivas... cenim sto ste dosli da potrazite odgovore
ali nekako slutim da vas isti ne zanimaju
jer ste vi vec odlucili da ste u pravu