Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Synesthesia
Bravoo! :) Eto, ipak nisi pogrešio u proceni da joj se autuješ :) sweet. :)

I... šta joj je najviše pomoglo od online literature?
Wikipedia. :smeh: Ma, otkud ja znam, poslao sam joj neke linkove, pregledala je dosta toga. :lood: Nego, da te pitam. Koliko ti imaš godina? Ne moraš da odgovoriš, samo sam znatiželjan.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Pa dobro, nije veoma važno, samo me zanimalo šta se eto jednoj str8 devojci učinilo ok od LGBT šarenila na Netu.. a drago mi je da ne moram da odgovorim :D (ne zbog damskih fazona, već mislim da je irrelevant, za sada ;) ). :alexis:
Khm...

Drago mi je što sam se autovao drugarici i što se to OK završilo.

Ne znam kome ću se sledećem autovati, ali to sigurno neće biti roditelji.
Moji roditelji uopšte nisu kul, jelte. Tačnije ćale... Baš sam ovih dana razmišljao šta i kako dalje sa njim, kad je reč o autovanju. Nema tu šta da se priča, tu će biti treći svetski rat. Situacija među nama je već sada i više nego kritična iako ne zna da sam gej, zbog niza drugih okolnosti i događaja. To je haos. Inače, danas sam iznapušavao ćaleta. Pričao mi je neke budalaštine, izveo me iz takta, a u suštini me ni ne poznaje uopšte. Ja ne znam kako bi recimo "podneo" kad bih mu rekao za sebe, verovatno bi to postalo povod za manipulaciju, sranja, i sve što ide uz to. Videh ja jednom na televiziji da se neki momak autovao porodici, mislim da je iz Kuršumlije, i da su ga roditelji izbacili iz kuće. Kažem ja : "Jadan čovek, njegovi roditelji su dileje!". Kad će on na to:" I treba da ga izbace! Njih sve treba poubijati, dobro kaže Amfilohije. Jadni ti roditelji, uništio im je ugled, obruk'o ih."
A, ja kažem: "A da l' bi ti prihvatio lakše činjenicu da ti je neko u porodici gej ili ubica?". Kaže on: "Ubica! Bar Ubica odleži u zatvoru, a za ove bolesnike nema spasa. Ne bi nikad prihvatao pedere!"
Kažem ja njemu: "A, to što su tebe prihvatili uprkos što si bio alkos i đubre od čoveka, pritom materijalista i potpuno sebičan čovek, to ništa, jel?" I tu se tad posvađamo. Znači on ne bi nikad prihvatio moju homoseksualnost, ni po cenu ne znam ni ja čega. A, baš dosta razmišljam kako rešiti taj problem sa njim, recimo.
Ništa, selim se za dvadeset dana, dobijam tad i posao, tako da ne verujem ni da ću se viđati sa njim.
Korisnikov avatar
By moonadorn
Znas, ponekad je najvaznije od svega da znamo sa kim smo na cemu. To sto nemas dobar odnos sa ocem nije smak sveta. Ali je super sto si toga svestan, i sad samo idi dalje sa tim saznanjem. Srecno!
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Bas mi je zao sto je takva situacija s tatom. :mazi:
Ako je tako, ne moras da srljas, doci ce jednom i do razresenja tog pitanja.
U svakom slucaju, otpoceo si proces i to je najvaznije! :)
Ma, ja sam se rešio na radikalne korake i promene u životu! :rock: Sad je upravo počeo taj proces! :smug: To se rešava RADIKALNO i beskompromisno!!! Nikome ne dozvoljavati da manipuliše tobom!!!
Treba imati potpunu kontrolu u svojim rukama a, budale pustiti niz vodu, pa nek se jebu! :rock:
A, što se tiče roditelja, tačnije oca, neka sam smišlja kako će i šta će kad mu se jednom autujem, ja nemam nameru uopšte da se bakćem time! :kafa:
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Naravno, slazem se s tobom. Nije mi namera bila da te odgovorim od tog koraka. :)
Uostalom, i sam si napisao, "...kad mu se jednom autujem". Zakljucujem da si hrabar, ali i promisljen. :smug:
Korisnikov avatar
By *deni*
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2434580#p2434580]Dark Walker napisao:[/url]Khm...

Neznam kome ću se sledećem autovati, ali to sigurno neće biti roditelji.
Moji roditelji uopšte nisu kul, jelte. Tačnije ćale... Baš sam ovih dana razmišljao šta i kako dalje sa njim, kad je reč o autovanju. Nema tu šta da se priča, tu će biti treći svetski rat. Situacija među nama je već sada i više nego kritična iako ne zna da sam gej, zbog niza drugih okolnosti i događaja. To je haos. Inače, danas sam iznapušavao ćaleta. Pričao mi je neke budalaštine, izveo me iz takta, a u suštini me ni ne poznaje uopšte. Ja ne znam kako bi recimo "podneo" kad bih mu rekao za sebe, verovatno bi to postalo povod za manipulaciju, sranja, i sve što ide uz to. Videh ja jednom na televiziji da se neki momak autovao porodici, mislim da je iz Kuršumlije, i da su ga roditelji izbacili iz kuće. Kažem ja : "Jadan čovek, njegovi roditelji su dileje!". Kad će on na to:" I treba da ga izbace! Njih sve treba poubijati, dobro kaže Amfilohije. Jadni ti roditelji, uništio im je ugled, obruk'o ih."
A, ja kažem: "A da l' bi ti prihvatio lakše činjenicu da ti je neko u porodici gej ili ubica?". Kaže on: "Ubica! Bar Ubica odleži u zatvoru, a za ove bolesnike nema spasa. Ne bi nikad prihvatao pedere!"
Kažem ja njemu: "A, to što su tebe prihvatili uprkos što si bio alkos i đubre od čoveka, pritom materijalista i potpuno sebičan čovek, to ništa, jel?" I tu se tad posvađamo. Znači on ne bi nikad prihvatio moju homoseksualnost, ni po cenu ne znam ni ja čega. A, baš dosta razmišljam kako rešiti taj problem sa njim, recimo.
Ništa, selim se za dvadeset dana, dobijam tad i posao, tako da ne verujem ni da ću se viđati sa njim.
Ja bih ti, kao stariji, savetovao da se ne prepucavaš više na ovaj način sa ocem, jer - ništa povoljno nećeš postići i samo ćeš gubiti energiju. Znam da ti ide na nerve i da imaš užasno jaku potrebu da ga spuštaš kad krene da plasira svoje mudrosti, ali niz takvih pojedinačnih ujedanja između tebe i njega može dovesti do opšteg pomeranja vašeg odnosa sa lošeg na još gore. Zato, bolje na izjavu tipa : '' Obrukao je celu porodicu '' samo lakonski odgovoriti : '' Čudna mi čuda, svaka bruka za tri dana ! '', čime se dovodi u pitanje sam pojam i značaj '' bruke '' u našem narodu, nego krenuti u frontalni napad, posle koga sledi kontranapad i tome kraja nema. Znam iz svoga iskustva. Ne kažem, nekad je prijatno prepirati se čisto radi prepirke, iz rekreacije, ali u opisanom slučaju mislim da to nije razborito. Pokušaj da oceniš kako se osećaš posle nekog od tih sukoba. Ne verujem da su prisutni olakšanje i blaženi osećaj da ti je kamen pao sa srca, pošto ti je jasno da je to samo jedna svađa u nizu i da će svaki naredni susret i razgovor sasvim verovatno ponovo da se završi okršajem, jednostavno zato što se ne trpite. To nisu produktivne i efikasne svađe, zato ih treba izbegavati. Njega u tim godinama nećeš promeniti, zato radije prećuti, a ako baš ne možeš da slušaš šta priča, okreni se i izađi napolje.
:)
Korisnikov avatar
By sing&dunum
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2434629#p2434629]*deni* napisao:[/url]
Ja bih ti, kao stariji, savetovao da se ne prepucavaš više na ovaj način sa ocem, jer - ništa povoljno nećeš postići i samo ćeš gubiti energiju. Znam da ti ide na nerve i da imaš užasno jaku potrebu da ga spuštaš kad krene da plasira svoje mudrosti, ali niz takvih pojedinačnih ujedanja između tebe i njega može dovesti do opšteg pomeranja vašeg odnosa sa lošeg na još gore. Zato, bolje na izjavu tipa : '' Obrukao je celu porodicu '' samo lakonski odgovoriti : '' Čudna mi čuda, svaka bruka za tri dana ! '', čime se dovodi u pitanje sam pojam i značaj '' bruke '' u našem narodu, nego krenuti u frontalni napad, posle koga sledi kontranapad i tome kraja nema. Znam iz svoga iskustva. Ne kažem, nekad je prijatno prepirati se čisto radi prepirke, iz rekreacije, ali u opisanom slučaju mislim da to nije razborito. Pokušaj da oceniš kako se osećaš posle nekog od tih sukoba. Ne verujem da su prisutni olakšanje i blaženi osećaj da ti je kamen pao sa srca, pošto ti je jasno da je to samo jedna svađa u nizu i da će svaki naredni susret i razgovor sasvim verovatno ponovo da se završi okršajem, jednostavno zato što se ne trpite. To nisu produktivne i efikasne svađe, zato ih treba izbegavati. Njega u tim godinama nećeš promeniti, zato radije prećuti, a ako baš ne možeš da slušaš šta priča, okreni se i izađi napolje.
:up:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2434629#p2434629]*deni* napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2434580#p2434580]Dark Walker napisao:[/url]Khm...

Ma, znam ja to sve, nisam ni ja od juče. :smug: Tačno, on se ne može promeniti u tim godinama, ali se zato mogu promeniti okolnosti. Samo hoću da kažem, da ako su ti roditelji recimo homofobični, treba se prvo osamostaliti, emotivno distancirati od problema, pa onda se tek autovati i videti šta dalje. A, sama činjenica da si samostalan u svakom smislu, znači da nemaš obavezu da ukoliko reakcija na autovanje bude jako negativna, provodiš vreme baš u toj svađi, već da sve to svedeš na minimum, da budeš hladne glave i da pustiš da se vremenom to sredi. Eto. :)
Korisnikov avatar
By Synesthesia
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2434378#p2434378]Popeye napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2434290#p2434290]Synesthesia napisao:[/url]Bravoo! :) Eto, ipak nisi pogrešio u proceni da joj se autuješ :) sweet. :)
samom odlukom da se auta već nije pogriješio. ;)
Popejče... Zar moraš da se upeceš čim je zabacim? :alexis:

:lol: jasno, to smo apsolvirali svi, ja potenciram da nije pogrešio što je njoj rekao. thats all.

Go DarkWalker! :D
Korisnikov avatar
By Hys.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2434629#p2434629]*deni* napisao:[/url]

Deni, svaka ti je ka u Njegusa!
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Ja ne mogu.
Bolje receno, necu da se tako postavim.
A diskutabilno je koliko je denijev savet dobar. Ne bih ja tu nista isao uz dlaku, nego bih jos i prcao. A ponajmanje bih dozvolio da se nerviram oko toga. :) Ali to je samo ako se covek dobro izvezba i emotivno osnazi da ga ne doticu komentari, nego da drzi konce i raspravu u svojim rukama.
By space_oddity
Upisujem se i ja u klub podržavalaca DWove reakcije. Way to go :)
Hvala. :hvala:

Ma, najgore je tu od svega što moj ćale ni ovako nema pojma ni o čemu. Ne da nema pojma da sam gej, nego ne zna 90% stvari kad se radi o meni, a ima da mi drami kad mu se jednom autujem. Da me poznaje sam bi prokužio, jelte... :hvala: To je najgora vrsta manipulacije, kad neko neće da vidi ništa sem jednog aspekta (da sam gej, recimo), bez obzira na sijaset drugih stvari, k'o da ima amove, bože me 'prosti. Najjače mi je bilo kad sam ga jednom pitao: "Ajde, reci majke ti koje knjige čitam?" Nema pojma. "Šta slušam od muzike?" Nema pojma. "Gde volim da izlazim?" Ne zna. "Kako stojim na faksu?" Ne zna. "Kad sam rođen?" Promašio za čitav jedan mesec. :shok: :smeh: :lol: I tako još pedeset pitanja o meni koja NE ZNA. Pa, onda izokola: "Šta bi rekao da saznaš da sam gej?" Ubio bi me. Mislim se u sebi, MURŠ u pičku materinu, nemaš pojma 90% stvari o meni, a tu ćeš da izigravaš veliku "povređenost" time što sam gej. To je cela suština priče. Neko ko te ne poznaje ni ič, daje sebi pravo da te osuđuje i tako pokazuje svoju maloumnost, jer NEĆE da se potrudi da razume nekog ko je različit. Ne samo kad je roditelj u pitanju, već svi. Ali kad su roditelji u pitanju tim gore. A i on je između ostalog bio alkos, pa ima izvitoperen pogled na 90% stvari.

E, da kažem nešto nevezano za njega. Kod tih zadrtih homofoba generalno, najgore je što ih je njihova okolina sa krajnje izvitoperenim i poremećenim sistemom vrednosti, samlela, sažvakala, uvukla u sebe i na kraju ispljunula i oblikovala da budu jelte, po meri većine, ukalupljeni ko korneti, bez da im je dala mogućnost i slobodu da se formiraju kao jedinke i da stvore sopstveno, zdravo i kritičko mišljenje. To je taj njihov odbrambeni mehanizam u stilu: "Kako svi tako i ja. Da ne bi' sutra ja došao na red". E, samim tim što su svi takvi ljudi (postali) isti, i što ih jedino povezuje osećaj da su na prazan način slični jedni drugima i da su toliko tupi da ne mogu da stvore potencijal i uslove da se izdignu iznad proseka, tu nastaje problem, i oni tako kolektivno legitimišu ljude po nečemu drugačije, specifičnije i u krajnju ruku bolje od sebe kao "pedere", "bolesnike", “ludake” i slično. To je ona izreka "Nije bitno što propadaš, važno je da pripadaš!".
Da li ja time što sam gej ugrožavam nekog? Ne! Da li neko ko je vaspitavan da bude nepismeno siledžijsko govedo, “ponos familije”, koji će da bije ženu I decu, da mrzi pedere I slične jer su ga RODITELJI učili da se prema: pederima, ljudima druge nacije, ne znam ni ja vise kome, ponaša hostilno I nasilnički ,a obrazovni sistem koji je truo, sve to produbljuje, crkva koja prljačka I u čijem se vrhu dešavaju užasna krivična dela to podržava, ekstremna desnica podstiče, da li taj neko I sve to u paketu ugrožava druge ljude? DA! U tome je problem! Raditi na obrazovanju glupavih roditelja, pa tek onda dece.
BTW, kada je bila parada ponosa 2010, vaskoliko srbstvo je podržalo nasilnike koji su nasrtali zajedno sa neuračunljivim popovima na ljude, a ne one koji su tu bili prave žrtve.

Ja se izvinjavam što se toliko raspisah, baš mi došlo. :D
'Ladno mi drugarica sad poslala poruku "Kad ćemo zajedno u lov?". :smeh:
Ovo je ispalo još bolje nego što je bilo očekivano, mislio sam da će sve ići mnogo sporije, ali ispalo je potpuno drugačije, na sreću. :)
By Kragi
^
^
Meni se dopada kako pises.
Samo napred, nema potrebe da se izvinjavas jer je super citati te. :D
Korisnikov avatar
By *deni*
Ok, ok, moj predlog sadrži jedan od mogućih pristupa problemu zvanom otac i zasnovan je na mom iskustvu. Meni su jako teško padale svađe sa njim, jednostavno zato što ga volim, ali takođe u jednom periodu nisam propuštao niti jednu priliku da na uvrede odgovorim uvredama i da budem agresivan prema njemu jer , iako nije alkoholičar i po svemu je bio ( i ostao ) divan i brižan otac, po pitanju stava prema pederastiji se nije značajnije razlikovao od klasičnih domaćih homofoba.
Ali, pošto je reč o jednom u suštini veoma zlatnom čoveku ( nije što mi je otac ), iskreno i do kraja predanom porodici, što je često umelo i da guši, čoveku koji voli svoju ženu, a moju majku, do granica obožavanja ( što je meni izuzetno bitno ), meni je danas krivo zbog svih ružnih reči, koje sam mu u onom haosu koji je jedno vreme vladao među nama, izrekao.
Verujem da bih se danas po pitanju naših nesporazuma iz prošlosti osećao bolje da sam u ono vreme ćutao, dok me je on vređao. To ne bi značilo da mu dajem za pravo, već bih na taj način ispoštovao njegovu potrebu da se uvek '' zna ko je kome otac, a ko kome sin '', '' ko je stariji, ko mlađi '' i '' ko šta kome sme da kaže '' i slične bedastoće iz riznice našeg beznadežnog heteropatrijarhata, do čijih osnovnih principa je njemu i danas stalo, a koje ja prezirem. Trebalo je da znam da i on vrlo dobro zna da ih prezirem, ali da bi samo formalno tolerisanje običaja vezanih za taj kult sa moje strane bilo dovoljno i shvaćeno kao izraz mog poštovanja i ljubavi prema njemu lično. A neke kompromise iz čiste ljubavi nekad valja napraviti. :)
Taj tvoj predlog je dosta pametan i sve, ali konteksti su različiti. Sam si rekao da je tvoj otac privržen porodici, brižan i to je lepo. Ali moj otac je potpuna suprotnost tome. Potpuno indiferentan i hladan stav prema svemu pa i prema porodici, sebičnost, materijalizam tj. trend jurenja za novcem čemu je sve podređeno, u jednom periodu alkoholizam, nemogućnost bilo kakvog razumevanja i podrške sa njegove strane i užasan nedostatak empatije za sve ljude oko sebe. Tu se ništa ne može značajnije promeniti, osim što se može promeniti pristup tom problemu. Umesto recimo svađa i konflikata, potpuno ignorisati ispade i monologe i usmeriti energiju na nešto drugo, kao što si i sam rekao. U ovom slučaju na rešavanje "problema" zvanom osamostaljivanje i autovanje roditeljima. Znam da moje autovanje u njegovom slučaju ne bi izazvalo neku "povređenost i iznenađenost", već tendenciozno šikaniranje i svađe radi svađe, uzrokovane ne "povređenošću time što sam gej" već iz čiste potrebe za na neki način, ponižavanjem drugih. I sve to bez nekog smisla i bez izgleda da će se tu nešto raščistiti. Tako da, najbolji način je osamostaljivanje i kako sam već rekao emotivno distanciranje od samog problema. Time što ću biti samostalan, znaće da više nema nikakvog ni posrednog ni neposrednog uticaja, niti mogućnost kontrole i manipulacije, niti u krajnjem slučaju pasivne agresije, i da će morati ili da prihvati situaciju takvu kakva jeste ili da ne prihvati, a ova druga opcija tad na mene neće imati nikakav uticaj baš zato što sam samostalan i što smo "per tu". :)
Korisnikov avatar
By Hys.
^ali vidis ja sam bas pretpostavljajuci da ti je otac takav, a ne brizan /nisam ni znala kakav je denijev/, rekla da je njegov odgovor dobar - zbog toga sto nema poente raspravljati se i gubiti vreme i zivce, i da izvines-bacati bisere pred svinje. Bas zato sto je nezainteresovan i takav kakav je, ne vidim racionalan razlog za raspravu sa takvom osobom.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!