iskreno, naslov ovog topica govori sve.
problem u suštini nije u porodici, bila ona homofobna ili ne, nego u strahu pedera. mnogi se pederi nikada ne outaju sebi, niti se prihvate kako treba, nego se tu previse kalkulira s vlastitom nerazrijesenom psiho(pato)logijom koja je rezultat heteronormativne okoline. (mnogi od njih se, recimo, i dalje furaju da su biseksualci, cime omalovazavaju sve one koji doista jesu, koristeci njihovu orijentaciju i identitet za kamuflazu vlastitog kukavicluka.

)
u ovom topicu sam procitao hrpu spektakularno nebuloznih objasnjenja zasto se pojedinci nisu outali roditeljima, neka od njih zapakirana u naoko validnu argumentaciju, a zapravo suplja kao kvaran zub. tako i zaudaraju.
anyway... ne, nisam se bojao outanja porodici. osvojio sam drugo mjesto (i 1000 eura

) na jednom knjizevnom natjecaju s kratkom pricom koja je imala gay temu. roditelji su zatrazili da procitaju pricu. isprintao sam dva primjerka, posjeo ih na kauc i dao im da citaju. ja sam za to vrijeme citao jutarnji list (i danas se sjecam, inoslav bešker je imao jedan od svojih bezbrojnih komentara o papi, koji se tada prezivao woytila). nakon što su pročitali priču, bilo je mojim roditeljima jasno, ali su za svaki slucaj jos pitali da potvrde, a ja sam potvrdio.
bilo je raznih svadja oko mojeg pederluka, ali se nikada nikada nikada nisam bojao. jednostavno nisam imao razloga. bilo je i neugodnih i bolnih trenutaka u tim svadjama, no bilo mi je i tada jasno da su neizbjezni, bas kao sto su mi danas vecinom smijesni. ali se nisam bojao, jer bih se osjetio totalnim jadnikom da se bojim biti ono sto jesam pred roditeljima, sestrom.