Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Da li coming out doživljavate kao stres?

Ne
10
24%
Da
32
76%
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2428418#p2428418]Popeye napisao:[/url]zanimljivo je to što pišeš. stičem dojam kao da se doista želiš autati ali zapravo ne vidiš neki smisao u tome u tvojem trenutnom životnom kontekstu. moguće je da bi tvoje autanje ispalo besmisleno (ako je njegov jedini smisao pozitivna reakcija svake osobe kojoj se autaš :D), da bi ti jako zakompliciralo život, ali to je neizvjesnost koja prati svako autanje. zato i jest najvaznije autati se zbog sebe i svoje potrebe da se bude iskren i slobodan u vezi vlastite homoseksualnosti. a nije baš preporučljivo krenuti u proces autanja ako nemaš želudac za to.
U trenutnom životnom kontekstu, stvarno ne vidim neku svrhu autovanja, što ne znači da se kontekst neće promeniti.
Ne, nije jedini smisao mog autovanja pozitivna reakcija svake osobe kojoj se autujem, već se treba pripremiti na dosta naporan proces prihvatanja moje homoseksualnosti od strane recimo porodice kao primarne sredine.
U mom slučaju, autovanje porodici trenutno jeste besmisleno, zbog sijaseta drugih stvari i nekih neraščišćenih računa iz prošlosti koji nemaju veze sa mojim homoseksualizmom. Kad se naši odnosi po tom pitanju srede, onda ću tek ozbiljno porazmisliti kako i šta, kad je reč o autovanju. A, biće tu dosta posla, sigurno.
Korisnikov avatar
By Madonna
just bear in mind that

Slika

AND LIFE'S TOO SHORT :peva:
@Dark Walker: well, ja sam poceo sa svojima prvo, pa onda prijateljima, kolegama i tako dalje. Mislim da je trik u tome da nista ne ocekujes/tj da uvek ocekujes najgore :lol: Ovo je inace moj zivotni stav: uvek ocekujem najgore, pa se ponekad i lepo iznenadim ;)

Ja sam prosto hteo da znam da li me roditelji zaista vole i da li zaista imam ijednog prijatelja (na muci se poznaju junaci jel), i u tom svetlu sam im se svima i autovao. Moze se reci da sam ih na neki nacin i emotivno uslovio... no nisam najiskrenije nista kalkulisao tada. Nisam cak ni ispitao situaciju prethodno da vidim kakvi su im stavovi o tome. I was too young, and I needed to know :)
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2428772#p2428772]Mage napisao:[/url]@Dark Walker: well, ja sam poceo sa svojima prvo, pa onda prijateljima, kolegama i tako dalje. Mislim da je trik u tome da nista ne ocekujes/tj da uvek ocekujes najgore :lol: Ovo je inace moj zivotni stav: uvek ocekujem najgore, pa se ponekad i lepo iznenadim
E, i ja mislim da je to najbolji stav! :D Uvek očekivati najgore, pa neče biti toliko razočaranja. :) Trenutno radim na osamostaljivanju, pošto sam pri kraju fakulteta i već su me primili na neki posao, da radim honorarno, tako da ću se uskoro potpuno osamostaliti. E, kad to uspešno završim i kad se odselim, onda ću razmisliti o tome da im kažem tj. postaviću im ultimatum; "Ili prihvatite i ćutite ili smo zauvek završili". Eto to je moj plan. :) Ako imaš neki pametan predlog ti piši! :)
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2428781#p2428781]Dark Walker napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2428772#p2428772]Mage napisao:[/url]@Dark Walker: well, ja sam poceo sa svojima prvo, pa onda prijateljima, kolegama i tako dalje. Mislim da je trik u tome da nista ne ocekujes/tj da uvek ocekujes najgore :lol: Ovo je inace moj zivotni stav: uvek ocekujem najgore, pa se ponekad i lepo iznenadim
E, i ja mislim da je to najbolji stav! :D Uvek očekivati najgore, pa neče biti toliko razočaranja. :) Trenutno radim na osamostaljivanju, pošto sam pri kraju fakulteta i već su me primili na neki posao, da radim honorarno, tako da ću se uskoro potpuno osamostaliti. E, kad to uspešno završim i kad se odselim, onda ću razmisliti o tome da im kažem tj. postaviću im ultimatum; "Ili prihvatite i ćutite ili smo zauvek završili". Eto to je moj plan. :) Ako imaš neki pametan predlog ti piši! :)

Mislim da to podebljano i nije baš najbolji način. Lepo sedi za sto sa njim i objasnim im sve polako. Kasnije im daj nekoliko dana. Ako i tad ne budu mogli da prihvate to, ništa - nek razmišljaju da li ne prihvataju komšiju ili svog sina.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2428785#p2428785]Mauna napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2428781#p2428781]Dark Walker napisao:[/url]

Mislim da to podebljano i nije baš najbolji način. Lepo sedi za sto sa njim i objasnim im sve polako. Kasnije im daj nekoliko dana. Ako i tad ne budu mogli da prihvate to, ništa - nek razmišljaju da li ne prihvataju komšiju ili svog sina.
Zašto nije način? Ako im postavim ultimatum, znaće da ne mogu da me vozaju u krug ko zna kol'ko vremena i da mi pritom histerišu, ko da su oni tu bitni. To što kažeš, objasnim im polako, a ako budu dramili (a hoće), postavim im jasan ultimatum i dam im npr. nedelju dana da "dođu sebi" i da se smisle.
Nemam ja ne znam kol'ko vremena i nerava da nekome sve crtam, niti da trpim pasivnu agresiju i pokušaje manipulacije (a biće ih).
Sigurno će biti sranja tipa: "Ubićemo se", "Šta smo mi bogu zgrešili", "Moraš da se lečiš" i čitav dijapazon budalaština!
E ne'š kolega! Pošto ću se za manje od mesec dana odseliti, u suštini me neće ni biti briga šta misle. Uostalom videćemo šta će biti. Možda ni ne treba unapred očekivati ni pozitivan, a ni neki baš ekstremno negativan stav, ne?
Sve što si napisao je potpuno tačno. Ali... Niste vi cimeri u kući da ne možete jedni druge da trpite ili podnosite. Ne moraš ti njima mesec dana da daš da se oni skontaju. Neko na lep način im to saopštiš. A ako te budu pitali: "Otkad si gej?" ti im reci: "Otkad ste vi strejt?" i tu će sigurno ućutati i zapitati se. Znači, ako ne može na lep način, ideš na onaj koji ti preostaje.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2429025#p2429025]Mauna napisao:[/url]Sve što si napisao je potpuno tačno. Ali... Niste vi cimeri u kući da ne možete jedni druge da trpite ili podnosite. Ne moraš ti njima mesec dana da daš da se oni skontaju. Neko na lep način im to saopštiš. A ako te budu pitali: "Otkad si gej?" ti im reci: "Otkad ste vi strejt?" i tu će sigurno ućutati i zapitati se. Znači, ako ne može na lep način, ideš na onaj koji ti preostaje.
Mudro zboriš. Nego jesi li ti autovan? Ako jesi kako je prošlo?
Za početak sam se autovao prijateljima. Bilo je kao: "Da, u redu je." A kasnije se pokazalo da baš i nije u redu.

Ali, ja nikog ni na šta neću prisiljavati. Uvek sve lepo objasnim svakom... E, sad na toj drugoj osobi je kako će ona postupiti.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
hm.. otkad sam rekao svojima, posle cega je mama nakon godinu dana kupila komplet sudova koji mi je namijenila za "kad se ozenim" - ukapirao sam koliko mi je sam cin nekog...hm, formalnog (?) autovanja apsolutno besmislen, te sam odlucio da informacija da se ja karam sa muskarcima moze u nekom momentu naici kroz pricu - a kako o seksu uglavnom razgovaram samo sa prijateljima koji ionako znaju, onda nekad to kazem a nekad ne.
tipa, ako govorimo o nekoj ludoj zurci ili necemu sto moze asocirati na neki moj dozivljaj iz gej kluba, onda cu reci to, ili ako govorimo o pozoristu, pored predstava koje sam radio pomenem i drag queen performanse i moju kratku karijeru :giggle: , ili ako se slucajno dotaknemo nekih ljubavnih pitanja mogu pomenuti cak i bivseg decka - i nikada se ne stresiram oko toga, jer prosto ne osjecam potrebu da ljudima kazem HEJ, JA SAM GEJ :)
Jedino mi zna biti malecki stres na poslu (ne mislim na partnere u firmi, oni znaju) jer mi je po pitanju klijenata stalo do njihovog misljenja iz drugacijih pobuda, pa se tu suzdrzavam, cak i prilikom neformalnih razgovora sa njima. Obicno se trudim da ne lazem, vec pomenem tih nekoliko djevojaka sa kojima sam bio u kracim ili duzim vezama ako bas mora - mada i to izbjegabam.
Ono sto me odusevilo je to da ljudi uglavnom reaguju upravo onako kako zelim, i to mi pokazuje da moje samopouzdanje i konacno vjerovanje i prihvatanje sebe bez podjele svojih karakteristika na vrline i mane mogu osjetiti i ljudi oko mene, te se osjecam prihvacenije i postovanije nego ikad.
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
Sinoc mi je najbolji prijatelj skrenuo paznju na jednu stvar:
poslednjih 4-5 puta kada sam se autovala (u prethodna 2-3 meseca) sam to cinila kroz razgovor, kao da "nisam svesna" toga, jer bi mi to bilo jednostavno deo neke price, ali bi i doslo kao da sam rekla "lep je dan napolju". Cak sam u par navrata bila u takvom drustvu da se nije podrazumevalo da je svaka osoba str8, tako da samim tim autovanje je bilo jos lakse.
Tako da sam se autovala desetini ljudi u proteklih par meseci i bilo mi je kul.
Dakle, ne stresiram se oko toga vise. :)
Korisnikov avatar
By Anhedonie
joj ja se dugo nikom nisam autovao, nisam upoznao nikog novog :sigh:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ajde. al moramo da namestimo kao slucajno da bude, nije fun ako se vec zna :lol:
Korisnikov avatar
By Blady
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2395800#p2395800]Blady napisao:[/url]Relativno.
Zapravo i ne dozivljavam coming out :shrug:
Jer i ako me neko pita ne odgovaram, ili kazem da sam nedefinisana. To su situacije koje me zamaraju.
Neki ljudi znaju, neki ne znaju.
Nisam orijentisana kao, bi, lezbo etc, pa uglavnom zbog toga.
Ali u svakoj prici gde se pominju LGBT osobe, odgovorim sa tim da je to sve ok i normalno.
pa da, jedino sam zaboravila da ako me to pitaju volim li ribe, kazem da volim.
Al ono, generalno me to jako smara sve..
Oooo da, poslednji put kad sam se autovao umalo nisam slomio plasticnu kasicicu koliko su mi se tresle ruke. Najgore od svega je sto ljudi provale po meni da nesto nije u redu i onda me napadnu sa "sta, sta je bilo, reci mi, sta, reci!" i onda moram tako nespreman sto mi jos vise ulije nervozu. Obicno mi treba par piva da se opustim..
Bilo je stresno u svim slucajevima do sad, od drugova i drugarica do rodjenog brata, ocigledno sam bio toliko dramatican i uznemiren da je vecina mislila da cu da im kazem da umirem ili tako nesto (ali bukvalno su mi to rekli, pa im je laknulo kad su saznali da sam gej). Ocu jos nisam rekao ali bice stresno
By Paris
Muskarci kad saznaju da si bi odmah te teraju da nadjete devojku :sigh: zajednicku hehe
By Paris
Smesno i pomalo i tuzno :) ))
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!