To sto se osecas drugiciji je dobro, i treba da se osecas drugaciji. Svi smo mi drugaciji i jedinstveni, ali je nekad to tesko videti kada gledas iz daleka
Ovo sto si napisao me podseca jako na sebe kada sam poceo da zalazim u "gay vode" da tako kazem. Proces prihvatanja sebe je dugotrajan i mucan, pogotovo kada shvatis koliko te je drustvo oblikovalo u nakazu i koliko moras da radis na sebi da bi ispravio sve te predrasude/stereotipove/generalizacije itd itd. Vazno je da se bavis sobom, kao sto su ti vec neki napomenuli.
A sto se tice chata i romea, to uopste nisu reprezentativni uzorci gay populacije, pa cak ni ovaj forum to nije. A cak i da jesu, ne bi smeo da dazvolis da te to poljulja u svojoj viziji sebe. Iako ti se mozda trenutno ne cini tako, svi mi biramo ono sto zelimo biti i kuda zelimo otici. Vazno je da znas sta TI zelis i ko si TI, drugi su manje relevantni.
I sasvim je normalno nekad biti uplasen, i ja sam bio uplasen, i dalje sam nekad uplasen. A zivot je veoma veoma cudan i nepredvidiv, ali me je moje ograniceno iskustvo navelo da mislim da stvari ipak nekako uvek dodju na svoje mesto vremenom. Ja i moj decko smo se npr prosle godine vencali i sada zajedno zivimo i radimo u Svedkoj

Da mi je neko pre 7-8 godina (kada sam bio tvojih godina) rekao da ce se stvari odviti ovim putem... heh.