ja sam delimicno out, sto znaci da sam nekim ozbiljnijim prijateljima rekao, ali, se to, ipak, vrlo brzo prosirilo.
dobro, nije brzo, ja sam im se outovao pre tacno 10 godina, za vreme bombardovanja (ne znam sta mi bi).
u medjuvremenu sam upoznao jos neke ljude koji su mi postali prijatelji, kojima sam se takodje outovao, pa su i oni preneli nekim svojim prijateljima, a oni svojim i tako sam shvatio da ustvari svi znaju...
sta hocu da kazem - ja sam LICNO rekao ljudima koje sam voleo iskreno i ozbiljno, i radi snaznije komunikacije sam im se poverio, a to je oko desetak ljudi.
medjutim, posto je to u manjim mestima TAKO skandalozno da je neko gej, vrlo brzo je ta desetorka rekla (bez namere da me povredi) nekoj narednoj osobi, i onda se to prosirilo do neslucenih granica.
nisam nimalo srecan zbog toga, ali sam nekako mirniji, prosto VIDIM da mnogi ljudi to znaju ili kapiraju, ali me, naprosto, nista, naravno, na tu temu, nikad ne pitaju.
pitaju me moji prijatelji, sa kojima o svojim problemima i dramama i te kako razgovaram.
sta je alternativa ovome?
da sam sve ove godine cutao, trpeo, gutao... a oni bi svejedno znali.
po izgledu i ponasanju, po vecitom singl statusu, oni bi ukapirali da sam ja gej.
poznajem neke ljude koji o tome ne zele da pricaju, iako svi znaju, ali se prave ludi.
ne znam.
porodica ne zna, ali verujem da sluti... o tome sa njima nisam razgovarao. nikad.
jedna drugarica mi kaze da ju je mnogo ljudi pitalo "da li je istina da je Mahoney gej?".
malo me to brine, sto zbog ugleda u drustvu (mislim na posao, komsije, porodicu...), a sto zbog toga sto sam vec imao prilike da me neki sexy tip ocigledno smeka i muva, a kada ja krenem da mu se priblizavam, da ga pozovem na kafu i sl. on odbije (zauzet sam, drugi put...) sto ja tumacim (samo sumnjam) da je ustvari zato jer je cuo da se "za mene zna", pa da ne bi na taj nacin probudio neciju sumnju.
eto, to su problemi koje ja imam po ovom pitanju.