Da se nadovežem na temu, pošto moj slučaj ima nekih sličnosti sa ovim. Naime, ja sam pre nekoliko nedelja otpočeo svoje outovanje. Prva faza bilo je outovanje prijateljima, u pitanju je pet meni bliskih ljudi, što drugara, što drugarica. Reakcije svih njih bile su jako pozitivne i to je ono što me beskrajno raduje! Niko od njih nije pokazao ni najmanje razočaranje ili odbojnost zbog toga što sam peder, i dalje se družimo isto kao i ranije, jednostavno se oseća jednaka ljubav i bliskost između mene i svakoga od njih, kao da se ništa nije ni desilo. A razgovarali smo u više navrata nakon tog mog outovanja o mojoj seksualnosti, jer su me pitali od kada osećam homoseksualne sklonosti i tome slično. I nije mi bilo neprijatno da sa njima o tome govorim. U svakom slučaju, neizmerno sam im zahvalan na tome što me vole i prihvataju takvog kakav sam (kao i ja njih), njihova podrška mi je svakako najvažnija.
Druga faza outovanja treba da bude outovanje roditeljima. To će verovatno biti komplikovanije, jer oni neće lako prihvatiti činjenicu da im je sin peder (ne verujem ni da će to za njih biti kraj sveta, ali ipak im neće biti pravo). Za prijatelje sam negde i znao da neće biti problema, a za roditelje znam da hoće, samo ne znam kakvih i kolikih. Zato i ne žurim još uvek sa realizacijom te druge faze (zvučim kao Mrkonjić koji priča o Koridoru 10
![:)](./images/smilies/smile.gif)
). Ali bih ipak voleo da u neko dogledno vreme skinem sa sebe i taj teret i da mogu da počnem da živim potpuno slobodno kad su u pitanju seksualnost i ljubavni život.