Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By blenta
hitsu, naravno mi ne znamo punu situaciju, i to kakav odnos imas sa roditeljima
da li si imao/imas problema sa sikaniranjem u skoli i u kakvoj si situaciji sa samim sobom glede svoje seksualnosti

iako je biti autovan na duze staze idealnije, lakse i jednostavno bolje za tebe samog
naravno da svako ima pravo da rukovodi procesom i sve to odradi tempom koji njemu/njoj odgovara

ukoliko je taj momak to cinio na nacin koji je nagao i nametljiv meni bi verovatno isto tako smetalo cak i da sam devojka. ali ispade nekako da ti je smetalo sto te je uopste muvao a da to nije ultra tajnovito jer te je sramota sta ce neko drugi reci
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Meni je citanje intimnih poruka u drustvu dovoljan znak da je osoba mentalni bogalj.
Korisnikov avatar
By Hitsugaya
@blenta nije meni smetalo to sto mi je tad prisao, ni sto me je muvao (izvinjavam se ako ste tako razumeli moju pricu, i time napravio pometnju ._. ) problem mi je bio upravo taj sto si rekao, to sto je sve ovo cinio na nagao i jako nametljiv nacin. tada, za tako nesto nisam uopste bio spreman.

edit: hvala anhe. osecam se ovde kao da branim penale, sledeci put cu lepo da cutim.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2631827#p2631827]blenta napisao:[/url]
iako je biti autovan na duze staze idealnije, lakse i jednostavno bolje za tebe samog
naravno da svako ima pravo da rukovodi procesom i sve to odradi tempom koji njemu/njoj odgovara
Ne samo da ima pravo da rukovodi procesom vec jedini sme da tu odlucuje bilo sta. Outovanje nekoga ko nije spreman za to moze da ima jako lose posledice, od anksioznosti i paranoje do depresije pa i samoubistva. Igrati se sa tudjim mentalnim zdravljem je odvratno.

@hitsu: nah, sve su to iskusenja novajlija :isus: i nemoj da cutis, meni su upravo ovakve stvari pomogle u procesu prihvatanja sebe
Korisnikov avatar
By *deni*
ma priznaj da si paranoican i bole te pica. nemas razloga da branis penale,ako nisi napravio faul,ili za sta se vec u fuZbalu dosudjuju penali.
Korisnikov avatar
By Madonna
samo diskretno.
"nisam za setnje, kafice, bioskope, zurke, nego za kucna vidjanja"
Korisnikov avatar
By Srklet
nije me nitko autao protiv moje volje, nisam nikoga autao protiv njegove ili njene volje.
prvo bi mi bilo veliko ponizenje i udar na moje samopostovanje, da se uopce dovedem u situaciju gdje netko drugi ima takvu kontrolu nad mojim zivotom. drugo mi je smor, ne zanimaju me drugi ljudi toliko da bih se bavio njihovim autanjem a i nemam postovanja za takve ljude, autati nekoga mi je kao da sam ugazio u govno.

no, isto tako se uopce ne bih druzio s otvaracem topica, jer odbijam biti u situaciji gdje moram podrzavati bilo ciji ormar i lagati u tudjem interesu. lagat cu u vezi cega hocu i smatram da mi je ok, ali to ormar definitivno nije.

recimo, ako bih s otvaracem topica sjedio na kavi i naidju neki njegovi frendovi i sjednu s nama, sigurno se ne bih autocenzurirao u ime tudjeg ormara. ja sam se u svom zivotu izborio uz mnogo truda i rizika za svoju slobodu i nemam je namjeru kompromitirati zbog nekoga ciji izbor ionako ne postujem niti podrzavam.

ako upoznam nekoga za koga saznam da nije aut, gubim bilo kakav interes za bilo kakav odnos s tom osobom.
Korisnikov avatar
By Srklet
having said all of that...
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2631809#p2631809]Hitsugaya napisao:[/url]desilo mi se nesto jako slicno, jos kad sam bio u srednjoj skoli. dop sam se sa nekim likom, koji je gotovo openly gay. taman kad je poceo da mi se svidja, on izvede takav stunt i pocne da me muva dok sam pusio sa drugovima ispred skole. skroz neprijatna situacija, jedva sam ga se otarasio. kasnije se cak nije ni izvinio, njemu je to bilo skroz normalno i na mestu. naravno, od mene nikad vise nije cuo ni reci.

ne naravno da tako nesto nikad ne bih uradio, cak ni najgorem neprijatelju. imo, takvo narusavanje tudje privatnosti prevazilazi sve granice morala i ljudskosti. ma bio ti i moj najbolji drug, ako uradis ovako nesto, vise postovanja za tebe necu imati.
e, tebe bih ipak autao. bas zasluzujes da te se prisilno al bas prislino auta! ^^
i to te ne bih autao kao pedera, što i nisi, nego kao autohomofobnu ormarušu. :lol:
Korisnikov avatar
By Srklet
e da, jos jedna stvar ^^

ja eksli sumnjam u to da su ljudi doista iskreni u vezi svoje spremnosti za autanje. mislim da vecina pedera i lezbi zbog autohomofobije radi nerealno big deal u svojoj glavi oko toga, da se stvari napuhaju do ludih razmjera. to je, jel, onaj moment koji se cesto ponavlja u vezi prica o autanju - srce lupa, ocekujes najgore, manta ti se u glavi kad ono ... ništa posebno se ne desi. to je jos jedan pokazatelj koliko autohomofobija iskrivljuje psihu covjeka, koliko ga cini poremecenim.

ljudi bi se eksli trebali autati mnogo prije nego zakljuce da su spremni za to. ^^
jer svaki dan zivota proveden u ormaru je na neki nacin poluizgubljen dan, zatrovan dan, ponizavajuci dan, opresivan dan.

s obzirom na moj zivotni kontekst, autao sam se u ok trenutku, nisam nesto jako odugovlacio. ali mogao sam i trebao sam ranije. ormar je jednostavno jedno kolosalno gubljenje vremena i ponizenje.
Korisnikov avatar
By mikeli
Bilo je slucajeva, u pokusaju .... (da se tako izrazim) !
Skoro pa me ufati neka frka, panika, al' saberem se, jer mi je vrlina, snalazenje u prostoru, u sekundama, a potom, kad se sve slegne, onda me stigne, razmisljanje, sta ako .... i sl.
Nema tu sta da se misli, cepaj kroz zivot, kako mora se i more ... ;)
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Dešavalo mi se, bože moj, srećom nisam imao problema, a sada sam skroz out...
A ja nisam nikoga nasilno izvlačio iz ormara, niti širio glasine i slično. Doduše, dečko mi je ormaruša, i iz njegovog društva znaju samo dve njegove prijateljice; a ja sam njega upoznao sa svojim društvom kao svog dečka, i pred njima je od starta out... je l' se to računa?
Korisnikov avatar
By constantine
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2631813#p2631813]overload napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2631805#p2631805]constantine napisao:[/url]jeste me autova jedna X osoba jer je mislila da Y osoba kojoj to prica vec zna. Samo mi je krivo sto ni dan danas ne znam ko je to bio u pitanju jer kad mi je osoba Y prisla da mi kaze da zna za mene jer je X osobi to izletelo obecala mu je da nece mi reci, Nije mi zasmetalo jer znam da je ta Y osoba ok sto se tice toga.
daj im neka random imena, sjebah se 'vako
X= Zivorad
Y= Dragutinka
:lol:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2631878#p2631878]Srklet napisao:[/url]
ljudi bi se eksli trebali autati mnogo prije nego zakljuce da su spremni za to.
to sam i ja uradio, skroz se outovao celoj srednjoj bez razmisljanja, bio sam jako uzbudjen i, pa, ne mogu da kazem uplasen, vise prepun adrenalina. Ali to mogu da uradim ja, mozes ti, moze MDNA, korvin i ostale cold hearted bithces ali puno ljudi je previse emotivno da bi mogli da se pomere i izbore sa promenama kada nisu spremni.
By Kragi
Jesam.
U situacijama kada su ti postupci bili potpuno benigni po osobu koju autujem zeleci da im skrenem paznju na neke stvari, da ih malo 'oslobidim' ili zajebavam na kontu njihove paranoje na kraju krajeva.
'Kevo, ovo je moj drug i on je gay!' :smeh:
I onda ga posmatram kako propada u zemlju od sramote. :roll:

Jesu.
Uglavnom meni iza ledja, nekad i klozetirane ormaruse.
Zabole me, jer se moja 'nesigurnost' i cimanje po pitanju sexualne orijentacije jedino manifestovala u porodici i blizem krugu friendova a oni me vole (i kao pedera) (:
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2631908#p2631908]Anhedonie napisao:[/url] Ali to mogu da uradim ja, mozes ti, moze MDNA, korvin i ostale cold hearted bithces ali puno ljudi je previse emotivno da bi mogli da se pomere i izbore sa promenama kada nisu spremni.
well, ja uopce ne mislim da sam cold hearted bitch a definitivno sam i emotivna osoba. :sweet:

hocu reci, ne odgovara mi ta terminologija. odbijam emotivnost i toplo srce prepustiti kukavicama, konformistima i oportunistima.
cak stavise, smatram da je pokazatelj izostanka autenticnih emocija nespremnost da se iskoci iz okvira okoline, da se bori i suoci s problemima, da se - kako ide fraza - bude svoj. takvi ljudi zapravo nemaju svoje osjećaje nego imaju tuđe koje su preuzeli i furaju kao svoje. to je ona priča 'razočarat ću roditelje' i slično. odnosno, u mojoj slici svijeta ostanak u ormaru je pokazatelj jednog dubokog ljudskog defekta, pokazatelj strašnog fuša tog ljudskog materijala koji bira takvu poziciju, akomodira se u njoj, osjeca se dobro u njoj itd.
takvi ljudi nisu previse emotivni, oni su premalo emotivni, ispraznjeni autenticnog sadrzaja, oni su samo refleksija homofobne okoline.
Korisnikov avatar
By Vel boy
u 2014-oj pobogu (a i u svim godinama pre!, a nakon groznih devedesetih, ovisno o generaciji) itekako važi i ima da važi sve što npr. srklet govori o neophodnosti autovanja, i za homofobične zemlje exYu.

u devedesetim i u manjem gradu od npr. Beograda bih razumeo npr. Hitsugayinu preosetljivost.

no, na veliku žalost, i dalje ima previše društvenopolitički okuraženih antigeja koji kao neki teroristički vigilanti, neka teroristička "moral policija" s antigejnim namerama merkaju i prate ljude "ko je peder a ko nije". tu je problem. problem je i u tome što su homofobični članovi porodice gej osobe u impliciitnom ili čak i eksplicitnom slaganju i kao nekom dosluhu s tim terorističkim antigejima, neretko. teror antigeja ne mora nužno biti fizički, često je psihološki, diskriminacije u svim segmentima života prema "pederu", od osnovne i srednje škole preko postsekundarnog obrazovanja do zaposlenja, karijere, stanovanja, svih bitnih egzistencijalnih polja.
stoga, kamo kamo sreće da društvo i politika u npr. Srbiji, BiH i sl. ne dozvoljavaju antigej teroristima i diskriminatorima da atakuju i ponižavaju samopoštovanje i ljudsko dostojanstvo gej osobe, drže obespravljene tj. uopšteno negativno deluju na život gej osobe i time ga/ju/ih/nas/vas užasno nepravedno kontrolišu i kamo sreće da gejevi u Srbiji ovakvoj kakva je i dalje te BiH i sl. imaju zaleđinu jednog npr. srkleta koji formuliše "prvo bi mi bilo veliko ponizenje i udar na moje samopostovanje, da se uopce dovedem u situaciju gdje netko drugi ima takvu kontrolu nad mojim zivotom. " (citat zatvoren), prenebregavajući činjenicu da često nisu gejevi (pa bili oni i iz ovog ili onog razloga i klozetirani) ti koji se dovode u situaciju gde neko drugi ima takvu kontrolu nad njihovim životima, već češće antigej vigilanti su ti kojima je u Srbiji, BiH i sl. očito dato, čim i posumnjaju ili kažu "e, onaj je peder, ajmo ga uništiti...", zeleno svetlo da uveliko ponižavaju i udaraju na samopoštovanje i ljudsko dostojanstvo odabranih meta tj. "pedera" tj. gejeva i da dovode odabrane mete tj. "pedere" tj. gejeve da nemaju kontrolu nad svojim životima.
dakle, i ovo naočigled lično i društveno (više u užem smislu) tematsko pitanje nažalost ima uglavnom šire društvenu i političku dimenziju.
having said this obvious, tim više je važna kohezivna usredsređenost gej organizacija i gej aktivista na stvarnom pomaganju nevoljno autovanih gejeva te kroz to i naglašavanje važnosti voljnog autovanja kao presudnog iskoraka u borbi za jednakopravnost u društvu. dakle, tim više rušiti okove straha, ali gej org. i aktivisti trebaju da očekuju da će se trebati uključiti da konkretno pomognu u celokupnom tom procesu.
Korisnikov avatar
By *deni*
bas to sto srklet veli.
nije im dosta sto pothranjuju homo i autohomofobiju, nego im se jos treba dodeliti zvanje emotivnih osoba toplog srca? topla im je jedino guzica pre nego sto je napune u diskreciji.
Korisnikov avatar
By spliff
homofobija je zlo
autohomofobija jos vece
Korisnikov avatar
By Srklet
inače je vel u pravu da sam ja imao i imam tu "luksuznu" poziciju da si mogu priuštiti autanje bez problema najgore kategorije. ali poznajem i mnoge ljude koji nisu imali takvu situaciju a opet su sve učinili za svoju slobodu i izborili se za svoje dostojanstvo. kao što sam poznavao i mnoge ljude koji imaju apsolutno sve uvjete za autanje al im se ipak više sviđa ormar.

tako da... eto... ^^
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Nisam odabrao najbolje termine. Trebalo je da napisem one-koje-boli-kurac i mentalno jake vs uplasene i mentalno slabije. Poenta je da nespremno outovanje moze da uradi samo odredjen broj ljudi, za ostale bi to bio pakao sa mogucim posledicama po psihu. Mislim da je (makar u srbiji) ova druga grupa u vecini.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Anhe, u Srbiji, BiH i sl. je režimski sponzorisanom homofobijom i heteroseksizmom tj. širim društvom i politikom učinjeno da ova druga grupa bude u većini.
tim više, gej org. i aktivisti i svi autovani gejevi u Srbiji, BiH i sl. moraju uskočiti da pomognu!
Korisnikov avatar
By *deni*
dzabe uskakanje i skakanje,kad je masi svaki aktivizam mrzak, masa se lepi samo na kesh,seks,drogu,alkohol i druga uzivanja i foliranja. eto bila radna akcija nedavno,uoci nje smo pustili i javni poziv svima da u zakazani dan i cas dodju na dunavski kej radi uredjenja obale dunava i sta se desilo? doslo nas cetvoro , pet novinara,dve lokalne tv ekipe i trideset policajaca. toliko policajaca je doslo zato sto je u javnom pozivu pisalo da LGBT populacija poziva sve na akciju,pa se nije znalo ko ce se sve odazvati. neki pederi su se javili i rekli da su stigli ali da su se uplasili tolikih pandura,pa pobegli. i tako smo se nas cetvoro druzili sa pandurima i cistili.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!