My first coming out
Pokušaću najvernije da vam dočaram šta je bilo, ne zamerite ako izostavim nešto.
Btw, nije bilo onako kako sam u potpunosti očekivao i zamišljao, ali dobro.
Skuvao kafu. Seli smo. Kažem joj da moram nešto da joj kažem i da će se možda dosta iznenaditi. Priznajem, malo mi je frka i napeto. Ali stisnem petlju i kažem: "Znaš šta, ja sam gej. Da. Mislim da je sad vreme da ti kažem. To znači da nemaš nikakve šanse kod mene…Ali zato tvoj brat…

". (vadim se na šalu, da umanjim tenziju)
Prvo je bila šokirana, blenula je u mene 5 minuta. Mene u'vatila tenzija.
Onda je došla sebi.
Rez, AKCIJA!!!
Drugarica: ... Jesi li siguran?... Mislim... Kako odjednom?...
Ja: Pa, naravno da sam siguran, čoveče i nije odjednom, oduvek je tako.
Drugarica: ...Ijao... Stvarno?...Od kad to čoveče? (zabrinut pogled Jesenjinove keruše)
Ja: (okrećem na šalu) Od kad me je poštar preporučenom pošiljkom obavestio direktno iz Amsterdama... Vrbovali me

... Od kad? Pa, od kad si ti strejt.
Drugarica: Ja brate ne mogu, ovo je (pa neki smeh na nervnoj bazi)... Sad sam se frapirala, mislim...
Ja: Učitaj se... Jeste, ja sam gej, to sam uvek i bio, samo ti nisam rekao, dok nisam osetio da sam spreman. Moji ne znaju... Šta da ti kažem...
Drugarica: ...Aha... Ma, ti mene zajeeebavaš, bre, iiiidi bre...(smeh, pa opet zblanut pogled Jesenjinove keruše) Zezaš jel da? (nada u očima)
Ja: (gubim strpljenje, ali pokušavam da budem smiren) Slušaj! Slušaj pažljivo! Ja sam homoseksualne opredeljenosti, rešio sam da ti kažem, jer neću da te lažem, znamo se već duže vreme. Ne zezam te, jesi li me ikad videla sa devojkom?... Ako imaš neki problem oko toga, ako ti smeta ili nešto, voleo bih da mi to sada kažeš.
Drugarica: Ja stvarno... Ne znam... Ma, videćemo bre. Nisam očekivala to brate, hihihi... Ništa, trebaće mi dan-dva da se skontam, pa ću...
Ja: Ja bih voleo da čujem tvoj stav odma'. (napetost u vazduhu)
Drugarica: Ne znam, nikad mi nisi delovao kao, mislim... Za dva dana ću se skontati, videćemo... Mama i tata, mislim... Oni ne znaju?
Ja: Ne, rekao sam ti već.
Drugarica: Sestra?
Ja: Ne, bogami.
Drugarica: Pa, niiiišta brate, pokušaću da shvatim šta si mi upravo rekao (neki izveštačeni smeh), samo treba samo malo da se skontam (pogled majke Jugovića na amfetaminu, uprt u daljinu)... Doćiću kasnije ili sutra, pa ćemo hladne glave razgovarati... Ne znam... Verovatno si i ti sad u kurcu... Najbolje da mi sutra porazgovaramo, a? (beznadežan pogled, pun razumevanja, jelte)
Ja: Ako ti tako hoćeš. Možemo sutra detaljnije o svemu, pa ćemo videti, šta i kako...
Drugarica: Šokirana sam, sad.
Ja: Dobro sutra ćemo pričati, onda.
Drugarica: (uzdah k'o iz filmova) Pa dooobro.
O'šla kući!!! E, sad šta će biti nije mi poznato.

Valjda će prihvatiti.
Izvin’te ako sam nešto propustio, ne mož’ sve da se popamti, jelte…

I izvinjavam se na didaskalijama , nema tog smajlija koji bi opisao te facijalne ekspresije…