Hm.. evo sta ja imam da kazem na ovu temu...
Kao prvo, nisi beznadezan sluchaj !!! Bori se za sebe i svoju srecu ! Pomisli koliko ima bolesnih ljudi... slepih, gluvih, nepokretnih, ... ni oni nisu beznadezni slucajevi i bore se da im bude koliko toliko lepo u zivotu !
Mislim da oni koji bi te se odrekli samo jer si gay nisu tvoji pravi prijatelji ! Ako te ne bi tad podrzali, ili bar razumeli i prihvatili, mislim da ti takvi i ne trebaju u zivotu !
Ako nemas snage ili hrabrosti da im kazesh za sebe, pronadji neke nove ljude ! Bar ja sam tako uradio .. Nisam se outovao prvo ljudima koje dugo poznajem, vec sam upoznao neke nove koji su od starta znali ko sam i kakav sam i koji s time nisu imali problem ( nebitno dal su oni str8 ili gay, bitno je da su me prihvatili )... bilo mi je mnogo lakse ! A onda kada si svestan da i sam sebe prihvatas, i da te jos neko prihvata, skupices vec nekako snage da kazes nekima .. to je dobar test prijateljstva ! Ili ih jednostavno ostavi po strani i okreni se novim ljudima...
Druga stvar, moras biti tolerantan i imati razumevanje za ostale ... Kako ocekujes da te neko prihvati i razume tvoju razlicitost ako ti ne prihvatas drugacije od sebe ? Prema tome, mani se tih prica 'feminizirani su odvratni, kao pi*ke' i ostalo.... Takvi su kakvi su, kao sto si ti takav kakav jesi ! Ako te ne privlace to ne znace da neki od njih nisu dobre osobe s kojima mozes da ostvaris lepa prijateljstva i kontakt ( ni mene ne privlace zene, pa uzivam u druzenju s osobama zenskog pola )...
i treca stvar... gledaj da prvom prilikom odes iz tog manjeg mesta... a dok uslovi za to nisu povoljni, nadji bar jednog, 2, 3 istomisljenika, geja ili gay frendli osobe koje zive u tom istom mestu, pa se zajedno krijte od homofobicne vecine, i medjusobno poveravajte .... bitno je samo da nadjes bar nekoliko ljudi koji ce te razumeti, a sta kaze i misli vecina, ne treba ni da ti bude bitno... Ja npr nikad nisam ni zeleo da pripadam 'vecini' niti me mnogo briga sta misle
Toliko od mene