Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Berserker
Originally posted by ns.happy
Originally posted by F8LeSS
.

Evo meni prva na pamet pala Slavica Đukić Dejanović :eureka:
Kaže keva da je ona psiholog i po..
.
Nažalost isto kaže i za :jankovicka:
zar ona nije neuro-psihijatar? to nema veze sa psihologijom.
Moja keva radi u zdravstvu i zna. Možda nije njena primarna grana, ali keva kaže da Slavica ume da bude i dobar psiholog....
Korisnikov avatar
By ns.happy
dobar psiholog moze biti onda i svaka drugarica ... psihijatrija se uci na medicini, a psihologija na filozofiji, dovoljno je da ti samo to ilustruje razliku. pozdravi kevu ;-)
Korisnikov avatar
By Skyen
Slavica je psihijatar, ne psiholog. A tvoja keva je mislila verovatno da ume da radi i psihoterapiju. To su tri razlicite price, da se razumemo. Nije svaki psiholog psihoterapeut, niti je svaki psihoterapeut nuzno psiholog (tj moze biti i psihijatar)

U prevodu, ako ti treba pomoc, najbolje je otici na psihoterapiju kod dobrog i strucnog psihologa/psihijatra, nego otici kod psihologa koji nije prosao edukaciju iz psihoterapije (odnosno neku od brojnih vrsta psihoterapije) to se ne uci na faxu (odnosno uci se toliko sturo da je neupotrebljivo), vec se zavrsavaju edukacije iz odredjene oblasti

Svaki problem ima odredjenu psihoterapiju koja globalno vise pomaze od druge. Kao i sto nekome vise lezi jedna nego druga.

Nekoliko uspesnih pravaca/psihoterapijskih tehnika, koje vec godinama daje dobre rezultate su:

- REBT (racionalno-emocionalno-bihejvioralna terapija)
- kognitivna terapija
(gore navedene se najcesce koriste za resavanje fobija, panicnih napada, anksioznih poremecaja i tu su gotovo 100 posto uspesne za relativno kratak period; naravno pomazu i u ostalim slucajevima - depresija itd, odnosno kod neurotskih problema)

- transakciona (najcesce se koristi kod razresavanja slozenih medjupresonalnih odnosa, prepoznavanja obrazaca u ponasanju, a naravno da se moze koristi i gore spomenutim slucajevima)

- psihodrama (koja takodje daje dobre rezultate i ne treba je nikako zanemariti. naravno, stil rada koji je najcesce grupni i zahteva izlaganje i prozivljavanje odredjenih situacija mozda ne odgovara svima, ali ta prica vazi i za ostale pravce)

- geshtalt (ima dosta korisnih tehnika koje se koriste u mnogim terapijskim pravcima, ali dobra je i za licni rad, odnosno razvijanje licnih kapaciteta, ne samo za resavanje problema)

i naravno ima jos puno toga, ovo je samo jedna najosnovnija slika onoga sto se radi kod nas. naravno da ima jos puno tehnika u okviru nekih drugih pravaca koje takodje rade i treba naci onu u skladu sa sopstvenom licnoscu i problemom na kom se radi
Korisnikov avatar
By sort_of_me
Da li možda neko ima iskustva sa studentskim psihologom u NS? :)

Može odg. i na U2U. ;)
Korisnikov avatar
By HARP
Jel uzimate vi lekiće.....? :psiholog:
Korisnikov avatar
By acid drop
ЈА САМ СВОЈЕ ЛЕКИЋЕ ПОЗОБАЛА ЈУТРОС И БАШ МИ ЈЕ ФИНО.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Originally posted by Anhedonie

Hm, imam pitanje, zasto ljudi idu kod psihologa? :puzzle: Sigurno postoji razlog, ali ja ga ne vidim :retard:

Ont: Ne znam, nikad nisam bio. Dobro, bio sam u vrticu, da mi objasni da ne treba da se tucem sa predavacima :lol: A mozda je to bio pedagog :retard:
Jer imaju komplekse? :wundy: (prokletstvo, fazon zastarjeva. :novine: )

(Jer se slomljen duh može lečiti, isto kao i slomljena noga.
Ponekad se rešavaju problemi kada se poveriš ljudima, za neke teže stvari je ipak potreban neko ko se profesionalno bavi time, i samim tim lakše može da uoči neke obrasce u tvom ponašanju i ponudi drugačija rešenja i ideje od tvojih prijatelja. To što ti neke stvari vreme može zalečiti, ne mora da znači da do istog rezulata ne možeš doći za kraće vreme uz nekoliko terapija.
Mada ja nisam koristio usluge lično, kontam da je to tako.)
Korisnikov avatar
By Markiza
Bila kod psihologa...zbog par stvari koje ne možeš reći drugarici,drugu,rodbini-ni užoj ni široj -jer bi onda savet ili mišljenje bili subjektivni...kad smo došli do lesbian momenta,počela ok i ok,bla,svi mi imamo u sebi tu latentnu nastranost i onda prolupala :A porodica?Mislite li da stvarate porodicu????Pa kako će te(persirala mi je),a deca,a ovo ,a ono... da bi na kraju rekla:
"Ja mislim da Vas još može da privuče jak i moćan muškarac(mislila je karakterno) i hajd u pm....jednom krocila Ognjenka tu i vise ne.
Korisnikov avatar
By vila
Ju Markiza, tvoja ex priholodzika je zrela za licni rad na temu kako da skratim jezik i ne uplicem svoj vrednosni sistem u klijentov te vezbam prihvatanje.
By macedonianlesbian
Ja sam bila kod psihijatar i mi je dala asentra i helex, pricali smo i opet idem na 8mi maj, rekla je da ce mi radi psiholoski test jedva cekam da vidim kakvo je to.
A kad sam dosla do onaj lesbian moment je rekla da je verovatno faza i da ne znam sta zelim jer sam samo 16. A ja fino znam sta me privlace...
Korisnikov avatar
By Srklet
nikad nisam išao kod psihologa/psihijatra. i probably should, but my self-image doesn't allow it. ^^
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Išao sam kod državnog psihologa, zbog akomuliranog stresa, ali nikako nisam uspeo da ispljunem da sam gay... To je bilo na početku srednje škole! Sve sam nešto obilazio oko teme k'o kiša oko Kragujevca, da na kraju nisam ni rek'o! Pričali smo o svemu i svačemu, o školi, o sportu, i ko zna šta sve ne... Na kraju je i sama provalila da dosta toga nisam rekao i pitala me "Što dolaziš ako nećeš ništa da kažeš i prećutkuješ suštinu?". I ostade na tome. Žena je bila skroz u pravu! :cigareta:
By alexandermagic
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2378196#p2378196]Popeye napisao:[/url]nikad nisam išao kod psihologa/psihijatra. i probably should, but my self-image doesn't allow it. ^^

:D ... :up:

Ovi koje drugarski poznajem su primarno zainteresirani samo za svoju zaradu, ne dobrobit pacijenata. Svoje usluge naplaćuju u dijapazonu od 40 do 65 eura po satu, privatno. i nije baš da su diskretni.
Ne želim reći da su svi psiholozi/psihijatri takvi, naravno.
Korisnikov avatar
By Laerem
Nakon sto eliminiras krajnje diletante, homofobe, tupave, i dalje nije lako naci sposobnog psihoterapeuta.

Vecina njih su u stanju samo rijesiti probleme inhibiranih kucanica, kojima je dovoljno objasniti da nema nista lose u masturbaciji i devijaciji od majcinog recepta za sarmu.
Korisnikov avatar
By Dark Walker
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2428313#p2428313]Delete napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2428246#p2428246]Dark Walker napisao:[/url]"Što dolaziš ako nećeš ništa da kažeš i prećutkuješ suštinu?":cigareta:
Pa, zasto?
Ma, ja sam imao osećaj da ta (žena koja je radila kao psiholog) ne bi ništa razumela.
A, i šta sam znao tad sa 15 godina. Mada i danas mislim da je većina psihologa sposobna samo da reši probleme domaćica koje ne znaju šta da kuvaju ili klinki koje ne znaju kako da priđu momku.
Ne znam, ali imam osećaj da većina namerno otaljava svoj posao.
Korisnikov avatar
By Horcrux
Iskustvo kod terapeuta je veoma licno i individualno, ali svakome savetujem ako ima novac. Ja licno idem vec 10 meseci i zaista je lek za dusu. Pomogla mi je da se izborim sa veoma ozbiljnim porodicnim problemima. Osim toga, ukazala mi je na neke aspekte moje licnosti kojih nisam bio dovoljno svestan i donekle je promenila nacin na koji gledam na svet.

Najbitnija je hemija. Ako je hemija izmedju vas dobra, terapeut ce vam zaista biti prijatelj i bice empatican prema vama umesto da klima glavom i govori vam kako je vasa majka uzrok svih vasih problema. Ja imam srece da idem kod sjajnog terapeuta koja radi kao profesor na fakultetu i zena je sjajna, inteligentna, zabavna, liberalna i puna razumevanja. Zaista me gotivi a i ja nju, tako da samo imam pozitivno iskustvo.
Korisnikov avatar
By Lego
Drugari, treba mi jedno pitanje a ovo mi je zaista bila najprikladnija tema predviđena za to..

Kako ste vi i kada prestali da hajete za tuđa mišljenja? Ovde generalno ne mislim za coming out, još nisam spreman za to, nebitno da li je to vezano za vašu sexualnu orijentaciju, već za bilo koji životnu situaciju? Kako ste došli do stadijuma da vas briga bude šta neko misli o vama? Mene to mnogo muči otkako znam za sebe a zaista želim poraditi na ovome..
Korisnikov avatar
By Madonna
kad si nesiguran u nešto / sebe onda ti je bitno šta drugi misle o tome / tebi
Korisnikov avatar
By Srklet
čim shvatiš da je posve u redu da ti je stalo do mišljenja određenih ljudi i to s dobrim razlogom, shvatit ćeš i koliko ti je malo stalo do mišljenja svih ostalih. i čim ti tvoje vlastito mišljenje postane najvažnije, ali ne na onaj neki jeftini krkanski način nego tvoje mišljenje kao proizvod znanja, razmišljanja i spoznaje.

ali to da ti do nečeg mišljenja nije stalo ne znači da to mišljenje nisi registrirao. dobro je znati šta ljudi misle da misle jer tako znaš o kakvim je ljudima riječ.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Tudja misljenja su bitna onoliko koliko ti odlucis da tebi jesu jer si ti jedini koji moze da im da neki znacaj u tvojoj glavi. Ukoliko odlucis da su tudja misljenja nebitna i da im vise neces davati znacaja - tako ce i da bude. A ako ne uspes onda zamislis da si uspeo i zamislis taj scenario i u realnosti uradis ono sto bi uradio u tom uspesnom slucaju, glavom kroz zid. Posle nekog vremena uspe ono sto si prvobitno odlucio.
By Speculum Columbae
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2714198#p2714198]Lego napisao:[/url]Drugari, treba mi jedno pitanje a ovo mi je zaista bila najprikladnija tema predviđena za to..

Kako ste vi i kada prestali da hajete za tuđa mišljenja?
any day now ;)
will tell when it happens

Šalu na stranu, meni je veoma teško najveći deo vremena da ne internalizujem prostačke/homofobne prežvakane kloake koje čujem. Ne zbog kakvoće onoga što oni govore, često su to vrlo nepromišljena, ili zlonamerna mišljenja i sudovi, već zbog kvaniteta - ako te stalno obasipaju očajem gluposti i besmislom govana, to utiče, hteo ti, ili ne.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!