Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Da li se bojite OUTovanja porodici?

da
135
54%
ne
26
10%
vec sam out
89
36%
Korisnikov avatar
By Abyss
ne bojim se outovanja, nego posledica
Korisnikov avatar
By Delete
Da, bojim se, jer ce oni promeniti misljenje o meni, i vako imaju jako lose misljenje o meni i svemu sto ima veze sa mnom, ali to bi bila kap u prepunoj casi za sve. Ma vec previse stvari krijem od njih, vodim zivot koji nema veze sa njima, i to dosta rizican zivot, zato ne vidim razlog zasto bih im se outovala, niti imam nameru da to uradim...mada mislim da nesto sumnjaju, ali ne znam koliko bi ozbiljne posledice bile ako bih ja potvrdila njihove sumnje.
Korisnikov avatar
By radoznala
Porodici u kom smislu? Jel se racuna i sestra debil?

Ne bojim se, ali me toliko nerviraju da im nikada necu pricati o svojim sexualnim nedoumicama, opredeljenju i neopredeljenju
Korisnikov avatar
By bella_the_weird
Nisam sigurna.
Da li bi trebalo da se bojim ako su mi roditelji homofobichni a ja emotivna i nesigurna?
Prosto znam kako bi moje autovanje izgledalo, pa tju to shto vishe da odlazhem.
Korisnikov avatar
By ::fy::
izbaci?e me iz ku?e (veoma realna opcija u mom slu?aju), ne?emo vishe razgovarati, smara?e me da idem kod psihologa (što se ja iskreno nadam da ?e u?initi, jer bi im stru?no lice to na lep na?in objasnilo), ne?u vishe imati nikakvu finansijsku pomo? (takoðe veoma realno), neko od roditelja ?e "dignuti ruku" na sebe (u mom slu?aju ?ale bi pre "digao ruku" na mene), ceo život ?e, ako ne dignu ruku na sebe, kriviti sami sebe shto su me rodili ovako nakaradnog, mrze?e me, odre?i ?e me se preko novina, divlja?e, polude?e....

Sve su to manje ili više realne stvari koje mi se mogu dogoditi. Nedavno sam "uhvatio" moje kako pri?aju da sumnjaju u mene (mislim pre svega na ?aleta) i komentar mog oca je bio u stilu "ubi?u ili njega ili tog de?ka, da ne bih morao da ubijem sebe". Ne znam koliko ozbiljno da shvatam te komentare, mislim da je moj ?ale u napadu histerije stvarno u mogu?nosti da tako nešto i uradi....
By Ulix
Ako bi me pitali, ne bih lagao. Do sada ih nikada nisam lagao, pa ne nameravam ni sada da po?nem. Voleo bih, ?ak, ponekad da me pitaju, ali se ?ini da za sada ništa ne sumnjaju. Oni nisu homofobi?ni, no ipak mislim da to ne bi tako lako prihvatili. Ja nisam spreman da im kažem, ali priželjkujem da me to pitaju.

Da, plašim se, pomalo, impulsivne, nepromišljene reakcije, svoje ili njihove, zato što znam da, uprkos tome što nisu homofobi?ni, takvi stavovi sa sigurnoš?u padaju u vodu, jer ja nisam Six Feet Under i ja nisam lik iz knjige, niti vest sa dnevnika, ve? njihov sin, a to menja mnogo toga.
Korisnikov avatar
By Deksi
Zato sto imam sranja u zivotu preko glave,nikako da se nadje neko ko ce da saslusa i da iskren savet....jos jedan problem mi ne treba,kroz neke stvari koje prolazim ili sam prolazio ne bi nikom pozeleo....
Jos jedna velika frka mi nije potrebna....ako izgubim ljubav svojih ne znam da li bi mogao da zivim s tim....da u meni moji matorci dozive samo razocarenje?!
Ne hvala....ne zelim da ih povredim,radije cu ja da patim nego oni...
Korisnikov avatar
By tramp
:sigh: nije me bilo strah pa sam im se autovala i sad otac sa mnom ne govori ali to je njegov izbor koji ja postujem pa ni ja sa njim ne govorim

mama je prihvatila i jako mi je drago jer vidim kod nje pozitivne promene u smislu obrazovanja i tolerancije

drago mi je sto sam uradila sta sam uradila jer sam jako ponosna na svoju mamu i jako mi je zao sto je tata tako netolerantan ali se nadam da ce sa vremenom i njemu sinuti pred ocima a nameravam da ga uhvatim na razgovor kad iduci put dodjem na Balkan i pokusam ponovo sa edukacijom
Korisnikov avatar
By m..
Pa nije da se bojim, nego nikako da se ukaze zgodna prilika, niti pricamo o mom ljubavnom zivotu (ako uopste imam isti?), niti smo pricali kad sam izlazila s deckima, niti mi je preterano stalo da se outujem. Pritom moji nisu homofobicni, dovlacila sam gay prijatelje kuci jos od 16. godine, nego sam imala i previse problema u porodici za jedan zivot. Prosto nisam spremna za tako nesto. Ne verujem ni da su moji matorci, oni jesu potpuno tolerantni i sve, ali kapiram da bi im bilo tesko, osim toga imala sam i te izlete u drogu i pravim sranja ceo zivot, nek se odmore malo. Planiram da se outujem kad se potpuno osamostalim, i to je to. Kad ja budem imala bar fundamente svog zivota izgradjene, oni ce imati manje prostora za ocekivanja.
Korisnikov avatar
By ^goxy^
ne znam... citam vase postove i razmisljam....

definitivno se ne bojim trenutka vec posledica...
da bi leteo, leteo bi sigurno iz kuce... plasim se do cega ce sve to dovesti...
bez obzira na sve , ne bih voleo da ih unesrecim! njima tako nesto nikada ne bi ni palo na pamet, jer sam relativno skoro raskinuo svoju poslednju str8 vezu! zele unuke i od mene, ali sta da im radim... burazer i sestra su im to ionako vec priustili, i mislim da mi je to veeeeeeliki plus u zivotu! ne moram da brinem o tome sto ce oni biti nesrecni, jer toboze nisu baba i deda
Sa druge strane, ja uopste ne shvatam poentu outovanja roditeljima!!!! sa njima ionako ne pricam o svom zivotu, zasto bih im sada to rekao?!?! kao da cu posle da pricam sa njima o tome...
za to mi sluze prijatelji, a nekolicina njih ionako zna, tako da mi ne manjka podrska, a to mi je najbitnije!

e sad... ako bih se u jednom segmentu svoga zivota odlucio na tako nesto, definitivno bi mi trebao neko da bude uz mene!! znaci, decko i naravno jebeno jaka veza sa njim!
mislim da bi to trebalo svima koji planiraju da se autuju!
nakon toga definitivno NE SMES biti sam...

mozda gresim, ali ja to sve tako posmatram
Korisnikov avatar
By Duh_iz_Konzerve
Originally posted by mishicavo mache
dakle kako naslov teme kazhe da li se bojite OUTovanja porodici i ako da zashto?
Nije mi frka da im kazem,odregovali bi oni skroz ql..ali opet i ja sam covek sa dushom,tako da necu da im ubijem zelju i mastu kako ce jednog dana napraviti veliiiiiiiku svadbu za cerku:D nek zive u iluziji:zastava:
Korisnikov avatar
Više nemam razloga za strah jer sada znaju i otac i majka (majka je sinoć saznala).

Gomila predrasuda, osuda, omalovažavanja, pretnji samo su mi dali još veću snagu da jednom za uvek isteram to do kraja.

Koliko su sebični i samoživo pokazuje činjenica da ih sada hvata paranoja ko sve za mene zna, pa su čak počeli i da prave spisak ljudi za koje su navodno primetili da se u poslednjih 6 meseci drugačije ponašaju jer znaju za mene :(

I naravno moj tzv otac misli da smo mi (homoseksualci) neka vrsta sekte i da vi "moje dupe želite za sebe i sve me više uvlačite u taj svet" :(
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Originally posted by ForeverYoung
I naravno moj tzv otac ... da vi "moje dupe želite za sebe..."
Oh he is so right... A ko ne bi poželeo tako slatko dupence? :uljenavatru:

Šalu na stranu, ako ti je potreban neki vid podrške -- od psihološke pa do safe house-a, slobodno se javi... Tu sam za tebe...

Želim ti sve najbolje u vezi sa coming-outom...

A tvojima poručujem -- bolje bre da

:cobanica: i :mete: i :hekla: i :pegla: i bave se drugim kućnim poslovima nego da maletretiraju svoje dete...
Korisnikov avatar
By Duh_iz_Konzerve
Više nemam razloga za strah jer sada znaju i otac i majka (majka je sinoć saznala).

Gomila predrasuda, osuda, omalovažavanja, pretnji samo su mi dali još veću snagu da jednom za uvek isteram to do kraja.

Koliko su sebični i samoživo pokazuje činjenica da ih sada hvata paranoja ko sve za mene zna, pa su čak počeli i da prave spisak ljudi za koje su navodno primetili da se u poslednjih 6 meseci drugačije ponašaju jer znaju za mene :(

I naravno moj tzv otac misli da smo mi (homoseksualci) neka vrsta sekte i da vi "moje dupe želite za sebe i sve me više uvlačite u taj svet" :(
Samo jedno..N.E.D.A.J.S.E. the end:klap:
Korisnikov avatar
Originally posted by Dušan Maljković
...ako ti je potreban neki vid podrške -- od psihološke pa do safe house-a, slobodno se javi... Tu sam za tebe...
Hvala na podršci, nadam se da me za sada neće izbaciti iz kuće. Moj cilj i jeste da što pre napustim ovu kuću, ali to nije moguće pre nego što završim fax (u sledećih godinu dana) - ne bih mogao da plaćam studije i da živim samostalno.

Videću kako će se situacija odvijati narednih dana....

Pozdrav
Korisnikov avatar
By Duh_iz_Konzerve
Originally posted by Dušan Maljković
...ako ti je potreban neki vid podrške -- od psihološke pa do safe house-a, slobodno se javi... Tu sam za tebe...
Hvala na podršci, nadam se da me za sada neće izbaciti iz kuće. Moj cilj i jeste da što pre napustim ovu kuću, ali to nije moguće pre nego što završim fax (u sledećih godinu dana) - ne bih mogao da plaćam studije i da živim samostalno.

Videću kako će se situacija odvijati narednih dana....

Pozdrav
Ja cu da te primim,i onako zivim sama:tamoamo:
Salu na stranu,ne brini se nece ti izbaciti iz kuce...to su samo tripovi koji ti se motaju po glavi;)
Korisnikov avatar
By M M and I

Pa mislim, covek je definitivno u pravu :federi: ... a kad te do kraja "uvucemo u taj svet" hmmmm :domino:

He-he....salu na stranu, gledaj sto pre da zavrsis taj fakultet i da ih otkacis. Nadam se da ti do tada nece praviti probleme. A posto su izgleda onaj tip kome je bitno "da komsije, rodbina i selo ne saznaju" uvek im mozes onako sofisticirano pripretiti da ces svima reci, objaviti u novinama i na lokalnoj TV da si ti, sin tog i tog i te i te, nastanjen na toj i toj adresi, peder, ako ti budu pravili probleme. Verujem da ce sve dati da sto manje ljudi sazna i da ce na sve pristati jer pobogu sta da kazu rodbini kad odu na sledecu slavu, svadbu, ispracaj ili sahranu...
Korisnikov avatar
By *deni*
Neplanski i bez strategije "sta posle", u jednom naletu besa pre 3 godine sam se outovao ocu, valjda u zelji da ga povredim.
Nista se sustinski nije promenilo, osim sto me od tada povremeno smara pitanjima "Da li bi mogao da ucinis nesto da ta tvoja biseksualnost prevagne na stranu heteroseksualnosti? " ( I to zato sto vec dugo gori od zelje da mu se podari unuce, a kako mu se priblizava termin da ide u penziju, ta zelja se iz dana u dan uvecava).
Nemam snage da mu objasnjavam da se u mom slucaju ne radi ni o kakvoj biseksualnosti, nego o cistoj homoseksualnosti i da ja zaista nista ne mogu da uradim po tom pitanju. Apsolutno nista.

:zeva:
Korisnikov avatar
By Andre87
100% out slobodaaa!!!!!!!!!!Mami je bilo tesko da prihvati...pomisao da bih promenio pol u musko..isao na operacije..dozivljavala je to kao samopovredjivanje(kao da mentalno zdarvlje nije bitno,depresija te izjeda..dan ti pocinje sa merenjem grudi aaa)...takodje joj tesko pada sto ne nameravam da imam biolosko dete....zato izbegavamo takve teme..ja sam out i svaki dan bez maske!Svi misle da sam njen sin...ona mi se (javno) obraca u srednjem rodu...iako ih(porodicu) to boli,ne mogu da im prepustim svoj zivot...
Korisnikov avatar
By Andre87
Originally posted by Andre87
Ma znala je keva kad sam isprashio nekoliko frajera iz kuce...ostavio im ratne rane:P..pogresno me procenili...
Ali jos uvek porice u fazonu ti si uvek bila srednjeg roda...da...da...
Dosta toga izgubio... kad si na ivici...trudim se da ne ugrozavam svojim opredeljenjem druge...tezim tome da pakovanje odrazava sadrzaj...da znaju na cemu su...
vec ranije odgovorio:blush:..znaci zabagovao mozak..palim na njanjanje..a specijalno mi veceras prsti razigrani :)
Korisnikov avatar
By Super Mario
Originally posted by Andre87
.iako ih(porodicu) to boli,ne mogu da im prepustim svoj zivot...
go boy, go! :up:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Ne zivimo zajedno vec duzi niz godna, ne znaju, ne bi dobro reagovali da saznaju, pa cu se potruditi da ne saznaju... :neto:
Korisnikov avatar
By Dirrty
pa plasio sam se pre nego sto sam rekao, ali sam pretpostavio da ce ok reagovati. i jesu, hvala bogu:zastava:
Korisnikov avatar
By mmiki
Nikada, nikada, nikada...
Cale bi me trezan samo ubio, pijan bi me ubio i odrao, i spalio, i ...
Keva bi umrla od depresije...

Ali mozda kada budem bio samostalan...
By RACABG
ako imate potrebu da podelite sa roditeljima podelite kakvi god na kraju se pomire sa saznanjem
kod mene se desilo slucajno los trenutak glup komentar i jos gluplji odgovor na taj komentar
nisam previshe razmisljao o tome da li im treba reci ili ne rekao sam nisu pravili problem podrzali su me i sve je super
nece vas izbaciti iz kuce u to budite sigurni pokusace da vas promene jos je najbolja solucija da vas povedu do psihijatra pa ce im on reci sta ima
u prilog tome dodajem svoje iskustvo ,
decko mi je dobio poziv za vojsku cvrsto smo resili da nece da ide to jes da je glupo da se razdvajamo godinu dana i naravno keva priskace u pomoc odvodi nas kod psihijatra u domu zdravlja u kome radi vec 25 godina znaci kolega i ladno krece pricu ovo je moj sin ovo je njegov decko vojska tralalalal.... psihijatar odushevljen pomaze nam, decko je oslobodjen sluzenja vojske. prokomentarisao je kevi da me je savrseno vaspitala kada sam jednu tako veliku stvar podelio sa roditeljima
a moja majka cesto kaze da se svoje dete najvishe voli pa makar ono bilo kurva peder .....ubica, svoje se meso ne jede
Korisnikov avatar
By mmiki
Originally posted by RACABG
ako imate potrebu da podelite sa roditeljima podelite kakvi god na kraju se pomire sa saznanjem
kod mene se desilo slucajno los trenutak glup komentar i jos gluplji odgovor na taj komentar
nisam previshe razmisljao o tome da li im treba reci ili ne rekao sam nisu pravili problem podrzali su me i sve je super
nece vas izbaciti iz kuce u to budite sigurni pokusace da vas promene jos je najbolja solucija da vas povedu do psihijatra pa ce im on reci sta ima
u prilog tome dodajem svoje iskustvo ,
decko mi je dobio poziv za vojsku cvrsto smo resili da nece da ide to jes da je glupo da se razdvajamo godinu dana i naravno keva priskace u pomoc odvodi nas kod psihijatra u domu zdravlja u kome radi vec 25 godina znaci kolega i ladno krece pricu ovo je moj sin ovo je njegov decko vojska tralalalal.... psihijatar odushevljen pomaze nam, decko je oslobodjen sluzenja vojske. prokomentarisao je kevi da me je savrseno vaspitala kada sam jednu tako veliku stvar podelio sa roditeljima
a moja majka cesto kaze da se svoje dete najvishe voli pa makar ono bilo kurva peder .....ubica, svoje se meso ne jede
Mogu samo da kazem:"Divni roditelji..."

Nije da moji mene ne vole, naprotiv, uvek su se trudili da budem maksimalno dobro i plamanito dete... Sto sam i bio... Ali moj otac mislim da bi nekako posle duuugo vremena i razumeo pomalo, ali do tada bi me ubio... Ne smem ni da razmisljam o tome... A majka je jaaako labilna osoba, imala je problema sa teskom depresijom oko zaista nebitnih stvari (teska situacija na poslu), a kad bi saznala da joj je sin homosexualac, poludela bi...
A jos sam sin jedinac i posto su saznali da sam bio na obrezivanju i da sam imao sex (ali ne znaju s kim, pa ni pol), poceli su intenzivno, smeskajuci se, da mi pricaju kako mogu da se zenim, kako sam postao pravi muskarac, poceli su da mi pricaju o svemu, o njima, njihovim prvim sexom, njihovim avanturama i pre i posle medjusobnog upoznavanja... Tako je mojoj kevi bilo drago sto mi je, kao odraslom muskarcu, sve to pricala... Evo sad bas idem u grad da mi kupi nesto, planira zlatno, jer ja sam sad muskarac...

Toliko ocekuju od mene, pazenog, mazenog, ucenog, vaspitavanog, jedinog (jedinac sam), a ja da im uzvratim sa:"Ja sam gay!", mislili bi da im je ceo, ali bas ceo zivot propao, da su ga uzalud ziveli, da su se uzalud trudili, da nista u zivotu svome nisu postigli...
Korisnikov avatar
By Inner-Smile
Ljudi moji, mi smo svi vec autovani, chim zivimo kako zivimo tj. imamo veze, imamo ili trazimo ljubav.
Na pochetku veze (trenutne), njena mama je saznala da sam lez i zabranila joj da ima "takvu" drugaricu, tj. da ona sve na svetu razume ali da "to" u kuci nece da trpi ( a nije me ni upoznala..ali me je zato na osnovu imena i zanimanja proverila ko sam i shta sam ). Poshto je moja zena dosta mladja od mene i ja sam joj prva devojka, a veza je bila bash bash sveza, prva pomisao, kad sam saznala da mama zna je da odem od nje, da ne bi imala probleme. Pa shta ja tu "detetu" da pravim frku, ionako je bi, nacice momka i sve super. :) ALI "dete" nije htelo ni da chuje i onda smo se dogovorile (srca su se dogovorila), neka nas uhvate, jebesh ga, ljubav nam je precha :)
Zato ljudi moji, hteli mi ili ne, samim zivljenjem gay zivota mi se lagano autujemo i samo je pitanje snage koju prikupljamo, pa da kazemo sve, otvoreno.
Skupljam snagu 3,5 godine, premeravam ko sam, shta sam, shta zelim, koliko sam spremna da se zrtvujem za to shto zelim. Josh saaaamo malo i bicu spremna, da izadjem pred roditelje i kazem : "Ovo sam ja, mozete da nastavite da me volite. Nemojte da brinete, pa zar ne vidite da sam srecna ? " :)
Korisnikov avatar
By Baldy
Kao što već pomenuh negde, na nekoj drugoj temi, nemam roditelje i nemam potrebu da se outujem bilo kome. Ako nekoga od mojih bliskih (i bližnjih) zanima reći ću im istinu a njihovo prihvatanje ili ne'prihvatanje biće samo potvrda kakav smo odnos imali. Ne zanima me šta će ko misliti. Valjda to dolazi s godinama...
Korisnikov avatar
By _Crazy_Fox_
Ne bih imao hrabrosti da im kazem...i neverujem da cu se skoro odluciti za takav cin,barem dok ne zavrsim fax,preselim se da zivim sam i sl.
Ne mogu da razmiljam o tome kako bi reagovali,da li bi se nesto promenilo i kako bi se promenilo..jednostavno,zasto bi komplikovao sebi zivot sada sa tim....
Znaju dve drugarice za to,prihvatile su kako tako ,mislim cak i previse dobro...taj krug se polako siri,sto je i donekle normalno...
Sve u svemu,u tom krugu nema mesta za moje roditelje....
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Bojim se....zato sto poznajem mog tatu....jeste on dobar covek i zeli nam sve najbolje, ali ako sazna za mene ima da :sekirica:

Sestri sam se isto bojala da kazem...ali sam u nedelju skupila snage i uradila to...bilo je kao "Ja to znam oduvek" (onako drsko)...ali kasnije je rekla da ona to ne podrzava, ali posto sam joj sestra i voli me....podrzace me i stace iza mene kad odlucim da kazem mami i tati...mada cisto sumnjam da ce se to desiti... :nokti:

A sto se moje majke tice:lood: ....ta je par puta viela da sam na forumu i pise lepo GAY al nista ona ne konta.... :lood: boli nju uvo... :(
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!