Nije mi problem ako je neko neautovan dok to nije moja partnerka. Nije istina da je lako sakrivati jako bitan deo svog zivota. U Srbiji je takav mentalitet da ljudi zabijaju nos u tudje zivote pa cak i ako ne zelis da se autujes, ti ponekad nemas kud. Ili lazes ili muljas ili izbegavas neke situacije. Ali ni to ne funcionise uvek. Npr najave ti se kolege sa posla - ne, upadnu nenajavljeni u stan - gde partner da ode, u orman da se sakrije? Prosto i zavisi gde radis. Ne mozes u svakom poslu da se autujes, npr. ako radis u skoli to moze biti veliki problem - pre svega zbog ucenika. Od mangupa ti zivot moze biti u opasnosti. I sve to me veoma nervira!!! U jednu ruku zelis da postujes svoje principe a u drugu moras da pazis svoj zivot. Nije uvek lako ni kada si autovan ni kada nisi. Ne znam sta je lakse. Mislim da je lakse ljudima koji se autuju bez obzira na sve a i onima koji to ne zele, ali nemaju problem sa tim i mogu bez problema da muljaju. Ja nisam nijedna od tih. Jesam autovana tu gde zivim - jer tu nije problem - ali kad sam u Srbiji je druga stvar. Najvise zbog okruzenja moje devojke (zbog njenog posla). I ne mozes uvek da se odbranis a ne pristajem na laganje. NIKAD ne bih za nju mogla da izgovorim da mi je samo drugarica. U drugu ruku ne mogu uvek da kazem da mi je devojka pa takve situacije izbegavam. U svatove odavno ne idem. Ali ni to nije uvek jednostavno, jer se nekad desi neka situacija koju ne mozes da izbegnes. Tad uglavnom stanem na stranu i glumim namcora, pa mi niko od njih ni ne prilazi, jer vide da cu da ugrizem
Nije okej da drugi otvoreno "hvale" svoje veze i brakove a mi o istom tom "moramo" da cutimo. Ni onaj crnac nazad u autonbusu nije bio srecan sto mora da sedi tamo. Da se nije borio i dan danas bi tamo sedeo. Ne pristajem na neke stvari i trazim kompromise, da zastitim i sebe i devojku. Opet nije uvek lako. Nervira me uzasno ta homofobija u Srbiji, nisam ovde u EU navikla na to. Barem ovde mozemo opusteno da zivimo i jednog skorijeg dana cemo ovde imati svoju buducnost pa ce nam biti lakse. Ali mi je zao ljudi koji nemaju tu opciju.
Puno napisah ali je to jedna od tema koja je aktuelna, evo bas u ovom momentu...