Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Anonymus
Jedina osoba kojoj sam se outovao je moj najbolji drug. Imam i priču, ali pre toga jedna uvertira: ja sam veoma, veoma skoro (leto prošle godine) konačno uspeo sebi da priznam da sam gej. Kada se to desilo, posle dosta razmišljanja, zaključio sam da je pomenuti drug jedina osoba kojoj bih želeo i mogao da se otvorim. Uraditi to... To je već bila druga priča. No, dopustio sam sebi da prođe neko vreme, da sve dođe na svoje mesto u mom haotičnom mozgu, i da postanem spreman na jedan tako veliki korak. Pritom sam sebi dao za zadatak da mu kažem pre Nove godine, čisto kao neko obećanje samom sebi.

ELEM (otegao mi se uvod):

Trideseti decembar. Napolju 'ladno i veje sneg. Ugrabim par slobodnih sati između dva predavanja. "Savršeni trenutak" pomislio sam, seo u autobus i otišao do njega sa isključivom namerom da mu se outujem. Kada sam stigao kod njega, shvatio sam da neće biti toliko lako. Počnem tu da se snebivam, ali na kraju odlučim da istrajem u svojoj nameri. Olakšavajuća okolnost je bila činjenica da smo ranije razgovarali o tome kako on nema gej prijatelje, što mi je dalo mogućnost za ovaj biser od uvodne rečenice:

Ja: Sećaš se kako si jednom rekao kako bi voleo da imaš gej druga?
On: Da?
Ja: E pa imaš ga.

I to je bilo to. Zauzvrat sam dobio ono što sam i očekivao od njega, potpuno razumevanje i prihvatanje. I zasad sam potpuno zadovoljan time da samo on zna. Ima još nekoliko osoba kojima bih mogao da kažem ali o tom potom.

U suštini, takoreći mi je svejedno da li je osoba kojoj se outujem muško ili žensko. Mnogo su bitnije neke druge stvari, u prvom redu poverenje u tu osobu.

I eto, moj prvi post. Jej. :D
Korisnikov avatar
By Tungi
Je l' tacno da osobe koje sebi "priznavaju" sopstvenu seksualnost u osamnaestim-dvadestim godinama, a koju su do tada sputavali i gusili,nikad nisu nacisto s tim?I kako to izgleda "priznati-otkriti" seksualnost u tim godinama?
Pretpostavljam da si punoletan vec.
Korisnikov avatar
By Norma Jeane
^ i dalje ne razumem zasto je ljudima toliko bitno kad neko shvati da je gay? :nerd:
Da li je on manje gay od tebe ako je kasnije spoznao svoju seksualnost?
Postoji gomila razloga za to, bitno je da je spoznao ko je i sta je, nikad nije kasno. A to da nisu nikad nacisto sa tim, to prvi put cujem, zaista. A da je teze kasnije proci kroz to, teze je.
Korisnikov avatar
By Tungi
Da.Spoznao...A da li ce uspeti da se nosi s tim,obzirom na predjasnje frustracije i konfilkte?To je bilo pitanje.
Jednom postojeca(ili ranije postojeca) unutrasnja borba "da li sam,da l' nisam..priznati-ne priznati,sebi(ponajvise)..",slabije bledi.
Korisnikov avatar
By Norma Jeane
Razumem ja sta ti hoces da kazes, ali to je jako individualno, uopste ne mora da bude pravilo.
Sa takvim unutrasnjim borbama se susrecemo svakodnevno, ne samo kad je seksualnost u pitanju.
Moze da izbledi vrlo lako i brzo, a moze i da ne izbledi uopste, ali opet ne vidim da to ima mnogo veze sa godinama u kojim spoznas da si gay/lezbejka or sta god.
Ljudi koji se prvi put pojave ovde na forumu ili bilo gde na sceni verovatno imaju neke sumnje i nedoumice, a ti ili bilo ko drugi im necete olaksati tako sto cete ih bombardovati pitanjima tipa "jesi li ti siguran/na da si gay" ili "zakasnio/la si, vec si punoletan/na" ili "a kako to izgleda saznati da si gay u dvadesetim"...
Potpuno nepotrebno.
Korisnikov avatar
By Tungi
Samim tim se rusi teorija o homoseksualnosti kao urodjenom varijetetu.
Korisnikov avatar
By Anonymus
Originally posted by Tungi

Je l' tacno da osobe koje sebi "priznavaju" sopstvenu seksualnost u osamnaestim-dvadestim godinama, a koju su do tada sputavali i gusili,nikad nisu nacisto s tim?I kako to izgleda "priznati-otkriti" seksualnost u tim godinama?
Pretpostavljam da si punoletan vec.
Ne znam da li ću uspeti da ti odgovorim na pitanje ali here goes:

Niko mene nije gušio ili sputavao. Osim možda mene samog. Kada sam razmišljao o svojoj seksualnosti, uvek sam mislio da sam hetero, je li, po "default"-u (mrzim kada ne mogu da nađem adekvatnu srpsku reč za nešto). Ali ubrzo sam shvatio da to nije tako. Trebalo mi je poprilično vremena da sklopim sve deliće slagalice, ali kada sam zaključio da sam gej, bilo je oslobađajuće, da ne kažem uzbudljivo. U potpunosti pozitivan osećaj u svakom slučaju. I ne mislim da nisam načisto sa tim. Postoje određene stvari o kojima, recimo, brinem (kako će me drugi ljudi shvatati i tome slično), ali nijedna od njih nema veze s mojim prihvatanjem svoje seksualnosti. To sam što jesam, to sam prihvatio, i zadovoljan sam time.

A inače, mada ne znam zašto je to bitno, imam 22 godine.
Korisnikov avatar
By Tungi
Mislio si da si hetero?

Isto sto i reci "mislio sam da sam desnoruk,al sam ipak levoruk".
Korisnikov avatar
By Anonymus

Mislio si da si hetero?

Isto sto i reci "mislio sam da sam desnoruk,al sam ipak levoruk".
Možda "mislio" nije dobra reč. Na svesnom nivou, verovao sam da sam hetero. Možda čak i pokušavao da ubedim sebe u to, nisam siguran. Ali podsvesno, znao sam da sam gej. I recimo da je postojala barijera između ta dva dela mog uma, onog koji je mislio/nadao se da sam hetero i onog koji je znao pravo stanje stvari. Negde prošlog leta, tu barijeru sam srušio. I ne nameravam da je ponovo dižem.
Korisnikov avatar
By Tungi
Al' si vise pokusavao da ubedis sebe;)

Dobrodosao na forum.:shake:
Korisnikov avatar
By harlequin
Originally posted by Anonymus

Ne znam da li ću uspeti da ti odgovorim na pitanje ali here goes:

Niko mene nije gušio ili sputavao. Osim možda mene samog. Kada sam razmišljao o svojoj seksualnosti, uvek sam mislio da sam hetero, je li, po "default"-u (mrzim kada ne mogu da nađem adekvatnu srpsku reč za nešto). Ali ubrzo sam shvatio da to nije tako. Trebalo mi je poprilično vremena da sklopim sve deliće slagalice, ali kada sam zaključio da sam gej, bilo je oslobađajuće, da ne kažem uzbudljivo. U potpunosti pozitivan osećaj u svakom slučaju. I ne mislim da nisam načisto sa tim. Postoje određene stvari o kojima, recimo, brinem (kako će me drugi ljudi shvatati i tome slično), ali nijedna od njih nema veze s mojim prihvatanjem svoje seksualnosti. To sam što jesam, to sam prihvatio, i zadovoljan sam time.

A inače, mada ne znam zašto je to bitno, imam 22 godine.
Nije bitno, samo napred. Imam slicnu pricu i isto sam se osecala, kezila sam se od srece mesecima. :)
Originally posted by Norma Jeane

Razumem ja sta ti hoces da kazes, ali to je jako individualno, uopste ne mora da bude pravilo.
Sa takvim unutrasnjim borbama se susrecemo svakodnevno, ne samo kad je seksualnost u pitanju.
Moze da izbledi vrlo lako i brzo, a moze i da ne izbledi uopste, ali opet ne vidim da to ima mnogo veze sa godinama u kojim spoznas da si gay/lezbejka or sta god.
Ljudi koji se prvi put pojave ovde na forumu ili bilo gde na sceni verovatno imaju neke sumnje i nedoumice, a ti ili bilo ko drugi im necete olaksati tako sto cete ih bombardovati pitanjima tipa "jesi li ti siguran/na da si gay" ili "zakasnio/la si, vec si punoletan/na" ili "a kako to izgleda saznati da si gay u dvadesetim"...
Potpuno nepotrebno.
Koliko citanje ovakvog posta prija i znaci, toliko bockanja i ispitivanja mogu da bud porazavajuca. To nikome ne treba kada je u period preispitivanja i otkrivanja.

Ma ne rusi se. Nije seksualnost broj ekstremiteta da se tako jednoznacno nasledjuje. A ima i onoliko teorija o poreklu homoseksualnosti i niko nije rad da ih pobija i potvrdjuje, sve su nekako klimave...
Korisnikov avatar
By Norma Jeane
Anonymus je prosao vatreno krstenje kod Tungija i dobio dobrodoslicu :dance: :lol:
Tungi, kad cemo na pivo?

Anonymus, izvinjavam se, dobrodosao i sa moje strane :mazi:
Korisnikov avatar
By Tungi
Heh.

Deal:)

Znas adresu( :lol: )
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by harlequin

Ma ne rusi se. Nije seksualnost broj ekstremiteta da se tako jednoznacno nasledjuje. A ima i onoliko teorija o poreklu homoseksualnosti i niko nije rad da ih pobija i potvrdjuje, sve su nekako klimave...
klimave jašta.
Korisnikov avatar
By zozefin st
Originally posted by Norma Jeane

^ i dalje ne razumem zasto je ljudima toliko bitno kad neko shvati da je gay? :nerd:
Da li je on manje gay od tebe ako je kasnije spoznao svoju seksualnost?
Postoji gomila razloga za to, bitno je da je spoznao ko je i sta je, nikad nije kasno. A to da nisu nikad nacisto sa tim, to prvi put cujem, zaista. A da je teze kasnije proci kroz to, teze je.
ne bih rekla da je shvatio, nego da je priznao sebi,
ono sto je oduvek znao i osecao
{barem u mom slucaju}
Korisnikov avatar
By Alyssa
Kad sam se sebi skroz outovala i sve prihvatila kako treba, osmah sutradan sam sve rekla najboljem drugu, a posle nekih mesec-dva i jednoj od bliskih drugarica, a posle nekog vremena još jednoj drugarici sa kojom nisam baš bliska, ali sam srećna što su svi odlično to prihvatili. :D
Korisnikov avatar
By htg
I ja sam od pre dve nedelje out. Iako imam preko 30 godina i iako sam od detinjstva svestan toga da sam gay, sebi dugo (citaj do svoje 29 godine) nisam dao tu slobodu da to i ispoljim. Samim tim nikada nisam ni imao potrebu nekome da kazem da sam gay. Jednostavno, nije bilo razloga... Uvek u str8 drustvu za koje ne znam kako bi reagovalo kada bih im rekao...

U medjuvremenu sam konacno upoznao jednog momka sa kim sam u vezi - evo vec 8 meseci... Al' vreme leti :) I eto, konacno razloga za out-ovanje.

Out-ovao sam se prijatelju, koga znam vise od 10 godina, na nasem poslovnom putu, u Holandiji (ima li boljeg mesta za tako nesto?!). Bila mi je frka, i posle par popijenih piva u kaficu, vratili smo se u hotel gde smo popili jos jedan belgijski "dubbel" i ja sam mu to saopstio, pognute glave i drhtavim glasom, recenicom: "Jebiga, ja sam gay" i krenuo da pokusam da mu objasnim. Uzdahnuo je i prekinuo me je recenicom: "Nema nista da te bude sramota... Znam da ti je celog zivota tesko i mogu misliti kako ti je sada tesko i koliko ti treba hrabrosti da mi ovo kazes. I drago mi je da sam prvi kome si to rekao". Onda je prisao i zagrlio me. Tu sam zaplakao, iako su me ucili da ne treba plakati - jebiga...
Pricali smo jos dobrih sat - dva. I sve one price koje sam pripremio u mojim zamisljenim situacijama u kojim sam se outovao da bih se odbranio, ostale su neiskoriscene. Spomenuo je kako nije fer da se on meni ovih godina poverava o njegovim devojkama, a ja uvek cutim. Kako mu uvek tajim nesto. I to da je on donekle i pretpostavljao da sam gay jer me nikada nije video sa devojkom.
Nakon sto smo ugazili u rane jutarnje sate, on je krenuo u svoju sobu i jos jednom me zagrlio i rekao: "Nadam se da ti je sada lakse". To je bila i prva recenica kada smo ujutru otisli na dorucak. Sutradan sam imao osecaj kao da stojim ogoljen pred njim - bez ikakvih tajni, bez ikakvog sakrivanja sa osmejkom na licu.

Ovih dana, to sto sam gay nije glavna tema u nasim razgovorima, ali se provuce tu i tamo. Svaki put kada se spomene neki negativni kontekst vezano za homoseksualnost - njemu je jako neprijatno. Vise nego meni...

Ovde sam procitao da nema pravila kako ce neko odreagovati, no ja sam, cini mi se imao najbolji moguci scenario. Eto, zauvek cu pamtiti taj 17. januar kada sam shvatio da imam najboljeg druga na svetu...
Korisnikov avatar
By constantine
ja ne smem nista da napisem da me popaj ne bi opet napao :lol:
By Glasnik
htg :up:

Super je priča. :)
Better ever than never.

I da nastaviš u tom duhu. :sudija:

:lol:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!