- 17 Mar 2011, 16:34
Jedina osoba kojoj sam se outovao je moj najbolji drug. Imam i priču, ali pre toga jedna uvertira: ja sam veoma, veoma skoro (leto prošle godine) konačno uspeo sebi da priznam da sam gej. Kada se to desilo, posle dosta razmišljanja, zaključio sam da je pomenuti drug jedina osoba kojoj bih želeo i mogao da se otvorim. Uraditi to... To je već bila druga priča. No, dopustio sam sebi da prođe neko vreme, da sve dođe na svoje mesto u mom haotičnom mozgu, i da postanem spreman na jedan tako veliki korak. Pritom sam sebi dao za zadatak da mu kažem pre Nove godine, čisto kao neko obećanje samom sebi.
ELEM (otegao mi se uvod):
Trideseti decembar. Napolju 'ladno i veje sneg. Ugrabim par slobodnih sati između dva predavanja. "Savršeni trenutak" pomislio sam, seo u autobus i otišao do njega sa isključivom namerom da mu se outujem. Kada sam stigao kod njega, shvatio sam da neće biti toliko lako. Počnem tu da se snebivam, ali na kraju odlučim da istrajem u svojoj nameri. Olakšavajuća okolnost je bila činjenica da smo ranije razgovarali o tome kako on nema gej prijatelje, što mi je dalo mogućnost za ovaj biser od uvodne rečenice:
Ja: Sećaš se kako si jednom rekao kako bi voleo da imaš gej druga?
On: Da?
Ja: E pa imaš ga.
I to je bilo to. Zauzvrat sam dobio ono što sam i očekivao od njega, potpuno razumevanje i prihvatanje. I zasad sam potpuno zadovoljan time da samo on zna. Ima još nekoliko osoba kojima bih mogao da kažem ali o tom potom.
U suštini, takoreći mi je svejedno da li je osoba kojoj se outujem muško ili žensko. Mnogo su bitnije neke druge stvari, u prvom redu poverenje u tu osobu.
I eto, moj prvi post. Jej.
ELEM (otegao mi se uvod):
Trideseti decembar. Napolju 'ladno i veje sneg. Ugrabim par slobodnih sati između dva predavanja. "Savršeni trenutak" pomislio sam, seo u autobus i otišao do njega sa isključivom namerom da mu se outujem. Kada sam stigao kod njega, shvatio sam da neće biti toliko lako. Počnem tu da se snebivam, ali na kraju odlučim da istrajem u svojoj nameri. Olakšavajuća okolnost je bila činjenica da smo ranije razgovarali o tome kako on nema gej prijatelje, što mi je dalo mogućnost za ovaj biser od uvodne rečenice:
Ja: Sećaš se kako si jednom rekao kako bi voleo da imaš gej druga?
On: Da?
Ja: E pa imaš ga.
I to je bilo to. Zauzvrat sam dobio ono što sam i očekivao od njega, potpuno razumevanje i prihvatanje. I zasad sam potpuno zadovoljan time da samo on zna. Ima još nekoliko osoba kojima bih mogao da kažem ali o tom potom.
U suštini, takoreći mi je svejedno da li je osoba kojoj se outujem muško ili žensko. Mnogo su bitnije neke druge stvari, u prvom redu poverenje u tu osobu.
I eto, moj prvi post. Jej.