Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By antibiotic
Outovanje roditeljima je jedna tako zabavna - tragi-komicna avantura. Zadivljujuce je kako sve price jedna drugoj lice.
Korisnikov avatar
By gossip
znaju

doduse ne pricamo o mom privatnom zivotu,kao sto ni ne pricamo o njihovom
Na moju zalost,znaju.Nisam zeleo sa njima razgovaram,barem dok se ne upisem na fakultet(sada imam 15)i nikada nisam razmisljao o coming out-u.I onda je jednog dana moj tata bio jako radoznao,pa je uzeo da cita moj dnevnik.Drago mi je sto nije sitgao dalje od prvog pasusa :D
U pocetku sam se osecao slabim i samim.Nisam imao nikoga za razgovora,nijednom drugu,a ni drugarici nisam smeo da se poverim.Usledili su visecasovni razgovori,mamina histerija,plac i bacanje daljinskog.Krenuo sam da idem kod psihologa i ona mi je mnogo pomogla u mom odnosu sa roditeljima.Oni se trenutno nalaze u fazi trazenja razloga,depresije,krivice i zele da me ,,preobrate".Medjutim,i dalje imam punu slobodu i nisam nizasta uskracen.Procitao sam dosta iskustava drugih gay-eva sa njihovim roditeljima.Ja sam zahvalan mojima sto su odreagovali kako su odreagovali.Pogotovo tati,posto je pravoslavac i bas je predan veri.Nije pokusavao da me odvede u manastir i da izvrsi neku vrstu egzorcizma :pop: Umesto toga dao mi je apsolutnu slobodu da biram sta cu da radim sa svojim zivotom.On je par koraka ispred mame u prihvatanju.Shvatam ja i moju mamu i jako mi je zao sto se lose oseca.Ne pokazuje ona to,ali ja znam da je to muci.Nema velikih razlika u nasim odnosima,jedina veca razlika je ta sto smo postali iskreniji i otvoreniji po svim pitanjima i cesto naglasavaju koliko me vole i koliko im znacim.Trenutno pokusavam da im dokazem da moraju da razbiju predrasude i da shvate da je sumnja zdrava.
Ocekivao sam da cu posle coming out-a doziveti smak sveta,da ce se moj zivot dosta promeniti.Bojao sam ga se.Kada je doslo do njega,zivot je nastavio da ide dalje.U malo drugacijem ritmu :D
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2630702#p2630702]Babyl@n napisao:[/url]Krenuo sam da idem kod psihologa i ona mi je mnogo pomogla u mom odnosu sa roditeljima.
nadam se da to podrazumeva gej-afirmativnog psihologa.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2630702#p2630702]Babyl@n napisao:[/url]Oni se trenutno nalaze u fazi trazenja razloga,depresije,krivice i zele da me ,,preobrate".
nadam se da govoriš psihologu da te roditelji nažalost ipak na određen način muče (pogotovo, u delu zele da me "preobrate" -- to je mučenje) te da psiholog treba da razgovara s roditeljima ti da prestanu da ti ono čine.

inače, sve drugo, vrlo dobra stvar :) , samo budi neustrašiv i dosledan.
By Kragi
Mislim da se to vise odnosi na cinjenicu da oni jos uvek nisu prihvatili to da im je dete gay i da, kao i vecina roditelja u toj fazi 'treznjenja', gaje neku nadu da ce jednoga dana imati snajku a ne zeta. :D
No to sto oni zele skroz je nebitno, pa i to kako se osecaju, dok god on nema bilo kakvu vrstu pritiska koje bi moglo da se okarakterise kao zlostavljanje.
Takodje i sve strpljenje i razumevanje koje pokazuje za njih ide u prilog tome da je njemu manje vise cool a ne treba zaboraviti ni to da ima samo 15 god i da je sve ovo neplanirano.
Ne bih nikako mogao njihovo ponasanje da okarakterisem kao zlostavljanje.Razgovor je sam po sebi dobar ,mada ne uvek i prijatan.Njihove zelje su prihvatljive i ni na jedan nacin me ne sputavaju.
I da,moj psiholog je gay-afirmativan :D
U pocetku je bila mnogo liberalnija prema gay pitanju nego ja.
Korisnikov avatar
By bern
i dalje kao da hodam kroz blato i dišem kroz blato kad se radi o mojoj porodici. u nekom su tripu samosažaljenja u kome su ljuti. npr, majka što ja ne shvatam kako je njoj teško, a tek joj nije jasno što sam "tako sebičan". dešavalo se da sam nekoliko puta bio na rubu da pomislim "dobro, pretjeruješ sa stavovima", ali sam to brzo odbacio. zanimljivo je kako ono što ona vidi kao "brigu za sigurnost" ja vidim kao otvorenu homofobiju (seks sa muškarcima = sida, držanje za ruku = nenormalno, u kom svijetu živim, ubiće me).

brat mi priča o nekim napadima anksioznosti ukoliko mu dođem u posjetu. nakon što sam se mirno složio sa njegovim odbijanjem da dođem, dobio sam komentar kako tako mirno reagujem, "ispašće još da te neko zlostavlja". brainfuck.

prekino sam jedno prijateljstvo. zapravo, ja sam mislio da je prijateljstvo. usta puna lgtb aktivizma i osviješćenosti sa jedne strane, a sa druge pretvorno druženje sa mlađanim strejt momcima i idiotsko tapšanje mene po ramenu kao podrška u svim sranjima. ne ide to tako. bitch, yo fake as shit.

sa ocem sam i dalje na "mute".
Korisnikov avatar
By Anhedonie
I ja se tako osecam. Samo sto je kod mene redovno "neko upravlja tobom", "najgore je sto ne znas ni sam koliko gresis a mene vec sad boli pomisao na to sta ce da ti se desi kada saznas" :isus: keva se pomaknula iz denial faze, sad je u fazonu "ja na tebe ne mogu da uticem i to je tvoj zivot" dok je sestra i dalje u onoj najgoroj denial fazi uz dramu i pratece idiotluke tipa "KAKO SAD JA DA NADJEM MUZA, ZBOG TEBE NECU MOCI DA SE UDAM???" :roll:
@anhe & bern: what's wrong with those people?!
moja sestra je uvijek bila 'yo fag, be proud!'. ona mi je bila najveća podrška kada sam se autao roditeljima.
doduše, moja sestra ima dugogodišnjeg dečka s kojim se ne želi vjenčati, a ni djecu ne planira imati. reakcija mojih roditelja na sve to je 'whatever man'.

kad bolje razmislim, ono oko čega roditelji stalno seru sestri i meni je što pušimo. to nikako ne mogu prihvatiti, s obzirom da su zakleti nepušači. ^^
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2632426#p2632426]bern napisao:[/url]

brat mi priča o nekim napadima anksioznosti ukoliko mu dođem u posjetu. nakon što sam se mirno složio sa njegovim odbijanjem da dođem, dobio sam komentar kako tako mirno reagujem, "ispašće još da te neko zlostavlja". brainfuck.
ovo je baš jadno. odjebe te pa mu ne odgovara što ga valjda nisi na koljenima molio, plakao i vrištao. :roll:
what an asshole, ako mu iz dupeta dođe u glavu definitivno bi se trebao ispričati za takvo ponašanje.
Korisnikov avatar
By Galadriel
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2632458#p2632458]Anhedonie napisao:[/url] "KAKO SAD JA DA NADJEM MUZA, ZBOG TEBE NECU MOCI DA SE UDAM???" :roll:
Ovo je, mora se priznati, originalno. :lolusha:

(izvini što vidim humor u tvojoj situaciji, možda i ti vidiš humor u svemu tome. :) pardon ako ne :mini: )
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2632426#p2632426]bern napisao:[/url]i dalje kao da hodam kroz blato i dišem kroz blato kad se radi o mojoj porodici. u nekom su tripu samosažaljenja u kome su ljuti. npr, majka što ja ne shvatam kako je njoj teško, a tek joj nije jasno što sam "tako sebičan". dešavalo se da sam nekoliko puta bio na rubu da pomislim "dobro, pretjeruješ sa stavovima", ali sam to brzo odbacio. zanimljivo je kako ono što ona vidi kao "brigu za sigurnost" ja vidim kao otvorenu homofobiju (seks sa muškarcima = sida, držanje za ruku = nenormalno, u kom svijetu živim, ubiće me).

prekino sam jedno prijateljstvo. zapravo, ja sam mislio da je prijateljstvo. usta puna lgtb aktivizma i osviješćenosti sa jedne strane, a sa druge pretvorno druženje sa mlađanim strejt momcima i idiotsko tapšanje mene po ramenu kao podrška u svim sranjima. ne ide to tako. bitch, yo fake as shit.

sa ocem sam i dalje na "mute".
Možda će jednog dana da se probude i da skontaju da moraju da budu bolji ljudi. :fige:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2632485#p2632485]Babyl@n napisao:[/url]Ne bih mogao da kazem da sam ikada bio autohomofob,ali bio sam protiv odrzavanja parade i javnog isticanja homoseksualnosti,zato sto sam tako ucen,ali sada sam,hvala Bogu,naucio da mislim svojom glavom :D

:zastava:
Ja stvarno ne kontam kako toliko puno rečenica forme "ja jesam/nisam ___, ali..." se uvek nastave sa nečim što pobija prvu rečenicu. oO
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2632463#p2632463]Srklet napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2630936#p2630936]Babyl@n napisao:[/url]
I da,moj psiholog je gay-afirmativan :D
U pocetku je bila mnogo liberalnija prema gay pitanju nego ja.
to se zove autohomofobija, no čini se da se oslobađaš zavidnim tempom. ^^
Ja bih pohvalio i nju.
To se zove odlicna psiholoskinja.

p.s.
znam sve, ali ovo je ipak Srbija. :D
Verovatno je stvar u tome da ne znam puno znacenje reci autohomofobija(mislo sam da je autohomofobija ne prihvatanje svoje homoseksualnosti),pa zato ispada da samog sebe pobijam :D Ko zna,mozda sam onda i bio autohomofob :(
Kad san napunila 17 godina to san rekla majci, a potom ocu ,iako je on saznao od mati ..Nikada nisan imala problema s tim i svaku ozbiljnu vezu sam prestavila i njima. Moja srica je da san odrasla u sredini di to nije tabu tema.
Moji roditelji ne znaju da sam gay, a nemam ni nameru da im kažem.
Ne znam, možda će oni sami početi da sumnjaju da sam gay, s obzirom na to da me nikada nisu videli sa devojkom.
Već par godina mi se mota po glavi to da bih jako voleo da upoznam neku lez.devojku, koja će mi biti za prikrivanje, tako što ću neku lez.devojku roditeljima, prijateljima i rodbini predstaviti kao svoju devojku i pred svima se ponašati kao da sam sa tom devojkom u vezi. Ali, pitam se kako i gde da upoznam neku lez.devojku, s obzirom na to da živim u maloj sredini gde je jako teško i dečka za vezu naći, a kamoli lezbejku koja će mi poslužiti za prikrivanje...
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 51
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!