Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Lego
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2714200#p2714200]Madonna napisao:[/url]kad si nesiguran u nešto / sebe onda ti je bitno šta drugi misle o tome / tebi
To je istina, kao što mi manjka samopouzdanja, da se ne lažemo.. Ali.. Ni Rim nije izgrađen za jedan dan.. Je li moguće da prosto ne mogu da oguglam na to, da sam toliki debil? Dešavalo mi se X puta da neko na ulici dobaci nešto, neko koga sam prvi put video i to me baš pogodi, zaboli te nešto .......I znam da sve kreće od želje da promeniš nešto, imam želju zbilja, ali se izgleda ne pomeram sa nule...
Korisnikov avatar
By notafraid
ja sam kod jedne psihijatrice imao situaciju da me uverava kako je feminizirani homoseksualac pleonazam
"kao kad bih ja rekla bolesna patologija"

no dobra mi je za neke druge stvari pa sam ostao kod nje

a za psihoterapiju idem kod divnog geštalt terapeuta/psihijatra koji mi je mnogo pomogao
Korisnikov avatar
By Anhedonie
nije to homofobija vec samo debilizam. ne znam kako dozvoljavas tako ogranicenoj osobi da odlucuje o tvom zdravlju.
Korisnikov avatar
By notafraid
pa fora je što baš i ne odlučuje ona o mom zdravlju
nego me pušta da ja sam sebi određujem terapiju hehe
od drž psihijatara samo to i očekujem - saradnju oko terapije jer sam sasvim dovoljno informisan o lekovima i protokolima lečenja
ni za šta drugo nisu

za pravo lečenje idem privatno kod tog geštalt terapeuta
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2752423#p2752423]notafraid napisao:[/url]pa fora je što baš i ne odlučuje ona o mom zdravlju
nego me pušta da ja sam sebi određujem terapiju hehe
od drž psihijatara samo to i očekujem - saradnju oko terapije jer sam sasvim dovoljno informisan o lekovima i protokolima lečenja
ni za šta drugo nisu

za pravo lečenje idem privatno kod tog geštalt terapeuta

Da samom sebi određuješ terapiju jer si dovoljno informisan? :lol:

Dakle, samo u Srbiji. :colorado:
Korisnikov avatar
By notafraid
ne znam šta ti je tu smešno i def nije samo u srbiji
saradnja oko terapije je neophodna
to je sasvim normalno

psihijatrijski lekovi nisu kao drugi lekovi jer ne deluju svi isto na svakoga
nalaženje pravog leka je proces tapkanja u mraku i pokušaja i pogrešaka
By Ulix
Hvala ti na pojašnjenju prirode psihijatrijske farmakoterapije. :sesir:

Imajući sve to u vidu, saradnja je jedna stvar, ali definitivno to nije da te neko pušta da samom sebi određuješ terapiju. Hajde što ti suludo veruješ da si kompetentan za to, nego što te ona pušta, uz tu homofobiju i neprimerene izjave, mogu da zamislim da je divan lekar, baš onakav kakvo srpsko zdravstvo zaslužuje. :love:
Korisnikov avatar
By Srklet
ovo je valjda neki novi pristup u psihijatriji - pacijentima stalno govoriti da su idioti i isfuravati vlastitu poziciju moći nad njima? :kosa:
By Ulix
Ovo je forum, Srklete. Ako ti i liči na psihijatriju, avaj. :lol:
Korisnikov avatar
By notafraid
neko reče da su psihijatri bagra sa najviše slobode među lekarima
pronalaziš li se u tome?

dokaz moje kompetencije sam ja sam
stabilan sam več dugo i dobro se osećam na toj terapiji koju sam sebi prepisao

u mom svetu je sasvim normalno tražiti od lekara određeni lek da se uvede

a srpsko zdravstvo zaslužuje samo najbolje lekare...
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2752433#p2752433]notafraid napisao:[/url]neko reče da su psihijatri bagra sa najviše slobode među lekarima
pronalaziš li se u tome?
Ne pronalazim se, zaista.

Ono što sam hteo da kažem to je da ta psihijatrica nije smela da ti izgovori tako nešto što ti je izgovorila, jer je to stručno govoreći netačno, a otkriva i više toga o njoj nego što bi smela da otkrije pred pacijentom. I druga stvar je da ne sme da ti daje lekove samo zato što si ti ušao u ordinaciju i tražio ih. Igra moći ili ne, ali pravila struke su tu vrlo jasna.

E sad, pošto se vas dvoje, vidim, jako lepo slažete, tebi njena homofobija i nestručnost ne smetaju, ja vam želim svu sreću ovog sveta. :sesir:
Korisnikov avatar
By notafraid
ne znam imaš li praksu (ne zvuči mi tako)
ali ja bih pre išao kod nje nego kod nekog nadobudnog poput tebe koji ima svoja pravila struke umesto želje da se po svaku cenu pomogne pacijentu
po svaku cenu
Korisnikov avatar
By Anhedonie
problem u takvom stavu da pacijent sam odlucuje o terapiji je u tome sto je kod pacijenta sjebana psiha. ne mozes kao lekar da das toliku slobodu nekome ko nije objektivan. to je kao kad bi pacijentu sa prelomom noge koji te pita "jel smem da treniram kosarku sad?" odgovoris sa "ma da. da kako ti oces, ti znas najbolje". jedna je stvar da ti menja terapiju zajedno sa tobom (jer je poznato da ne deluje svaka na svakog na isti nacin) a druga stvar je da imas potpunu slobodu. POGOTOVU sto su ljudi sa psihickim problemima skloni bezanju (alkohol, hrana, gejming, droge itd) a ti lekovi mogu da se i konzumiraju kao droga. to sto ti je dobro dugo na toj terapiji ne mora da znaci da ti je generalno bolje jer nije poenta da pijes lekove do kraja zivota vec da iskoristis to vreme dok si ok da se sredis i da budes ok i bez lekova, sto je njena duznost da te tera i smanjuje terapiju (sto mnogi ne rade i to je big deal) jer ne sme da racuna na tebe da ces sam. ona cini pacijentima tako medvedju uslugu. to je kao kad bi otisao kod lekara jer te mesec dana boli glava i lekar ti da painkllere.
Korisnikov avatar
By notafraid
ma jasno mi je to
naravno da zapravo menja terapiju zajedno sa mnom
ja predložim pa onda popričamo o tome
ali poenta je da me uvek posluša jer dolazim spreman i informisan a ne lupam napamet kako to ulix zamišlja

iznervirao me ulix svojim ponašanjem
ako mi je sjebana psiha nije pamet
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
:hypno:

ustvari.. aj pitaš doktorku da li može samo da platim za recept a terapiju ću već sama sa sobom da sprovedem? ozbiljno ovo me zainteresovalo sad jako svi dileri mi se vratili u ludnicu a baba je već počela da se takmiči sa mnom kome je lošije/ko pije jače lekove tako da mi ni to više nije opcija nabavke
Korisnikov avatar
By bozxa
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2752452#p2752452]notafraid napisao:[/url]ma jasno mi je to
naravno da zapravo menja terapiju zajedno sa mnom
ja predložim pa onda popričamo o tome
ali poenta je da me uvek posluša jer dolazim spreman i informisan a ne lupam napamet kako to ulix zamišlja

iznervirao me ulix svojim ponašanjem
ako mi je sjebana psiha nije pamet
Ja imam isti odnos sa svojom doktorkom i super mi je :D

Ljudi jednostavno ne shvataju da je tesko je ubosti pravu kombinaciju lekova kao i njihovu dozu, a jos teze je ako nemaju uvid u to kako bi trebalo da deluju i sta da ocekuju. Ovaj link bi mogao nekima da pomogne http://tinyurl.com/jzvsczv" target="_blank
Korisnikov avatar
By Anhedonie
super je taj odnos al isprva je napisao da sam sebi odredjuje terapiju, sto nije okej.
Korisnikov avatar
By notafraid
pa realno to radim

jednom je ona bila na godišnjem i meni nije odgovarao jedan lek pa sam ga zamenio
što je ona aminovala
mislim mogla je da to ne uradi ali nije jer sam prosto bio u pravu

hvala za link!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!