Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By MileK
...i meni popustili mehanizmi potiskivanja. A mislio sam da ću uspeti barem onoliko dugo koliko god su moji roditelji živi...

Kako sada zvuči smešno ova konstatacija, mada i malo glupavo :D:D
Moram ovako malo satirično da opletem sebe.

Dosta dugo sam se krio. Negde od prve spoznaje (sa 12-13 godina do sad, u tridesetim) Potiskivao u sebi svoju prirodu. Baš baš... Ko zna koliko sam imao prilika da upoznam nekog koji je isti kao i ja ali moj zaštitnički program „budi strejt“ je u uvek delotvorno (non-stop) bio aktiviran. Sve dok jednog trenutka nisam više mogao da se optrećujem svojim postupcima (da pamtim jesam li ili nisam isključio internet stranicu, ugasio folder itd). I reših da se outujem... Hahh počinje...

Prvo sam rekao (negde beše februar ove godine) drugarici iz Hr (za koju sam inače znao da obožava gay friendly klubove i koja ima dosta gej „frendova“ :D). A počelo je nešto iskukuljeno i izokola: Pa znaš kako, nisam ja baš iskren bio, nisam to što misliš a ne mogu da ti kažem... Videla ona da ne mogu da objasnim niti direktno da kažem šta me muči. Na šta je ona vrlo slobodno rekla „pljuni ga“ (gde sam se dobro nasmejao). Međutim odlučio sam da joj pustim jedan post sa drugog foruma gde sam pisao o tome kako biti gej nije pitanje izbora već rođenja na šta je ona odgovorila- i??? Moj odgovor je bio- pa to sam... al mi nije bilo sve jedno hoćeš li se i dalje družiti samnom...
Samo je rekla da sam blesav i da joj je drago što sam sada iskren sam sa sobom i da konačno budem totalno što jesam i da joj je čudno da, kako je i sama rekla, gejeve može da oseti na kilometar a za mene ništa :D. To sam prepisao isključivo dobroj (i podmukolj) glumi.

Nedugo posle tog dana, rešio sam da kažem i zajdničkom prijatelju (ispostaviće se kasnije njenom dečku). Koji je inače od onih koji hejtuju, mada sam prepoznao da ne razume šta znači biti gej i da ima neku toleranciju. Reče on: Kure (to je južnjačko tepanje :D) znao sam to još kada samo se upoznali... ali mi je drago što imaš potpuno poverenje u mene i da mi kažeš tvoj najveći problem i tajnu a praktično se znamo jako malo. Veli respekt si zaslužio...

Njemu se ovim putem zahvaljujem što je odigrao jednu vrlo bitnu ulogu u mom autovanju. Naredio mi je da kažem svojim roditeljima. Video je to kao moj veliki problem (i da se tu snebivam i nećkam) jer pripadam patrijahalnoj, pravoslavno verujujćoj porodici. Ispalo je da on ima više vere da će sve ispasti ok nego ja sam (to mu dođe normalno, sada kada se vrnem u nazad). Jer u meni se javila sumnja šta ako oni to ne podnesu dobro, pa ono famozno marš iz kuće... To je za mene bilo dramatično...
Reče drug- samo ti kaži a u svakom slučaju kod mene se traži fizikalac (što je bilo jasno da šta god da se desi imam gde da budem. Hvala velika).

I tako provedem besanu noć. Inače sam preemotivna ličnost i jako loše reagujem na dramu. I probudim se sa spremnim govorom. Čekao sam u kuhinji prvog koji se probudi. To je bila majka i prvo joj je bilo smešno što sam tako rano ustao našta sam rekao da imam problem da i moram da pričam. Čim je promenila raspoloženje rasplakao sam se. Jer počelo je u meni da se bori ono- nemoj reći ona će biti povređena sa- reci, nemoj da živiš u laži... U jednom trenutku sam je čuo- pa šta je bilo? Pa jel duguješ neke pare, jel si ukrao nešto... jel si ubio nekog??? Video sam da je počela puno da se brine pa rekoh- bar da je to našta je ona rekla šta ima gore od tog? I posle 2 minuta kada sam jedva izustio da sam gay i da ne mogu više da se krijem, ona sede i reče- pobogu dete pa jesi ti normalan, pa nisi ni prvi ni poslednji!! Pa šti si mislio, da te se odreknem??? Ma idi bestraga, pomislila sam da si napravio neko veliko sra**e.
Auuu kakvo olakšanje... i još je rekla- i šta sad !? jel se juče razlikuje od ovog današnjeg dana?
Tek sada ovo razumem.

Rekao sam posle i ocu, kada je ona izašla sa setrom do prodavnice. Na neki način mi je dala prostor, sobzirom da će isto tok otvaranja biti sa njim. On je prvo pomislio da je neko od bližnjih preminuo. Ali mu je posle bilo jasno o čemu će se raditi. Rekao je da je pomišljao da sam gay ali se branio verom (časna porodica, nada u potomke...). Rekao mi je da mu je žao ali prihvata činjenicu i da svaki problem koji imam da mogu da podelim (vezano za odnose u društvu, na poslu, životne...) ali da u ljubavnim problemima ne može da učestvuje. Razumem to i prihvatam.

Posle dva dana sam rekao i sestri. To je isto bilo emotivno al na neki način sam bio iscrpljen u pređašnjem autovanjem i bilo je dosta normalnije. Sestra je rekla- samo nemoj neku glupst da učiniš sa sobom jer posle mame i tate imam samo tebe...

I eto, sklon dramaturgiji izrežirao sam najcrnje misli a sve je do poslednje tačke bilo suprotno.
Koliko je lepo kada ne moram više da čujem za čestitku- da nam se oženiš (masovno-familijarna čestitanja za novu godinu, rođendan...) zato što najmiliji znaju i žele ono što će mene stvarno usrećiti. Takođe, zezanje sa strejt prijateljima ima totalno nov, blesav i drugačiji nivo, što je vilo zabavno...Kakvo olakšanje...
(unapred se izvinjavam za dugačak post :D ne znam drukč’e)
Korisnikov avatar
By *deni*
Barni, nešto si se razleteo i rascvrkutao ovijeh dana ovuda, kao Frau Gabriela. GaČice često neobično tesne ?
Korisnikov avatar
By MileK
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2651950#p2651950]barni napisao:[/url]Bas se lepo sve to odigralo, svaka cast na istrajnosti
Sad jos da te ozenimo za nekog odavde i svadbu da pravis !
hvala!! :fige:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2651952#p2651952]*deni* napisao:[/url]Barni, nešto si se razleteo i rascvrkutao ovijeh dana ovuda, kao Frau Gabriela. GaČice često neobično tesne ?
de pusti ga nek cvrkuće i mene sunce da ozari :D
Korisnikov avatar
By bern
haha sjajan uvodni post. :) malčice nadrealan.

čestitam :)
Korisnikov avatar
By nsc
Dobro dosao!
Cestitam
Korisnikov avatar
By blenta
malo vise nadrealna situacija
pocev od 20 godina uskracivanja sebe sebi

pogotovu sa drugaicom koja je vec provereno gej friendly koja je mogla da bude podrska sve to vreme
pa ona takva koja izlazi na gej mesta ma momka hejtera.. ..haos,

no, super je sto si taj teret sklonio sa ledja
i moci ces da se odsad opustis i budes prirodan i u miru sa sobom
Korisnikov avatar
By Horcrux
I'm jealous, ali cestitam. Moji znaju vec 11 meseci i porodica nam se potpuno raspala od tada. U kuci mi je kao u devetom krugu pakla blago receno, ali mi je drago kad cujem ljude koji imaju razumne porodice. To mi daje nadu iskreno.
Korisnikov avatar
By MileK
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2651960#p2651960]bern napisao:[/url]haha sjajan uvodni post. :) malčice nadrealan.

čestitam :)
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2651988#p2651988]blenta napisao:[/url]malo vise nadrealna situacija
pocev od 20 godina uskracivanja sebe sebi

pogotovu sa drugaicom koja je vec provereno gej friendly koja je mogla da bude podrska sve to vreme
pa ona takva koja izlazi na gej mesta ma momka hejtera.. ..haos,

no, super je sto si taj teret sklonio sa ledja
i moci ces da se odsad opustis i budes prirodan i u miru sa sobom
i meni deluje kao iz onih knjiga "ako nešto silno želiš ceo kosmos će se ustrojiti da ti to donese" (Paolo Koeljo i slični). Ja sam stvarno želeo da mi se desi da barem taj predimenzioniran problem (u mom umu) rešim uz što manje sakaćenje sebe. Al da vam objasnim uz što kraće priče zbog čega je nadrealna.

Kao što sam naveo, iz pravoslavne sam porodice. Znate sve ono, živi časno, božije zapovesti, ne čini blud itd... Jedan veliki teret je upravo bilo to. Moj rani ulazak sa krštenjem u crkvu doveo je do niza nekonstruktvinih logičkih zaključaka (da ne spamujem sada, čini mi se da dobro znate o čemu bih pisao). Sa 15 godina mi je astma dijagnostikovana jer (sada sa ove tačke gledišta) sam ceo problem zadržavao kao balon što zadržava vazduh. I ovde mi je vrlo poznata konstatacija koja je međunarodno (među psiholozima najpre) prihvaćena a često ju Jerotić spominje- sve su bolesti psiho neuro endokrino imunološke osnove. I astma je nestala baš onog trenutka kada više nisam mogao da se borim sam sa sobom. Al ni tada još niko nije znao o mojoj istinskoj prirodi. I počelo je opet da me muči. Najpre sam imao osećaj da će se sve srušiti ako budem nekom rekao. Svi će upirati prstom itd. Vrlo dobro sam znao da je drugarica tolerantna ali i dalje nisam smeo da joj kažem. Takav izlazak iz zone komfora i dalje nisam bio spreman da načinim. Meni sad deluje smešno, presmešno. Al džaba...

Najviše sam se brinuo za njenog dečka, sobzirom šta mi je sve pričao (kako se pre ponašao prema "nama sličnima") al video sam među redovima da on i ne zna baš šta znači biti gej (sobzirom da je često ponavljao kako neko može da bira da voli muško/muške ili žensko/ženske osobe). I pričao sam izokola da ne bi posumnjao. I opet onaj "strejt" program. Ćuti, ne pričaj, poistoveti se, nemaj nikakvo mišljenje, šta ti to treba... Al opet, čemu to? Olakšavajuća mi je okolnost i bila što sam ga znao jedva 2-3 meseca, i da je bilo kako drugačije postupio, emotivno ne bih klonuo. Imam prijatelje ceo život. Jedna osoba koja me ne bi prihvatila? Ok, ništa strašno.

Sad dok ispisujem ovo i meni deluje nerealno, nadrealno. Problem je bio utoliko veći što sam kategorički sve vezano za sebe poistovetio sa vrlo pogrešnim. Te samo priznavanje bi bilo upravo priznavanje te velike greške. Ne prirodnosti i kako god drugačije.

I onda zašto toliko nisam smeo da joj kažem. Ja još uvek imam problem da se outujem. I to mi teško pada. I kada kažem da sam gej, ja ne osećam sebe u toj konstataciji ni 0, 01%. I dalje imam taj osećaj "neprirodnosti" iako već duže vreme posmatram sebe i vidim da je sve ok. Da sam ne prirodan ne bih ni bio ovde, niti bi se javio na ovom forumu jer ne bih pripadao "baš ovoj prirodi".
Nisam od onih koji mogu to lako da izkanališu. Jednostavno sam emotivan i lično sve prihvatam. Stim što mi je sada lakše jer imam nekoga kome ne moram da objašnjavam. Već osetim da je ono što kažem prihvaćeno...

Mislim se da bi sve bilo drugačije da nisam toliko bio verujući. Gde je sve to tamo naduvano do besvesti. Ako se setimo onih emisije, pogotovu na rts kod Olje K. kada su gostovali ljudi iz obraza, dveri i pripadnici lgbt, ja sam osetio opake strahove. I tada sam prosto odlučio da to nije ono zašta ja mislim da bi neka vera trebala da bude. Ali to je značajno doprinelo i stvaranju autohomofobije... Al to je sada druga priča za drugo mesto.

Meni jako znači da imama vas ovde i da ne moram da se objašnjavam ili pravdam. Jer toliko sam bio skučen da nikada nisam pričao ni sa jednom gej osobom, niti sam bio sa nekim u vezi. Na tom sam polju još "dete" :D da se tako duhovito izrazim.
Korisnikov avatar
By blenta
da, powerslavlje ume biti zestok mentalni problem :)
drago mi je da se sve zavrsilo povoljno, makar i sa malim zakasnjenjem
i da se osecas dobro

dobro nam dosao
Korisnikov avatar
By Hitsugaya
pa lepo. uvek je dobro cuti za porodice koje su pune razumevanja, cestitam. i dobro dosao! :)
Korisnikov avatar
By *deni*
Ja ne znam stvarno kako bilo koja prosečno inteligentna osoba može danas uopšte više i pišljiva boba da polaže na pravoslavlje, kraj evidentnih primera vulgarnih i zločinačkih akcija, svakakvih gadosti koje se čine pod firmom tog pravoslavlja. Najbanalnije i najvulgarnije prikazano - pravoslavlje je obična dogma za zaplašivanje glupavih i prostih, a da bi volšebne pope mogle da im isisavaju materijalna dobra i jebu njihove žene, a vala i decu.
Korisnikov avatar
By blenta
prosecno ili vise inteligentna i ne polaze
manje inteligentne polazu
Kod: Obeleži sve
A new review of 63 scientific studies stretching back over decades has concluded that religious people are less intelligent than non-believers.
The study began in 1921 and continues today. Even in extreme old age the subjects with IQs over 135 had much lower levels of religious belief than the average population.
Korisnikov avatar
By MileK
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2652021#p2652021]*deni* napisao:[/url]Ja ne znam stvarno kako bilo koja prosečno inteligentna osoba može danas uopšte više i pišljiva boba da polaže na pravoslavlje, kraj evidentnih primera vulgarnih i zločinačkih akcija, svakakvih gadosti koje se čine pod firmom tog pravoslavlja. Najbanalnije i najvulgarnije prikazano - pravoslavlje je obična dogma za zaplašivanje glupavih i prostih, a da bi volšebne pope mogle da im isisavaju materijalna dobra i jebu njihove žene, a vala i decu.
da, to je sa onog stanovišta: Bože pomozi da me BMW dobro vozi... ja nisam gledao to jer sam znao koliko god neko pričao o duhovnom taj zapravo ne zna ništa. Jer da je proživeo barem nešto znao bi da čim bi izuztio prvu reč, limitirao bi nešto što je nedokučivo.
Više sam tražio neko, ajde da kažem slobodnim rečnikom, univerzalno spasenje, a šta sam dobio? Osudu, strah, anatemu... I jednostavno usledilo je sasvim normalna reakcija. Al ono što sam zadržao sa tog putešestvija je prihvatanje i opraštanje. Mislim da je to dovoljno i KVIT :)
Korisnikov avatar
By *deni*
Trebalo je, dušo, da budeš volšebniji, pa da pomiriš '' veru '' i pederluk. Kako ? Vrlo lako. Evo kako je to izgledalo u mom rodnom Bečeju, u krilu svete crkve Sv.Georgija.
Dva pederka, tinejdžera, iz dosta skromnih porodica, zainteresovaše se za crkvena pitanja naprasno, kad su im bradice i bruce krenule da niču, a prohtevi proporcionalno da rastu. Jedan se zvao Goran, a drugi Dušan. Slatkorečivi, pitomi, servilni, pritvorni, lažljivi, a gramzivi, lako su se dodvorili parosima i brzo postali crkveni dečaci, ili crkvenjaci, kako se to kaže. Popovske sluge, može se reći. Primernim vladanjem i bespogovornom poslušnošću, zadobijali su sve veće i veće poverenje starešina, pa su uskoro mogli da računaju na fin džeparac od nedeljnog harača prikupljenog od bogobojažljivog naroda. Behu to devedesete, mnoga prosta duša je dolazila u hram po utehu bez dinara u džepu. Takvim ovčicama je data otvorena preporuka : '' Ako nemate novca, primamo i zlatne i srebrne narukvice ''. Da, da.
E, sad, da skratim priču, jedan od te dvojice, Dušan, se čak i oženio lokalnom nekom udavačom kasnije, ćerkom dirigentkinje u crkvenom horu, to je bilo kad je Dušan već upisao bogosloviju i bio na putu da dobije i sam parohiju kao mladi popa, pa mu je trebala žena. Međutim, brak je potrajao ni godinu dana, jer ova nova mlada nije bila glupa i brzo je saznala da se ovaj prca u dupe, što je neoprostiv greh. Summa summarum, od nasleđivanja parohije nije bilo ništa, Dušan se odmetnuo negde u inostranstvo, Goran završio za veroučitelja, no umro je ovog proleća od komplikacija posle neke upale pluća. Tako barem zvanično kažu.
Korisnikov avatar
By Hitsugaya
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2652022#p2652022]blenta napisao:[/url]prosecno ili vise inteligentna i ne polaze
manje inteligentne polazu
A new review of 63 scientific studies stretching back over decades has concluded that religious people are less intelligent than non-believers.
The study began in 1921 and continues today. Even in extreme old age the subjects with IQs over 135 had much lower levels of religious belief than the average population.
dakle, moja tvrdnja je podrzana naucnim istrazivanjima koja su trajala decenijama, how sweet.
Korisnikov avatar
By emo_haos_
a jedan od najvećih umova ikada, Nikola Tesla, je verovao da može da telepatski komunicira sa svojom majkom. hoću reći who are we to judge.

važno je da je čovek dobar i kvalitetan pa može da veruje i u jednoroge, nebitno mi je. srećna sam čak i sa manje od toga, dogod ne narušava mir i integritet drugog bića.
Korisnikov avatar
By blenta
tesla je takodje i umislio da se motor moze napajati naizmenicnom strujom sto je smatrano istom tolikom besmislenoscu a isto tako da je moguce komunicirati na udaljenosti od 40tak kilometara (doduse ne sa sopstvenom majkom) i obe stvari rade

pored toga powerslavlje u gro slucajeva narusava integritet i sopstvenog bica
a i ostalih bica kroz indoktrinirane agente
Korisnikov avatar
By emo_haos_
pa upravo to je i poenta, i zato nisam rekla da je to bio umislio. ja ne znam da li je ili nije.

pravoslavlje svaki pojedinac tumači na sebi svojstven način. i svi ljudi koji su religiozni, priznali oni to ili ne, prilagođavaju "pravila crkve" sebi. tako da su granice dosta zamagljene. ukoliko se neko izjasni da je pravoslavac, ja nemam jasnu predstavu ko je on dok ga ne upoznam bolje, tj. vidim kakva su mu dela.
Korisnikov avatar
By bern
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2651999#p2651999]MileK napisao:[/url]
Mislim se da bi sve bilo drugačije da nisam toliko bio verujući. Gde je sve to tamo naduvano do besvesti.
da, jeste. nije samo religija ono što smeta ljudima da se sami sebi outuju (pa i drugima), već i sav folklor oko pravoslavlja. odnosno, slika savršenog porodičnog neupadljivog građanina. tačnije, slika nekoga ko se ne izdvaja ničim, jer tako je bezbijedan po većinu tj. po zajednicu. niko nije prorok u svom selu, je l' te.

tehnički, tebi niko ne brani da opet budeš vjerujući. iz ruševina sad gradiš nešto bolje. međutim, to više ne može biti instant vjera kakva to je servirana iz okoline. zaista moraš da se potrudiš da nađeš sopstveni, da ne kažem, vazneseni/novorođeni smisao i identitet. što ti, u suštini, dođe vjera na djelu.

btw, nemojmo ovu temu pretvoriti u ateisti vs vjernici, već postoji.
Korisnikov avatar
By MileK
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2652031#p2652031]bern napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2651999#p2651999]MileK napisao:[/url]
Mislim se da bi sve bilo drugačije da nisam toliko bio verujući. Gde je sve to tamo naduvano do besvesti.
da, jeste. nije samo religija ono što smeta ljudima da se sami sebi outuju (pa i drugima), već i sav folklor oko pravoslavlja. odnosno, slika savršenog porodičnog neupadljivog građanina. tačnije, slika nekoga ko se ne izdvaja ničim, jer tako je bezbijedan po većinu tj. po zajednicu. niko nije prorok u svom selu, je l' te.

tehnički, tebi niko ne brani da opet budeš vjerujući. iz ruševina sad gradiš nešto bolje. međutim, to više ne može biti instant vjera kakva to je servirana iz okoline. zaista moraš da se potrudiš da nađeš sopstveni, da ne kažem, vazneseni/novorođeni smisao i identitet. što ti, u suštini, dođe vjera na djelu.

btw, nemojmo ovu temu pretvoriti u ateisti vs vjernici, već postoji.
hvala na odgovoru, lep pristup. Da, ne želim da pravim konfrontaciju nikakvu. Samo sam izneo šta je bilo meni problem (ili šta jeste još uvek). Ne kažem čak ni da je to bilo loše ili dobro, samo da to više nije ono što ja jesam sada. Jeste da sam dobio nešto što mi nije trebalo ali barem sada znam na čemu sam, malo je bolnije iskustvo ali no što je tu je :D.
Korisnikov avatar
By MileK
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2652310#p2652310]Srklet napisao:[/url]počinjem slutiti kako ovej podforum čita hrpa ljudi koji čekaju da otvore svoj prvi topic kad se autaju. ^^
oooh zašto li se tu nalazim :D... Meni je značilo i dosta je lakše to ovde nego drugde. Na drugom forumu (da sada neimenujem) je bila, činimi se, samo jedna tema i to pod nazivom "parada ponosa ili srama" a dijalog-užas je blaga reč...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!