Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By space_oddity
Pitanje se odnosi na one koje/i nemaju problem s tim da iko zna da nisu hetero.

Ukoliko bi neko pretpostavio da niste hetero, na primer na osnovu nekih "znakova" (devojke s kratkom kosom, momci u roze majicama, i slično što kod mnogih izaziva pomisao da gledaju lezbejku ili pedera) i pitao vas eksplicitno da li ste peder ili lezbejka, kako biste odgovorili?

Mislim na one situacije kada neko nakon pola sata poznanstva priupita takvu stvar, možda čak i sa manje ili više podrugljivim tonom.

Naročito me zanima odgovor onih koji se ne identifikuju kao lezbejke/pederi ili se ne identifikuju uopšte.

Hvala :mini:
Korisnikov avatar
By zozefin st
vec mi se desavalo, rekla bih da sam lezbejka...
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
Rekla bih da nisam hetero ukoliko bi me neko pitao. /ne mogu ipak da kazem da sam 100% lezbejka jer postoje kod mene neke nijanse/
Mada do sada nisam bila u takvoj situaciji, cak ni kada sam zaista puno raspravljala o pravima nehetero ljudi na casovima.
Korisnikov avatar
By Neutron
Pa da, kao sto kaze Zozefin, desavalo mi se da me neko ko me poznaje 15 minuta pita, i uvek odgovaram sa da. A i da me niko ne pita provalili bi, ja o tome pricam prilicno slobodno, desavalo se da neko zapocne pricu o Prajdu, ili cemu vec, i ja se onda obavezno umesam, i branim nasa prava. Cak i u skoli, na rodjendanima, gdegod. :geisha:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
mene je samo tako jednom jedan lik pitao iz cista mira jer je cuo "trac" (odnosno cuo od nekog da sam reko da sam peder) pa nije mogao da poveruje :roll: i jeste bio tako nizi ton i potvrdio sam mu iiii to je to :lol:
Korisnikov avatar
By zozefin st
kada vidim da je neko kreten, koga eto tek upoznam, neka sovinisticka svinja, igrom slucaja sam bila u takvom drustvu, kazem da sam lezbejka i da me ne pita, i samo cekam neka nesto kaze protiv toga!
:evil:
Korisnikov avatar
By Neutron
Ah, pa da gotovo uvek pitaju to pitanje nizim tonom, onako sa pola glasa ko da ceo dan nisu jeli.
Svasta, ko da je to neka bolest, ili kosmicka kazna. :machevi:
A tek to da jedva cekam da se autujem homofobima, gotovo uvek imaju neki sovinisticki komentar, pa uzivam da ih pokopavam. :mljac:
Korisnikov avatar
By bothways
Još me niko nije to pitao. Ali odgovor bi zavisio od same osobe -- ako vidim da je iole normalna i da neće da me napada zbog orijentacije, onda nema potrebe da lažem.
By space_oddity
Pa kad si aktivist(a) vidljiv po medijima, to ljudi znaju i pre nego što te upoznaju.
Kad si "samo" aut, ne znaju uvek.
By Aven
Nitko me to ne pita u strejt okruženju. Prije par godina su cure s faksa pretpostavile da se viđam s nekim starijim čovjekom pa da zato ne pričam o svom ljubavnom životu, a curu koja je sjedila do mene (i strejt je) su pitale da li je lezba. :lol: Kakve ljudi konstrukcije slože u svojoj glavi to je za popizdit. :radosnice:

Ugl, na izravno pitanje bi dobili izravan odgovor.
Korisnikov avatar
By HalfJack
Par ljudi su me pitali, tek tako. Uglavnom skroz nepoznati random ljudi. Odgovorio sam da sam gej jer eto naprosto mi je preglupo reći nešto drugo. Ali inače rijetko me nešto takvo pita.
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Desilo mi se par puta da su me potpuno nepoznati ljudi ili poznanici iz viđenja pitali da li sam gay, jer su "nešto čuli po kuloarima". Naravno, odgovorio sam potvrdno.
Korisnikov avatar
By antibiotic
stvarno zavisi ko je postavio i na koji nacin. u vecini slucaja bih rekao "da, gej sam", ali kada bih procenio da se radi o provokaciji ne bih ga/je udostojio svog odgovora. pricam naravno o srbiji. takodje, bitno je da li je to jedna osoba ili grupa potencijalnih manijaka. njima ne bih reko ni da jesam ni da nisam.

u principu mi je teze da kazem da nisam nego da jesam, jer tu ne bih slagao samo druge.
znam da ima mnogih koji, ne samo da bi slagali da nisu gej, vec bi se satro naljutili i po potrebi izigravali homofbe kako bi izbegli neprijatnosti.
Korisnikov avatar
By zdravomyslov
To mi se desilo par puta i sam rekao da nisam hetero. moja orientacija nikoga ne smeta
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
ako neko pita otvoreno- tu nema nikakvih problema
ako neko pita sa nepristojnom kolicinom autocdenzurisanja, taj/ ta PROBLEMATIKU ne razume i tu nema sta da se prica
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
Ne vidim bilo šta pristojno u tome da me neko nakon pola sata poznanstva pita za seksualnu orijentaciju. verovatno bih rekla šta te briga ili tako nešto.
Korisnikov avatar
By zozefin st
rekla sam juce kolegi da sam gej, a on je debil...
kaze on posle pola sata: ''sad cu da te zezam da si lezbejka''...
nikako da bu objasnim da to mene bas i ne vredja...
By space_oddity
:smeh: tako sam i ja jednom upala u raspravu sa anonimnom mizoginom budalom koja misli da devojkama mora da prija dobacivanje na ulici.
I kaže on meni: "idi smuvaj neku devojku, teško da ćeš naći dečka s takvim stavom..."

A ja ne znam da l' mi zanimljivije što sam devojaka imala više nego momaka ili što misli da me time vređa. :smeh:
Korisnikov avatar
By Delete
Na takva pitanja uve odgovorim da sam str8 dok se ne dokaze suprotno, uz smeh. Pa, ko razume - shvatice, a ko ne razume, nek` dokaze. :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!