Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Blady
Ma nista, iskuliraj bre.
Kada si vec napravila takav korak (sto je pozitivno, no, i tesko) moras da izguras do kraja.
Ti si to sto jesi, ne volis ti njih manje zbog toga, a ne bi trebali ni oni tebe.

Ako te previse nervira, nemoj da pokreces takve teme, iskuliraj, ali ne daj na sebe.
:kiss:
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Film je inace po istinitoj prici, mozes i to da im napomenes :)

A ono, stavi im do znanja da si ti takva oduvek, da si ista osoba, da to nije nista lose, i da se to ne moze promeniti.... I reci im da imaju pogresnu sliku o homoseksualcima, da su to normalni ljudi kao i svi drugi.... Ma sta znam... Nemam nekog iskustva, moja majka je to sasvim opusteno primila :)

Otac mi je, s druge strane, religiozni fanatik, Seseljevac, konzervativac (kako su se njih dvoje nasli nikad mi nece biti jasno. Liberal i konzervativac, ateista i vernik... :shocked: ), i ocu nemam nameru da se 'otvaram' jer s njim i nemam neki odnos. Ako mu kazem pre nego sto se odselim, reci cu mu sigurno kroz neki prkos, ili u svadji. I uopste se ne bojim njegove reakcije, u sustini ne zavisim od njega ni emotivno ni finansijski (70% nasih prihoda su od majcine plate) jer znam da me majka nikad nece ostaviti na cedilu pa makar me se otac odrekao i isterao iz kuce i stagod.

Tako da.... sta znam. Zavisi i od vrste razgovora... Sa mojima je to obicno prava argumentovana debata, maltene ko na sudu; a kod mnogih to i ne ide bas tako, nego svako tera svoje i tako u nedogled.

Bottom line - nEsam skolovao, i nemam bas neki savet. Ali nadam se da ce sve lepo proci :mazi:
By Kragi
Da budem iskren, zvanicno sam se outovao tek kad sam bio samostalan i nezavisan (mada je ovo jako tesko reci ako zivite u Srbiji pa nek imate i 27-28 godina. Pomoc roditelja uvek dobro dodje :smeh: ).
Bio sam spreman na sve, bukvalno na sve, osim da popustim. Savrseno me nije zanimalo 'u kojoj meri ce im se dopasti' bas iz razloga koje je 'znj' navela. Ne mogu u potpunosti da se identifikujem sa njenim problemima, ali je poenta bila: 'ok, svi vi zivite vase zivote, bez straha, stida, skrivanja i sl ... vreme je da i Goran pocne da zivi' :D
Iskreno, nije me zanimalo nista drugo osim sebe i toga da ja budem srecan, znajuci da je sve drugo njihov sebicluk.
Bilo je svadja, rasprava, mog namernog agresivnog nametanja homoseksualnosti od kojeg su neki pizdeli ... blah, blah, blah i uopste me nije zanimalo da li se guse od plakanja, idu kod psihijatra, da li su u predinfarktnom stanju ili pak ne zele da se edukuju. Njihov promlem, moj zivot.
Dve, tri godine posle svega mogu reci da sam srecan covek. :D
Sinoc sam bio na nekom sirem porodicnom okupljanju (slava) sa 25 tetaka i striceva + 150 njihove dece. Ni jednog momenta me nisu 'zenili' niti imali bilo kakav homofobicni ispad. Cak i oni za koje znam da su 'primitivni' se ne usudjuju na takav ispad, sto zbog mene kao takvog, sto zbog toga sto znaju da imam podrsku 'najblizih' (roditelja).

Savet
Ne odustaj(te) ;)
Korisnikov avatar
By Srklet
kod tezih slucajeva zna upaliti pristup 'volite li mene, svoje dijete, ili vam je vaznije sta ljudi kazu?' i sve varijacije toga. basically, natjerati roditelje da se smatraju losim roditeljima ako te ne prihvate.

ponekad se mora biti nemilosrdan da bi se nekome pomoglo. :shrug:
Korisnikov avatar
By Srklet
Sanja Steppenwolfin napisao: kazi mi bar da su magistri, doktori, nesto!

:lol:
moja mama je doktorica i htjela me voditi na lijecenje od homoseksualnosti u fakin švicarsku u prvim mjesecima nakon sto sam se autao. :lol: :roll:

sve to prodje uz malo ili malo vise truda. ;)
Korisnikov avatar
By *deni*
Popeye napisao:
Sanja Steppenwolfin napisao: kazi mi bar da su magistri, doktori, nesto!

:lol:
moja mama je doktorica i htjela me voditi na lijecenje od homoseksualnosti u fakin švicarsku u prvim mjesecima nakon sto sam se autao. :lol: :roll:

sve to prodje uz malo ili malo vise truda. ;)
Pa što nisi pristao ? Taman si mogao malo da se švrćkaš po Švajcarskoj.
Ja sam svojevremo pristao na babine ideje o lečenju, pa sam se provodio 3 nedelje o njenom trošku širom regiona.
Na kraju nisam dobio dijagnozu, tj. potvrđeno je da sam normalan, što je u njoj izazvalo neopisiv gnev.
Ja sam to, naravno, znao, nisam ni krenuo na taj put da bih dobio dijagnozu, nego da bih se proveo o njenom trošku i naveo je da se izloži troškovima i plati za svoju zabludelost.
Korisnikov avatar
By Srklet
bilo mi je vaznije da se nastavi financirati moj studij u inostranstvu nego liječenje u švicarskoj. :D a nije da su moji toliko bogati da su mogli platiti oboje. :pljuje:
Korisnikov avatar
By *deni*
A, pa to je već drugi padež.
Da nije bilo tog studiranja, jamačno bi pristao na '' lečenje '' u Švicarskoj.
Korisnikov avatar
By Galateja
ZlatnaPtica napisao: A ono, stavi im do znanja da si ti takva oduvek, da si ista osoba, da to nije nista lose, i da se to ne moze promeniti.... I reci im da imaju pogresnu sliku o homoseksualcima, da su to normalni ljudi kao i svi drugi.... Ma sta znam... Nemam nekog iskustva, moja majka je to sasvim opusteno primila :)
:up:

U ovakvim situacijama valja biti mudra i vešta. Vodi ti i usmeravaj razgovor, ne dopusti njima da drže kormilo.
Potenciraj tu priču da si oduvek gej i tu tezu ilustruj sa nekoliko prigodnih pričica čiji akteri će biti i oni sami. Primera radi, pomeni im zajedničko letovanje '97. i opiši svoje tadašnje muke kada si shvatila da ti se dopala devojčica na plaži. Nastavi sa ilustracijama. Neka refren tog tvog izlaganja bude da je homoseksualnost urođena, kako tu nema promene, kako je to po SZO normalno i da si ti kao takva srećna. Najposle, ljubav kao krajnja vrednost i ideal je u užem smislu moguća i u gej i u strejt odnosu. U širem smislu ljubav je opštiji pojam i iznad (samo) partnerskog odnosa, ali to sad nije tema i nemoj im o tome pričati, zbunićeš ih. :d
Zatim, ne beži od patetike. Naglasi koliko si patila dok nisi prihvatila sebe i kako bi bila potpuno srećna kada bi te i oni prihvatili. Dodaj da si ti to što jesi i da tu nema promene šta god oni mislili o tome, ne zbog inata, već zbog prirode, ali, eto, kako je za tvoju sreću potreban i njihov blagoslov. Kako bi tada bili srećna porodica gde svako svakog razume.
A onda im pričaj o svojim gej prijateljima. Spomeni onako uzgred kako je Anhe bio đak generacije, kako Mo svira gitaru, kako među njima imaš uvek toplu reč i podršku. Nađi primer nekog od tvojih prijatelja koga su roditelji jako dobro prihvatili pa im i o tome pričaj.
Ne znam u kom su stanju duha tvoji roditelji, ali neka ova opcija bude kao džoker: navodi im primere poznatih velikih umova koji su bili gej.

Sanja, jesi li ti jedinica? Pitam pošto prisustvo brata ili sestre može da pomogne u osmišljavanju nove strategije.
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
hvala svima, uzasan mi je period i zaista mi znaci svaka rec podrske..
ja inace izbegavam ozbiljnije teme i svi sticu utisak da me za sve zabole..
moram da poradim na sebi da me ljudi ne dozivljaju tako i da se zauzmem za svoje stavove.. evo npr kada sam osobi koja mi je jako draga rekla da sam se autovala, ona mi je samo rekla "lazes" i ja sam pocela da se smejem, i kao "ok, iskuliraj"..
a posle par dana kada sam to svarila u glavi, tek onda sam odreagovala kako sam trebala u tom trenutuku..

ne smatram sebe ni glupom ni jadnom, a ni previse ponosnom da trazim savet od osoba koje su vec prosle kroz ovo ili koje trenutno prolaze.. mozda jos nekome pomogne ovo sto sada pisete, tako da jos jednom hvala :)

@Galateja,
nisam jedinica. Imam stariju sestru, sto je po meni jos gore za celu situaciju.
Zato sto ona je sebi u poslednjih 5 godina izgradila onu "idealnu" str8 pricu.
Zavrsila fax, zaposlila se, udala se, rodila musko dete, njen suprug radi, imaju svoj stan, nisu zavisni od nikoga, i da tako kazem "neko i nesto su" u mom kraju.
A ona je mene izvalila jos pre par godina, tj sumnja, ali nece konkretno da me pita, vec samo kad se pomene tema "biti gay" ona mi se obraca tim recima
"ako jesi gay, budi sigurna da nikad neces videti ni mene ni moje dete ako se za to procuje"

kod roditelja donekle i pali ta fora "vi treba da me gledate kao svoje dete koje sam dosad bila, i koje volite onakvo kakvo jeste".. kod nje ne verujem da tu ima spasa :/
Korisnikov avatar
By denbo
Sanja, dobila si puno stvarno super savjeta, tako da ne znam sta jos da se doda...tebi svaka cast na autovanju... i ja sam tu muku zavrsio prije mjesec dana, i znam koliko je to tesko i koliko je malo ljudi spremno na tako nesto...ali se ne kajem ( mada ne bih vise nikad u zivotu volio da dozivim osjecaj koji sam imao u tom trenutku), ipak mi je sada puuuuuuno ljepse :D
Meni se cini da je najbolje da ne navaljujes previse, ali i da se ne povuces, vec da ih po malo s vremena na vrijeme "bocnes" pricom o gay temi.
I ja sam slusao ( mada i dalje po malo :placko: ) pricu o tome da to nije normalno, da se ipak nekako moze promjeniti, da su oni pogrijesili u mom vaspitanju,...vjerovatno ista prica kao kod tebe. ali sam im stavio do znanja da se to nece promijeniti nikada. Volim i da potenciram onu pricu- ja sam i dalje isti, i dalje vas isto volim,...mada ( posebno majka) ima osjecaj kao da me je izgubila i stalno ponavlja kako sam ja njena najveca sreca i uzdanica, na sta ja odmah uskacem sa " pa valjda sam i dalje, ili..." :D
ali ipak i dalje na sve ovo gledaju kao na Boziju kaznu :mad:
mada i kod tebe je to sve jos fresko...iskreno se nadam da ce brzo biti bolje :D
A ti se samo drzi, i istraj u svemu ovome :kiss:
Korisnikov avatar
By boo_radley
Sanja Steppenwolfin napisao: nisam jedinica. Imam stariju sestru, sto je po meni jos gore za celu situaciju.
Zato sto ona je sebi u poslednjih 5 godina izgradila onu "idealnu" str8 pricu.
Zavrsila fax, zaposlila se, udala se, rodila musko dete, njen suprug radi, imaju svoj stan, nisu zavisni od nikoga, i da tako kazem "neko i nesto su" u mom kraju.
A ona je mene izvalila jos pre par godina, tj sumnja, ali nece konkretno da me pita, vec samo kad se pomene tema "biti gay" ona mi se obraca tim recima
"ako jesi gay, budi sigurna da nikad neces videti ni mene ni moje dete ako se za to procuje"
Jao jbt preslikano kao kod mene. :drama: I ja uvek onda ispadnem neki čudak nešto, bad kid. :lol:
I nažalost ne mogu da ti pomognem...
I svaka ti čast, kako god da se završi, a čini mi se i nadam se da će biti dobro... :)
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Sanja Steppenwolfin napisao: A ona je mene izvalila jos pre par godina, tj sumnja, ali nece konkretno da me pita, vec samo kad se pomene tema "biti gay" ona mi se obraca tim recima
mnogo volim svog brata...

ne znam šta bih ti rekao, nadam se da ćeš naći načina da je urazumiš. :/
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Sanja Steppenwolfin napisao: "ako jesi gay, budi sigurna da nikad neces videti ni mene ni moje dete ako se za to procuje"
Kukuuuuuuuu :shocked:
Jbt, ja ne znam kako bih na ovo reagovao. Mislim da bih pukao i oterao je u tri lepe picke materine. Al ozbiljno. Izvini, ne bih da ti vredjam sestru al ovo.... je stvarno nisko. I izdajnicki. Bezosecajno. :barf: :(
By Kragi
Mislim da se kod takvih ucenjivanja najbolje prolazi ako doticnoj osobi stavite do znanja da mozete i bez nje. Makar i glumili.
Ja bih joj rekao da moze i preko novina da me se odrekne ako zeli. Cisto da je spustis malo na zemlju.

P.S.
nemam pojma koliko bi pametno bilo da me poslusas, ali ja bih to zaista rekao.
Korisnikov avatar
By Markiza

I ja mnogo volim brata a tek bratanca....ovakva ucena bi mi bila uzasna.U ovom periodu da se autujem i uceni me brat tako-njega i ne bih zelela da vidim ali bez bratanca ne bih mogla tek tako.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Dobro zbori Kragi.

Ali ono, svako drugacije reaguje i sta ja znam... ispeci pa reci.
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
Margita napisao:"ako jesi gay, budi sigurna da nikad neces videti ni mene ni moje dete ako se za to procuje"

I ja mnogo volim brata a tek bratanca....ovakva ucena bi mi bila uzasna.U ovom periodu da se autujem i uceni me brat tako-njega i ne bih zelela da vidim ali bez bratanca ne bih mogla tek tako.
bas to.. u poslednjih godinu dana me srce boli kad razmisljam o deci, i to je nesto sto najvise u zivotu zelim, a nekako mi je u glavi da ih necu imati.. ne znam zasto.. neki glupi tupi osecaj mi se javi u stomaku..

sestrica dozivljavam kao svoje dete.. najlepsi trenutak u zivotu mi je bio kad me je sestra pozvala iz bolnice da mi javi da se rodio..
mozda pogresno zvuci.. zivot bez roditelja i sestre mogu da zamislim.. ali bez sestrica nikako..
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
Kragi napisao:Mislim da se kod takvih ucenjivanja najbolje prolazi ako doticnoj osobi stavite do znanja da mozete i bez nje. Makar i glumili.
Ja bih joj rekao da moze i preko novina da me se odrekne ako zeli. Cisto da je spustis malo na zemlju.

P.S.
nemam pojma koliko bi pametno bilo da me poslusas, ali ja bih to zaista rekao.
fora je zto znam da je to ne bi opametilo. kod roditelja sam uvek u zivotu prolazila sa tim stavom, kod nje, nema sanse :(
Korisnikov avatar
By Vel boy
evo chitam ovu temu i ono shto mogu reci je da ja stvarno ne kontam kako vi neki ovako uopshte i dozvolite da roditelji, sestre, braca, rodjaci.... imaju ovoliko uticaja i moci na vas/nad vama pa da uopshte i zavisite o njihovom (mal)tretiranju vas samih? mislim, stvarno ne zelim da zvuchim bezosecajno (jer sam naprotiv vrlo osecajna osoba pa zato ovo i chitam i hocu da pomognem), zaista bih zeleo da pomognem, ali vi morate da budete puno jachi, chvrshci, odreshitiji, nepopustljiviji. od svih postova na ovu temu, najbolje je rekla mary josh pre vishe od 5 godina te uglavnom i Galateja ovde. kazem uglavnom, jer bih ja to isto samo oshtrije. jer, kvragu, kakvi su to roditelji kada na pitanje svog deteta "zar nisam i ja chovek, ljudsko bice" , oni ili odbiju da odgovore ili josh gore hoce da kazu "nisi" - samo zato shto im je dete neheteroseksualno? kvragu, kakva je to sestra koja onako uceni Sanju? ma, neka su i najrodrodjeniji rod rodjeni, ja bih sve kolektivno poslao u tri pichke materine.

ja se izvinjavam ali ja stvarno ne vidim drugog nachina do- ili vishe edukovati tu rodbinu ili ih onemoguciti da imaju autoritet i moc nad vama!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!