Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Moja drugarica je narkoman

Pravim se lud/a, ipak je to njen zhivot
3
11%
Pricham sa njom, i molim je da prestane sa takvim zhivotom
21
75%
Odlazim kod njenih roditelja i okrivam sve
4
14%
Korisnikov avatar
By *_Eskarina Gejl_*
Pvo bih pokusala da porazgovaram sa njom,i ukoliko bih primetila da ju je droga definitivno uzela pod svoje,e onda lepo kod matoraca pa na lecenje.I bila bih uz nju sve dok se ne skine!!!:burner:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
pokusala sam jednom da se upustim u to spasavanje......
..prosto, ja nisam dovoljno jaka osoba za to...
tako da..."moja drugarica" i "narkoman" vise nikad ne stoje u jednoj recenici a da nisu odvojene negacijom
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by Mystica_lady
Pvo bih pokusala da porazgovaram sa njom,i ukoliko bih primetila da ju je droga definitivno uzela pod svoje,e onda lepo kod matoraca pa na lecenje.I bila bih uz nju sve dok se ne skine!!! :burner:
Me 2.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Ako nije zatrazila pomoc, zashto da se trpam. Njena je slobodna volja shta ce raditi sa svojim zivotom, ako sama ne nauchi lekciju pre zute minute, to je njena karma. Uplitanje u slobodnu volju ljudi je i bogovima zabranjeno.
Korisnikov avatar
By spliff
a jel drugarica maloletna?
Korisnikov avatar
By blenta
da bi nekom mogao da pomognesh
taj neko mora zheleti da mu se pomogne
Korisnikov avatar
By Deksi
Ako cemo tako 60% mojih drugarica je probalo neke vrste droga i narkotika i\ili povremeno radi nesto od toga....

10% nista ne rade i nikad nisu probale tako nesto...

30% su tezi slucajevi....

Ako mi je stalo do osobe pokusavacu da uticem na nju ali da se svadjam ili glumim nekom kevu...to ne zelim...reci cu svoje misljenje o tome pa ti ako hoces i volis nastavi...
Korisnikov avatar
By Zoe
Pusti zenu da se drogira....... :giggle:

salu na stranu, iz iskustva znam da je najbolje da je pustis da sama izadje na kraj sa svojim problemom, jer ako ona ne pozeli da ga resi, nista ti ne vredi...Ako zatrazi pomoc, nadji joj se pri ruci onako kako si i mislila..........
Ne mozes pomoci nekome ko to ne zeli........ :no:

Stavi joj do znanja da to nije dobro i ponudi joj svu svoju pomoc, ali nemoj da je pritiskas. Ako odbije, izmakni se malo i sacekaj, jer ce njoj kad-tad doci iz dupeta u glavu.......do tad ti mozes da izaberes hoces li da se druzis sa njom ili neces.......
Korisnikov avatar
By svejedno
Sve je to malo komplikovanije.

Ne mozes pomoci nekome ko ne zeli pomoc, iako bi mozda i najbolje bilo reci roditeljima ako je drugarica mlada.

Ali.. ne znam.

Ne mozes joj pomoci ti samo zato sto si ti tako odlucila.

Mora ona da bude spremna na to, da prihvati pomoc.
Korisnikov avatar
By KiWi
Spasao sam jednog ortaka ... bio sam uz njega kada mu je bilo najteže ... to je bilo pre dve godine ... sada je počeo intenzivno da se druži sa tom starom narkomanskom ekipom .. navodno ne radi ništa samo bleje zajedno ... ne znam da li je vredelo .. ja sam baš sve zapostavio zbog njega (jedan forumaš je jedno kraće vreme bio ljut na mene jer nisam imao vremena da se viđam sa njim ... dok mu nisam objasnio u čemu je problem).
By жњ
Otici kod roditelja, provereno!!

Ovakve situacije resava samo cvrsta ruka, ma koliko te zamrzela zbog toga. Roditelji ce je odvesti kod lekara i pojacati kontrolu. Narkomanija je bolest koja se medicinski LECHI, pa makar samo savetovanjem!! Nista od drugarskog trabunjanja!!
By жњ
opcija br2. (najvishe glasova :shok: ) - Pricham sa njom, i molim je da prestane sa takvim zhivotom[/b]

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

moliti nesto narkomana? :piski:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by xyz
Otici kod roditelja, provereno!!

Ovakve situacije resava samo cvrsta ruka, ma koliko te zamrzela zbog toga. Roditelji ce je odvesti kod lekara i pojacati kontrolu. Narkomanija je bolest koja se medicinski LECHI, pa makar samo savetovanjem!! Nista od drugarskog trabunjanja!!
A šta ako roditelji to ne žele da priznaju sebi? .. ''To je samo faza; može on da prekine; nemoj da ga okrivljuješ ako nisi siguran'' ...
By жњ
Originally posted by Kiwi
A šta ako roditelji to ne žele da priznaju sebi? .. ''To je samo faza; može on da prekine; nemoj da ga okrivljuješ ako nisi siguran'' ...

Izvini Kiwi, ali tesko da bi roditelj makar i sa samo gramom mozga i odgovornosti reagovao na taj nacin. Ako su problematicna familija i ako roditelje boli k**ac, to je onda vec druga stvar. Tada je dete prepusteno odgoju ulice, a to je vec problem drugacije vrste.
Korisnikov avatar
By Kitee
Mozda sam puna predrasuda i na neki nacin nisam humana, ali sto rece hlaefdige, rec "drugarica" i "narkoman" kod mene nikada ne stoje u jednoj recenici a da ih povezuje "je".
Korisnikov avatar
By decko
Nekim ljudima se jednostavno ne moze pomoci...probao sam jednom zaista svim snagama da pomognem a za uzvrat sam samo izvukao deblji kraj i ta osoba me skroz izbacila iz svog zivota jer je mislila da ne znam sta je dobro za nju.... :cut:
Danas se ne vezujem za osobe za koje znam da imaju problema sa drogom jer ne bih da idem kroz sve to opet, a ako bi neko od osoba koje mnogo volim sad imao slican problem opet bih pokusao da pomognem...
Korisnikov avatar
By Gothrose
Nijedan odgovor ne opisuje u potpunosti ono sto bih ja uradila-mozda 2. ali bez termina moliti jer moje kukanje,molbe i sl. mogu biti samo kontraproduktivne.Isto kao i cinkarenje(grozan izraz) roditeljima-osim ako ne bih jako dobro poznavala roditelje,znala/predpostavila kako ce se poneti...nikako ne bih zelela da toj osobi(ma koliko mi bila draga)pored svih problema u kojima je nabacim i nerazumne,mozda i agresivne roditelje za vrat koji bi se ko zna kako poneli...
Sto se molbe tice,to nema sanse da upali-ako bi on/ona pristala da ode na lecenje samo da bih ja prestala da joj zvocam znaci da ne bi otisla svojom voljom vec bi na neki nacin bila naterana a lecenje tako nece uspeti(tako je kod svih koji su se skinuli pod pretnjom,u zatvoru itd...uradili bi se cim bi program bio zavrsen ili kad bi izasli na slobodu).
Tek kada ta osoba sama uvidi gde je,sta radi,gde takav nacin zivota moze da je odvede(razgovor moze da donekle utice da neko pocne da razmislja u ispravnom pravcu,prizna sebi da je u problemu pa onda i drugima-roditeljima,lekarima)i zatrazi pomoc ucinjen je prvi i najvazniji korak ka izlecenju...
Po meni,3 osnovne stvari u lecenju su:
1.motivacija
2.izolacija(prekidanje kontakata sa starim junk drustvom,mozda odlazak van grada na neko vreme,menjanje mob telefona...) i
3.autenticna podrska(od strane lekara,roditelja,porodice,prijatelja-neko od njih moze biti i obavezan saradnik u lecenju)
Kako god,dok sama osoba ne shvati koje ju je Zlo obuzelo i ne odluci da trazi pomoc price sa strane,molbe i sl. nece uroditi plodom...Ako su od strane roditelja,kao sto vec napisah,takve reci mogu da budu cak i kontraproduktivne tj da se kod te osobe javi inat i da jos zesce nastavi po starom...
Narkomanija je bolest,bolest porobljene volje i to je prvo i osnovno sto treba imati u vidu...Ta bolest jeste izleciva,metodi su razni-svaki slucaj se mora individualno sagledati(individualni pristup pacijentu je ono sto najcesce fali u lecenju).Lekovi(metadon npr)mogu posluziti tek kao olaksavajuce sredstvo da se prebrodi fizicka apstinencijala kriza i koriste se samo u tom periodu,metadon u vrh glave 21 dan da ne bi doslo do zavisnosti od metadona...Blokatori mogu da sprece skinutu osobu da kada je uhvati "zuta minuta" ne uradi dop(ili nece osetiti dejstvo ili,jos gore,moze da dozivi over dose)...zelja,motivacija zasto zeli da se izadje iz problema narkomanije je kljucna stvar ali do toga osoba u problemu mora da dodje sama-prisila i agresivne metode tu nece pomoci...
Ukratko-pricala bih sa drugaricom,skrenula joj paznju na sve strahote koje mogu da joj se dogode(ako vec nisu),ispricala bih joj nesto iz moje price,price ljudi koje znam i bila bih tu uz nju ako bi se odlucila na lecenje-ali do te odluke morala bi sama da dodje...

:lukavi:
Korisnikov avatar
By m..
Ne mozes pomoci narkomanu dok on ne pozeli da se skine, ali mozes biti tu za nega kad pozeli.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!