Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By gossip
Sa zadovoljstvom vas obavestavam da sam od danas deo revolucionarnog desavanja za svet zivotinja u Srbiji! Prva (prava) bolnica za kucne ljubimce i napustene zivotinje (bolnica ce saradjivati sa pokretom za udomljavanje). Vrhunska veterinarska oprema,maksimalna udobnost za lezece pacijente,vrhunski lekarski i tehnicarski tim,terenska ekipa,radno vreme 00-24,unutar bolnice ce naravno postojati ambulanta za preglede i dijagnostiku,kao i apoteka,cene ce biti razumne za srpski standard (isplata na rate i razne druge pogodnosti) svakako veliki korak za svet zivotinja u Srbiji i pocastvovan sam sto cu biti deo toga. Bolnica startuje sa radom 2019-te godine. Zlu ne trebalo...vidimo se! :)

Slika
Korisnikov avatar
By gossip
Posto sam se sinoc nasao u situaciji gde je moja pametna macka iscupala dugme iz fotelje i progutala ga i pocela da se gusi osecam se duznim da podelim sa vama ovaj post.
Ako je mala zivotinja u pitanju,uhvatite je za zadnje noge i podignite,krenite da je lupate po ledjima dok ne iskaslje predmet ili krenite da pritiskate stomak dok ne iskaslje,postoji dobra mogucnost da ce sama iskasljati predmet cim je podignete naopacke ali za svaki slucaj primenite gore navedene metode.
Ako je veca zivotinja u pitanju,one obicno progutaju predmet zbog veceg zdrela(tada je vodite na ultrazvuk kod veterinara) ali naravno i njima se desava da im se veci predmet zaglavi. Postavite je u stojeci polozaj i pritiskajte stomak,takodje mozete da je stavite u lezeci polozaj,izvucete jezik napolje i rukom izvucete predmet napolje.
i najbitnije od svega OSTANITE PRIBRANI
ako zivotinja prestane da dise krenite sa vestackim disanjem nakon sto se izbacili predmet.
Postavite zivotinju u lezeci polozaj (na ledja) krenite da pritiskate srce 100-120 puta u minuti nakon toga dajte joj vestacko disanje pa ponavljajte proces sve dok zivotinja ne prodise.
Takodje ako vam ljubimac pojede nesto otrovno (osim sto cete biti na putu do veterinara) dajte mu 3% hidrogen da izazovete povracanje i obavezno ga postavite u pozu u kojoj nece doci do gusenja. Nikako aktivni ugalj ili da gurate prst u zdrelo.
Korisnikov avatar
By gossip
Kao sto smo svi prmetili pocela je sezona vatrometa/p(r)etarda,i ako imate ljubimca koji je u starijim godinama,ima srcanih problema ili se jednostavno boji jakih zvukova(grmljavine,glasne muzike,ili jedostavno se plasi da ostane sam...) onda je naredni tekst upucen Vama.
1. Moja preporuka broj jedan je neki,vec napravljen proizvod na bljnoj bazi za smirenje,nalazi se u slobodnoj prodaji po veterinarskim ambulantama/petshop-ovima i efikasan je i bezbedan. Jedan od tih proizvoda je dole naveden (ne,nisu me platili da ih reklamram,ali ne bih se bunio :D).
2. Moja preporuka broj dva su tinkture na bazi valerijane (macke lude za njom),par kapi je dovoljno da umiri vaseg ljubimca,stavise nekada je dovoljno samo da natapkate par kapi na vatu i da im date da pomirisu.
3. Ako Vam iz nekih razloga prve dve opcije ne odgovaraju,nego zelite da svom ljubimcu date nesto od humanih lekova za smirenje/anksiolitika NISTA NA SVOJU RUKU I NE KAO DUGOTRAJNO RESENJE JER KAO I KOD LJUDI STVARA ZAVSNOST,nego mi pisite u inbox za savet i dozu.
Moja najveca preporuka je broj jedan,na Vama je da se odlucite.
Nuspojave su: spavanje/dremljivost,pojacan apetit,pojacana salivacija iz ustiju....ali vecina ljubimaca posebno sa preporukom broj jedan ima umerene do nikakve nuspojave, i jos jedna "nuspojava" je da ce mozda hteti vise da se maze. ;)
Za sva pitanja tu sam! :) :bacimopoljubacnepetardu:

Slika
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!