Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

By putnikdugoprugas
Zdravo. Verovatno je bilo već ranijih pitanja ali ne mogu sada da tražim pa ako je neko dobronameran i ima vremena za odgovor i informaciju. Naime, partner mi je javio da sumnja da ima sifilis. Imali smo zadnji odnos pre mesec dana, a on je u međuvremenu imao odnos sa nekim drugim momcima. Da li ja mogu da uradim analizu i da vidim da li sam ja izvor infekcije ili zaražen? Imao sam pre odnosa prilikom odlaska u toalet krv na toalet papiru pa mislim da sam dobio hemoroide, da li može od toga početi infekcija sifilisa ako se ima nezaštićen seks?

Hvala puno na odgovorima!
By Ulix
VDRL u bilo kojoj laboratoriji u Bg. Besplatno verovatno možeš da se testiraš u Zavodu za javno zdravlje, ali nisam siguran.
Korisnikov avatar
By haemoglobin
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2731648#p2731648]putnikdugoprugas napisao:[/url]Zdravo. Verovatno je bilo već ranijih pitanja ali ne mogu sada da tražim pa ako je neko dobronameran i ima vremena za odgovor i informaciju. Naime, partner mi je javio da sumnja da ima sifilis. Imali smo zadnji odnos pre mesec dana, a on je u međuvremenu imao odnos sa nekim drugim momcima. Da li ja mogu da uradim analizu i da vidim da li sam ja izvor infekcije ili zaražen? Imao sam pre odnosa prilikom odlaska u toalet krv na toalet papiru pa mislim da sam dobio hemoroide, da li može od toga početi infekcija sifilisa ako se ima nezaštićen seks?

Hvala puno na odgovorima!
nije nemoguce da si ga dobio. Inkubacioni period jos uvek traje. Otidji i odradi test pa na lecenje :oklagija:
Korisnikov avatar
By Srklet
sifilis je bar lako izliječiti. dakle, tesitiraj se pa kreni s antibioticima koje ti prepišu. :rock:
Korisnikov avatar
By gossip
I'll never have sex again :-O

sala :-)

imao si nezasticen odnos(e) i to samo po sebi je dovoljno da bi se testirao na polno prenosive infekcije
a posto partner sumnja na polnu infekciju to je razlog vise
:-)
Korisnikov avatar
By Srklet
naravno, ostaje vječni misterij zašto ljudi otvaraju ovakve topice. i don't get it.
Korisnikov avatar
By Srklet
kažem ti da je misterij. ^^

pokušavam rekonstruirati taj thought process koji dovede čovjeka do toga da otvori ovaj topic i ne uspijeva mi.
dakle, stvar krene s time da ga partner nazove ili nekako drugačije obavijesti da ima sifilis. što se dogodi između toga i odluke da otvoriš ovakav topic mi fakat nije jasno. a nije mi jasno jer se nudi više drugih opcija koja se tako jebeno očito smisleniji potezi. možeš reći nekom prijatelju 'jebote, pa onaj kreten ima sifilis, možda sam i ja zaražen. što sad da radim?'. možeš na wikipediji pročitati šta piše o sifilisu. može i google ukucati recimo 'sifilis testiranje beograd'. itd.
Korisnikov avatar
By Vel boy
i meni je misterija zašto novajlije otvaraju topike kakve ih otvaraju pored svega što mogu učiniti pre toga, ali, eto, novajlije su, otvaraju topike..... i šta sad?????? da im se odmah "ponudi" ponižavanje i izrugivanje kao što se na ovom forumu radi od pojedinih ali vrlo istih korisnika, to neću. ako novajlija nije antigej niti provokator, ili ću biti dovoljno ljubazan pa odgovoriti šta imam bez unižavajućih intimidirajućih tonova, ili ću jednostavno totalno izignorisati mu/joj topik.
ali ne mogu stalno ignorisati ovo konstantno dočekivanje baš svih novajlija na kao neki nož bez špica tj. konstantno podjebavanje..... :jezik:
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2731648#p2731648]putnikdugoprugas napisao:[/url]Da li ja mogu da uradim analizu i da vidim da li sam ja izvor infekcije ili zaražen?
ne. ne možeš. suvremena medicina to ne omogućava. jednostavno nema nikakve realne šanse da to učiniš, testiranja na spolno prenosive bolesti nažalost nisu nikad izmišljena. zaboravi na to da je ikako moguće utvrditi jesi li zaražen sifilisom. saznat ćeš kad ti počne izjedati mozak, pričekaj hoćeš li poluditi ili ne pa ćeš znati jesi li dobio sifilis.
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2731709#p2731709]Vel boy napisao:[/url]i meni je misterija zašto novajlije otvaraju topike kakve ih otvaraju pored svega što mogu učiniti pre toga, ali, eto, novajlije su, otvaraju topike..... i šta sad?????? da im se odmah "ponudi" ponižavanje i izrugivanje kao što se na ovom forumu radi od pojedinih ali vrlo istih korisnika, to neću. ako novajlija nije antigej niti provokator, ili ću biti dovoljno ljubazan pa odgovoriti šta imam bez unižavajućih intimidirajućih tonova, ili ću jednostavno totalno izignorisati mu/joj topik.
ali ne mogu stalno ignorisati ovo konstantno dočekivanje baš svih novajlija na kao neki nož bez špica tj. konstantno podjebavanje..... :jezik:
basically, ti njega smatraš retardom i sažaljivo mu pristupaš, dok mu se ja obraćam kao ravnopravnom ljudskom biću. ^^
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2731711#p2731711]Srklet napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2731648#p2731648]putnikdugoprugas napisao:[/url]Da li ja mogu da uradim analizu i da vidim da li sam ja izvor infekcije ili zaražen?
ne. ne možeš. suvremena medicina to ne omogućava. jednostavno nema nikakve realne šanse da to učiniš, testiranja na spolno prenosive bolesti nažalost nisu nikad izmišljena. zaboravi na to da je ikako moguće utvrditi jesi li zaražen sifilisom. saznat ćeš kad ti počne izjedati mozak, pričekaj hoćeš li poluditi ili ne pa ćeš znati jesi li dobio sifilis.
ma, ti si baš performativni :klap:
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2731712#p2731712]Srklet napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2731709#p2731709]Vel boy napisao:[/url]i meni je misterija zašto novajlije otvaraju topike kakve ih otvaraju pored svega što mogu učiniti pre toga, ali, eto, novajlije su, otvaraju topike..... i šta sad?????? da im se odmah "ponudi" ponižavanje i izrugivanje kao što se na ovom forumu radi od pojedinih ali vrlo istih korisnika, to neću. ako novajlija nije antigej niti provokator, ili ću biti dovoljno ljubazan pa odgovoriti šta imam bez unižavajućih intimidirajućih tonova, ili ću jednostavno totalno izignorisati mu/joj topik.
basically, ti njega smatraš retardom i sažaljivo mu pristupaš, dok mu se ja obraćam kao ravnopravnom ljudskom biću. ^^
ti "znaš" kako ja smatram koga kako, trolčino i spamatoru jedan u periodu ludila koji te je opet uhvatio? :psiholog: ma, goni se....
edit, p.s. death to performativni!
Korisnikov avatar
By emo_haos_
možda se užasava da podeli sa nekim koga zna (bio taj strah opravdan ili ne), pa mu je otvaranje teme ovde the next best thing :/
Korisnikov avatar
By Vel boy
^ pa, to! :) i šta je to pojedinim ovde povod za intimidiranje njega, ne kontam.....
Korisnikov avatar
By Srklet
šta će ti prijatelji kojima ne možeš bez treme reći da si dobio sifilis? :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By Vel boy
prvim postom na ovu temu si dobro rekao, srklete. ako i ima sifilis, može se liječiti. to je bilo okej. ali tvoji naredni postovi su bili, odmah i bez razloga, posve bezveze podbadanje i skoro pa flejmovanje a najviše trolovanje u temi. trebao si se zaustaviti na prvom ti postu.
u tebe srklete primjećujem da ti jedna strana mozga radi protiv druge strane i obrnuto, u zadnje vrijeme. i ti trebaš liječiti to. :)

edit, eto nisi više u zagrebačkoj rvackoj provinciji, u Berlinu si kojeg toliko hvališ i uživaš, pa se malo liječi, imaš više dostupnih pomoći.....
Korisnikov avatar
By emo_haos_
očekivala sam da ćeš upravo to napisati, zato namerno nisam napisala prijatelj (tj. pretpostavimo da osoba nema ("takvih", "pravih", whatever) prijatelja; pod pretpostavimo I mean pretpostavimo, ne kažem da zaista nema ili ima).

ps: drago mi je da su par forumaša, za razliku od mojih postova koji ne odgovaraju postavljenoj temi, zaista dali korisne savete autoru teme :grouphug:
Korisnikov avatar
By Srklet
pa nemoj sad tako, dao sam čovjeku hrpu korisnih savjeta i konstruktivnih odgovora.
uputio sam ga na to da se treba testirati, ohrabrio podatkom da se sifilis prilično lako liječi antibioticima, skrenuo mu pažnju na postojanje googlea i wikipedije, napomenuo da u ljudskom postojanju imaju i odnosi među ljudima koji su utemeljeni na povjerenju i podršci itd.
obogatio sam mu život svojim postovima, ako ih je pročitao automatski je bar malo bolja osoba nego što je bio prije nego ih je pročitao. ^^
By Sixto
Treba imati u vidu ambijent tj Srbiju u kojoj je stopa testiranja i dalje uzasno niska iako postoje nacini za testiranje i lako su dostupni. Instituti za javno zdravlje su potpuno zakazali jer oko prvog decembra Nada Macura malo progovori o testiranju, ali o opseznijim kampanjama podizanja svesti dugo nismo nista culi.

Zasto neko otvori topik? Jer ga je blam, jer ga je strah, jer ne zna gde da ode, jer ga neizdrz zbog cekanja uzasava, jer razmislja o tome kako ce ga gledati, jer razmislja da li ce biti osudjivan zbog tog ako ode ili bar prekorno pogledan, jer razmislja koga ce tamo sresti... gomila je razloga zasto ljudi ne idu i to je tuzno. Licna svest o zdravlju je ljudima u Srbiji na niskom nivou, ode se samo kada zaboli.

OT: Nece ti ni jedan test reci da li si ti dobio ili si izvor infekcije, boju posteljine, vreme inficiranja, vrstu seksa koji je praktikovan... Forum je mesto gde to pogotovo ne mozes saznati. Otidji lepo kod lekara, kazi kako stvari stoje i pocni sa terapijom. Hvala.
Korisnikov avatar
By 2kune
dobro... sad kad smo riješili temu... zanima me od koje to boleštine odjednom (preko noći?) postaneš bundeva? :neznam:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!