Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Eto, ispade, nažalost da nas ima mnogo sa mnogo problema.
Verujem da je broj onih koji su pročitali a nisu ništa napisali bar duplo veći.

Mislim da je bitno od prethodne teme razdvojiti ovu, a ovu smatram bitnom :)

Šta konstruktivno radite za svoje psihičko zdravlje?
Na koje načine se aktivno bavite boljitkom?

Evo opet da probijem led- idem na terapiju, krenuću na grupe samopomoći, imam i farmakoterapiju i trudim se da ne zloupotrebljavam... Ali to sve (naročito farmakoterapiju) doživljavam kao tek nešto što mi daje "boost" da uopšte mogu da se bavim sama svojim zdravljem tj. napretkom.

I onda tu dolaze razne tehnike preživljavanja, proživljavanja, doživljavanja;
1. Na primer, koliko god zvučalo smešno (ja bih se lično tome smejala i ne tako davno), počela sam da pravim beleške o svim lepim stvarima koje doživim. Imam neki rokovnik u koji upisujem reči podrške koje me istinski dirnu, poeziju koja me motiviše, fotografije koje bude lepa osećanja, etc. Prvobitna namena je bila da imam da vidim nešto lepo kada zapadnem u tipičnu graničarsku crnu fazu kada bukvaln ne mogu ništa lepo da smislim - ali je onda i opunjavanje toga sadržajima koji bude pozitivne emocije postalo terapeutsko po sebi, i sad to radim jer postajem lepše raspoložena dok to radim.
2. Zatim, crtam. Onako, iz duše. Po par dana mi se vrti u glavi neka ideja i onda je realizujem. To su neke polu-apstrakcije koje se ne bi mogle prodati verovatno ni za 50din ali mi pomažu da iznesem neke od svojih emocija.
3. U mračnim trenucima čitam- Ciorana. Možda zvuči kontraproduktivno čitati jednog od najmračnijih i najdepresivnijih filozofa, ali zapravo terapeutski deluje taj neki osećaj razumevanja koji imam dok pronalazim svoje misli u njegovim rčenicma. Tako mi brže prođu ti teški periodi i manje usamljeno.
4. Vežbam disanje.
5. Imam neku sveću koja lepo miriše, pa je nabijem u nos kad me hvata strepnja. Možda izgledam kao kreten, ali jebiga.

Nekad je problem staviti svoj boljitak ispred drugih stvari. Npr. evo ja imam faks, neki imate posao, neki decu, neki ovo, neki ono... treba naći vremena za ovakve stvari, isključiti se, kick-boxneki, sviranje, šta već kome pomaže. Lično znam koliko puta moram da se podsećam "opet si se zapostavla pa opet depresija pobeđuje" i tako u krug.

Tu ima ideja raznih
http://clinicallydepressedpug.tumblr.co ... masterpost" target="_blank

:comingout: sad sam već potpuno izašla ovde na forumu, dobar je osećaj i hvala još jednom na svoj prihvaćenosti i razumevanju. ;)

Hajde podelite i vi svoje taktike, ovo je ipak daleko manje stigmatizovano, a možemo da dajemo ideje jedni drugima :happy:
Ovo su dobre taktike moje su nopr da pises afirmacije u prvom licu i u sadasnjem vremenu tipa "Ja sam srecan/na,Ja se osecam zadovoljno/srecno itd" sama smisli,meditacija mozda,i pozitivna muzika,gledaj nekek slike koje su sarene ne znam zasto ali meni to pomaze kada se osetim tuzno
Korisnikov avatar
By belch
znam da je kliše, al meni fizička aktivnost pomaže. makar brza šetnja oko bloka, ako imam više vremena penjanje na neku planinu (makar avalu) ili vožnja bajsom.
kad uhvatim zeleni talas noću u kneza miloša, nema boljeg dizača od toga
i pevanje naglas uz glasnu muziku
By space_oddity
Aww, hvala Torry :up:

Pa ne znam, Zvonki, te afirmacije u prvom licu bi u mom slučaju makar bile čista laž, kako da kažem sebi da sam srećna kada očigledno nisam? :smeh:
Ne kažem naravno da za tebe ne radi :)
Korisnikov avatar
By acid drop
muzika. jedan muzički producent bez čije muzike ne mogu da sastavim dva dana. inspiriše me da pravim svoju muziku.

eto, još mačku da nabavim. i možda pravi sintisajzer. to bi me baš ispunilo, ali nemam para za ono što želim.

i crtam u poslednje vreme, davno zaboravljena ljubav.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2614454#p2614454]Zvonki napisao:[/url]Ne govoris sebi vec svojoj podsvesti,cula si za autosugestiju
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/8132857.stm" target="_blank

Positive Self-Statements
Power for Some, Peril for Others

Repeating positive self-statements may benefit certain people, but backfire for the very people who “need” them the most.

http://pss.sagepub.com/content/20/7/860" target="_blank
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
ranije sam sve to resavala diskretnim samopovredjujucim zasecanjem koze.
sada, mimo moje ljubavi prema biljci (i ceste zloupotrebe)
imam datumiran planer gde zaisujem otprilike sta i kako jesam ili planiram da radim,a da je lepo ili korisno.
Mimo tog planera (gadim se sama sebi zbog te rokovnik- fore, jer vec deset godina vucem neke NIKAD DOVRSENE rokovnike) zapisem tu i tamo po nesto, pre svega stihove ili prisecanje na neku lepu muziku koju sam ranije slusala, ali i zaboravila na nju ko zna zbog cega.

to su moji napori koje ulazem u vlastitu celovitost.
Da korak znam da ne moze da utice na sve ljude ali to nije jedini nacin,ja sam samo preporucio ideju,ne mora da je iskoristi ako nece,orlando to je isto jos jedan dobar nacin i ja takodje ne volim da planiram ali radim to da ne bi doslo do odlaganja sto takodje mrzim kod sebe
Rad na sebi svakodnevno- naci hobi ukoliko nemas i baviti se time, okruziti se samo ljudima sa kojima si siguran(na) i sa kojima ti je lepo, kao i zadati sebi svakodnevni cilj i ispunjavati ga-to je za pocetak.

Posle godina depresije, manjka samopouzdanja, paranoje i anksioznosti, nisam imala prilike da posecujem psihijatra ali sam sama sebi pomogla. Ne kazem da je sada idealno ali mnogo bolje kako je nekada bilo.
Prvo sto uradim ujutru je izdrkam kurac ali ne opterecujuci sebe sa "moram to kada ustanem" prosto tvrd je pa ga moram smeksati.
Onda perem zube, nije sto moram vec jbg smrdi ti iz usta.
Onda jedem jer gladan sam.
Onda upalim radio, slusa mi se neka mjuza.
Onda jedno 10 minuta mesam kukovima po sobi, jer mi se mesa.
Korisnikov avatar
By elizevin
Mislim da sam pre nekoliko godina skliznula u depresiju. Ne znam, nisam bila kod psihijatra, ali znam da mi se u roku od nekoliko dan zivot kompletno promenio. Ja sam generalno optimisticno bice, ali ono je bilo kao da je neko odvrnuo slavinu, pa su potekle ne samo suze svakih pet minuta vec i strasna anksioznost, totalni pad samopouzdanja, i mrznja prema sebi i celom svetu. I dan danas imam lose dane. Uspela sam da se iscupam redovnim vezbanjem, druzenjem, boravkom na suncu, pravilnom ishranom sa puuuno masti, cuda cini od raspolozenja, takodje pokusavam sebi da ne dozvolim da imam puno slobodnog vremena , distrakcije rade neko vreme, a onda se i one ucine totalno deprimirajuce repetitivne, pa se trudim da ih izbegavam na duzi period (ovde mislim na net, filmski/literarni maraton, izlasci svako vece...). Tj. sve dok radim konstruktivne stvari, sa puno varijacije i ne ostavljam sebi previse vremena u praznom hodu, generalno sam ok.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
uglavnom, tu su skribomani, oni koji se prazne sportom ili pune nju ejdzom, akvaristi, mackoljupci...
citav jedan karneval zivota je tu da pomogne. :dancingfever:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!