Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Prokrastinacija

DA, sklon/a sam prokrastinaciji.
31
86%
NE, nisam sklon/a prokrastinaciji.
5
14%
Korisnikov avatar
By Rei
Jako sklon... I odlazhem da se izborim sa time :) Zacharan krug...
By spf 3000
sramotno sklona :ruzan:
kako se nosim sa istom? ne nosim se :praznoglavi:
sve ostavljam za poslednji trenutak, otaljam, i onda se pitam kakva bih cuda mogla da ucinim kad bih nesto zapocinjala i zavrsavala na vreme i u to se ulagala 100% :gubitnik:
By жњ
Originally posted by spf 3000
..... i onda se pitam kakva bih cuda mogla da ucinim kad bih nesto zapocinjala i zavrsavala na vreme

kazu da je odlika uspesnih... nit pamet, nit znanje, nit lepota........ nego NEODLAGANJE

ima sjajna knjiga Brajana Trejsija na tu temu "Pojedi tu zabu", koju jos uvek nisam procitala... evo.. sutra cu... uvek je sutra... :iskolacen:

:giggle:

:zid:
Korisnikov avatar
By Rei
i onda se pitam kakva bih cuda mogla da ucinim kad bih nesto zapocinjala i zavrsavala na vreme i u to se ulagala 100% :gubitnik:
Da da... Jel i ti onda sebi kazhesh da okrecesh novi list, pa onda to isto kazhesh i sutra, i dan posle toga ... :)
By жњ
Originally posted by REI
i onda se pitam kakva bih cuda mogla da ucinim kad bih nesto zapocinjala i zavrsavala na vreme i u to se ulagala 100% :gubitnik:
Da da... Jel i ti onda sebi kazhesh da okrecesh novi list, pa onda to isto kazhesh i sutra, i dan posle toga ... :)

to si napisao dok sam kuckala svoj post :smeh:

grozni smo :D

:blush:
Korisnikov avatar
By starsailor
Strasno istinito. posebno 3:15 mislim bese. nikako se ne nosim. Pure masochism, stubbornity & laziness
By spf 3000
Originally posted by жњ
uvek je sutra... :iskolacen:

uvek.. :iskolacen:

Originally posted by REI
Jel i ti onda sebi kazhesh da okrecesh novi list, pa onda to isto kazhesh i sutra, i dan posle toga ... :)

a, naravno da kazem :kesa:

p.s: grozni ste nego sta!! :blush:

evo, od sutra okrecem novi list :adiktusha:

..... :maska:
By жњ
Originally posted by bakalar
bravo za animaciju

Animacija je objasnila. Koliko je zabavna, toliko je i bolno istinita.
Korisnikov avatar
By maka
Originally posted by жњ
Originally posted by bakalar
bravo za animaciju

Animacija je objasnila. Koliko je zabavna, toliko je i bolno istinita.
Animacija hipnotise :)

sklona sam,najsklonija :doh: :)
Korisnikov avatar
By AngraMaina
prvo, sparivanje carapa i sredjivanje stola, a i pravljenje to-do listi, nije odlaganje nego treba da se uradi (ako nista, jer ti stedi vreme posle da nadjes papir na stolu ili da ronis po fioci u potrazi za drugom sivom carapom).

to znam jer cesto odlazem da uradim te stvari :D

inace kod mene se to javlja kao neka vrsta odmaranja, rastezanja.

p.s. da li postoji razlika izmedju "odlaganja" i "prokrastinacije"?
By жњ
Originally posted by AngraMaina
prvo, sparivanje carapa i sredjivanje stola, a i pravljenje to-do listi, nije odlaganje nego treba da se uradi (ako nista, jer ti stedi vreme posle da nadjes papir na stolu ili da ronis po fioci u potrazi za drugom sivom carapom).

to znam jer cesto odlazem da uradim te stvari :D

inace kod mene se to javlja kao neka vrsta odmaranja, rastezanja.

p.s. da li postoji razlika izmedju "odlaganja" i "prokrastinacije"?

aha... prokrastinacija ti dodje isto sto i odlaganje :D

e... npr... ni meni sparivanje carapa i sredjivanje stola nije prokrastinacija, ali imam komsiju koji svako malo sortira knjige ispocetka i rearanzira namestaj po sobi, samo da ne bi radio ono sto treba da uradi. to je njegova prokrastinacija.

vrlo subjektivna zaglavljotka :D

ja trenutno prokrastiniram... sada sam u fazi izmedju dva posla i to me izludjuje. najbolje funkcionisem kada radim, a onda postizem milion stvari na dan, i posao, i edukaciju, i slobodno vreme, druzenja, izlaske... bez problema!!! i nista me ne mrzi. a ovih nedelja mi sati prolaze kao minuti. tek sto trepnem - dan gotov! sve cu za pet minuta ili tacno na pocetku narednog sata, pa ni onda... :lol:

haos!!! na momente mi je i bilo smesno, a sada vise nije. kada krenem opet sa poslom, ziva cu se pojesti povodom toga sta sam sve mogla uraditi za ovo vreme :vatroslava:
Korisnikov avatar
By Mars
Psihologija ličnosti: psihodinamički princip odlaganja zadovoljstva.
Neki u tome vide neophodan faktor za razvoj čoveka i civilizacije.

Javlja se još u najranijem uzrastu kao osobina dominantne dece, kada u netakmičarskim igrama biraju uloge i to dominantno dete kaže: "Ajde igramo se doktora (ili učiteljice), prvo budi TI pa ću onda JA", da bi se ta prva neomiljena faza završila i onda se u drugoj maksimalno uživalo u igri (izuzetak je kad je drugo dete totalno submisivno pa nema potrebe za taktiziranjem - Ja sam doktor!, ceo dan, bez prava žalbe).

Kasnije se taj mehanizam kod najvećeg broja ljudi gubi, i potrebno ga je održavati u životu radnim navikama.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by жњ
Da li ste skloni prokrastinaciji, koliko... i kako se nosite sa istom?
Stalno pravim spiskove stvari koje treba uraditi i stalno preispitujem redosled još neodrađenih aktivnosti, na šta gubim sasvim lepu količinu vremena :sweet:
Doduše one najvažnije stvari sa tog spiska bivaju sasvim lepo i brzo odrađene (primer: kad sam radio u školi, kontrolni su bili pripremljeni i isfotokopirani bar nedelju dana pre samog kontrolnog; kopirka se naravno po pravilu pokvari tri dana pre kontrolnog ili nestane papira, ali đakovi nisu ostali uskraćeni procene njihovih znanja, umenja i navika tj. edukativnih, funkcionalnih i vaspitnih postignuća :zvizdi: )
Korisnikov avatar
By anche
postoji lepa srpska rec koja ne zvuci kao dijagnoza. da, odlazem stvari uvek - narocito neprijatne i/ili poslovne. zasto bih radila nesto danas sto mogu i sutra? :D

inace, elen ima odlicnu emisiju bas na temu odlaganja.

ja se najcesce igram s mackama. krenem da operem sudove npr. i macka mi se izvrne na ledja. pa kako da joj ne posvetim 15-20'? :sweet:

lepo ljudi kazu da je sve to odlaganje neizbeznog. i kad je vec tako zasto da ne uzivam u svakom trentuku slobodnog vremena, a za posao uvek ima vremena - narocito ako si utrenirana da ga uradis u sto kracem vremenskom roku dobijajuci rezultate optimalnog kvaliteta.
Korisnikov avatar
By bothways
Sklon sam samo kada nisam u cajtnotu, odnosno kada imam dovoljno vremena da odradim neke stvari koje moram da odradim, pa ih uvek ostavljam za kasnije jer ima vremena. Kada vidim da mozda necu stici sve da uradim ili kada ima mnogo toga da se radi, onda umem da zabatalim sve i bacim se na rad :)
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by anche
postoji lepa srpska rec koja ne zvuci kao dijagnoza.
Vala baš :)
I ne slažem se sa klipom.
Cveće i mačka ne mogu bez zalivanja i maženja.

( a ja bez da svaki komad nameštaja prebacim na drugi zid bar jednom po godišnjem dobu :giggle: )
Korisnikov avatar
By anche
pa gde si ti marvine? :D

el te dobro cuvaju te tvoje lezbejke? :)
Korisnikov avatar
By Marvin

Kako ne, kako ne. :yes:
One mene, ja njih, mi nas... znaš već kako to ide...

:zastava:
By Ulix
elen ima odlicnu emisiju bas na temu odlaganja.
Jao ima, sad cu da je gledam ponovo. :love:

Inace, ne odlazem stvari. Ali cu prvo pogledati Elen, pa cu onda da ucim. :)
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
potpuni sam mazohista sto se toga tice.. :ubise:

ceo zivot mi se odigrava u 5 do 12.. :roll:
Korisnikov avatar
By anche
Originally posted by Marvin

Kako ne, kako ne. :yes:
One mene, ja njih, mi nas... znaš već kako to ide...

:zastava:
pa nek' ti daju onda da pogledas tu eleninu stand-up emisiju - o'ma.

sto ulix da ima bolje lezbejke od tebe :durenje:

:giggle:
Korisnikov avatar
By Marvin
Niko nema bolje lezbejke od mene.

Niko! :sudija:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Prokrastinacija isto obuhvata (osim stvari koje chinimo da bi smo neshto odlozili) i odsustvo potrebe
Znachi te nepotrebne stvari nas okruzuju:
- ovaj forum zaista nije potreban, pisanje i chitanje istog spada u prokrastinaciju
- shminkanje, depilacija..
- filozofiranje, kreacija umetnichkih dela i divljenje istim
- postavljanje filmova na youtube, i uopshte korishcenje kompjutera u zabavne svrhe

Oduzmite ljudima sve nepotrebne stvari, akcije, uzivanja i pretvoricete ih u robote.
Korisnikov avatar
By cranky
Nisam, možda malo i to ponekad.
Lepo uradjena animacija - bravo.
By Storm
Nisam znao da se to tako zove.

Evo ovih dana dosta "prokrastiniram".
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
jao, meni je uglavnom najveci problem ako sjednem "da zapalim jos jednu" prije nego pocnem da radim to sto treba.I naravno, dok ispalim tu cigaretu pocnem se zanimati necim sasvim drugim, pa trecim... pa opet cigaretu prije nego STVARNO pocnem. :kakodane:

da ne govorim kako je ako je u pitanju joint:roll:

inace, skroz mi je funny - ZNAM da kad sam napusen jedva mogu da odem da se istusiram ako je bas tad neophodno, a kamoli da perem sudje ili cistim. I ja UVIJEK lazem sebe kako cu bas ovaj put odmah posle joxa da se istripujem na pranje sudja:roll:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!