Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By bigirl
Klinickim lecenjem sa nadzorom od 24h. Nazalost, drugog nacina nema.
Korisnikov avatar
By reveal
Kako prepoznati da je neko ozbiljan u toj svojoj nameri?
Korisnikov avatar
By bigirl
To već zavisi od osobe do osobe. Nema nekog šablona.

Jedino što je možda primećeno je činjenica da ljudi koji stalno govore "ubiću se" to uglavnom ni ne pokušaju ili samo pokušaju ne bi li privukli pažnju, dok onaj ko stvarno hoće da se ubije, to prosto uradi - bez mnogo praznih priča.
Korisnikov avatar
By reveal
Pa jeste, ali zamisli da ti sto pricaju: "ubicu se, ubicu se" to stvarno i urade?

Onda je malo i kasno da se premislja covek.
By J...
Takvo upozorenje uvek treba ozbiljno shvatiti. Moze da se desi i da uspe da se ubije.
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by reveal
Pa jeste, ali zamisli da ti sto pricaju: "ubicu se, ubicu se" to stvarno i urade?

Onda je malo i kasno da se premislja covek.

Pa neki i urade...ako vec znas nekoga ko to zeli i stalo ti je do te osobe,pokusaj da mu/joj pomognes...
Korisnikov avatar
By bigirl
Pitaj razlog. Teraj je/ga da priča. Nemoj da protivurečiš nikako. Ne ubeđuj se. Samo slušaj.
Korisnikov avatar
By reveal
Kako da pomognem? Prica ne pomaze.
By J...
Trazi od nekog ko je za tu osobu autoritet ili ga/je postuje, da prica sa njim/njom.
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by J...
Trazi od nekog ko je za tu osobu autoritet ili ga/je postuje, da prica sa njim/njom.

Npr tada moze sve da pokvari,i u reveal da izgubi NEKO poverenje...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
prevencija samoubistva je jako ozbiljna stvar i nisam siguran da to treba da radi neko ko za to nije obučen. i svako takvo upozorenje treba shvatiti krajnje ozbiljno. ako želiš da se zauzmeš, kontaktiraj neku organizaciju za prevenciju suicida i informiši se kako možeš da pomogneš.
By LeMale
Ako je neko resio ubice se kad-tad.
Korisnikov avatar
By decko
Zar nije bilo pre (mozda vise od 2 godine) na ovom sajtu (i forumu) neki clanak sa nazivom - Ako planirate samoubistvo procitajte ovo..?
Secam se da sam to video ovde negde ali bas odavno. Mozda da toj osobi sibnes taj link da procita, mh?
Korisnikov avatar
By Rei
Prichati sa osobom. Razumeti. Ili pokushati razumeti, Sve sve, pa i do sitinca koje se ne chine logichnim. Podrshka, i potpuna iskrenost. I to nije neshto shto mozhesh da 'uradish', i ono kao sad je ok.

Najgore je 'poslati' nekog na lechenje. Lekici nisu magichni. Ako je osoba usamljena, ako nema kome da se poveri, dzaba svi lekovi.

To je ono shto je meni trebalo.
Korisnikov avatar
By Dzi
Originally posted by bigirl
To već zavisi od osobe do osobe. Nema nekog šablona.

Jedino što je možda primećeno je činjenica da ljudi koji stalno govore "ubiću se" to uglavnom ni ne pokušaju ili samo pokušaju ne bi li privukli pažnju, dok onaj ko stvarno hoće da se ubije, to prosto uradi - bez mnogo praznih priča.
u potpunosti se slazem sa ovim , poznavala sam lika koji je to jednostavno prosto ili kako god uradio :shrug: pokusaj da nateras tu osobu da prica kako se oseca sta mu je, setnja jako pomaze *mozda zvuci glupo ali jeste tako... :neznam: :(
Korisnikov avatar
By decko
U slucaju da toga nema vise, ja imam samo ovo sacuvano na compu pa mozda pomogne:

Slika
Korisnikov avatar
By bigirl
Prva stavka je tako zajebana. Znam ljude koji bar nekoliko puta dnevno kažu "ubiću se", pa opet - neće, već samo na taj način stavljaju do znanja da im se dešava nešto shitasto u životu.
Korisnikov avatar
By decko
Slazem se, mada isto tako dovoljno je da ti jednom neko kaze 'ubicu se' i ti se ono nasmejes i kao 'ma vazi' i taj neko sutra se ubije. :uplasen:

Sigurno je veliki broj slucajeva bas takav cim statistika to kaze. :hypno:
By Ulix
Originally posted by 2Q2Bstr8
prevencija samoubistva je jako ozbiljna stvar i nisam siguran da to treba da radi neko ko za to nije obučen. i svako takvo upozorenje treba shvatiti krajnje ozbiljno. ako želiš da se zauzmeš, kontaktiraj neku organizaciju za prevenciju suicida i informiši se kako možeš da pomogneš.
:up:

U psihijatriji se svaka pretnja samoubistvom shvata ozbiljno. Bez obzira da li postoji sustinska namera da se samoubistvo izvrsi, pretnja samoubistvom je veoma ozbiljan simptom, i u krajnjoj liniji, nije moguce znati da li je samoubica ozbiljan ili ne sve dok nesto ne pokusa, kada je cesto vec kasno.

Ti mozes jedino da je saslusas, umiris i nekako savetujes da trazi profesionalnu pomoc, jer razgovor umanjuje napetost, pa ako i postoji namera da se izvrsi samoubistvo, sam razgovor o tome moze pomoci na kratko. Ali je ti ne mozes "izleciti" i ne trudi se da to ucinis. Samoubici ili pak potencijalnom samoubici uvek treba strucna pomoc, i neces mu pomoci ako sama izigravas psihijatra.
Korisnikov avatar
By reveal
Ne zelim da izigravam psihijatra jer znam da cu mozda reci nesto pogresno.
Plasim se kazem bilo sta.
Korisnikov avatar
By neny
prvo osoba mora da vidi sta su njene/gove vrednosti,sta je ono sto mu/joj je vazno u zivotu.
onda da vidi da li to moze ostvariti u datim okolnostima,a ako je presija prejaka i ako u tom okruzenju to ne moze ,onda treba da vidi da na bilo koji nacin ako moze obezbedi sebi okolnosti gde to moze.
da budem jasan ako ima nekog u inostranstvu ko mu/joj moze pomoci najbolje je da sto pre kupi prnje i ne gubi vreme.
najgore je za osobu da se tali na tihoj vatri,i da gledas kako polako ceka da umre.

nama u gradu je i tesko da se ubijemo,jedino tabletice ako znamo pravu dozu,mi nemamo livadu pa lepo na drvo i gotovo.
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by Ulix
Ali je ti ne mozes "izleciti" i ne trudi se da to ucinis.
Naj, najgora moguca stvar je poslati osobu kod psihijatra i smatrati to zavrshenim poslom.
Korisnikov avatar
By neny
od psihijatara nema nikakve pomoci,licno u mom prisustvu jedan je jednoj zeni na njeno zaljeneje sto je izgubila dragu osbu ,reko da je takav zivot.sto znaci da od njih nema pomoci,samo ce vam otprilike reci da je najbolje da se snalazite kako god znate u tome kakvo je.tuzno ,ali istinito,tako da sam ja odlucio kolko god mi bilo tesko necu da idem kod psihijatara,jer oni prvo treba da pomognu sebi ,pa tek onda drugima.
Korisnikov avatar
By Rei
I to je pogreshan stav, ima i loshih psihijatara koliko i dobrih.
Korisnikov avatar
By Kittrie
kao sto su vec rekli, SLUSANJE.

biLo koji razlog/razlozi cescJe zbog kog osoba potencira na takvim iZjawama moraju sadrzati osecJaj bezizlaznosti, zelju da prestane bol/da se nestane sto deLuje kao jedini nacin, otudJenosti od sveta, LJUDI..

ne moras da pricas, SLUSAJ.
poenta je da osoBa oseti konekciju sa OVIM svetom, i dozivi je, na BILO KOJI NACIN.

ne govori da razumes.
ako pricas, apsolutno se OGRADI da TI nisi u toj situaciji, i da 'kapiras' sve to, ali je resivo- takve izjaWe odvode do jos dalJEg otudjenja i pojacavanja miljenJa osobe da OVAJ SVET NIJE ZA NJU.
hipotteticki razgovor se svodi na to da ti ne pokusavas da je odvratis (nemoj se ubiti, mlada si i te gluposti), zauzmes tabula rasa poziciju, plus naglasis da sve sto bi ti i rekla je njoj tragi/komicno, ali da samo zelis da provodis vreme u drustvu te osobe, i sto vise pokusavas da se stavis na njeno meesto ako ona prica. ako je dovoljno znas, pokusaj da izmamis baR onaj osmeh od 3 sekunde, po tvrdi ga ti svojim i zzapecati momenat koji NIJE ZA SAMOUBISTVU. ako postoji taj 1, bicje iH i 2, 3..

a i dosTa zavisi od osobe i motivacije- da li je to izazvano recimo tolikim bolom, prazninom itd da je svaka sekunda zivota bolno neizdrziva, ili pRimarno generalnim dugoVremenskim ziv.stavom da zivot takav kakav je (toj osobi( nema poentu, samo se muci. tu ceScje odrzavaju staTus kVO situacije, i moGuca poboljsanja.
Korisnikov avatar
By Kittrie
Originally posted by REI
I to je pogreshan stav, ima i loshih psihijatara koliko i dobrih.
apsoLutno tacno.
meNi je u drZavnoj ustanovi za 'adolescentSku krizu' prepisaN XanaX i to na 1. seansi sa dossTa price i slusanja..
By mikka
tema je veoma osetljiva
treba biti strpljiv, saslusati i nikako osudjivati
pokusati ostvariti kontakt sa strucnom osobom
to je obicno trenutak suzene perspektive
treba na neki nacin pruziti nadu, ukazati na mogucnosti resenja problema
pronaci makar naznaku pozitivnog ishoda
rascep licnosti koji nastaje usled neodrzivosti ideje opstanka sopstvenog ega u ovom svetu, ega koji je osoba kreirala za sebe kao jedini moguci
jer samoubistvo je, paradoksalno, vapaj za zivotom
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!