Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Slika

?esto se ova dva pojma shvataju kao jedno-te-isto, meðutim to uopšte nije slu?aj. Šta više, ova dva pojma su dijametralno suprotna...Ja ?u pokušati da objasnim razliku:

Legalizacija marihuane podrazumevala bi:
1) uvoðenje vladinih taksi koje bi morale biti strožije od taksi, za naprimer, cigarete. Ovaj korak je i najvažniji u procesu tzv. legalizacije marihuane,
2) postojale bi zabrane konzumiranja i kupovine marihuane sli?ne onima koje se odnose na cigarete ili alkohol.
Po ovoj drugoj stavci je sasvim jasno da naše društvo itekako nije zrelo za legalizaciju marihuane, jer se mi još uvek ne pridržavamo pravila konzumiranja cigareta i alkoholnih pi?a.

S druge strane, Dekriminalizacija marihuane je možda bolje rešenje. Naime, dekriminizacija bi podrazumevala da se marihuana ne tretira kao droga ve? kao biljka, poput žalfije, na primer.

Treba imati u vidu da niti u jednoj zemlji na planeti marihuana nije legalizovana(!!), što se odnosi i na Holandiju, a što veoma malo ljudi zna (misle?i valjda da u Holandiji možeš "purnjati" na sve strane).

U Holandiji se upravo desila DEKRIMINIZACIJA marihuane (ali ni to nije potpuno završen proces - jer postoje samo odreðena mesta, tzv. coffee shops, gde se ona može konzumirati). Pored NL, dekriminizacija ili "delimi?na legalizacija" na snazi je još i u Australiji, Indiji, Nepalu, Avganistanu (!!) i Marokou. U SAD, mada nije ni legalizovana niti dekriminalizovana, dosta je liberalno gledište na njeno konzumiranje u Kaliforniji (naro?ito San Francisko).

Proces potpune dekriminalizacije (ne legalizacije!) izvršen je u V. Britaniji, Portugalu i Belgiji. U suštini, u celoj Zapadnoj Evropi, osim ako se ne radi o pove?oj koli?ini, "konzumiranje u li?ne svrhe" se smatra prihvatljivim.

Iz svega je jasno da se potpuna legalizacija marihuane ne?e dogoditi u skorijoj budu?nosti, te jedino preostaje borba za njenu dekriminalizaciju (jer je to izgleda prihvatljivija opcija).

U toj borbi kao važni argumenti mogu poslužiti slede?e ?injenice:
1) No one has ever died from marijuana use.
2) Marijuana does not lead to physical dependency.
3) Marijuana is less dangerous than tobacco and people smoke less of it at a time.
4) No independent government panel that has studied marijuana has ever recommended jail for users.
5) Marijuana leads to non-violence and pacifism.
6) Marijuana for medicinal use is also gaining renewed recognition.
7) Marijuana is a medicinal herb that has hundreds of proven, valuable therapeutic uses - from stress reduction to glaucoma to asthma to cancer therapy, etc.
8) Marijuana was a major active ingredient in 40-50% of patent medicines before its ban.
9) Marijuana could replace at least 10-20% of prescribed drugs now in use.

Slika
Korisnikov avatar
By spliff
dekriminizacija je zakon!!!! :happysmoke:
Korisnikov avatar
By unic0rn
A zashto je bila prvobitno i bila zabranjena?
Korisnikov avatar
By spliff
zbog monopola farmaceutskih kompanija u sad....
Korisnikov avatar
By spark
uradite vec jednom :vidi-lebdim: smajli... :cuddle:
Korisnikov avatar
By colorado
odgovara mi i jedno i drugo resenje. Samo mi vise dajte dobru gandzu koja je lako dostupna!!
Korisnikov avatar
By ::fy::
Originally posted by colorado
odgovara mi i jedno i drugo resenje. Samo mi vise dajte dobru gandzu koja je lako dostupna!!
U potpunosti se slažem...zaboravio sam gore da dodam da bi legalizacija ili dekriminalizacija (ne bitno) dovela i do toga da se na tržištu pojavi "kvalitetna roba", a ne krš kao što je to sada slu?aj...
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by de_ya_n

1) No one has ever died from marijuana use.
3) Marijuana is less dangerous than tobacco and people smoke less of it at a time.
4) No independent government panel that has studied marijuana has ever recommended jail for users.
5) Marijuana leads to non-violence and pacifism.
6) Marijuana for medicinal use is also gaining renewed recognition.
7) Marijuana is a medicinal herb that has hundreds of proven, valuable therapeutic uses - from stress reduction to glaucoma to asthma to cancer therapy, etc.
8) Marijuana was a major active ingredient in 40-50% of patent medicines before its ban.
9) Marijuana could replace at least 10-20% of prescribed drugs now in use.

:klap:

podrzavam i zalazem se za dekriminalizaciju :up:

:cigareta: :peace:
By Ulix
I ne samo marihuanu.
By Ulix
Prostituciju svakako.

Ja sam mislio na ostale lake droge.
By Ulix
ekstazi, hashish
Korisnikov avatar
By spliff
hasj = marijuana = thc

obichno se kazze cannabis, i njegovi derivati....
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by spliff
hasj = marijuana = thc

obichno se kazze cannabis, i njegovi derivati....
da da da da da da... :hyper:
:cigareta:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by 2kune

da da da da da da... :hyper:
:cigareta:
kasno je sada.... :durenje:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Morgan Le Faye
U pravu si... Ve? sam na heroinu... :evilkiss:
Korisnikov avatar
By ::fy::
Originally posted by 2kune
Originally posted by Morgan Le Faye
U pravu si... Ve? sam na heroinu... :evilkiss:

Na žalost ovakvim komentarima samo ?ete dokazati (pogrešnu) tezu da su ljudi koji uživaju marihuanu, u stvari, NARKOMANI...što duboko verujem da nije ta?no!
Što se mene ti?e, jednino što zaista treba legalizovati jeste:
1) marihuana,
2) prostitucija i ,
3) gay brakovi
Ako se neko seti još nekog konstruktivnog predloga, samo neka izvoli...
Korisnikov avatar
By Vlada T
Tacno, ali zato stvara psiholosku, sto je dovoljno lose.

Sto se permisivnosti u USA tice nisam bas siguran da su stvari tako ruzicaste, cak ni u SF - mnogi zapravo prelaze u Kanadu da bi neometano uzivali u carima dobre gandze.

Ali, da bi nam legalizacija donela kvalitetniju robu, to je sasvim tacno. Nije tesko zamisliti dan kada ce velike farmaceutske korporacije staviti sapu na proizvodnju i snabdevati trziste svim derivatima THC-a.

Nekvalitetna roba uvek je sasvim pogubna za onog ko je (prinudjen) da je koristi.

Tako bi se usudio reci da je jeftina i losa vutra dobrim delom kriva za postove jednog od nasih forumasa - a covek bi pomislio da je on vec u tim godinama kad moze da razlikuje sta je shit, a sta losha gandza.

:happysmoke:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ja sam za legalizaciju svega živog, tako da ako mene pitaš glasam ZA.

btw, nema lakih i teških droga, to je otprilike izba?eno iz re?nika kad i to da je homoseksualnost bolest...
Korisnikov avatar
By Phoenix
Sto se mene tice, ja sam za potpunu legalizaciju svega.
:right:
By ^djavoljeva^
potpuni debilizam...to je moje mishljenje.
volela bih kada bi drugi poshtovali moje mishljenje i kada bi
jednostavno ignorisali ovu poruq,da ne bude kao proshlog leta.
Korisnikov avatar
By colorado
ne mogu da ignorisem tvoju poruku kad stalno buljim u tvoj potpis isliku koju si ukrala od mene s kvirijinog foruma.
Korisnikov avatar
By bambola
Jesam za,dal` dekriminalizaciju ili legalizaciju,ali ok je i ovako...

A sto se tice teze da su ljudi koji uzivaju marihuanu narkomani-to bas ne bih rekla,ali cinjenica je da ne znam ni jednog heroinskog zavisnika da odbija istu?!:cyborg:
By ^djavoljeva^
btw,ovu ikonicu sam nashla na jednom americhkom forumu,ako te zanima.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!