Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

By leti_tica
Moze li mi neko reci neshto vishe o kondilomima, kak se dobijaju i prenose, jesu li opasni?! na kojim mjestima se pojavljuju, kako izgledaju, kako i koliko dugo se lijeche ( koji ljekovi se koriste...... bilo kakav odgovor je dobrodoshao!!
By Director
to je virusno oboljenje, moze da se prenese obicnim dodirom pa cak i rukama. Neki ih zovu "polne bradavice". Mislim da su bele boje (ali nisam siguran) i izgledaju kao visak koze. Ne lece se vec se skidaju. Postoji vise metoda, ali koliko sam ja obavesten, najcesce se peku tecnim azotom (kazu ljudi da ne boli). Inace, kondilomi su veoma cesta pojava kod gay ljudi, najcesce na guzi oko rupice. Mnogi ih imaju a i ne znaju da je to to...
By leti_tica
Hvala na informacijama, procitao sam tekst i josh se vishe izbedachio!
Za pocetni stadijum rektaknih kondiloma preporucen mi je
PODOFILIN 5% KREMA 3Xsedmicno, pravi se u apoteci kazu da resava problem za 30 dana ,ili:
IMIKVAMID 5% KREMA isto se koristi, ali lijecenje traje do 16 sedmica
Ima li neko iskustva sa ovim nacinom lijecenja?
Da li da odma idem na to "spaljivanje" :doh:
By Director
naravno da treba da odes da ti to lepo skinu...
By Gost
Originally posted by leti_tica
Hvala na informacijama, procitao sam tekst i josh se vishe izbedachio!
Za pocetni stadijum rektaknih kondiloma preporucen mi je
PODOFILIN 5% KREMA 3Xsedmicno, pravi se u apoteci kazu da resava problem za 30 dana ,ili:
IMIKVAMID 5% KREMA isto se koristi, ali lijecenje traje do 16 sedmica
Ima li neko iskustva sa ovim nacinom lijecenja?
Da li da odma idem na to "spaljivanje" :doh:

Prika, nemoj da se le?iš po netu i kod apotekara, idi kod ?ika doktora/teta doktorke da vidiš šta ti je stvarno ?initi. Znam neke ljude koji su pustili te kondilome da se razmašu, pa su ih posle godinama akali.
Korisnikov avatar
By * NajS *
I ne do Bog da ti udju u rektum....zamisli kako ce onda da ti ih skidaju....

:elektro:

Opushteno, i ubuduce o p r e z....

I chitao sam da odmah moraju da se skidaju, nemoj nishta da chekash....
By pericca
Ja se upravo lecim od kondiloma i to traje vec mesec dana. Doca ih spaljuje tecnim azotom. Oni, uglavnom, otpadnu posle druge aplikacije. Ne boli. Ali stvari stoje ovako. Veoma su zarazni. Moras da ih skines sto pre jer se rasejavaju sami. Mozes peskirom da ih preneses bilo gde po telu. Ako ti, nedaj boze, niknu u guzi, odatle se skidaju samo operativnim zahvatom u totalnoj anesteziji.
Nakon skidanja svih vidljivih kondiloma potrebno je pratiti ta mesta jos neko vreme. Oni mogu da miruju i do tri meseca a onda da se opet pojave, sto zavisi od tvog imunog sistema. U svakom slucaju ako se pojave ponovo tek nakon 12 maeseci, to se smatra novom infekcijom.
Ne koristi kreme, nikakve, ako ih nije prepisao lekar. Kreme se koriste samo na mestima gde je nemoguce fizickim putem ukloniti kondilom. One su na bazi citostatika i ostecuju okolno tkivo.
Eto
Korisnikov avatar
By tramp
hm... je li ovo isto sto i HPV (human papiloma virus)?
Korisnikov avatar
By tramp
jeste sad procitah link...

"Smatra se da osoba koja je jednom zarazena kondilomima nikada ne moze potpuno da se oslobodi virusa vec samo posle lecenja gubi manifestacije istog, dakle virus je prisutan ali celularna imunost mu ne dozvoljava da se ispolji u vidu bradavica."

"Budite iskreni i zastitie svog partnera od kondiloma a imajte na umu da je mozda proslo godinu dana od infekcije virusom do bradavica i da ste u medjuvremenu zarazili sve sa kojima ste imali nezasticen sex. Kondom je prilikom seksualnog kontakta jedina zastita od kondilima (pravilna upotreba kondoma se podrazumeva). Gumica mora pokrivati celu regiju zarazenosti bradavicama."

"U toku trajanja lecenja oboleli ne bi trebalo ni da masturbiraju jer rasprsuju virus po sluzokozi a to produzava lecenje, to vazi i za sva mehanicka dejstva po bradavicama i oko njih. "

e sad pitanje ... posto mi se cini da su informacije po ovom pitanju dosta nejasne ... da li su kondilomi prenosivi samo za vreme vidljive pojave (bradavica) ili i kada su u "zalecenom stanju"

jer u istom clanku pise da su kondilomi izlecivi i da virus ostaje u organizmu zauvek ....
Korisnikov avatar
By Mr Dee
@tramp: navodno, prenosivi su samo dok ima bradavica. i nisu svi delovi tela podjednako prijemcljivi za sve vrste virusa.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
kao i za sve tzv. "gljivi?ne" infekcije, prenosive su samo tokom manifestacije. ostalo se naziva periodom latentne infekcije.

opet preporu?ujem da pogledate www.crvena-linija.co.yu ili da ih nazovete na 021/6 360 299, gde ?e vam njihovi obu?eni volonteri dati odgovore na sva vaša pitanja. sve je anonimno, ofkors.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Originally posted by Mr Dee
navodno, prenosivi su samo dok ima bradavica
Jel može neko da mi stavi link na sajt na kojem piše tako nešto?
By pericca
Ma o kondilomima (HPV) mozes na guglu da nadjes svasta. I fotografije od kojih ces se zgroziti. Smisao je da sto pre odes kod nekog dermatovenerologa. I nemoj da se stidis. Ako si "fasovao" kondilome to nije strasno. Strasno je ako ih ne lecis. Ta ko ugrozavas sebe i druge.
Za biseksualce je vazno daznaju da kondilomi nisu bolest samo GAY populacije. Mogu ih dobiti i zene. Najopasnije je kad ih dobiju na grlicu materice. Ako ih ne otkriju i ne lece na vreme skoro je sasvim sigurno da ce im promene, koje izazivaju kondilomi, prouzrokovati rak grlica materice. U Americi ce uskoro poceti da vakcinisu, pre svega devojcice, vakcinom protiv HPV-a.
Sto se tice prenosivosti, ja nisam siguran jesam li ih dobio odnosom (uvek praktikujem siguran sex) ili preko peskira. MOGUCE IH JE PRENETI I PREKO VLAZNOG PESKIRA !
Korisnikov avatar
By Kiborg
Ako si mislio na sajt crvena-linija.co.yu mene prebacuje na neobee hosting.
E sad, zašto sam pitao gde je neko pro?itao da je virus mogu?e preneti samo ukoliko postoje vidljivi kondilomi, pa zato što to nije ta?no. Evo vam jedan sajt i citat sa njega
http://www.pprsr.org/healthServices/HPV.cfm
How Do You Get Genital Warts?
Sexual contact (vaginal, oral or anal) with someone who has HPV
Skin-to-skin, genital-to-genital, wart-to-genital contact with someone who has HPV
The virus can be passed even when no warts are present
To je zato što postoje i forme koje se teško vide bez uveli?anja, a i postoje condylomata plana (ravni kondilomi) koji su prakti?no u nivou kože. Tako da ako nešto ne vidite ne zna?i da nema. Takoðe, u periodu inkubacije, virus se umnožava i izbacuje u spoljnu sredinu, ali još nije doveo do karakteristi?nih promena, a period inkubacioje može da potraje i godinu dana.
Ina?e, isto sam video na više mesta, ali ne mogu da ?uvam sve te linkove, pa ako neko naðe informaciju koja je kontradiktorna sa ovom mojom neka ostavi link.

Odli?an tekst, na engleskom, imate i ovde http://www.emedicine.com/med/topic3293.htm. Nije loš ni tekst na ovom sajtu (unic0rn je dao link negde gore), ali ne znam šta fali da se stave š,?,?,ð,ž.
Korisnikov avatar
By Mr Dee
Originally posted by pericca
Ma o kondilomima (HPV) mozes na guglu da nadjes svasta. I fotografije od kojih ces se zgroziti. Smisao je da sto pre odes kod nekog dermatovenerologa. I nemoj da se stidis. Ako si "fasovao" kondilome to nije strasno. Strasno je ako ih ne lecis. Ta ko ugrozavas sebe i druge.
Za biseksualce je vazno daznaju da kondilomi nisu bolest samo GAY populacije. Mogu ih dobiti i zene. Najopasnije je kad ih dobiju na grlicu materice. Ako ih ne otkriju i ne lece na vreme skoro je sasvim sigurno da ce im promene, koje izazivaju kondilomi, prouzrokovati rak grlica materice. U Americi ce uskoro poceti da vakcinisu, pre svega devojcice, vakcinom protiv HPV-a.
Sto se tice prenosivosti, ja nisam siguran jesam li ih dobio odnosom (uvek praktikujem siguran sex) ili preko peskira. MOGUCE IH JE PRENETI I PREKO VLAZNOG PESKIRA !
strasno je NEverovatno da si ih dobio preko vlaznog peskira. mnogo je verovatnije da si ih dobio direktnim kontaktom sa delom koze na kojem je bilo kondiloma. nisi morao uopste da imas unsafe sex da bi ih dobio. dovoljno ti je i samo trljanje da ih 'zakacis'.
Korisnikov avatar
By Mr Dee
@Kiborg:
from http://dermnetnz.org/viral/genital-warts.html

Visible warts are probably more infectious than subclinical HPV infection. Treating warts seems to decrease the chance of passing on the infection. We cannot tell whether the immune system completely clears the virus from the body, or whether the virus remains hidden but undetectable, capable of re-emerging years later if the immune system weakens. As a result, it is unclear how long someone remains infectious.

The risk of HPV transmission is extremely low if no warts recur a year after successful treatment.
@pericca:
from http://dermnetnz.org/viral/genital-warts.html

Visible genital warts and subclinical HPV infection nearly always arise from direct skin to skin contact:

* Sexual contact. This is the most common way amongst adults.
* Oral sex. HPV appears to prefer the genital area to the mouth however.
* Vertical (mother to baby) transmission.
* Auto (self) inoculation from one site to another.
* Fomites (i.e. from objects like bath towels). It remains very controversial whether warts can spread this way.

Korisnikov avatar
By Mr Dee
i nisam rekao da se mogu preneti samo dok ima vidljivih, vec samo dok ih ima. (a mogu biti i nevidljivi, bilo previse mali, bilo planarni), ali se, pretpostavljam, mogu videti ako se na njih nanese odgovarajuca supstanca. :) e, ako se ni tada ne vide, onda se moze reci da ih nema. tako ja to kapiram. :) uostalom, parafrazirao sam dermatologa.
By pericca
Naravno, plocasti kondilomi se, uglavnom, ne vide. Postanu vidljivi, odnosno pobele, kada se premazu 5% rastvorom sircetne kiseline.
Veoma zeznuta stvar.
A sto se tice peskira mogu se, ipak, preneti peskirom. Pitao sam dermatovenerologa koji me leci.
Naravno da je dovoljno trljanje koze. Zapravo, njima treba mikro prolaz da udju u celiju koze i pocnu da se razmnozavaju.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Dobro ljudi, dakle zaklju?ak je da ne mora da postoji vidljiva promena da bi neko dobio kondilome. To sam i hteo da kažem, a u detalje nema potrebe da ulazimo toliko.
Korisnikov avatar
By GuzaKoMeduza
to je virus koji ZAUVEK ostaje u organizmu, tako da ako ga jednom pokupis ...... kazu ljudi da su im se 'polne bradavice' ponovo pojavile 2-3 godine posle skidanja ! Kod muskaraca se mogu pojaviti i na penisu...
By pink chick
pronadjen je lek za kondilome koji ih trajno uklanja!!! nije skup (oko 18$) , mozes ga naruciti preko neta i stize ti u roku od 7-10 dana.

krema je na bazi kiseonika ciji molekuli ulaze u kozu a kako HVP nije imun na kiseonik (dakle kiseonik ga ubija) krema ne otklanja simptome vec uzrok kondiloma odnosno HVP

vise informacija na http://www.wartcream.com/

takodje postoje i tablete za koje nisam siguran kako rade, ali probaj preko pretrazivaca!

srecno!
Korisnikov avatar
By Zoe
Uhh, a mogu li i zene to da dobiju? :nerd:

Mada, sta se ja brinem :hekla: kad su sanse da me neko uopste dotakne minimalne........ :izbirljivazoe:
By pink chick
naravno da mogu!!!!

nece sva :seronjo: samo na muskarce

:jbg: 2 all of us
Korisnikov avatar
By Haldir
Postoji jedna jako mocna ali jako skupa krema- Aldare, i kao sto je neko vec napomenu to je citostatik (ubija celije) pa je treba uzimati samo pod supervizijom ljekara. Ali nakon tri tretmana (jedan tretman je tri aplikacije, tri put svaki drugi dan u jednoj sedmici) nestaju. Mada postoji mogucnost 30% da se reaktiviraju.
By tanpan
Originally posted by pink chick
pronadjen je lek za kondilome koji ih trajno uklanja!!! nije skup (oko 18$) , mozes ga naruciti preko neta i stize ti u roku od 7-10 dana.

krema je na bazi kiseonika ciji molekuli ulaze u kozu a kako HVP nije imun na kiseonik (dakle kiseonik ga ubija) krema ne otklanja simptome vec uzrok kondiloma odnosno HVP

takodje postoje i tablete za koje nisam siguran kako rade, ali probaj preko pretrazivaca!

srecno!
By tanpan
Jel probao neko ovu kremu sa wartcream.com?
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by pink chick

srecno!
ne treba verovati svakoj komercijali. virusima kiseonik nista ne znaci, oni su svakako nezivi, sve dok ne dodju u ziv organizam, gde se oslobadja njihov dnk/rnk materijal i gde pocinju da ''rade''.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!