Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Crevna kultura ( zatvor, gasovi i ostale tegobe)

1. Kakim svaki dan, ali ne uvek u isto vreme
20
54%
2.Kakim svaki dan, uvek u isto vreme
10
27%
3.Kakim svaki drugi, treci dan
6
16%
4.Cesto se zapecem
1
3%
Crevna kultura ( zatvor, gasovi i ostale tegobe)

Tema mozda na prvi mah deluje banalno i trivijalno, ali je u sustini izuzetno znacajna i ozbiljna.

Svakodnevno praznjenje creva je, kazu strucnjaci, indikator perfektne crevne kulture. Jos ako se to desava svakodnevno i uvek u isto vreme, situacija je idealna!!!. Srecan je i zdrav onaj covek koji seda na WC solju svaki dan u uvek u isto vreme.
Medjutim, sta raditi kada nas pogode zatvori, neprijatni gasovi, nadutost,zapecenost, suljevi ?
Purgativna sredstva, laki obroci i melemi za suljeve, samo su neka resenja....
Izvolite, izlozite vasu situaciju, pod devizom: DISKUTUJMO O ZDRAVLJU, DA BISMO GA UNAPREDILI !
Glasajte u anketi i iznesite neku sugestiju....
Korisnikov avatar
By Tot
Meni se redovno dešava kada sam u WC-u pri pomenutoj radnji da mi zvoni telefon, ili interfon ili zvono na vratima stana. Mobilni nemam pa je to stres manje ali u pomenutim situacijama ne dam se smetati.

Za proliv ima jedno perfektno sredstvo, ali sad ne mogu da se setim; tek popiješ dve tablete i nestane.

Inace potrebno je povr?e i što više mle?nih proizvoda za dobru probavu, npr. piti jogurt. svakodnevno.

Ina?e ho?e kod mene to i od nerviranja da se pogorša, tako da gledam da sve ono što negativno uti?e na moj želudac(mislim pre svega na neke ljude i situacije) odstranim iz svog zivota.

Naravno ne jesti suviše masno i vodiiti ra?una da se ne preteruje sa nekim stvarima koje su teške za varenje:pasulj, kelj etc, .

Ona poslovica je mislim ta?na: treba da bude obilan doru?ak i uvek obilno doru?kujem( a kod nas se baš to ne praktikuje), umeren ru?ak a ve?era lagana ako ne i presko?ena.

Prilikom nekih smetnji sa probavom(otežano varenje) uzimao sam jedno kra?e vreme duspatalin(duspatal) i veoma mi je pomogao.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Ja serem chim progovorim, znachi imam savrshenu i nadasve redovnu stolicu, osim kada ne pochnem da zivim na guaranama, alkoholu i speedu, onda je nekako plastelinasta, al se brzo vrati u normalu.
Korisnikov avatar
By jukie
Problem sa digestivnim traktom meni naj?eš?e nastaje od preteranog konzumiranja paštetaste hrane, kao što je krem-sir ili neki gulaši, ili masne pe?ene prasetine ili šarana, tako da kaka nema od ?ega da o?vrsne... To onda boli dok se izbacuje, a mogu da nastanu i šuljevi. Od lekova za šuljeve pomogla mi je FAKTU mast, efekat je vrlo brzo osetan, posle par sati otok se povla?i. Rešenje: jesti celulozu (povr?e, vo?e). Ako jedeš masno, popij tableticu aktivnog uglja. Ako ne uspe, ponovi.
Gasovi mi naj?eš?e doðu od nedovoljno termi?ki obraðenog crnog luka. Dakle, luk se prži dok ne postane smeð.
Protiv zatvora, supica sa malo povr?a i MALO pirin?a. Sama voda ili sok ne pomažu (idu direktno u bešiku umesto da proguraju kroz crevo), potrebno je zrnevlje da izgrebe. Treba pojesti PUUNO te supe (tipa skoro litar), zato je napravi ukusnu (ja stavim dosta šargarepe). Efekat nastaje 2-3 sata kasnije, tako budi blizu WCa.
Korisnikov avatar
By Mars
Malo konfornija i laksa za realizovati varijanta: mekinje za ljudsku ishranu.

U casi jogurta ili soka.
Korisnikov avatar
By colorado
kenjam najmanje 2x dnevno. ako se desi da samo jednom to obavim, pocinjem da panicim i osecam se nalagodno...

Ako se ya?epiš, za fli?kanje je dobro uneti sve i svasta od sebve sto ne ide jedno s drugim, tipa: paradajz, pekmez, mleko i krastavce. :)
Korisnikov avatar
By Mars
Da ja to unesem, momentalno bi sve izaslo na drugu stranu, ne onu o kojoj je ovde rech...
Korisnikov avatar
By Zibro
kakim svaki dan u isto vreme :roflmao: mislim stvarno ... ja sam jedan od onih srecnih .......
medicina kaze : normalno je sve od tri puta dnevno do jednom u tri dana ..... eto vam sad pa se pronadjite :spin: :spin: :spin:
Korisnikov avatar
By *deni*
colorado
kenjam najmanje 2x dnevno. ako se desi da samo jednom to obavim, pocinjem da panicim i osecam se nalagodno...

...pa se , da bi otklonio nelagodnost, iskenjas posteno na Forumu, barem jos najmanje dva puta dva puta. :nerd:
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by colorado
pa zato ti i kazem. :)
A ja kazem da bih u tom slucaju sve to ispovracao! Ne bi doslo do kraja puta.

:ves:

Sve i da prodje prvu bazu i nastavi dalje, ne znam da li bi uspelo...
Meni odrade posao pomenute mekinje i kafa. I dosta voca, naravno.
Korisnikov avatar
By colorado
Originally posted by deni
colorado

...pa se , da bi otklonio nelagodnost, iskenjas posteno na Forumu, barem jos najmanje dva puta dva puta. :nerd:
bolje to nego da ne mogu da kenjam i postanem razdrazljiv, pa zbog toga zapocinjem bespotrebne gej drame.
Korisnikov avatar
By *deni*
colorado
bolje to nego da ne mogu da kenjam i postanem razdrazljiv, pa zbog toga zapocinjem bespotrebne gej drame.
Pa...jeste... Ali ipak, poruka je jasna ------> Kriv si ti !:yes:
Korisnikov avatar
By colorado
/
Ej, ljudi! Ako imate problema sa zatvorom, samo procitjte neki denijev post. Inspirisan ovim odozgo istovario sam proliv velicine TEKSASA!!

Hvala, deni! :)
Korisnikov avatar
By *deni*
/
Ej, ljudi! Ako imate problema sa zatvorom, samo procitjte neki denijev post. Inspirisan ovim odozgo istovario sam proliv velicine TEKSASA!!

Znas sta, colorado, to sto si istovario izmet velicine teksasa, pre ce da bude u vezi sa obimom prstenca tvog anusa, a posto se,u okviru tog obima, po sopstvenom priznanju, ISTOVARAS, preporucio bih ti dijetu na bazi posnog kupusa (bez palacinki).:palacinke:
Korisnikov avatar
By colorado
Originally posted by deni
/

Znas sta, colorado, to sto si istovario izmet velicine teksasa, pre ce da bude u vezi sa obimom prstenca tvog anusa, a posto se,u okviru tog obima, po sopstvenom priznanju, ISTOVARAS, preporucio bih ti dijetu na bazi posnog kupusa (bez palacinki). :palacinke:
Sta god, deni. Lozis se na vojne uniforme, pa si besan sto niko nije hteo da te krese dok si bio u vojsci. A ja sam ti se samo nasao kao plodno tlo za iskaljivanje tog besa. Razumem ja to.
Korisnikov avatar
By *deni*
colorado
Sta god, deni. Lozis se na vojne uniforme, pa se besan sto niko nije hteo da te krese dok si bio u vojsci.
U pravu si, niko me nije kresnuo u vojsci .
Da li je to neko hteo ili nije, ne znam, ali jedno znam : Ja to nisam hteo i bilo je onako kako sam ja hteo.

U pravu si, lozim se na uniforme, ali samo kada ih vidim na onima kojima stoje kao salivene.:beba:
By Бреее!!!
opcija jedan !

manje, vise mi prijatelji zavide na redovnom praznjenju ... ali, ako popijem jogurt posle kafe, mogu odmah da produzim u wc ! :D

:zastava: :zastava: :zastava:
Korisnikov avatar
By *deni*
Znaci, crevna kultura nam je na zavidnom nivou. :klap: :wcsolja:
Korisnikov avatar
By *deni*
Kakva vam je situacija sa crevnom kulturom u ove hladne dane, s obzirom na pojacanu i masniju ishranu ?

:palacinke:
By Çâðê_DUP
Originally posted by *deni*
Medjutim, sta raditi kada nas pogode zatvori, neprijatni gasovi, nadutost,zapecenost, suljevi ?
Purgativna sredstva, laki obroci i melemi za suljeve, samo su neka resenja....
Ne.
Ne odmah krenuti sa laksativima.
Promeniti navike; uvesti u ishranu npr
ovsenu (ili zobenu) kasu; smanjiti masno;
unositi dovoljnu kolicinu tecnosti; ne nervirati
se (i ne potiskivati u sebe bes)...
Korisnikov avatar
By jukie
Kakva vam je situacija sa crevnom kulturom u ove hladne dane, s obzirom na pojacanu i masniju ishranu ?
Iskreno re?eno, ne tako loša... po?eo sam da jedem one integralne Okejk
Korisnikov avatar
By *deni*
Uf, predstoje nam praznici, a sa njima i prasetina na trpezi, pa ce biti gusto na WC solji.
:vatroslava:
By Çâðê_DUP
Uf, predstoje nam praznici, a sa njima i prasetina na trpezi, pa ce biti gusto na WC solji.
Mali off.
Zato treba napraviti dobru
strategiju napadanja trpeze u ovim
danima. Znati sta gde jesti a sta preskociti...
:smeh:
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Pošteno ste me nasmejali, hvala vam. Baš sam lepo odmorio mozak
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by pcelica
Mali off.
Zato treba napraviti dobru
strategiju napadanja trpeze u ovim
danima. Znati sta gde jesti a sta preskociti...
:smeh:
Dzabe sve to. Ja kad vidim pecenu prasetinu, sa onom hrskavom, res pecenom kozuricom, izgubim svaku kontrolu....
:njami:
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Kad mi vec zavirujes u wc solju, 3 do 4 puta svaki dan. Redovno ujutro, a kasnije kako sta pristigne. I, ne, nemam zatvor. Da li sam ja to sada ispao sega mega seronja?

Kljuc je u domacoj kuvanoj hrani i mahunarkama. Kada jedete dovoljno takve hrane mozete uz to i gomilu druge masne i da opet sve bude sasvim OK.
Korisnikov avatar
By KiWi
Nekad jedared dnevno.. nekada jedared u dva dana ... btw. imam ortakinju koja ima silne muke s kakanjem, jer obavlja tu biološku potrebu u proseku jednom nedeljno .... mani kad baš stane stomak obavljam to jednom u tri dana.. ali to je retko ... btw. svi u mojoj okolini i familiji seru bar dva puta dnevno ... ja sam tu kao neki izrod :smeh:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!