Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2614953#p2614953]*deni* napisao:[/url]I nema razloga za netrpeljivost, ovde se, rekoh, ne tvrdi da je moje gledište ispravno, još manje da je stručno, a naročito ga ne plasiram sa neke, daleko bilo, pozicije za koju smatram da je pozitivnija, superiornija, povoljnija od vaše. Taman posla. Možda sam ja još gore sjeban nego vi u glavu, a da to još ne znam.
Tvoje glediste vredja. Ti trenutno vredjas. Mozda ti to ne vidis i znam da ti nije namera ali vredjas.
Korisnikov avatar
By blenta
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2614895#p2614895]scout_finch napisao:[/url]nekome ko nikad nije osetio/doziveo depresiju i depresivno stanje, meni je jedini nacin da opisem to je mrak. prosto mrak u glavi i nista svetlo ne moze da dopre. i svaka lepa stvar koja se desi izaziva u najboljem slucaju osecaj olaksanja jer se nije desilo nista ruzno. nema srece. nema radosti. samo ravno. i mracno.

i svi treninzi i trcanja i druzenja i bacanja stvari ama bas nista ne menjaju.
Korisnikov avatar
By 李香兰
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2614860#p2614860]space_oddity napisao:[/url]Overload, nadam se da ćeš biti bolje, ne znam mnogo o tim lekovima, čula sam samo da je taj eftil hevi. Jel imaš i neku psihoterapiju usput?
Da i ne. Isao sam jedno vreme kod doktorice ovde u mom rodnom gradu koja je blago receno katastrofa. Od homofobije, preko transfobije pa do seksizma i nadalje. Kreten od zene. :bubblegum:
Onda sam otkrio trenutnog doktora u Bg-u koji je mnogo mnogo super. Mada kako sam ja stalno na relaciji Trebinje-Dubrovnik ne stizem toliko cesto da dodjem ali bar odem jednom u mesec, mesec i po. I da, iskoristim svaki skolski raspust za isto. Pomaze. Polako ali sigurno guram.
bio sam prije nekih 5-6 mjeseci prvi puta kod psihologa. kada me je ona pitala zasto sam dosao, ovako sam objasnio stvari: 'imam osjecaj kao da sam nekakav veliki mehanicki sat, s mnogo kotacica koji se okrecu, no poceo sam malo kasniti. kuzim koji su kotacici pokvareni i da ih treba popraviti, ali ne znam kako. to me mozda i najvise izludjuje, sto tocno znam koji su problemi ali ne znam kako ih rijesiti.'
otisao sam jos dva puta i odustao. nisam se uopce mogao pronaci u tome, niti mi je to ponudilo bilo kakav insight kojeg vec sam nisam bio svjestan. smetalo mi je i to proradjivanje ocitosti, zapravo mi se cini da je mojoj kratkotrajnoj psihologinji bilo mnogo zanimljivije nego meni. od nje nisam cuo ama bas nista sto i sam nisam vec skuzio,

a što se tiče sata koji kasni... well, ako znaš koliko kasni, onda znaš i koje je pravo vrijeme. it's ok. ^^
Korisnikov avatar
By *deni*
Eto, Srklet je baš fino opisao, efektno ono u šta bih se i ja mogao uklopiti, a da ne budem prozivan za vređanje u ovoj temi.
Nisam hteo da vređam, nije mi to bila namera, hteo sam da podjebavam, na početku, to da, nije bitno koji su razlozi, tek to je neumesno i ovim se putem najdublje izvinjavam.
Kad su ovakve teme u pitanju, bitno je i šta se kaže i kako se to kaže. :)
By space_oddity
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2614947#p2614947]MDNA napisao:[/url]zašto dozvoljavate da vas ljudi poput denija iznerviraju? očigledno je kad neko nema pojma o čemu govori, kao on, misleći da je dovoljno proći 'sito i rešeto' (nagađam) da bi se mogli deliti saveti poput pocepaj knjige, istrči se i sl. ovde ima sasvim dovoljno ljudi koji znaju o čemu govorite i kako vam je bilo ili je još uvek, nema poente objašnjavati jer neki ljudi sa svim nedaćama i životnim problemima opet nisu upali u takvo stanje, dok drugi i sa ''najmanjim'' problemima obole od teške depresije. svi su različiti, uvek će postojati oni kojima je to kroz šta prolazite neshvatljivo, nazivajući vas lenštinama, razmaženima itd.
Nisam se iznervirala, ali stvarno, samo sam htela da objasnim zašto mislim da Deni nije u pravu po tim pitanjima jer mi deluje kao osoba koja bi razmislila o tome što sam napisala tj. da nisam uludo kuckala 15min post. Možda je delovao defanzivno, ali nisam se osetila napadnutom, mislim dovoljno sam propatila da znam da ne fejkujem zbog pažnje :smeh: lično se nisam osetila uvređenom ali se slažem sa nekima koji kažu da stvari koje Deni piše jesu uvredljive, tj. bile su do onog trenutka dok se nije složio da postoje i ljudi koji zaista pate od depresije i ne izmišljaju i sl.

@overload samo napred, guraj :up:
Jezivo to koliko ima lekara homofobičnih i transfobičnih. Ne sećam se da lisam pomenula na temi strejt prijatelja kom je psihijatar rekao da jedina staar na svetu koju ne može da razume jeste 'muška homoseksualnost'. I kako sad taj čovek leči ljude, i još naplaćuje 4000din po satu? :sekirica:
Korisnikov avatar
By *deni*
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2615137#p2615137]space_oddity napisao:[/url]
Ne sećam se da lisam pomenula na temi strejt prijatelja kom je psihijatar rekao da jedina staar na svetu koju ne može da razume jeste 'muška homoseksualnost'. I kako sad taj čovek leči ljude, i još naplaćuje 4000din po satu? :sekirica:
Uzeo bi on i 8000 dinara po satu, samo da ima od koga i da mu je to omogućeno.
Ne znam kako je uopšte moguće da bilmezi koji su u stanju tako nešto da izjave uopšte dalje mogu da rade kao neuropsihijatOri ?
Svaka šuša danas može da se domogne neke diplome i da maltretira beslovesni, naivan narod svojom glupošću sa ' stručnim autoritetom ' i uzima pare. :bljak:
Takvima bih ja vrat slomio, a da posle nemam ni trena kajanja.
Korisnikov avatar
By *deni*
Ne može da radi ni kao neuropsihijatOr, ni kao psihijatOr, ni kao psiholog, ako ne može da razume mušku homoseksualnost. Kao kada bi zubar izjavio da ne može da razume strukturu i sastav zuba.
bravo za temu.

i ono sto se pisalo na forumu o samoj stigmi psihickih bolesti, koliko primetih za poslednjih 5 godina, uvek su bile vise teorijske diskusije, uvek "neki drugi", nevidljivi, "oni".

u mom najtezem periodu, "lutali su" u dijagnozama od depresije, anksioznosti u pocetku, do panicnog poremecaja, granicnog, zavisno vec od psihijatra. samo jedan mi je odgovarao terapijski, najvise njegova psihoterapija. i dalje imam nekih problema, ali ne u tadasnjoj meri, polako napredujem.
Korisnikov avatar
By Korak
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2615137#p2615137]space_oddity napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2614947#p2614947]MDNA napisao:[/url]
Jezivo to koliko ima lekara homofobičnih i transfobičnih. Ne sećam se da lisam pomenula na temi strejt prijatelja kom je psihijatar rekao da jedina staar na svetu koju ne može da razume jeste 'muška homoseksualnost'. I kako sad taj čovek leči ljude, i još naplaćuje 4000din po satu? :sekirica:
znam jednog sa identicnom "filozofijom", da je to jedino sto ne shvata od svakojakih mogucih osobina u ljudi, nekako to ne pojmi, samo sto nije psihijatar, nego zapravo sociolog, te priuceni psihoterapeut. Bio mi je profesor u srednjoj, i tako je prosipao te budalastine..
Secam se jednog posta izvesne Ledene, u temi samoubice ili nesto slicno njima, gde je napisala kako ne razume takve osobe, kako su razmazene i privlace paznju i ne umeju da se izbore sa problemima i bla bla....Tako da me je Denijev post podsetio na nju.

Kao sto sam negde spomenula, nemam dijagnozu (barem ne crno na belo) i nisam isla kod psihijatra (a imam zelju). Imala/imam problema sa konstantnom depresijom, nemotivacijom, paranojom, manjkom samopouzdanja, anksioznoscu, povlacenjem u sebe.

Nesto moze da se promeni, za nesto jos treba vremena, radim na sebi ali dodje period kada i sav taj rad bukvalno "zgazim". Najveci problem mi je, cini mi se, da u okruzenju nemam osobu kojoj bih se poverila i kojoj moji problemi ne bi bili nebitni i mizerni.

Podrska za celu temu, vas koji ste postovali i ukoliko mogu nekako da pomognem, pricom i iskustvima, tu sam.
By space_oddity
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2615186#p2615186]Korak napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2614947#p2614947]MDNA napisao:[/url]
znam jednog sa identicnom "filozofijom", da je to jedino sto ne shvata od svakojakih mogucih osobina u ljudi, nekako to ne pojmi, samo sto nije psihijatar, nego zapravo sociolog, te priuceni psihoterapeut. Bio mi je profesor u srednjoj, i tako je prosipao te budalastine..
A jel se bavi možda i gljivama?
By space_oddity
@Torry, ne želim da stajem na muku al baš me je rastužio deo kada si rekla da nemaš osobu kojoj bi se poverila. :(
Nadam se da će se takva osoba naći u okruženju, među prijateljima. Što se ostalog tiče, svaka čast na trudu :) možda zvuči isprazno, ali samo oni koji kroz to prolaze znaju koliko to snage iziskuje kada ti je loše.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2615188#p2615188]Torry napisao:[/url]Secam se jednog posta izvesne Ledene, u temi samoubice ili nesto slicno njima, gde je napisala kako ne razume takve osobe, kako su razmazene i privlace paznju i ne umeju da se izbore sa problemima i bla bla....Tako da me je Denijev post podsetio na nju.

Kao sto sam negde spomenula, nemam dijagnozu (barem ne crno na belo) i nisam isla kod psihijatra (a imam zelju). Imala/imam problema sa konstantnom depresijom, nemotivacijom, paranojom, manjkom samopouzdanja, anksioznoscu, povlacenjem u sebe.

Nesto moze da se promeni, za nesto jos treba vremena, radim na sebi ali dodje period kada i sav taj rad bukvalno "zgazim". Najveci problem mi je, cini mi se, da u okruzenju nemam osobu kojoj bih se poverila i kojoj moji problemi ne bi bili nebitni i mizerni.

Podrska za celu temu, vas koji ste postovali i ukoliko mogu nekako da pomognem, pricom i iskustvima, tu sam.
Torry hocu da budem tvoj drug :D
Da li bi zelala da budes moja drugarica?
Ja sam divan momak i prijatelj uveri se. :D
By space_oddity
Lol išao su i matematičku ili je predavao još negde? Inače nisam znala da je još i homofobičan degen, generalno ima reputaciju cara među ljudima koje znam a da im je predavao. A ovaj što naplaćuje 4000 je neki drugi lik.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2615357#p2615357]toba napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2615188#p2615188]Torry napisao:[/url]Secam se jednog posta izvesne Ledene, u temi samoubice ili nesto slicno njima, gde je napisala kako ne razume takve osobe, kako su razmazene i privlace paznju i ne umeju da se izbore sa problemima i bla bla....Tako da me je Denijev post podsetio na nju.

Torry hocu da budem tvoj drug :D
Da li bi zelala da budes moja drugarica?
Ja sam divan momak i prijatelj uveri se. :D

:D slobodno :)

@Space, hvala ti

Ocigledno sam zivela u iluzijama, kako bi neko prijateljstvo trebalo da izgleda i kakve ja "prijatelje" zapravo imam. I kod mene je bilo ono, ako ja mogu nekome da se dajem 100% ocekujem i obrnuto, dok nisam shvatila da nisu svi isti i da se mnogi ne bi ponasali kao ja. Desavalo mi se da, pricajuci o svojim problemima, dobijem kontra recenice: e ima i gorih slucajeva, tebi je dosadno pa izmisljas, i slicne stvari. Pa sam prestala bilo kome vise i da pricam. Sama sam sebi najveci prijatelj i neprijatelj, samu sebe savetujem, nekad mi se sve to i obije o glavu, no, ziv stvor uci i gresi.

Zivimo u vremenu gde je malo ko covek.
Korisnikov avatar
By Korak
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2615395#p2615395]space_oddity napisao:[/url]Lol išao su i matematičku ili je predavao još negde? Inače nisam znala da je još i homofobičan degen, generalno ima reputaciju cara među ljudima koje znam a da im je predavao. A ovaj što naplaćuje 4000 je neki drugi lik.
U MG. Pretpostavljam da nisu gejevi, ili su negde propustili te njegove stavove, ili im je bilo nebitno. Reputacija mi je poznata, mozda jer uopste ne predaje svoj predmet, nego su to "slobodne teme", tako je lakse 'biti car'. Elem, bio je u fazonu: uopste ne razumem tu homoseksualnost, i svakavim ljudima mogu pomoci , ali zaista ne znam kako homoseksualcima.... ( liti ako si gej - ne trazi je od mene). Posle takvih izliva (najzad, on mora pretpostaviti da ih ima i medju njegovim djacima), tesko da ce neko steci moje postovanje kao terapeuta.
Korisnikov avatar
By 李香兰
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2613795#p2613795]ultraviolet napisao:[/url]zašto niko ne ide na psihoterapiju? :sigh:
Ja sam imao faze (da se ne lazemo i dalje se desava) da ne idem kod doktora redovno jer pokusavam tako pobeci od problema. Od tuge i ocaja. Pravim se da mi je super i da mogu bez doktora i da ce se sve samo od sebe resiti ("samo treba vremena"), gutam lekove na nalaz izdat pre sest meseci k'o kreten najveci. Plasim se sebe da ako odem i razgovaram i natera me da se prisetim svega sto me muci da ce mi se vratiti suicidalne misli od pre. A ne zelim da ponovo pokusavam (da uradim ono sto niko ne treba nikada uraditi), joj povraca mi se kad se setim sta sam pokusavao i gde sam zavrsavao, zelim da zivim i zelim da budem zadovoljan svojim zivotom! I tako jadno zvucim sad sam sebi. Stalno. I tako mi treba neko da me gurne i silom natera da idem. I sto je najgore, i bez doktorovog podsecanja na moje probleme suicidalne misli mi se ponovo stvaraju. I bas zato treba da se ide kod doktora jer ovo jednostavno nije nesto cemu "samo treba vremena".

Jebote, kako me je samo sramota sebe sad. Sranje.
Korisnikov avatar
By 李香兰
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2615111#p2615111]overload napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2614860#p2614860]space_oddity napisao:[/url]Overload, nadam se da ćeš biti bolje, ne znam mnogo o tim lekovima, čula sam samo da je taj eftil hevi. Jel imaš i neku psihoterapiju usput?
Da i ne. Isao sam jedno vreme kod doktorice ovde u mom rodnom gradu koja je blago receno katastrofa. Od homofobije, preko transfobije pa do seksizma i nadalje. Kreten od zene. :bubblegum:
Onda sam otkrio trenutnog doktora u Bg-u koji je mnogo mnogo super. Mada kako sam ja stalno na relaciji Trebinje-Dubrovnik ne stizem toliko cesto da dodjem ali bar odem jednom u mesec, mesec i po. I da, iskoristim svaki skolski raspust za isto. Pomaze. Polako ali sigurno guram.
KOJI SAM JA LAZOV. FUJ.
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2615759#p2615759]overload napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2613795#p2613795]ultraviolet napisao:[/url]zašto niko ne ide na psihoterapiju? :sigh:
Ja sam imao faze (da se ne lazemo i dalje se desava) da ne idem kod doktora redovno jer pokusavam tako pobeci od problema. Od tuge i ocaja. Pravim se da mi je super i da mogu bez doktora i da ce se sve samo od sebe resiti ("samo treba vremena"), gutam lekove na nalaz izdat pre sest meseci k'o kreten najveci. Plasim se sebe da ako odem i razgovaram i natera me da se prisetim svega sto me muci da ce mi se vratiti suicidalne misli od pre. A ne zelim da ponovo pokusavam (da uradim ono sto niko ne treba nikada uraditi), joj povraca mi se kad se setim sta sam pokusavao i gde sam zavrsavao, zelim da zivim i zelim da budem zadovoljan svojim zivotom! I tako jadno zvucim sad sam sebi. Stalno. I tako mi treba neko da me gurne i silom natera da idem. I sto je najgore, i bez doktorovog podsecanja na moje probleme suicidalne misli mi se ponovo stvaraju. I bas zato treba da se ide kod doktora jer ovo jednostavno nije nesto cemu "samo treba vremena".

Jebote, kako me je samo sramota sebe sad. Sranje.
srce moje malo ne treba da te bude sramota što si hrabar da izneseš realnu situaciju javno, a pre svega da si je i sam svestan :hug:

ako kažeš da ti se takve misli i ovako javljaju s vremena na vreme najbolje je da nastaviš da ideš kod doktora, jer postoji problem koji mora da se reši, a izbegavanje tog rešenja radi trenutnog prividnog olakšanja ne dovodi do rešenja, već će ti se takve misli samo gomilati, što zapravo vodi baš ka suprotnome od rešenja

inače i ja imam sličan problem sa problemom :lol:
pošto sam već pisala uširoko, sad ukratko, problem je u tome što uopšte ne mogu da osetim ni jednu emociju. a problem u vezi problema je to što je overload naveo, da me plaši šta će rešenje problema da povuče sa sobom i kako ću ja da izađem na kraj sa tim.
odnosno, ako bilo šta uspe da probije tu emotivnu barijeru kod mene, imam osećaj da će sve nedoživljene emocije od ranije da izlete napolje odjednom i da će mi dugo vremena trebati da naučim da se nosim i uskladim ponašanje sa time, kao što mi je dugo vremena trebalo da naučim da se nosim i uskladim ponašanje sa neemotivnim stanjem. zapravo to "strah me je" i nije pravi izraz, nije me strah, nego... nemam pojma kako da opišem to - mislim da sve to vreme neću biti u stanju da radim bilo šta drugo dok se opet ne uskladim sa emotivnim stanjem

inače čitam vas ostale i drago mi je da se otvarate i izbacujete stvari iz sebe. keep going :)
By space_oddity
Well, iskreno, mislim da treba što pre da nađeš način da otvoriš tu Pandorinu kutiju jer se ona samo puni u međuvremenu. Ali budi spremna za svašta jer ako se osećaš kao da ne osećaš ništa, svašta će isplivati.

Recimo ja sam mislila da makar sa ovim aspektom stojim odlično, a onda sam pre desetak dana doživela 'prosvetljenje', tj. neke potisnute misli i emocije sam slučajno izmamila do svesti i pukla sam potpuno, gde pod pukla mislim na paket 'graničarskih' sranja sa gadnom depersonalizacijom na vrhuncu, i ostalim govnima. A mislila sam da odlično hendlujem situaciju. Kada je sve prošlo, rekla bih da je definitivno bilo oslobađajuće, ali je bilo i prilično opasno jer nisam bila ni svesna skroz šta se događalo.
Posle, naravno, reakcije najbližih: što me nisi pozvala kada si imala krizu, sledeći put me zovi makar bilo i u pola noći etc. Ali mislim da je to bilo nešto što je trebalo da iznesem sama, makar i u ovoj odvratnoj i opasnoj realizaciji.
Korisnikov avatar
By badu
svaki put kad vidim ovu temu želim da odgovorim ali nikako da se nakanem na pisanije tog romana
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!