Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Zenica_boy
Originally posted by fazza
Originally posted by Zenica_boy
Ja sam u pomalo dužoj depresiji,rješavam se tog problema,duhovnom disciplinom,redovnim odlascima na yogu,druženjem s ljudima,pisanjem dnevnika.Sve ?u probati ali lijekove.........to se trudim da što više zaobidjem kao na?in rješenja problema
Postoje i lekovi koji ne stvaraju zavisnost.
Ne nije u pitanju ovisnost koji lijekovi stvaraju,nego zato što imam osjetljiv imunološki sistem na lijekove,pošto sam bolovao tešku upalu plu?a doktor mi je pripisivao da pijem tovar nekih spla?ina,koje su mi i ujedno uništile imuni sistem.Tako da sada uglavnom koristim biljne preparate koji eto tu i tamo pomažu.
By fazza
Originally posted by fazza
Ja sam u pomalo dužoj depresiji,rješavam se tog problema,duhovnom disciplinom,redovnim odlascima na yogu,druženjem s ljudima,pisanjem dnevnika.Sve ?u probati ali lijekove.........to se trudim da što više zaobidjem kao na?in rješenja problema
Postoje i lekovi koji ne stvaraju zavisnost.
Ne nije u pitanju ovisnost koji lijekovi stvaraju,nego zato što imam osjetljiv imunološki sistem na lijekove,pošto sam bolovao tešku upalu plu?a doktor mi je pripisivao da pijem tovar nekih spla?ina,koje su mi i ujedno uništile imuni sistem.Tako da sada uglavnom koristim biljne preparate koji eto tu i tamo pomažu.
Antidepresivi nisu isto shto i antibiotici, tako da sumnjam da na bilo koji nachin
mogu da ti dalje ugrozavaju imunoloshki sistem.

Shto se tiche depresije, ako to traje duze vreme i ako ti pravi probleme u
svakodnevnom zivotu, onda je najbolje da se obratish psihoterapeutu. Ne
morash da pijesh lekove ako ne zelish, i sama psihoterapija moze mnogo da
ti pomogne.
Korisnikov avatar
By Deksi
Evo vec tri dana sam u nekoj ochajnoj fazi...slabo jedem,ne izlazi mi se....mnogo sam cutljiv,osecam se ko popisan i skroz sam ubedacen....imao sam takve periode i ranije...najvise bi trajali do 15 dana....ne znam sta je u pitanju...depresija,emotivno zasicenje od svega,ili me muci nesto podsvesno!?:sigh:
Korisnikov avatar
By Adenim
Originally posted by Deksi
Evo vec tri dana sam u nekoj ochajnoj fazi...slabo jedem,ne izlazi mi se....mnogo sam cutljiv,osecam se ko popisan i skroz sam ubedacen....imao sam takve periode i ranije...najvise bi trajali do 15 dana....ne znam sta je u pitanju...depresija,emotivno zasicenje od svega,ili me muci nesto podsvesno!? :sigh:
Deksili, idi kod nekog terapeuta ako ti je bas kriza. Kvalitetnije ces to prebroditi nego sa bilo kojim prijateljem.
Korisnikov avatar
By Mars
Svi ljudi koje cenim, koji su mudri, vredni postovanja, od kojih sam imao nesto da naucim i za koje kazem - E, znao je Bog zasto ga je poslao na Zemlju!, svi su bez izuzetka i depresivni. Pocev od Andrica i Isidore pa do mog druga Djoleta...

Svi dosadni, prazni, samozivi, plitki, povrsni i fanovi turbo, folk, i turbofolk zvezda u ovoj smejuriji od drzave - niko od njih i ne zna za depresiju.

„...kad si srecan i kad zelis s drugim delit srecu tu
kad si srecan ti izvadi tad kurac - KUURAC!!!“

Marsova riznica pesama za decu, horske pesmice

A Huge Collection of Interesting Facts
By superfly
Tesna duša, tesna koža
sa živcima sam davno loša
vide drugi, vidim i ja
stigla me je depresija,

Nervozna i rastrzana
besna i neispavana
nemam više iluzija
ubiće me depresijaaaaaaaaa......

by elma

:dance: :yay: :B
Korisnikov avatar
By Mr Dee
zacudo, jedna od retkih pesama koja mi je osvezila raspolozenje ovih dana. :D go, girl! :)
Korisnikov avatar
By Dina
Meni Tot uvek kaze da voli moju vedru prirodu... mozda sam to vec i pisala na ovom topicu ali da ne iscitavam sve :D Onda sam i ja pocela da je primecujem pa i da je volim... Mada stalno nesto izvodim, izmisljam, komplikujem, pitam se i otezavam sebi zivot... na neki nacin mi priroda prosto ne dozvoljava da dugo budem u nekom neraspolozenju... oraspolozim se i kad nemam razloga za to... :)
Korisnikov avatar
By coka
Retko kad sam u depresiji tj. ne secam se bas tacno kada sam zadnji put bila... Evo upravo pokusavam da pomognem svojoj bebi da izadje iz depresije, ima problema sa deckom, prestala je da jede da bi smrsala iako je skoro anoreksicna umislja da je debela, zeli da dobije leukemiju i umre... tesko mi je da je gledam takvu, moram nekako da je ubedim da ide kod psihologa :friends:
Korisnikov avatar
By ^RAY^
Odlican >>site<<o depresiji.
Jos bolji forum za ljude sa ovim problemom.
Korisnikov avatar
By Rei
Odlichan sajt i forum :up:

A ja btw nemam problema sa depresijom od kako pijem zoloft :dance: nekih pet messeci sada.

Sem shto me ponekad uhvati neki 'ne znam shta cu od sebe' osecaj, kao juche npr, ali to nije ni blizu depresiji... :)
Korisnikov avatar
By blenta
mene hvata s vremena na vreme
vremenom sam se svikao :sveca:
Korisnikov avatar
By Deksi
sad gledam ovaj sajt....
ma jeeeesteee.....radio test o depresivnosti i po njima sam u teskom obliku depresije kao i svakom testu tog tipa koje sam radio....samo seru....
Korisnikov avatar
By Rei
Haha :)

Ja evo imam 9 bodova, tj nisam u depresiji :D

Ne znam za sajt inache, ali sam na forumu uchestvovao ranije i ok je forum...
Korisnikov avatar
By Dina
I ja povremeno citam taj forum... ali sam se u poslednje vreme zalepila za ovaj, pa se ne micem... Moracu da odsetam bar do tog drugog. Evo sa prve strane sajta...

Treba otimati radost
danima sto bježe
na svijetu mrijeti je lako
živjeti je teže

Majakovski
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by Deksi
sad gledam ovaj sajt....
ma jeeeesteee.....radio test o depresivnosti i po njima sam u teskom obliku depresije kao i svakom testu tog tipa koje sam radio....samo seru....
Pretpostavljam da se kod tebe radi o nekom ipak prolaznom obliku koji po intenzitetu može biti jednak hroničnoj depri osim onih najtežih stanja. Ipak, ako to malo duže potraje, naročito ukoliko primetiš periodičnost pojave nekih simptoma vezano za doba dana i sl. potraži pomoć. Postoje i fiziološki parametri.

Nijedan psihijatar neće smatrati tvoju depresiju hroničnom jer se do te dijagnoze mora doći dugotrajnijim praćenjem. Ali kao neka vrsta reaktivne ili prolazne depresije zahteva određeni tretman bilo u vidu psihoterapije(što je čini mi se za tebe adekvatnije) ili davanjem nekog blažeg sedativa. Antidepresivi se ne prepisuju tek tako jer su vezani za dugotrajniju upotrebu i potrebno je određeno vreme da bi počeli delovati i nijedan psihijatar ti ih neće propisati osim ako ne smatra da je to potrebno.
Korisnikov avatar
By Deksi
@ REI - hahaha...zajebao sam te...42 boda :hand:

@ Tot - Mislim da u mojim godinama tako nesto nije potrebno,hvala na savetu enivej ali kao sto sam uvek uspevao godinama da se nosim s nekim stvarima uspecu i sad.
By fazza
Osecam blagu depresiju ovih dana, zato sam i uradio ovaj test gore, i rezultat
je bash takav. :shrug: :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By Egon
ja vec duzhe vreme patim (aj da tako nazovem, mada daleko od bilo kakve patnje) od manichne depresije
tj granicnog poremecaja bipolarnog (manicno depresivnog) tipa

i josh plus shtoshta ...

al cimnuo sam se podosta ( i imam jos brdo toga da uradim i ogromnu zahelju da pozavrshavam stvari u svom zhivotu

bilo je momenata u depresiji ( pritom mislim na klinichku depresiju, a ne "jao ne znam sta cu sa sobom, bas sam smoren" ) kad nisam mogao da chujem nista oko sebe
i da ne prepoznajem ljude na ulici,
nisam mogao da govorim,
da ustanem iz kreveta
bukvalno vidis maglovito kroz zhuti filter ....

i uopste granica izmedju sna i jave je tu znachajno pobrkana ...

a nekih mesec dana pre toga potpuna manija kad ti samo padaju ideje napamet i prichash 100 na sat i ulecjesh u neke dilove sumanute

imao sam akciju da udjem u avion za tivat samo da se proshetam po moru na par sati i vratim se ....

plus sam pravio skandale na sednicama nastavnichkog veca na fakultetu i josh shtosta ...

o kokainu i trosenju novca da ne govorimo ....

i onda samo: tras!

trebalo mi skoro godinu dana da se izvuchem
i josh brdo toga imam da radim na sebi ...
Korisnikov avatar
By deželaš
Originally posted by Egon

i onda samo: tras!

trebalo mi skoro godinu dana da se izvuchem
i josh brdo toga imam da radim na sebi ...
sa srećom, egone :)
Korisnikov avatar
By Egon
thanks .... :marinac:

ali shvatio sam da je postao uzhasan taboo pricahti o ovome

ne shvatam zasto dodushe ...
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Ovo Sunce...ptichice koje pevaju i mirisi u vazduhu, vreme nije stvoreno za odgajanje depresije.

Morgan hoce sive oblika i hladne kishe, vetrove koji shibaju lice i miris trulog grobljanskog cveca.
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by Skyen
osecaj da ti je svejedno!!! - pa to i jeste srz depresije!!?!?!??!
Još jedna stavka... :placko:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Egon
thanks .... :marinac:

ali shvatio sam da je postao uzhasan taboo pricahti o ovome

ne shvatam zasto dodushe ...
Ma ne obracaj na to paznju, nekim ljudima je mnogo sta taboo... Verovatno predrasude ili nesto slicno. Ali ako pricas uvek ces naci druge ljude koji mogu/zele da pricaju :)
By ~ Le Saint X ~
Ja mogu da kazem da sam uvek u nekoj stand-by
artisticko-kreativnoj depresiji...

tj, depresija i slicna stanja me pokrecu da budem kreativan...
mozda zvuci cudno, ali meni je cudno kada nisam , bar malo, u nekom down-u...

:kiss: Dina
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Renoir
tj, depresija i slicna stanja me pokrecu da budem kreativan...
mozda zvuci cudno, ali meni je cudno kada nisam , bar malo, u nekom down-u...

:kiss: Dina
Mene i na kreativnost i na promene u zivotu... Nista ne menjam dok ne dodjem do nekog loseg stanja, obicno preterujem koliko mi se lose sve cini. Ali onda to lose stanje ne mogu da podnesem i to me motivise na neko delovanje. Dok sam vesela i dobro raspolozena, obicno se nista ne desava...

:kiss: za tebe takodje
By ~ Le Saint X ~
:mazi: Dina

Upravo...dok smo veseli, to jest happy....
ne razmislajmo o drugim stavrima...
Korisnikov avatar
By deželaš
at egon: zavisi kome :)

at dina&renoir: to je pre kriza (kao motivator za delovanje), nego depresija. van svakodnevnog rečnika, depresija obično podrazumeva malo veći pad "životnih dinamizama", i mnogo toga još što ne ulazi u sadržaj običnog "down"-a.
mada.. u poslednjih par godina je neka dama lansirala tezu kako je manično-depresivni poremećaj neophodan za umetnički rad... no dobro.
Korisnikov avatar
By Dina
Dezelas,
Znam, malo smo promasili temu...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 22
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!