Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

By Ulix
Otkako na fiziologiji bodemo jedni druge na vezbama, postalo mi je zadovoljstvo da vadim krv iz prsta :kafa:
By Çâðê_DUP
Originally posted by Delete
... a onda ja ne stegnem dovoljno dobro nakon sto mi izvade krv i onda nastane krvoliptanje na sve strane i ja imam osecaj da umirem...
A jel' ti kazu plemenite osobe
u liku medicinskih sestara da ne treba
da savijes ruku u laktu i stegnes?
Jer ces tako da napravis sebi hematom (podliv).
Sledeci put ih poslusaj.
By Lemur
Originally posted by Ulix
Otkako na fiziologiji bodemo jedni druge na vezbama, postalo mi je zadovoljstvo da vadim krv iz prsta :kafa:
Ja sam cak na jednoj vezbi sam sebe bocnuo 3 puta. Mislim da ce posle biti "Dobar dan" i onda lancetom u prst. :cool:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
U poslednje vreme sam cesto vadila iz vene, pa sam nekako navikla. Dakle, glasam za venu. :)
By Ulix
Originally posted by Lemur
Originally posted by Ulix
Ja sam cak na jednoj vezbi sam sebe bocnuo 3 puta. Mislim da ce posle biti "Dobar dan" i onda lancetom u prst. :cool:
I ja sebe volim da bockam. Uostalom, bolje ja nego koleginica koja je nezna kao slon u staklarskoj radnji. Dodje mi da je povredim namerno kad joj vadim krv, svaki put kaze kako nista ne oseti a meni prst natekne od njenog izivljavanja. :testerica: Nisam ja kriv zbog njene menstruacije...
By Lorelai
Pa...mene licno vise boli iz prsta,nego iz vene.
Korisnikov avatar
By Vanilje_jenta
Ja imam fobiju od igle, al nekako lakse podnosim kad se vadi iz vene.... have no idea why.... mada imam par komada piercinga i planiram jos... svaki put kad vidim iglu, bukvalno padam u nesvest...
By Sixto
Nije de nam je lepse i de vise odgovara, vec sta pregledamo!
Postoje razlike izmedju kapilarne(iz prsta) i venske krvi, sve zavisi na sta se testiramo! :eureka:
Glasam za venu, posle me bole prsta pa nemogu da kuckam!
Korisnikov avatar
By HARP
Nikada nisam voleo igle...?udim se onim narkomanima kako mogu da se bodu svaki dan :iskolacen:

Ali ako ve? mora da se bockamo lakše mi je iz vene...manje boli...a one sestre koje vade krv podse?aju me na krvopije...
Onako jako našminkana sa po?upanim obrvama,crvene jako ofarbane kose sa njenim jakim parfemom koji se meša sa onim hemikalijama iz laboatorije...o Božeee!:povez:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Svejedno mi je, na vezbama iz fiziologije sam ubadala i sebe i sve redom kolege koji su hteli da saznaju koja su krvna grupa.
A i na venu sam svikla, cak i u studentskoj klinici. Lako mi se stvaraju podlivi, pa sam poslusala savet jedne sestrice koja je u tome imala dosta iskustva: kada stavite vaticu na ubod, SNAZNO pritisnete da se krvarenje zaustavi, ne savijate ruku i sacekate 5 minuta. Nakon toga ruku ne drzite ukocenu, nego kao da nista nije ni bilo.
Korisnikov avatar
By XerYuS
ja volim da vadim iz vene, pravo mi je zadovoljstvo kad osetim da igla udje u venu:roflmao:. ono iz prsta mi je samo mucenje pacijenta. jadni, uvek trzaju ruke
By Tresh-grl
Iz vene jer manje boli nego iz prsta.... na prstima su svi nervni zavrseci.
Korisnikov avatar
By bigirl
HA! Kod mene nema krvi ni u jednom ni u drugom slučaju! :bubblegum:

Iz prsta mi stiska tamo pola sata i bode na još 10 mesta kako bi iscedila jednu kapljicu. A iz vene... Ni'ta. Nema krvi. :smilegrin: To se valjda desi kad se neko uplaši, što mi uopšte nije jasno jer ja to obožavam! Sva se onako uzbudim i gledam. :hyper:
Korisnikov avatar
By foolish
totalno mi je svejedno! nemam trip ni od igle ni od krvi... nekad gledam sta mi rade a nekad okrenem glavu, zavisi od trenutne inspiracije...
inace, uvek se oduseve post imam takve vene da bi bez problema mogli zmureci da mi izvade krv
By Çâðê_DUP
Iz vene. Manje boli.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
uffff iz vene, definitivno. više puta se uverila da nije bolno, za razliku od onog odvratnog, preodvratnog osećaja kad mi zarežu prst... aaaaaaaa evo već sam se naježila. to je jedna od stvari koje mnogo mrzim.
Korisnikov avatar
By KiWi

Iz vene se vadi kada je potrebna veća količina krvi.

Za leukocite, trombocite, i ostalu boraniju najčešće se vadi iz prsta. Ne volim ni iz vene ni iz prsta, ali nemam problem s tim.

Ipak, najbezbolnije je iz prsta u privatnim ordinacijama gde imaju neki aparatić kojim ti probuše prst taman toliko duboko da može da se uzme krv, ali plitko pa za sat vremena ni ne osećaš da si vadio krv.

Originally posted by XerYuS
ja volim da vadim iz vene, pravo mi je zadovoljstvo kad osetim da igla udje u venu:roflmao:. ono iz prsta mi je samo mucenje pacijenta. jadni, uvek trzaju ruke
Pa ti onda macane sam sebi stavi bromilu i imaćeš stalno iglu u veni.
Korisnikov avatar
By GuzaKoMeduza
Danas sam vadio krv iz vene, zamolio sam medicinskog brata da mi malo izvadi i da brzo zavrsi. Lik je za bukvalno 5 sekundi rekao da sam gotov.
Korisnikov avatar
By Herald
Vise mi odgovara da mi vade iz vene, jer iz prsta k`o da vade iz nerva.

Wang, mislim da se kaze braunila - koristi se kod infuzije, a igla je kanila - ona omogucava braunili da udje.

Ovako ti zvuci kao bromovano A :)
Korisnikov avatar
By tolikavatra_atakavled
Metalna igla koja se nalazi u Braunili zove se mandren :P
Ali ni Braunila nije strucni naziv.Strucno se kaze KANILA.E sad kada je kod nas prvi put uvedena kanila,tadasnji a i sadasnji proizvodjac je bila firma BBRAUN.Otuda naziv Braunila.
Eto malog seminara na temu Kanila :P
Korisnikov avatar
By HAL 9000
Totalno neprijatno... Ne boli me kada vadim krv, ali se zato uvek posle jedno 3-4 minuta od uboda skoro pa onesvestim i moram da lezim tamo jos nekih 10-tak min :)
Korisnikov avatar
By Hton
jedno vreme sam vadio iz prsta kada bih bio u situaciji da biram, sve dok mi jednog dana jedna medicinska sestra nije izbola prst,napravivsi 3 rupice kako bi brze teklo!!!
Korisnikov avatar
By Phoenix
Pa, prst. Nekako mi je lakše. Kad je iz vene uvek moram da okrenem glavu. :placko:
Korisnikov avatar
By erkondisn
obozavam vaditi krv :eya:

pogotovo kad mi kazu da su mi zile bas zahvalne za dobar ubod :smug:
Korisnikov avatar
By Dzi
..ne volim krv..medicinu uopshte.
ali ne znam ko je postovao "kad se mora , mora se.." ..prst..vena.. :(
Korisnikov avatar
By XerYuS
Originally posted by XerYuS
Pa ti onda macane sam sebi stavi bromilu i imaćeš stalno iglu u veni.
[/quote]

ali ne pricam o sebi. pricam o tome kada ja vadim drugima. A ako bi pricao o sebi i onda bih rekao venu posto manje boli
Korisnikov avatar
By Progenitor
:mljac:

Ja bas volim da mi vade krv.A posto mi je keva laborant ,celo detinjsto mi je proslo u vadjenju krvi,sto je meni uvek bilo cool.Ja volim vise da vadim iz vene,jer vise boli iz prsta zbog nervnih zavrsetaka.Sva sreca pa sad imaju ove nove bocice pod pritiskom pa to brzo ide(pre su imali one pipete kako li se zove,sto je bilo jedino smor).
Korisnikov avatar
By Tomek
Svejedno...
Inace, pre 8-9 godina sam morao da vadim krv zbog ispitivanja hormona stitaste zlezde i mislio sam da se vadi iz vrata... :lood:
Dok mi nisu objasnili bio sam skroz pogubljen... :uplasen: :tornado:
Korisnikov avatar
By DJ Nemo
kada vidim iglu odmah padam u nesvjest :) a tek krv..e tada ne mogu da me povrate :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!