- 15 Jan 2017, 01:49
ako ste čitali moje postove iz 2015e videli ste da sam se borio s anksioznom ocd krizom koja je nastala 2014e najpažljivijim prelaskom s Paxila na Prozac. popravilo mi se stanje u leto i jesen 2015e kada sam mislim zadnji put pisao na ovu temu, ALI to je bilo zatišje pred buru. u decembru 2015e dakle pre godiinu i mesec dana stanje mi se tako pogoršalo zbog ekstrapiramidalnih nuspojava Trilafona s paničnim ocd napadima i neopisivom ocd anksioznošću da kada bih pisao o tom razdoblju od decembra 2015e do maja juna 2016e ne bi mi stalo u post...neću ni da se prisećam samo hoću da zaboravim te najteže dane mog života. došlo je do potrebe za elektrošokovima jer nijedan jedini lek mi nije smanjivao ocd panične napade i ocd anksioznost a davali su mi skoro sve moguće lekove. tek od elektrošokova (koji se inače koriste primarno za depresiju, a u mene nije depresija već široki spektar anksioznih poremećaja i posebna vrsta teškog ocd-a ) sam vrlo postepeno dolazio sebi, u maju, junu prošle godine, počeo sam se postepeno stabilizovati na propisane lekove Paxil ili Seroxat paroxetine apsolutno maksimalna doza, Seroquel quetiapine za smirivanje anksioznosti, Ativan ili Lorazepam takođe, krajem juna je mama iz BiH došla po mene u Ameriku po drugi put, ovaj put rešili da se ja vratim u BiH da ja provedem jedno vreme s mojima s kojima nisam bio skoro punih 19 godina mog bivstvovanja u Americi.
u zatvorenoj temi o mom dolasku u zemlje ex Yu sam zato i pominjao odlazak psihijatru da se nastavi lečenje za anksioznost gde tj. u mom Mostaru mi neuropsihijatar prepisao nastavak Paxila samo u malo manjoj dozi, Apaurin ili američki Valium i Risset ili američki Risperdal umesto Seroquela za pripomoć u smanjivanju anksioznosti.
ali, mislim da mi je najviše pomoglo odlaženje dva puta na salijevanje strave, da, nisam znao šta da radim medicinski više pa sam sećajući se priča moje pokojne pravoslavne bake o staromodnim praksama hodžinog zapisa i salijevanja strave koje u BiH ponajviše rade neke seoske bošnjačke muslimanske nene i hodže, otišao kod jedne bošnjačke muslimanske nene koja to radi u okolini Mostara. to je bilo letos. i od tog salijevanja strave, da Allah nagradi tu nenu, sam se, koincidencija ili ne, brže oporavljao.
dalje, pisao sam o neuropsihijatru da nije homoafirmativan, ali sam ipak uspostavio neki uzajamno korektan odnos s njim, on me ubeđuje da iako se razilazimo oko prirode homoseksualnosti (on smatra da nije urođena, to me najviše čudi i ljuti od njega) da me on leči kao što bi lečio svog sina poštujući moju različitost.
ali ipak bih voleo da imam i ja dobrog homoafirmativnog psihijatra.