Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Hys.
"Ako je praktični problem nerešiv, onda je bar moguće srušiti unutrašnje iracionalne konstrukcije, koje ti nikako ne mogu pomagati u rešavanju tog problema."

Jep.

Drugim recima, "previjati trpez" bez previse sikiracije :D
Korisnikov avatar
By Anhedonie
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2747258#p2747258]4NY K3Y napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2746667#p2746667]Katengl napisao:
Dakle, nije se ništa promenilo dok je to trajalo, ali da sam tada imao nekoga da me usmeri i pokaže mi gde grešim, ubeđen sam da bi mi bilo mnogo lakše.

Kako?
Pitam kao zainteresovana da budem taj "neko".
(objasnih vec, depresivna osoba o kojoj je rec odbija da ide kod terapeuta)
a jel osoba svesna problema i stanja u kome se nalazi?
By Ulix
A da ode kod psihijatra? Ako već ta osoba ne misli da je terapija rešenje za nju, onda možda lekovi mogu biti.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2747371#p2747371]4NY K3Y napisao:[/url]Da.
da sam ja u pitanju i u tom stanju, najvise bi mi pomoglo da me neko izbacuje iz rutine i da mi promeni sve i svasta u zivotu. pocev od mojih standardnih obroka pa do rasporeda namestaja u kuci, boje zidova, nova odeca neka, da me tera da idem negde gde nisam bio ranije i gde ne zelim (a da je to odbijanje posledica depre), probanje novih stvari itd. takve promene bi me naterale da stvari posmatram iz malo drugacije perspektive sto je super stvar ukoliko je osoba zaglavljena u zacaranom krugu, sto je meni npr bio najveci problem.
Korisnikov avatar
By Blady
Anhe, ali tebe.
Ne i za njegA. znam da su to samo predlozi,
ali...
Korisnikov avatar
By Anhedonie
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2747438#p2747438]Blady napisao:[/url]Anhe, ali tebe.
Ne i za njegA. znam da su to samo predlozi,
ali...
pa da, i pisao sam sta bi meni pomoglo, svako drugacije reaguje, ko zna, mozda pomognu takve stvari, treba probati sve i svasta, a mnoge stvari osoba u depresiji nece ni zeleti da uradi iako bi potencijalno pozitivno uticalo na nju (tipa odlazak kod psihologa/psihijatra). neisprobavanje novih stvari i drugacijih metoda je odustajanje, sto je jedan od glavnih razloga zasto je tesko izaci iz depresije koja stalno nabacuje osecaj nemoci i ocaja (barem meni).
Korisnikov avatar
By Blady
^problem je sto on nece nista od toga,
a jos veci je l je gura od sebe.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
da, citam sad sve to, presaltacu se tamo sa odgovorima
Korisnikov avatar
By Blady
^ma nisam ti zbog toga napisala :D
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2747435#p2747435]Anhedonie napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2747371#p2747371]4NY K3Y napisao:[/url]Da.
da sam ja u pitanju i u tom stanju, najvise bi mi pomoglo da me neko izbacuje iz rutine i da mi promeni sve i svasta u zivotu. pocev od mojih standardnih obroka pa do rasporeda namestaja u kuci, boje zidova, nova odeca neka, da me tera da idem negde gde nisam bio ranije i gde ne zelim (a da je to odbijanje posledica depre), probanje novih stvari itd. takve promene bi me naterale da stvari posmatram iz malo drugacije perspektive sto je super stvar ukoliko je osoba zaglavljena u zacaranom krugu, sto je meni npr bio najveci problem.

Sve sam to probala...
Krecenje stana je jaaako lose proslo, jer su stvari bile izmestene, tu su se muvali majstori i sve to je dovelo do strasne nervoze, i cim se sve sredilo - povratak na staro.
Promena rasporeda stvari i nova odeca ne uticu na njega. Uzme i vrati sta mu treba i navuce na sebe to sto mu je na dohvat ruke i ne obraca preterano paznje na to.

Sto se odlazaka negde tice, kad odemo, facom i ponasanjem jasno pokazuje da mu se ne svidja i da je dosao samo zato sto sam ga ja smorila. Do nivoa da je ljudima okolo neprijatno.

Krenuo je od pre 2 nedelje na jednu novu aktivnost vikendom (nesto sto je oduvek zeleo, i cak zapoceo pre nekih 5-6 godina, pa odustao), i na jos jednu aktivnost je krenuo juce (isto nesto sto je ranije radio, pa prestao), i do daljnjeg to je ok.

Jedini je problem sto se za sve nekako uvek, eto, volsebno pojavi neki jak razlog zasto on mora da odustane nakon mesec-dva... Stvar koju sam gledala vec vise desetina puta kod njega.
Korisnikov avatar
By Hys.
Jbg to je ono - ako nece nimalo da pomogne sebi, ne vredi nista. Koliko razumem Anhea, i on je imao, bar radoznalost da vidi sta ce biti ako neke stvari promeni. On ni to izgleda nema?

Koje razloge navodi za to sto nece strucnu pomoc koja mu je potrebna? Ti razlozi ne mogu da budu logicni, argumentovani posmatrajuci njegovo stanje.
By Deni5
Od kako sam sebe prihvatio ovakvog, to jest u potpunosti zavoleo jeste mi lakše, osećam poslednjih meseci samo početak depresije ali onda je sasečem u korenu, stvarno se trudim da budem pozitivno raspoložen, zahvalan, zadovoljan i spokojan i ono što me muči u poslednje vreme kada se sve to trudim što stalno osećam tugu i nikako da je se otresem. Poslednji put kada sam bio depresivan sa kilažom sam otišao ravno na 60, godinu pre toga sam imao 68, smršao na 64 posle tih godinu dana jer sam hteo i onda poslednji put u tom depresivnom stanju pre neka četiri meseca jako brzo na 60, od tada sam uspeo da dobijem samo dva kilograma.
By Deni5
Mada meni umeju sitnice tesko da padaju što ume da oteža stvari, zato sam sebi neke stvari zabranio, ne čitam vesti, sve moguće stranice sa vestima na fb sam blokirao. Na primer ne gledam bilo koje filmove, filmove sa psima sam sebi isto zabranio jer u poslednjem koji sam gledao pre par godina pas je uginuo i onda sam plakao i plakao.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2747520#p2747520]Hys. napisao:[/url]Jbg to je ono - ako nece nimalo da pomogne sebi, ne vredi nista. Koliko razumem Anhea, i on je imao, bar radoznalost da vidi sta ce biti ako neke stvari promeni. On ni to izgleda nema?

Koje razloge navodi za to sto nece strucnu pomoc koja mu je potrebna? Ti razlozi ne mogu da budu logicni, argumentovani posmatrajuci njegovo stanje.

Kaze da je razgovarao sa raznim psihijatrima, i oni su u fazonu da daju lekove, a on to nece, a za psihologiju kaze da nije egzaktna nauka i da je sve to samo prica i ubedjenja, te on to ne priznaje za naucnu metodu.
Korisnikov avatar
By Srklet
s obzirom čime sam se bavio protekla dva i pol mjeseca (teške bolesti u obitelji itd.), nisam iznenađen činjenicom do sam upao u depresiju intenziteta koji nadilazi sve prijašnja iskustva te vrste. unatoč ogromnom uloženom trudu, osjećam se skroz poraženo; nisam postigao ni trećinu onoga što sam namjeravao. uvidjevši da moj tako hands on angažman jednostavno nema smisla, digao sam ruke od svega i sad pokušavam ispuzati iz rupe u koju sam pomalo i sam upao, ali više u nju bio gurnut. s time da sam bio svjestan da me se u rupu gura, ali mi je bilo važnije postići nekakve napretke u situaciji koja se odvijala. na kraju svega, napredak je bio minimalan, količina mojeg uloženog vremena i energije ogromna, i sve to me je totalno ubilo u pojam. kada je konačno došla službena liječnička potvrda cancer free statusa, moja je prva, iskrena misao bila: 'hajde super. sad nek crkne!'
u svakom slučaju, to je bilo sve od mene što se tiče epizoda serije mog života koje se bave sinom koji se brine o bolesnim roditeljima, moram se pobrinuti za sebe jer nikad nisam bio ovako loše. nadam se da će berlin pomoći u tome, samo još da se natjeram izaći iz stana, što već četiri dana planiram. to što sam već 9 mjeseci prestao pušiti travu zapravo ne pomaže. ^^
jedino što me je pak držalo na životu je rad i posao, svijest o odgovornosti i moje ambicije. s druge strane, nije da žalim za ičime, bilo je sve to zajedno jedno upečatljivo iskustvo, a ako išta od života volim, onda su upečatljiva iskustva.
recimo to ovako: čovjek nije doista živio ako nije doslovno čistio govna ljudi koje voli. so, yeah!. :snob:
Korisnikov avatar
By Mage
Ja se cesto pitam sta nije u redu sa ljudima koji nisu depresivni u ovom skrndzavom i bolesnom svetu :lol:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
pre ce biti da mislis na ogorcenost

depresija vise dolazi iznutra
Korisnikov avatar
By Mage
Pa sad, nisam bas siguran da dolazi iznutra. Nesto spolja mora pokrenuti lancanu reakciju koja do nje dovodi. Stres, bol, muka, bezpomocnost, socijalna nepravda, bolest, porodicni problemi, hendikep, rat, etc... Svega u izobilju :D

Narocito nakon produzenog perioda izlaganja ovim faktorima. A ako pricamo o LGBT populaciji, koja je maltene u grcu skoro pa ceo zivot, uopste nije cudno da ogroman broj boluje od depre.
Korisnikov avatar
By .:Q:.
nemam depresivne faze samo anksiozne, poslednja je trajala oko 9 meseci, do sada je uvek pomagalo rano ustajanje, uspostavljanje stabilnog dnevnog ritma, fokusiranje na obavljanje nekog posla/zadatka/projekta i socijalisanje
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
nije vezano direktno za temu ali evo testa za anksioznost (ja sam ucen da anksioznost nije mood disorder)
https://www.calmclinic.com/anxiety-test/

normalno kao i svi testovi sa interneta nije nesto narocito pouzdan (da ne koristim izraz bullshit)
ali mozda moze da bude interesantan
bar da se procitaju pitanja
By asdf555
Jel zna neko dobrog prishologa da preporuci?
Ne koristim google jer bih voleo da je gay-friendy
By urke145
Samo tuga ili mozda cak i depresija ne znam. Ali u poslednjih godinu dana 4 najboljih prijatelja sa kojima se znam maltene celog zivota su se odselili iz mog grada.
Prvo se u novembru drugar odselio u Nemacku, tamo je nasao posao. U februaru najbolja drugarica posle svega mesec dana zabavljanja se uda za nekog lika iz Norveske i ode tamo. U maju druga najbolja drugarica se preseli kod decka koji zivi u gradu na jedno sat vremena od mene (sa njom se i vidjam nekako barem jednom mesecno). I drugi najbolji drugar, nakon sto je upoznao nekog lika jednostavno je nestao iz mog zivota na tri meseca, znaci ono totalno kuliranje, njih dvoje non stop zajedno, a onda su se pre mesec dana preselili na drugi kraj ove nase jebene drzave.
I tako ja ostadoh sam u svom gradu. Ovde imam dobar posao i zajebano mi je da tek tako dan otkaz. A opet u nekom novom gradu sve su to opet neki novi ljudi. Ovde sve ostalo sto imam su poznanici, sa njima nisam uopste blizak.
Znaci godine drzenja, izlazaka, ludnica, nema toga vise. Onda nekada sazalim sebe kako nemam sa kime u grad na pivo ili sednem sa nekim sa kojim inace i nemam nista zajednicko pa sam tek tada sebi smesan.
Korisnikov avatar
By Zvonki
Ovo kada pročitam dobijam želju da pomognem osobi...hej naći ćes novog druga imas vremena jos za to :)
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!