Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Val
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2367646#p2367646]Sanja Steppenwolfin napisao:[/url]ajd da ne otvaram novu temu, nadovezacu se ovde..

da li neko od vas ima iskustva sa antidepresivima koji se mogu dobiti bez recepta?
imam te probleme sa blazom depresijom s' vremena na vreme, nije to "toliko" ozbiljno da bih konsultovala strucnjaka, svesna sam svojih problema i kako ih mogu resiti.
bukvalno mi samo nesto treba sto ce me dignuti u tim danima kada npr ucim ili moram da se fokusiram na nesto bitno, a ja to ne uspevam. dakle to, ne treba mi nista sto smiruje ili uspavljuje, vec nesto sto izostrava koncentraciju i smanjuje onaj osecaj kada nemas volje da se pokrenes.

u krajnjem slucaju, mozda bi bilo i dobro da mi preporucite nekog strucnjaka koga ste posetili, a koji ne smara sa pitanjima "kako si se osecala kada si imala 3 godine" i sl.

ako je nekome glupo da ovde odgovara neka mi napise u u2u

Kao prvo, ako si svesna da imash "potecijalne" depresije, nije za podcenjivanje! Rechenice tipa "Znam shta mi je, procji cje me, mogu ja to sama, nije strashno...) i sama sam izgovarala preko 3 godine. Ali, kada shvatish da sama ne mozhesh (naravno, u sluchaju da si zaista depresivna, a ne lenja ...), odesh kod psihijatra (znam, teshka rech po zvuchenju, ali preko potrebno, kako bi konkretno ustanovili shta ti je!)
Kao drugo, NIKAKO ne vrshiti ekspreimente, koristiti medikamente po preporuci laika!!! I tu ti je u najmanju ruku potrebna lechnichka pomocj. Pri tom, NE MORA da bude psihijatar. Ovde internista takodje mozhe pomocji (za pochetak)!
Trecje...Pojam depresije se na zhalost chesto povezuje sa pojmom ludaka, budale, lenjivca itd., itd... I zbog toga mnogi ljudi precjute! Sami sebe ubedjuju da su OK. Blam je zaboga da se izgovori pred najboljim prijateljima, upravo iz straha da cje chak i oni da te osude ili ismeju.

U svakom sluchaju, ako imash osecjaj da si "blago" depresivna, konZultuj se sa lekarima. Necje te niko pitati shta si radila pre sto godina, kako si zhivela, nego cje u prvoj liniji pokushati da ti pomognu.
Najbolji indikatori depresije su "mrzovolja" , "lenjost", nedostatak koncentracije, osecjaj da te Alcajmerova poterala, te da nishta ne mozhesh zapamtiti. Ovo poslednje je posledica "zatvaranja" mozga za sve spoljne uticaje! Kao kada chashu napunish do vrha i onda imash osecjaj da cje ta jedna kap koju dolijesh (informacija koju pokushash da ubacish u glavu) dovesti do prelivanja chashe i pravljenja nereda. U stvari, odbrambeni mehanizam organizma, koji trenutno nije spreman da prima ikakve nove informacije, jer je prepunjen nekim, tebi vrlo OGROMNIM sitnicama, shto je vrlo kontradiktorno. Ali takodje indikator depresije. ako ne i jedan od najbitnijih. I da...depresije mogu, ali NE MORAJU da budu konstantne. Raspolozhenja itekako mogu da se menjaju, pa chak i po nekoliko puta dnevno.

Dakle...mani se samomediciranja i dozvoli lechniku da te saslusha i da ti pomogne!
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
aman ribo pogledaj datum kad je to napisano i mani me se!

zaobidji sve moje postove, ne treba mi tvoja pomoc i odjebi
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
Sanja je ovih dana malo nervozna posto radi pojacano, i ne trebaju joj pametovanja pametnih osoba koje ne psuju, pljuju i ceskaju imaginarna muda, tako da ne zamerite :sesir:

ja radim radim to iskljucivo iz ljubavi

(note: ne Val, nemoj me citirati, tebe ne volim, ovo je za sve ostale)
Korisnikov avatar
By Val
:drama:

A kome se pravdash? Sve su to emocije. A vidish, ja chak ni mrzhnju ne gajim. Prosto osetim ravnodushnost. Al' za smeh vredi docji... ;)
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2469119#p2469119]Anhedonie napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2469038#p2469038]KorvinOdAmbera napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2469033#p2469033]Sanja Steppenwolfin napisao:[/url]aman ribo pogledaj datum kad je to napisano i mani me se!

Uuu, što volim kad si gruba, sve me nešto zagolica dole. :blush:
a oce da te zaboli gore? :awesome:
To zavisi od Sanjice. :blush:
Korisnikov avatar
By V25
Da ne dužim - ljudi danas svašta klasifikuju kao depresiju. I sama reč se prečesto koristi kao i "ljubav", bez ikakve svesti o tome šta zaista predstavljaju.
By space_oddity
Nisam se nikada formalno autovala kao biseksualna, ali počinjem polako da se autujem kao obolela od depresije. Teško je. Kao da sama depresija nije dovoljno teška.
By Aven
U prošlom stoljeću su stručnjaci prognozirali da će depresija biti bolest 21 st.

Imam(o) iskustva s jednom osobom u familiji kojoj je dijagnosticirana depresija. Kad joj nadođe taj val, nikakvi razgovori ni dobra volja ne pomažu. Želi samo što prije umrijeti.

Klinička depresija je stanje koje zahtjeva jako dobrog psihoterapeuta/psihijatra i dobro pogođene lijekove. Jedno bez drugoga teško da će ići budući da je uz psihički neuravnoteženo stanje često riječ i o fiziološkim promjenama u mozgu koje su povezane s neravnotežom neurotransmitera.
Korisnikov avatar
By Madonna
Mogu da kazem da sam izasao iz zivog blata koje je derp!depresija. Ne ceo, doduse. I dalje su mi stopala zarobljena
Dakle ima je u tragovima

:gotika: / :ozbiljan:
By space_oddity
Ja sam čini mi se pisala nešto kako mučim muku sa depresijom, uglavnom promenili mi dijagnozu u bipolar II nakon nekoliko meseci 'posmatranja'. Baš radosno.

We will beat that shit though.
Korisnikov avatar
By MikroSvemir
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2469033#p2469033]Sanja Steppenwolfin napisao:[/url]aman ribo pogledaj datum kad je to napisano i mani me se!

Tolerancija na delu.

OnTopic: Od kada mi je umro teča sa kojim sam bio poprilično blizak često me sustižu misli sopstvene konačnosti i to zna da mi napravi mnoge probleme. Ne mogu da spavam, preznojavam se nekontrolisano, nekada se čak i tresem.

Jedina dobra strana toga je što sve potpuno iščezne kada provodim dosta vremena sa ljudima. Kada se izolujem na par dana sam bukvalno poludim.
Korisnikov avatar
By Madonna
Nego odes kod doktora koji se strucan za postavljanje dijagnoza, a ne da se blamiras... Ovako laicki sto ja mogu da primetim je da mi to zvuci kao kakvi manicno panicni napadi, malo porazgovaraj sa strucnim licem, mozda ce ti dati nekakve blaze lekove za smirenje da uzimaspred spavanje i to je to. Ali svakako poseti strucno lice a ne jebeni forum___
Korisnikov avatar
By Madonna
Al koji mozak, to je tako cesta pojava da svaki smor, bedak, umor, lenjost, sta god, a traje fazon dan dva pripisuju depresiji. ili ko ovaj, dobro nije dobio neke cireve i reko da je depresivan.
Depra postade wild card za svakog ko pojma nema sta mu je
Korisnikov avatar
By Mage
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2641120#p2641120]MDNA napisao:[/url]Mogu da kazem da sam izasao iz zivog blata koje je derp!depresija. Ne ceo, doduse. I dalje su mi stopala zarobljena
Dakle ima je u tragovima

:gotika: / :ozbiljan:
Ja po iskustvu primecujem da svi koje znam a koji su zaista bolovali od depresije (ukljucujuci i sebe) se nikada potpuno ne izvuku. Bude bolje neko vreme pa se onda vrati i tako u krug. No, makar meni svaki put kad osetim da se vraca to stanje svesti se digne crvena zastava pa se malo amortizujem i korektujem. No dobro, dokle god mogu kolko tolko da funkcionisem i ne zelim sebi non stop da prospem mozak, u redu je. Vremenom sam naucio da je prepoznam i ublazim tako da nije strasno kao pre :)
Korisnikov avatar
By bern
da, mikrosvemir, male su šanse da je to depresija. ali, savjet stručnjaka svakako treba poslušati.

ako se ne varam, danas se koristi termin "depresivno stanje". ja ga shvatam kao wild card o kome priča MDNA. dekle, ne depresija, već depresivno stanje.

mnogi ne znaju da sa depresijom često dolazi jedna jeziva stvar: opadanje kognitivnih sposobnosti. ljudi se muče da pišu i čitaju. teško je to porediti sa prolaznom apatijom ili prosto uživljavanjem u sopsetvenu tamnu stranu čisto da bi se nešto doživjelo ili prosto skretanjem pažnje na sebe. to postane jasno naročito ako poznajete nekog ko pati od depresije.

ne mislim da sam ikad imao depresiju. bivao sam apatičan, melahnoločan, zapadao u pomenuta depresivna stanja ili neke nedijagnistifikovane F-ove.

anyway... fina autobiografija o depresiji je Shoot the Damn Dog - A Memoir of Depression.
By space_oddity
Pa sad, za DSM-V su izbacili taj kriterijum o dugotrajnosti za dijagnozu depresije. Navodno je backstory to da će se ovako lakše pripisivati silni antidepresivi.
Al koliko čujem u tim situacionim depresijama (umre ti neko i sl) najbolje je pregurati bez lekova i često ni ne pomognu [citation needed].
U svakom slučaju za puno dejstvo antidepresiva obično treba duže od mesec dana, a za to vreme se da preboleti štošta, al bilo ko ko je zabrinut za sebe treba da ode kod lekara.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 22
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!