Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

By Aedona
Jes' da je stara tema...al' sam mislila da je zgodno da ipak postavim...naime, sa grupom kolega sam napravila sajt na kome smo odgovorili na gomilu pitanja o psihoterapiji, tome kako ona "radi", kako utice na mozak (a utice), kada se kombinuje sa lekovima, koliko je uspesna itd.

Takodje, na jednom mestu su obuhvacene informacije o terapijskim modalitetima koji su dostupni kod nas, kao i drugim vrstama psiholoske podrske koji su manje poznatiji...

Pa koga interesuje, moze pogledati na http://www.ePsihoterapija.com

Takodje, sajt sadrzi i bazu terapeuta, al nadam se da se ne racuna kao reklama jer mu je primarni cilj da se ljudi obaveste o svim informacijama vezanim za psihoterapiju...

Pozdrav :)
Korisnikov avatar
By Galateja
Na 'ozbiljne' terapije sam išla 2004. i 2005. oko godinu dana i 2010. nekoliko meseci. Kažem 'ozbiljne' zato što je rad sa određenim terapeutima bio samo pokušaj, nismo se uklopili, pa to ni ne računam. Nemam visoko mišljenje o psihoterapiji, odveć je to isfolirano, predvidivo i neopravdano skupo da bih je cenila. Državni jesu džabni, ali su veoma drski. Nešto jesam naučila, svakako, ali neki krucijalni uticaj na moju ličnost nisu imale.

Moj doživljaj psihoterapije kao pojma i psihoterapeuta može da se sažme u sledeći dijalog iz Šekspirovog Hamleta:

HAMLET: A, frule! - Dajte da vidim jednu. - Vi želite da budem sa vama malo nasamo. Što vi neprestano oblijetate oko mene, da mi nanjušite trag, kao da hoćete da me natjerate u klopku?

GILDENSTERN: O, gospodaru, ako je moja revnost odveć drska, onda je i moja ljubav suviše nepristojna.

HAMLET: Ja to ne razumijem dobro. Hoćete li svirati na ovoj fruli?

GILDENSTERN: Ne umijem, kneže.

HAMLET: Ja vas molim.

GILDENSTERN: Verujte mi, ne umijem.

HAMLET: Preklinjem vas.

GILDENSTERN: Ali ja ne umijem ni da je držim, kneže.

HAMLET: To je lako, kao lagati. Prstima i palcem hvatajte ove rupe, ustima duvajte u nju i ona će dati od sebe najrječitiju muziku. Evo, vidite, ovo su rupe.

GILDENSTERN: Ali ja ne umijem da to dovedem u sklad, nemam dara za to.

HAMLET: Pa vidite kakvu tričavu stvar pravite vi od mene. Vi hoćete na meni da svirate, hoćete da saznate za moj ključ; hoćete da mi iz srca isčupate tajnu; htjeli biste da učinite da odjeknem od najnižeg tona do vrha svoje skale. A evo ovog malog instrumenta u kome je divan glas i obilje tonova, pa ga vi ipak ne možete natjerati da govori! Do sto đavola, mislite li vi da se na meni može lakše svirati nego na jednoj fruli? Nazovite me kojim hoćete instrumentom, ali ne možete svirati na meni.
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
ajd da ne otvaram novu temu, nadovezacu se ovde..

da li neko od vas ima iskustva sa antidepresivima koji se mogu dobiti bez recepta?
imam te probleme sa blazom depresijom s' vremena na vreme, nije to "toliko" ozbiljno da bih konsultovala strucnjaka, svesna sam svojih problema i kako ih mogu resiti.
bukvalno mi samo nesto treba sto ce me dignuti u tim danima kada npr ucim ili moram da se fokusiram na nesto bitno, a ja to ne uspevam. dakle to, ne treba mi nista sto smiruje ili uspavljuje, vec nesto sto izostrava koncentraciju i smanjuje onaj osecaj kada nemas volje da se pokrenes.

u krajnjem slucaju, mozda bi bilo i dobro da mi preporucite nekog strucnjaka koga ste posetili, a koji ne smara sa pitanjima "kako si se osecala kada si imala 3 godine" i sl.

ako je nekome glupo da ovde odgovara neka mi napise u u2u
By Ulix
Sanja, nemoj da uzimaš lekove na preporuku. Idi kod lekara i neka ti on odredi terapiju. To je važno zbog doziranja leka i zbog eventualnih neželjenih efekata. (Neće da te tera da pričaš šta si osećala sa 3 godine.)
Korisnikov avatar
By Torry
kucaj na google, Bahove kapi

ja nisam koristila ali sam cula od ljudi koji jesu, pa mozda ti pomogne
Korisnikov avatar
By V25
Ja imam F31 dijagnozu, bipolarni poremećaj, lečim se već 3 godine, terapijom medikamentima i razgovorima. Nekada je kao rollercoaster, ali s vemenom sam naučio da hendlujem. Znam da će me pratiti celig života, ali ću raditi, i radim na tome, da bude što manje primetno. No, nije lako.
Korisnikov avatar
By mikeli
Jos mi samo Hristos fali ,,, u p.m.
Ne znam, imao sam zelju, pre nekih 3 god, kad je zivot poceo da mi se raspada da odem u manastir, ne odoh, jer dobih neke cudne informacije, kako je ziveti tamo ... A depresija, ludilo, svi smo danas depresivni !
:hail2:
Korisnikov avatar
By V25
Ljudi često brkaju mešavinu lenjosti, inertnosti i samosažaljenja sa pojmom depresije. Nije isto. Treba dosta toga da se dogodi da se dođe u stanje depresije.
Korisnikov avatar
By Siguran puls Mladih
Psihološka podrška

U BGD Checkpoint-u možeš besplatno da koristiš usluge psihološke podrške. Podršku vodi diplomirana psihološkinja koja preko deset godina aktivno radi sa gej muškarcima i senzibilisana je na specifične probleme gej osoba, pa je terapiju prilagodila ovoj osetljivoj grupi.

Da bi došao na razgovor, zakaži termin putem našeg sajta http://www.spy.org.rs" target="_blank u sekciji "Zakazivanje" ili putem info linije u sekciji "Kontakti".

Razgovor je u potpunosti anoniman, besplatan i poverljiv.

Postoji više tipova psihološke podrške:

-psihoanaliza
-kratkoročna psihoterapija
-individualno psihološko savetovanje
-psihološke radionice
-grupna i porodična psihoterapija

Psihoterapija predstavlja proces unapređenja mentalnog i fizičkog zdravlja pojedinca ili grupe, kroz pružanje podrške putem razgovora sa obučenim licem – psihologom, psihoterapeutom. Istovremeno to je i proces unapređivanja kvaliteta života i pospešivanja razvoja na ličnom, porodičnom i profesionalnom planu. Tokom terapije, osobe postaju svesnije svojih problema i poteškoća, te su spremnije za suočavanje sa životnim izazovima, razumevanju drugih i za ostvarivanje bliskosti. U cilju postizanja promene i pozitivnog razvoja ličnosti, u radu se koriste verbalne i ekspresivne tehnike (razgovor i vežbe).

BGD Checkpoint u okviru psihološke podrške pruža:

-kratkoročnu psihoterapiju
-individualno psihološko savetovanje i
-edukaciju kroz psihološke radionice

U terapiji se strogo poštuju najznačajnija psihoterapijska etička načela poverljivosti i anonimnosti koja važe kako za psihologa tako i za klijente. Sve što se dešava tokom razgovora ne iznosi se van psihoterapijske sobe ili van kruga učesnika radionice, sem u slučaju kada je potrebno uključiti druge stručnjake, a u skladu sa dogovorom između psihologa i klijenta.

Kontakt telefoni na koje nas možete dobiti su:

011.26.35.304 i 061.720.77.77.

Kontakt mejl: bcpoint@spy.org.rs" target="_blank" target="_blank

Stranica na Facebook-u: BGD.checkpoint

Stranica na Tweeter-u: bgdcheckpoint

Radno vreme centra je od utorka do subote od 15 do 20 sati. Centar ne radi u vreme državnih praznika.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Zašto ja svaki put pročitam:

"Depresija, ko dukat žut,
ti dovoljno mlada, ja dovoljno lud."

:retard:
Korisnikov avatar
By scout_finch
ne znam da li sam depresivna al' znam da je kod mene casa uvek poluprazna. uvek me nesto muci i uvek nadjem razlog da budem nezadovoljna, tuzna i nadrkana. nisam probala sa lekovima, al' sam otisla par puta kod psihologa. ponekad pomislim da sam samo razmazena ili tako nesto, da sam po prirodi melanholicna, al' opet, radila sam neke testove po kojima ispado' kolerik, ne znam, mozda se temperament menja s godinama. u svakom slucaju nekad samu sebe smorim koliko sam smorena. mozda bi mi alkohol ili lake droge resile problem, al' ne volim ukus alkohola a posto nisam pusac ne umem ni dim da uvucem kako treba pa marihuana nema efekta. i tako. odo' sad da ne radim nista u drugoj prostoriji. izvinjavam se na logoreji.
Korisnikov avatar
By LordOfSex
Da, nedelja je bio jedan od onih dana kada shvatis da depresija, u stvari moze i tebi da se desi. Krenu ti misli po proslosti, sadasnjosti, a u najgorem obliku i po buducnosti, pa jedno pitanje, drugo, deseto, a odgovor je uvek isti - BUDALO! :) Najgora varijanta - nikog drugog da okrivis do sebe samog... Sve je zaokruzeno izborom filmova koje, kao pustas da te oraspoloze, a ono sve gore do goreg. Pa, onda faza bezanja u snove - spavas, samo da ne razmisljas. pa, onda ona sledeca - ne mozes da spavas, delimicno od briga, delimicno jer si se vec naspavao... Ma, cisti pakao.

A, onda ti sine ideja - pa, mozda ova depresija i nije tako losa... :) Ne znas jos zasto, ali je slamka za koju se hvatas. i stvarno, polako pocinje da prolazi... Depresija, mislim... :) Pocnes da planiras, pa se i poradujes necemu, pa jedan osmeh, drugi... I tako krene. I shvatis da nije lose da si je upoznao. Depresiju, mislim... Sad bar znam da je prepoznam i oteram kad ponovo dodje da me obidje. :)

Danas pada kisa. Nije dugo, bas sam je se uzeleo. A i papagaji, vidim uzivaju da se malo pokvase. Sta sam vam rekao - vidite da je prosla. Depresija, mislim... :)

Sada ce vetar da oduva oblake i odoh da plivam.
Korisnikov avatar
By Madonna
ljudi toliko lupetaju gluposti i pojma nemaju šta je depresija, prosto me blam kad čitam

želim vam svima po dan depre čisto da prestanete da njamate kaku
By angelbelow
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2315250#p2315250]Aedona napisao:[/url]Jes' da je stara tema...al' sam mislila da je zgodno da ipak postavim...naime, sa grupom kolega sam napravila sajt na kome smo odgovorili na gomilu pitanja o psihoterapiji, tome kako ona "radi", kako utice na mozak (a utice), kada se kombinuje sa lekovima, koliko je uspesna itd.

Takodje, na jednom mestu su obuhvacene informacije o terapijskim modalitetima koji su dostupni kod nas, kao i drugim vrstama psiholoske podrske koji su manje poznatiji...

Pa koga interesuje, moze pogledati na http://www.ePsihoterapija.com

Takodje, sajt sadrzi i bazu terapeuta, al nadam se da se ne racuna kao reklama jer mu je primarni cilj da se ljudi obaveste o svim informacijama vezanim za psihoterapiju...
Pozdrav :)
Odlicnu stvar si uradila. Depresije ima vise tipova i vise nacina tretiranja. Cesta je pojava i mnogi ljudi uzimaju antidepresive. Iako sam psiholog to mi nije pomoglo da je izbegnem. Koristila sam antidepresive i oni su mi pomogli da se izvucem i ojacam dovoljno da otklonim uzroke koji su me doveli u to stanje.
By angelbelow
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2315258#p2315258]Galateja napisao:[/url]Na 'ozbiljne' terapije sam išla 2004. i 2005. oko godinu dana i 2010. nekoliko meseci. Kažem 'ozbiljne' zato što je rad sa određenim terapeutima bio samo pokušaj, nismo se uklopili, pa to ni ne računam. Nemam visoko mišljenje o psihoterapiji, odveć je to isfolirano, predvidivo i neopravdano skupo da bih je cenila. Državni jesu džabni, ali su veoma drski. Nešto jesam naučila, svakako, ali neki krucijalni uticaj na moju ličnost nisu imale.

Moj doživljaj psihoterapije kao pojma i psihoterapeuta može da se sažme u sledeći dijalog iz Šekspirovog Hamleta:

HAMLET: A, frule! - Dajte da vidim jednu. - Vi želite da budem sa vama malo nasamo. Što vi neprestano oblijetate oko mene, da mi nanjušite trag, kao da hoćete da me natjerate u klopku

GILDENSTERN: O, gospodaru, ako je moja revnost odveć drska, onda je i moja ljubav suviše nepristojna.

HAMLET: Ja to ne razumijem dobro. Hoćete li svirati na ovoj fruli?

GILDENSTERN: Ne umijem, kneže.

HAMLET: Ja vas molim.

GILDENSTERN: Verujte mi, ne umijem.

HAMLET: Preklinjem vas.

GILDENSTERN: Ali ja ne umijem ni da je držim, kneže.

HAMLET: To je lako, kao lagati. Prstima i palcem hvatajte ove rupe, ustima duvajte u nju i ona će dati od sebe najrječitiju muziku. Evo, vidite, ovo su rupe.

GILDENSTERN: Ali ja ne umijem da to dovedem u sklad, nemam dara za to.

HAMLET: Pa vidite kakvu tričavu stvar pravite vi od mene. Vi hoćete na meni da svirate, hoćete da saznate za moj ključ; hoćete da mi iz srca isčupate tajnu; htjeli biste da učinite da odjeknem od najnižeg tona do vrha svoje skale. A evo ovog malog instrumenta u kome je divan glas i obilje tonova, pa ga vi ipak ne možete natjerati da govori! Do sto đavola, mislite li vi da se na meni može lakše svirati nego na jednoj fruli? Nazovite me kojim hoćete instrumentom, ali ne možete svirati na meni.
Depresija ne moze da se izleci samo psihoterapijom..potrebni su i antidepresivi. Istina je da su psihoterapeuti skupi za nas pojam i svakojake licnosti..Ne leze svima svi..U tvom slucaju mnogi ali ne znaci da ne postoji neki koji ti nebi na kraju pomogao..kognitivna terapija u kombinaciji sa antidepresivima je do sada dala najbolje rezultate..U tom tipu terapije nema vracanja u proslost, lezanja na kaucu i pricanja u beskraj zasto te majka nije volela i sl...Bitno je i sta su uzroci tvoje depresivnosti..da li ih je uopste moguce otkloniti?...u svakom slucaju psiholog sam, te ako mogu da pomognem tu sam..cisto drugarski;)
Korisnikov avatar
By starsailor
a od kada su psiholozi u kombinaciji sa lekovima tj antidepresivima?
psiholog i psihijatar nisu isto.
ako je neko zaglibio ne mogu mu pomoci ni 100 psihologa
Korisnikov avatar
By mikeli
jos mi samo Hristo(s) fali ....
tesko tj. nikako, depresija se licno priznaje ! ja cu da priznam, evo me tri godine, razvaljuje sijaDepre, znaci ludilo, zivot mi stao, ja stao, nemoz se pokrenuti, pa bog, tek na momente ,,,, znaci, posao = jad, ljubav = zalost, sex = tuga .... depresija = 5+
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2414362#p2414362]MDNA napisao:[/url]ljudi toliko lupetaju gluposti i pojma nemaju šta je depresija, prosto me blam kad čitam

želim vam svima po dan depre čisto da prestanete da njamate kaku

taman sam htio tako nesto reci.

evo barem neka konsultuju vikipediju. A za one jos depresivnije, cisto da im napomenem da svaki ponaosob od simptoma sam po sebi predstavlja prosto to sto jeste, a ne depresiju. tj, nesanica i gubitak apetita su uglavnom nesanica i slab apetit zbog raznih mogucih razloga, ali depresija je sigurno pri dnu liste.

ostalima, sorry. :spliff:

Depresija spada u skupinu poremećaja karakteriziranih kao poremećaji raspoloženja (unipolarni poremećaj). To je teško psiho-fizičko stanje praćeno raznim nuspojavama i popratnim efektima. Depresivno raspoloženje karakterizira povlačenje bolesnika u sebe, potištenost, pad vitalnih dinamizama, nesanica, gubitak apetita, opsjednutost crnim mislima, usporeni misaoni tijek, beznadnost i bespomoćnost.
By angelbelow
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2414508#p2414508]starsailor napisao:[/url]a od kada su psiholozi u kombinaciji sa lekovima tj antidepresivima?
psiholog i psihijatar nisu isto.
ako je neko zaglibio ne mogu mu pomoci ni 100 psihologa
Tacno je da psiholog tj. 100 njih ne moze pomoci da se depresija otkloni ali moze da saslusa sa razumevanjem, razjasni, uputi dalje... psiholozi su ti koji rade zajedno sa psihijatrima, mi smo ti koji postave dijagnozu nakon testiranja a psihijatar dalje nastavi lecenje.. u svakom slucaju ponudila sam pomoc a ne izlecenje;)
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2414502#p2414502]angelbelow napisao:[/url]

Depresija ne moze da se izleci samo psihoterapijom..potrebni su i antidepresivi.
U proteklih desetak godina dobro je dokumentovano da neke vrste psihoterapija (uglavnom kognivnih) imaju jednak učinak kao i antidepresivi. Tj. kombinacija možda jeste najbolja, ali nije neophodna, osoba može da se odluči i samo za jedan modalitet lečenja i da to bude sasvim efikasno.
By angelbelow
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2414788#p2414788]Ulix napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2414502#p2414502]angelbelow napisao:[/url]

Depresija ne moze da se izleci samo psihoterapijom..potrebni su i antidepresivi.
U proteklih desetak godina dobro je dokumentovano da neke vrste psihoterapija (uglavnom kognivnih) imaju jednak učinak kao i antidepresivi. Tj. kombinacija možda jeste najbolja, ali nije neophodna, osoba može da se odluči i samo za jedan modalitet lečenja i da to bude sasvim efikasno.
U reaktivnom obliku depresije moguce je postici efekat i sa jednim oblikom lecenja ali je i tada najcesca preporuka za kombinovanjem oba pristupa. U svakom slucaju, svaka osoba je razlicita, depresija ima vise vrsta, vise vrsta terapija kao i antidepresiva. Bitan je krajnji efekat, a to je da je osoba bolje.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 22
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!