Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Da li povremeno koristite sedative?

Da
40
48%
Ne
43
52%
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by ivanazuh
:lol:
Sto se smejes, duso.. ?

( :lol: )
Korisnikov avatar
By ivanazuh
:The queerest of the queer, the strangest of the strange... Divno! :lol:
Korisnikov avatar
By Minie
Nikada u slucaju kad sam nervozna....
Mozda sam ih samo par puta pomesala sa alkoholom, ali slucajno..:kasalj:
Korisnikov avatar
By Val
Mazhem Trimipramin na leba. :pas:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Povremeno.
Jako, jako, jako povremeno... Jos uvek trosim proslogodisnju kutijicu bromazepama od 1,5 mg, iako mi je u medjuvremenu prepisan onaj od 3 mg.... :giggle:
A uzimam ga kad ne mogu da spavam ili da prestanem da placem...
Korisnikov avatar
By Rei
Ne iz neke realne potrebe, nego nekad kad imam nesanicu, ili kad se napijem coca cole pred spavanje, pa uzmem ksalol 0.25 mg da me malko uspava.
By Hans
Lekove protiv glavobolje i sl. izbegavam, ali sam od marta pa negde do juna-jula imao gadne periode depresije iskombinovane sa jos gadnijim napadima panike. U pochetku je krenulo kao neverovatno brzo lupanje srca, trnjenje ruku, odsutnost...Jednog dana na fakultetu mi je bilo toliko loshe i onda mi je moja bliska drugarica dala neshto sto sam progutao...Rech je o Ksalolu, antidepresivu koji ona pije. Znam da to nije moja terapija, znam da nije trebalo da uzimam na svoju ruku, ali isto tako znam da bi mi i doktori nabili iglu sa slichnim zadrzhajima. Znam isto tako da bih pao u nesvest od svega toga i shta sve ne. 15 minuta nakon toga bio sam novi chovek. To sve je potrajalo nekoliko dana. Potom je usledio napad panike u autobusu, nasred autoputa...tad sam ga uzeo drugi put...potom treci, cetvrti. U tom periodu sam otisao doktoru, vadio rezultate, bio iznenadjen sopstvenom krvnom slikom, koja je kao iz udzbenika. Negde na Uskrs, bio sam sa mojima na selu, je usledio tezak napad panike, imao sam pritisak oko 165/110 sa nekih 155 otkucaja srca u minutu, a normalno je oko 76, neki kazu da chak vrednost ide i do 96. Tad sam uzeo bromazepam. Potom je usledila poseta kardiologu, koji nije nashao nikakve nepravilnosti. Od pochetka sam znao da je problem u glavi ali gadno je kad vas sopstveno telo ne slusha. Nakon toga je usledio jun i savrsheno davanje uslova bez ikakvog stresa..To i dalje ne razumem, a jako sam imao problem zbog ispita na faxu...Poslednji sedativ sam uzeo negde pochetkom avgusta, opet na svoju ruku, a od tada ih izbegavam, barem se trudim, jer za to nema potrebe. Samo me boli glava od njih.
Sve ovo sam napisao zbog jedne stvari. Kada ste depresivni ili imate slichne probleme, trudite se da ih se ne secate kad oni prodju, nemojte razgovarati o njima, radite stvari koje potpuno odvlace paznju. Jer svako povremeno uzimanje sedativa je zacharan krug ako ste bez terapije, jer se kasnije "navucete". U julu, na moru, sam imao teshke epizode, kada se osecam van sebe, van svog tela jer recimo nisam uzimao nista neko vreme...znam da bi mi bilo bolje bez toga, i onda izguram nekako bez njih..tako sam ih i izbacio iz zivota. Bilo je opcija da idem na razgovore sa psiholozima...samo, ja znam koji je moj problem i radim na njemu...tokom vremena sam eliminisao stresore koje namece zivot u Srbiji i u celom svetu.Ne znam koliko bi mi oni pomogli, jer ipak smatram sebe pametnim dovoljno da mogu da prevazidjem neke situacije. Probajte bez njih....Moj savet je da ih ne uzimate osim ako za to nema preterane potrebe.Ne znam sta bi mi se desilo da te noci nisam uzeo to sto me je smirilo. Sada pijem valerijanu, izbegavam koka kolu i kofein, kao i guaranu, i mogu reci da mi je ok... pozz
Korisnikov avatar
By ns.happy
sve lekove uzimam kad imam potrebu za njima, pa i sedative. obicno pred ispit, da malo odspavam, ili da se smirim, ukoliko je neki ozbiljan ispit u pitanju, a ja imam tremu. nisam nikad imao strah da li cu se navuci, dosta dobro sebe mogu kontrolisati kad su lose navike u pitanju... ne pusim evo vec par godina. povremeno zapalim ako osetim da bi mi prijalo, inace nemam potrebu...
By жњ
papam bensedincice dok sam u pms-u, obavezno... inace se sve sto stvorim u mesec dana, od medjuljudskih odnosa, pa do posla - raspadne!
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Imaju li neki lekici koji ce me spreciti da razmisljam?! :wink2:
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by Dina
posto sam zakljucila da sam osoba koja nema mere, onda nalazim neke druge nacine da to razresim, ali hemija nikako.
isti slucaj...
zato muljam slatkise... :krava:
By Tea
Ja nista ne papam od tih bombonica. Bzvz mi je to, mogu i bez njih da spavam. Joint i bez piva mi je sasvim dovoljan. :yes:
Korisnikov avatar
By XerYuS
Prvi put sam uzeo tbl za spavanje (Nipam (Nitrazepam)) kad smo putovali na Madonnin koncert da bi odmorno stigao, ali nikad vise... juuuu kad me je sibnulo, bio sam ko zombi
Korisnikov avatar
By Frey
Persen, ali retko. Kad sam extremno nervozan i nadrkan, ili kad hoću moram da spavam, a ne spava mi se. Sve u svemu, manje od dve kutije za protekle 3 godine. Doduše, to i ne spada u sedative.
Korisnikov avatar
By Khons
persen sam pre uzimala, kao sredstvo protiv nesanice. i jos neke tablete, isto protiv nesanice, ali najvise 5-6 puta u zivotu. ove bensedine, itd nikako.
Korisnikov avatar
By LordOfSex
Jos uvek nikada nisam popio lek za smirenje. Generalno ne volim lekove, jednostavno ne umem da ih progutam, nekako mi zastanu u grlu. A i hvala bogu ne secam se kada sam zadnji put popio neki lek.
Korisnikov avatar
By ROYAL
Ne, nisam nikad i nadam se da neću
By Kragi
Jel Xalol sedativ???? :D

Popijem retko pred spavanje (nesanica)
Korisnikov avatar
By Zibro
upravo popio demetrin , i picu ga u kontinuitetu narednih 5-6 dana i onda stop , trenutno treba da preplovim jako tezak period i definitivno ce pomoci , lekovi su smisljeni da nam pomognu i olaksaju zivot , to i rade uzeti za pravu indikaciju u odgovarajucij dozi i tacno odredjenom vremenskom periodu.

e sad da li je izabran pravi lek , da li je doza odgovoarajuca dali ima nesto bolje sto bi se moglo upotrebiti za taj konkretan problem i koliko dugo nesto treba da se uoptrebljava to su sve pitanja na koja se spoticu cak i profesionalci a kamo li ljudi koji nesto uzimaju na svoju ruku zato sto misle da treba,

komsinica je skoro mami jednog mog druga dala kutiju antipsihotika jer je mislila da se radi o lekovima protiv glavobolje , zena je to uredno gutala jedno dva tri dana i onda joj palo na pamet da me pozove i pita sta je to u stvari i zasto se oseca tako cudno :lol:
Korisnikov avatar
By ns.happy
e da, malo bensa za opustanje misica...

nego, gde nam je tres grl?
By Kragi
Originally posted by jovanabeograd
jao meni bi dobro doslo to protiv nesanice :drama:
Meni ga je drug preporucio svejevremeno, probao sam i deluje ok :)
Korisnikov avatar
By Mars
Menjam iskaz od pre 3.5 godine.

U jednom trenutku mi je pomoglo. Napad panicnog straha, iz sna, sa lupanjem srca. Popio dva Xanaxa, smirio se, zaspao. Sutra je sve bilo u redu i nije se više ponovilo.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Jako retko popijem po neki, na fakultetu je bilo pred ispit, da bih mogao da spavam, nekad kad me nešto iznervira da ne bih po ceo dan bio živčan i neprijatan po okolinu :D ali kad se sve sabere ne verujem da bi bila cela jedna tabla Bensedina ili Ksalola. U principu preferiram Ksalol, ali moja baba (snabdevač na studijama) je zađavola imala samo bendžije :)
Korisnikov avatar
By *_Eskarina Gejl_*
Originally posted by Gothrose
DA,vrag bi ga znao,mozda sam i navucena na to jer kad preskocim jedan dan sledece jutro se budim sa tahikardijom,kao da odskacem po krevetu...za sve su krivi lekari sto mi ih uvalase. :cupakosu:
Joj,pa ja nisam napisala o kojim lekovima se radi..bensedin/diazepam.(1o mg minimum)kad ne mogu da spavam popijem vise bensedina,ili uzmem flormidal ili smuckam bensedin i amizol(antidepresiv).
Ja,tabletoman?Ne,samo volim da gutam tablete-tome i sluze ako se ne varam? :zongler:
Elem,cini mi se da se ovde sedativi brkaju.Bensedin=Diazepam(ispod oba pise diasepamum);Bromazepam=Lexilium(koji osim sedativnog ima i antidepresivno dejstvo)
Da se trudim da prestanem,trudim se-evo mene nocu na forumu...no,to ima veze sa spavanjem ali lekovi su slicni...znam neke koji od 5mg bensa spavaju 24 h...blagis njima...

:lukavi:
:nope: Meni je potrebno nekad i po 3,4 flormidala da bih zaspala!
Bensedini uopste nemaju dejstvo, bromazepami imaju ali u veeelikim kolicinama(zato sam i prestala da ih uzimam).
Eh, jos nisam nasla adekvatnu terapiju, koja bi mi "pomogla" da funkcionisem sto se tice i spavanja i neuroze koju gajim od rodjenja...
:kafa:
Korisnikov avatar
By Combo
Nekoliko puta do sada samo. Ali jednom je bilo baš neophodno.. Nešto mnogo loše bi se desilo da nisam popio.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!