Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Gothrose
Mrzela sam vadjenje krvi iz prsta pa sam mislila da je iz vene jos gore.Kada sam trebala prvi put da vadim krv iz vene bila sam sva istraumirana,okrenula glavu,ocekivala bol do nebesa-kad sestra:"Gotovo".Vise ni ne okrecem glavu osim ponekad na samom pocetku-kad igla probada kozu(nekad bas nisam in the mood da to gledam).A sto se bola tice-vise boli iz prsta nego vene.

:lukavi:
By Swanheart
I jedno i drugo je odvratno.Na moju srecu krv iz vene sam vadila dva puta a iz prsta samo jednom.
Korisnikov avatar
By bambola
Originally posted by bambola-Inace,zaista vadjenje krvi iz prsta moze biti jako neugodno,ipak je tu splet nerava...Vena nije problem cak ne okrecem ni glavu...

Originally posted by gothrose Vise ni ne okrecem glavu osim ponekad na samom pocetku-kad igla probada kozu.A sto se bola tice-vise boli iz prsta nego vene.

NEKO PREPISUJE POSTOVE!!! :mad:

Prva opomena-PRESTANI s time,isto si to radila i na CF sajtu...ne igraj mi po zivcima!!!:shamar:
By Çâðê_DUP
Originally posted by bambola

Bogami,ja isla u medicinsku i nismo vezbali na fantomima,vec par puta probole jastuche?!

Nakon toga sestre sa klinike nam odmah dadose da vezbamo na pacijentima(naravno samo koje su htele,za pocetak) :doktor:

Nije bas izivljavanje na pacijentima,al nije ni nasrecnije reseno!!!
E pa eto, vidis kako se vremena
menjaju (na bolje, naravno).
Korisnikov avatar
By bambola
E kad li cemo docekti da se u skolicma uci kao na zapadu ii u USA??? U stvari nije problem u ucenju,nasi lekari i sestre su jako dobri i cenjeni u svetu,vec u tim nastavnim pomagalima,praksi,dostupnoj literaturi...Svojevremeno su od nas zahtevali da kuppimo knjigu(pod obavezno0 koja je kostala vise od pola plate moje majke... :placko:

Off topic-nastavite s temom...prst ili vena?!Sve zavisi od subjektivnog dozivljaja,kao sto neko voli sladoled od vanile a neko od cokolade!
By Çâðê_DUP
Sad moram i ja u mali off.
Originally posted by bambola
U stvari nije problem u ucenju,nasi lekari i sestre su jako dobri i cenjeni u svetu,vec u tim nastavnim pomagalima,praksi,dostupnoj literaturi...
Apsolutno tacno, svaka cast!
Korisnikov avatar
By bambola
opet mali offic-

Kako je moguce da ako vec drzava nije u stanju da obezbedi vrhunske uslove za ucenje i praksu,da se nije nasao neki jak sponzor tipa Karic ili Miskovic(a ima ih jos milionera u Srbiji)pa odvojio neki veci novac za to?Nego poklone 20 kompova?!I to ne iz dobrocinstva vec zbog umanjenja poreza...Pa sto bolji lekari i sestre-to zdravija nacija! Boze kad se setim u kakvim smo uslovima ucile?Horor. Jedino sto smo imale bio je model karlicne kosti i ona polovina lutke sa unutrasnjim organima.I ponesto kostiju,butna kost i slicno?!Ostalo je sve bilo pomocu stapa i kanapa.Ucis iz knjige pa sta ti Bog da...Nije ni cudo sto polovina devojaka anatomiju nikako nije mogla da upamti a da ne pricam o ostalim predmetima.Jadna li nam je zemlja!
By Çâðê_DUP
Vidi sad se stvarno poslednjim
atomima snage obuzdavam
da ne krenem u off off-a...
Ti spominjes cuveni problem
disbalansa teorije i prakse.
A sta je sa obezvredjenim
polozajem lekara opste prakse?
Sta je sa time sto malo ko zna
sta prosecna med.sestra uradi tokom
dana?
No necu, zaista necu dalje...
Korisnikov avatar
By Zibro
ok ok problem je u faxu problem je u losim predavacima , problem je u nedostatku adekvatnih uslova za rad , praksa je uglavnom nikakva , asistenti masovno ne drze vezbe ili je to smesno , nas milion a jedan pacijent i sl ..... ALI .... mene porazava i cinjenica da medicinu studira i kurta i murta , maksimalno se izvinjavam svim ok kolegama ali po meni bi bar pola studenata trebalo momentalno da leti sa fakulteta
Korisnikov avatar
By Inner-Smile
Ah da, sve je stvar prakse, vezbanjem se razvija osecaj...neko mora i da nastrada :) Ja kad bocnem ne boli :)
By Çâðê_DUP
Swanheart molim te oprosti sto
cu (opet) da skrenem u offic.
Ne bih ja, al' sta cu kad me drugi
motivisu.
Originally posted by bg frajer 111
...problem je u nedostatku adekvatnih uslova za rad , nas milion a jedan pacijent i sl .....
Da, u pravu si.
Zato ako spadas u mali procenat (nas),
kojima medicina nije samo fax, buduca
profesija niti poziv, nego iskljucivo beskrajna
strast- vremenom pocnes da svaki svoj slobodan
trenutak provodis po dezurstvima. Krenes da
cimas za rukav doktore i sestre da ti pokazu
sve ono sto te interesuje, a sto ne mozes da
vidis na regularnim vezbama (iz dobro znanih razloga).
Ja sam makar tako naucila SVE sto znam iz klinike.
Originally posted by bg frajer 111
.... mene porazava i cinjenica da medicinu studira i kurta i murta
Hm. Za ovo i jesi i nisi u pravu.
Razloge zasto jesi u pravu necu
da pisem, jer nas (a pod "mi" podrazumevam
studente medicine) "prljavi ves" treba da ostane
u krugu dr Subbotica.
A nisi u pravu prosto zato sto ne moze
fax da nadomesti nedostatak necijeg kucnog
vaspitanja. Jeste, ima nas raznih, i Kurta i Murta,
bas kao i u svakoj sferi zivota, zar ne?
By Swanheart
Originally posted by pcelica
Swanheart molim te oprosti sto
cu (opet) da skrenem u offic.
Ne bih ja, al' sta cu kad me drugi
motivisu.
[
:crkla: salim se naravno. :peace:
Korisnikov avatar
By Zibro
prihvatam kritiku i sugestiju .... vidimo se na nekom dezurstvu :blush:
Korisnikov avatar
By mrle
Moze i jedno i drugo, ali iskljucivo uz totalnu anesteziju :D
Korisnikov avatar
By Val
Meni svejedno!
Korisnikov avatar
By Oziris
Nemam nikakav problem sa tim, pre par godina sam nekoliko puta dala krv, i ozbiljno razmisljam da opet pocnem to da radim. Sta vise, nije mi jasno zasto sam uopste to prekidala? :neznam: Ah, probably moja losa organizacija sopstvenog vremena.
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Originally posted by Kupper
Ne dajem ni pet para za vadjenje krvi. Niko me ne kolje, iz vene cak uopste ne boli, iz prsta na sekund...
Vala bash. Na svaka tri meseca dajem dobrovoljno krv. Mnogo mocno se osecam kada pomislim da sam nekom spasio zivot. : :misici: :zvezda:
By Lemur
Originally posted by ZvezdasBG
Vala bash. Na svaka tri meseca dajem dobrovoljno krv. Mnogo mocno se osecam kada pomislim da sam nekom spasio zivot. : :misici: :zvezda:
To si u pravu. Ja se uvek osecam nekako super, ne mogu to da opisem.
Korisnikov avatar
By waterlily
Awwww! Ja imam OZBILJAN problem sa tim! Kada vadim krv, padam u nesvest pod obavezno. To je jedini strah koji do sada nisam uspela da prevazidjem.:farewell:
Korisnikov avatar
By Draco
Ja najvolim iz vene :mljac: . Dobrovoljno sam davala dok mi nije dosla neka tifusarka sa krljavim prstima da mi dzora venu. Tad sam rekla da je dosta, a ionako malo-malo pa neki skandal sa krvlju, ni ne proveravaju je kako treba.

Uostalom, najvise sam davala u gimnaziji, trebali nam slobodni dani da zabodemo na Counter strike ko ljudi.. Na faxu sam tipa jednom dala krv pre susreta sa gore navedenom tifusarkom.
By Ulix
Dajem krv redovno tako da: iz vene.
Vise boli kad me neko ubode u prst nego u venu. :tenis:
Korisnikov avatar
By Escobar
Originally posted by Mars
Mrzim laboratorije, mirise, flasice, tecnosti...
Ti bas ne znas da se zezas...

Iz veve manje boli, ali zamolim sestru da ne koristi vakutaner jer je neprijatan osecaj. Iz prsta uzzzzzasssss....

Jednom sam vadio iz usne resice, to je kao kad busis uvo.....

A jednom mi je pukla (tako se valjda kaze) vena, pa je bolelo do jaja, ali eto, preziveo sam....

:zvezdice: :sekirica: :drama:
Korisnikov avatar
By jukie
Sad prošli put kad sam bio na sistematskom su mi sasvim lepo našli venu, bio iskusan ?ika doktor... izgleda uvek idu u tandemima po jedan ja?i ?ika i jedna mala devoj?ica kojoj on kao pokazuje... i ja gledam pravo u to mesto kako mi ubada i ono izlazi napolje i ništa mi nije smetalo (sem što sam mislio da ?e ?ika da drekne da ne smem da gledam u to mesto, ali eto nije)... ali ovaj put nije jurnulo odjednom pa da se prospe po podu, kao što je znalo da se desi... bila je neka boja kao kod onog tamnog vina...

nego posle tog dana mi je bilo jako loše, kad su svi pregledi ve? prošli a morao sam da ?ekam rezultate analize... pao mi pritisak, trnci po koži, oblivao me hladan znoj... jedva sam posle stigao ku?i...
Korisnikov avatar
By kal zakath
Meni vadili iz svih mogu?ih djelova ruke. U principu mi ne smeta, osim kad su mi vadili iz zapeš?a - e to je gadno.
Korisnikov avatar
By Oziris
Pre par dana bila i dala krv.
Koristim ovu priliku da zamolim sve zdrave osobe da posete Zavod za transfuziju krvi i ucine jedno malo humano delo koje ce nekome predstavljati ogromnu uslugu i spasiti zivot.
By Lemur
Koji je to predeo "zapeš?e"?

Polozio sam anatomiju, ali za taj deo tela nisam cuo!
Korisnikov avatar
By kal zakath
Originally posted by Lemur
Koji je to predeo "zapeš?e"?

Polozio sam anatomiju, ali za taj deo tela nisam cuo!

Sasvim mogu?e. Pošto ne znam srpsku re?, malo sam modificirao slovena?ku (ponekad upali, o?ito ne u ovom slu?aju). Anyway, to bi trebao da bude zglob, koji povezuje šaku (valjda je to prava re?), sa ostatkom ruke.
Korisnikov avatar
By Delete
Ne podnosim vadjenje krvi, ali kad bih mogla da biram izmedju ta dva "zla" vise volim da mi bodu prst, jer imam jako losa iskustva, te ne mogu da nadju venu, a kad je i nadju onda je probodu pa bude krvi na sve strane, a onda ja ne stegnem dovoljno dobro nakon sto mi izvade krv i onda nastane krvoliptanje na sve strane i ja imam osecaj da umirem...sorry zbog preuvelicavanja, ali ja zapravo idem da vadim krv kao da idem na pogreb, uvek neko mora ici sa mnom.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!