Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by emo_haos_
ponekad mi krivo sto 'ne verujem' lekovima
ubedjena sam da stvaraju jos veci disbalans
A na cemu se zasniva to ubedjenje? I da li su samo lekovi vezani za psihu "suvisni" ili i oni vezano za bolesti tela?
By Tresh-grl
Mislim da sam jaka sto vise od 5godina izdrzavam ovako....ne znam koliko cu dugo josh moci....ako me nije slomilo vrem do sad slomice me druge stvari :(
Korisnikov avatar
By Vel boy
Sve zavisi.
Zavisi od okoline, od toga shta vas/bilo koga chini depresivnim, da li su eksterni ili interni chinioci u pitanju, medjutim, najcheshce je stvar u tome da je depresija kao i mnogi anksiozni poremecaji "bolest" kao svaka druga. Zelim reci, odredjeni biohemijski debalans u mozgu je stvar koja moze zadesiti svakog bash kao i bilo koji drugi patofizioloshki poremecaj u nekom drugom organu tela. Dakle, nije osoba ni kriv/a shto ima depresiju niti bash moze sam/a da kao suzbije depresiju, bez tretiranja iste kao i svakog drugog poremecaja, bolesti organizma.
Zato, uz rad na otklanjanju negativnih faktora koji doprinose npr. depresiji, treba i dosledno slushati uputstva dobrog (a najbitnije je imati dobrog) doktora koji obichno prepishe adekvatne lekove. Treba lekove uzimati kao shto su prepisani, nishta manje ni nishta vishe. Nazalost, nekad i u nekoga se znaju pojaviti neke nuspojave i kontraefekti pojedinih lekova, pa tome treba posvetiti posebnu paznju.
Ono shto ja smatram da je narochito bitno je NE uvecavati biohemijski debalans u npr. mozgu uzimanjem narkomanskih droga i alkohola. To se mora izbegavati uvek, a pogotovo kada se uzimaju terapijski lekovi.
Korisnikov avatar
By Sanguine
Meni su ponovo uveli Zoloft kao terapiju posto i dalje imam simptome depresije...izgleda da cu doveka biti medicated :(
Korisnikov avatar
By pthalo
samu sebi lažem da će ikad biti bolje
By Tresh-grl
Originally posted by pthalo
Nisi jedina :grom:
Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by Tresh-grl

pa što ne prestanete da se lažete,kad ste već svjesne.......neznam zašto ali ne biti u depresiji je daleko ljepše nego biti u njoj a nije ni neizlječiva?!
Korisnikov avatar
By pthalo
moja depresija je uglavnom zbog okoline. Kada se vratim u Mađarsku bice lakse.
Korisnikov avatar
By ::fy::
Originally posted by Tresh-grl
Ceo svoj život mogu opisati kao nesrećan i u najmanju ruku tužan. Ljudi koji gledaju na moj život sa strane misle da mora da sam jedan od najsrećnijih osoba koje poznaju - završio sam fakultet na vreme, imam dečka sa kojim živim zajedno duže od 2 godine, roditelji znaju za mene i ne mogu reći da me baš podržavaju ali makar mi ne otežavaju ...
Međutim, činjenica je da sam veoma depresivna osoba, a moja depresija dolazi upravo zbog okoline i nerazumevanja od strane onih osoba do kojih mi je jedino u životu i stalo. Retko kada ljudi uzvrate istom merom i sa istom energijom kojom ja ulažem sebe u odnos sa njima. To doživljavam kao nešto poražavajuće i kao nešto za šta sam ja kriv, pa onda se još više unesem a to vodi u depresiju i jedan začaran krug.
Verovatno ću se ovako osećati sve dok ne shvatim da ne treba ulagati previše u odnose sa ljudima i da ne treba sve shvatati previše lično makar se radilo o osoboma do kojih mi je jako stalo.
I da, mislimda imam anksiozno-depresivni poremećaj. Glavno obeježje anksiozno-depresivnog poremećaja je stalno ili ponavljajuće promenjeno raspoloženje uz koje se javljaju neki od sledećih simptoma: teškoće pri koncentraciji ili "praznina" u glavi, smetnje spavanja (teškoće pri uspavljivanju, nemiran ili nezadovoljavajući san), umor ili nedostatak energije, razdražljivost, zabrinutost, plačljivost, očekivanje najgoreg, pesimizam u pogledu budućnosti, nisko samopoštovanje ili osećaj bezvrednosti, teskoba :(
By fazza
Druzhimo se anksiozno-depresivni poremecaj i ja vec godinama, tako da mi je jasno o chemu prichash. Upropastio mi je najbolje godine zhivota. Ne daj da se tebi isto desi, izbori se s tim na vreme, kako znash i umesh. Imash moju podrshku, ako ti treba neki savet, bilo shta, tu sam.
Korisnikov avatar
By ::fy::
@ fazza

Hvala na podršci i razumevanju. Ostaje mi jedino da podršku i pomoć tražim od stručnjaka jer od prijatelja na žalost to ne mogu dobiti :(
By biotherm
recept za one u depresiji:

1. optimizam
2. optimizam
3. optimizam...

Ako to ne pomogne, onda:

1. fluoksetin (Prozac)
2. sertralin (Zoloft)
3. jedno od navedena dva, jer su najprodavaniji...

NAJBOLJI LEK - OPTIMIZAM, POZITIVAN STAV I POGLED NA SVET...
Korisnikov avatar
By pthalo
U toku godinama popila sam 14 razlicite lekove za depresije i nista me nije pomogao. lek ne radi za svakog.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by ForeverYoung

I da, mislimda imam anksiozno-depresivni poremećaj. Glavno obeježje anksiozno-depresivnog poremećaja je stalno ili ponavljajuće promenjeno raspoloženje uz koje se javljaju neki od sledećih simptoma: teškoće pri koncentraciji ili "praznina" u glavi, smetnje spavanja (teškoće pri uspavljivanju, nemiran ili nezadovoljavajući san), umor ili nedostatak energije, razdražljivost, zabrinutost, plačljivost, očekivanje najgoreg, pesimizam u pogledu budućnosti, nisko samopoštovanje ili osećaj bezvrednosti, teskoba :(
Da, vrlo verovatno.
Meni je nekoliko godina trebalo da dodjem uopste do ideje da mi je pomoc potrebna, ali moram da te razocaram i kazem da je od psihijatara i psihologa bas i nisam dobila.
Pomaze promena nacina razmisljanja.... ja sam recimo umela da se fokusiram na jednu stvar koja mi smeta, i da budem stalno opsednuta njom. Naravno da onda prolecu glavom najgori moguci scenariji, naravno da nalazis sto hiljada potvrda za svoj stav, ali se to sto se desava jednostavno nece promeniti... cesto stvari ispadnu drugacije, ili bar manje strasne... ali je to tesko predvideti, jeli...
Tako da, mislim da je najbolje da pokusas da radis sam sa sobom. Tek kada se promene obrasci razmisljanja mozes da ocekujes malo poboljsanja, a lekovi i pshiterapija bi samo trebali da malo poguraju stvari u pravom smeru. Sto ne znaci da su ti neophodni.
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by biotherm

1. optimizam
2. optimizam
3. optimizam...
Ma pametnica :sweet:

Kako bih ja lepo prebio ljude koji ovako seruckaju, bezobrazne i neobzirne ljude koji pametuju iako se ne razumeju u problematiku. Grrr!
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by ForeverYoung

Ceo svoj život mogu opisati kao nesrećan i u najmanju ruku tužan. Ljudi koji gledaju na moj život sa strane misle da mora da sam jedan od najsrećnijih osoba koje poznaju - završio sam fakultet na vreme, imam dečka sa kojim živim zajedno duže od 2 godine, roditelji znaju za mene i ne mogu reći da me baš podržavaju ali makar mi ne otežavaju ...
Međutim, činjenica je da sam veoma depresivna osoba, a moja depresija dolazi upravo zbog okoline i nerazumevanja od strane onih osoba do kojih mi je jedino u životu i stalo. Retko kada ljudi uzvrate istom merom i sa istom energijom kojom ja ulažem sebe u odnos sa njima. To doživljavam kao nešto poražavajuće i kao nešto za šta sam ja kriv, pa onda se još više unesem a to vodi u depresiju i jedan začaran krug.
Verovatno ću se ovako osećati sve dok ne shvatim da ne treba ulagati previše u odnose sa ljudima i da ne treba sve shvatati previše lično makar se radilo o osoboma do kojih mi je jako stalo.
Da, mislim da ti je zadnja rechenica u citiranom najbolja i najvaznija.
Jednostavno cesh morati da shvatish da ponekad nije bitno svu energiju i zivce uloziti da bi te drugi voleli, vec poshtovali, te da je bitnije od svega voleti samog sebe i imati samorealizovano zadovoljstvo. Pa, gle, vec si postigao stvari u zivotu koje mnogi nisu (pogotovo, oni kojima nije bila ni data shansa ni mogucnost da postignu, iako su hteli) pa budi srecan shto je tako.

:)
By Çâðê_DUP
imala sam ogroman problem,a onda sam prestala da sama sebi pravim probleme.
i uvek kazhem

Rise up this morning
smiled with the rising sun

don't worry about a thing...

smile,enjoy,live:prst2:
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Depresija je tako zajebana stvar!

AUf, znas da ti nije dobro, da ne treba tako da se ponasas, ali jednostavno nemas volje da se boris protiv toga i pustas da sve ide i dalje tako....

Bila sam depresivna, blaga depresija koja se manifestovala opstim neznimanjem za SVE, znaci da kuca gori ne bi me zanimalo, spavanjem po ceo dan BUKVALNO, neizlazenjem iz kuce, nista me nije dizalo...
To je trajalo mesec dana, svakog dana isto, spavanje i nishtavilo..
Ne znam sta se desilo, trgla sam se, digla i nastavila dalje normalno..

Ali ovih mes. dana su bili takvo beznadje i ooooogromna crna rupa..
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by REI

1. optimizam
2. optimizam
3. optimizam...

Kako bih ja lepo prebio ljude koji ovako seruckaju, bezobrazne i neobzirne ljude koji pametuju iako se ne razumeju u problematiku. Grrr!
:up:

sit gladnom ne veruje...

inace, ja imam velike oscilacije u raspolozenju i veoma lako zapadam u depresiju... pogotovo zimi...
opsesivna kompulsivnost me je odvela pravo u manicnu depresiju...
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Horus i ja imam vrtoglave promene raspolozenja!

Desi se da sam u toku 1h najsrecnija i najtuznija na svetu i sve to BEZ IKAKVOG RAZLOGA!

Ne znam kako se to kod tebe manifestuje...

I sta ulaze ljudi u ovu temu da pisu: Samo glavu gore, to nije nista, bla bla!
Ne pricajte o necemu o cemu nemate pojma nista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :glupan:
Korisnikov avatar
By Hton
Originally posted by horus.
Originally posted by REI

1. optimizam
2. optimizam
3. optimizam...

sit gladnom ne veruje...
Znaci tako, ja seruckam :shamar: :lol:
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by Hton
Originally posted by horus.
Originally posted by REI

1. optimizam
2. optimizam
3. optimizam...

sit gladnom ne veruje...
Znaci tako, ja seruckam :shamar: :lol:
znao sam da ces se prepoznati! :yes:

:lol:
Korisnikov avatar
By Mars
Dokle smo stigli ovde, moze neki zakljucak do sada?
Korisnikov avatar
By deran
Zaključka izgleda nikada neće ni biti-dok se brkaju bolesti i stanja i dok svi sve znaju,a niko nikom ne veruje...

Prvi put sam u ovoj temi (uopšte je čitam) i zaprepašćen sam količinom informacija/"informacija",iskustava i sličnog...

A najviše me je porazio broj ljudi koji koriste lekove-to je naprosto strašno...
Korisnikov avatar
By Modesty
kao što već neko reće,depresija je "bolest-stanje" današnjice..ljudi sve manje vjeruju u svoje snove,svoje ideale.....pomanjkanje samopouzdanja,jasno definiranih ciljeva u životu i dizanje ruku od istog.
Moja mama kad god padne u depresiju,digne generalku i da vidite kako sve ispuše...a da je u istoj situaciji legla i nastavila ratzmišljat kako je sjebana,sjebala bi se još više.
Dakle samo rad,vjera i optimizam......gledaj pravo a ne dole i radi na sebi,ne predavati se...to je prolazno stanje ako radimo na njemu,u suprotnom prerasta u kronično.
Nikakva velika životna filozofija.
Korisnikov avatar
By Mars
Svako neka primenjuje ono što mu odgovara.

Moja doktorka kaže da je psihijatrija došla dotle da se lečenje svodi na hemisjku laboratoriju, hemijske rekacije, koncentracije raznih supstanci, njihovoj prohodnosti da odu baš tamo gde treba...kinematici, dinamici, statici...

Zato sam i otišao kod nje. :D

Nešto kako godine idu sve manje verujem u psihoterapiju.

Lično mi nekad pomaže podsećanje na neke genijalne ljude koji se ceo život bore sa depresijom.
Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by Mars
Svako neka primenjuje ono što mu odgovara.

Moja doktorka kaže da je psihijatrija došla dotle da se lečenje svodi na hemisjku laboratoriju, hemijske rekacije, koncentracije raznih supstanci, njihovoj prohodnosti da odu baš tamo gde treba...kinematici, dinamici, statici...

Zato sam i otišao kod nje. :D

Nešto kako godine idu sve manje verujem u psihoterapiju.

Lično mi nekad pomaže podsećanje na neke genijalne ljude koji se ceo život bore sa depresijom.
ma zajebi to dragi mars,nemam ja ništa protiv ljekova,postoje vrsni antidepresivi i jako dobri stručnjaci,ako te zanimaju koji,pitaj me preko privatne poruke.
Postoje i dobri psihostabilizatori ali još na forumu nisam pročitale one koje sam ja pila a to su najnoviji lijekovi...sve koriste neke od prije krista...medicina je uznapredovala i postoje stručnjaci koji se služe novim tehnikama
Korisnikov avatar
By Mars
Nije mi jasno sta to treba da zajebem?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 22
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!