Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Mars
[blink]Važno: Blink ne radi na smajlijima! Blink ne radi na smajlijima![/blink]
Korisnikov avatar
By Heartkiller
Nemam tako često glavobolje, ali kad me zaboli glava najčešće ili legnem ili popijem kafetin... :)
Korisnikov avatar
By Mars
A možda su i sinusi? :baba:

Ja jednom imao upalu...skoro da nisam osetio...ali se po tim šupljinama u glavi zadržao neki sekret...i onda me je od toga bolela glava.
Korisnikov avatar
By Li
Evo ja imam glavobolje poslednjih deset godina... cak sam i snimala glavu vise puta i kao ne dolazi mi dovoljno kiseonika u vuglu, kriv vrat, kriva kicma... ili tako nesto bese razlog...
uglavnom dok sam bila mladja pila sam neke lekove za prosirenje mozdanih celija (bar su mi to tada tako objasnili ne razumem se u lekove mrzim ih pa radije trpim bolove)... a i sada boli pa rastura kao da su mi usi zapusene i onda cujem neke otkucaje kako odzvanjaju po sred tintare pa mi padne mrak na oci jedno 5 min... pa svasta nesto...
Idi na :peca: mozda si pod nekim stresom...
Korisnikov avatar
By Kiborg
Mene glava zna da zaboli kad sam neispavan.
Ja obično krenem da eferalganom, pa ako ne prodeluje za pola sata dodam Brufen ili Actasulid.

Međutim, tako teške glavobolje i tako učestale ipak traže konsultaciju sa lekarom opšte prakse, a po potrebi i posetu ljudima koji se bave tim stvarima, tj. neurolozima kojima su glavobolje uža specijalnost, npr:

http://www.kbczvezdara.com/Centri/Default.aspx?ID=33

http://www.neurologija.bg.ac.yu/o_insti ... _glav.html
By Dragonite
Ja imam migrenu već 10ak godina.

U principu, uzrok toga se ne zna, može da bude krvotok, hormoni ili nešto treće. Mislim da beše ima i neka klasifikacija na tip I i tip II. Inače, glavobolje usled problema sa sinusima su drugačije (ja, blago meni, imam i hroničnu upalu sinusa pa sam to empirijski potvrdio), nisu tako jake, ne 'razvijaju se' kao migrenozne glavobolje do stepena kad ne možeš da funkcionišeš.

Meni obično migrenu izazove promena vremena (posebno iz hladnog u toplo), kad me dugo zaslepljuje sunce, ili neki žešći stres/neispavanost. Prosto nauči da živiš sa tim. Svako ima neki svoj lek koji mu deluje, meni kafetin ne radi (razdraži me), brufen je super, flugalin onako... amigran i nimulid su mi kao bombone (mind you, meni je bensedin od 10mg uspeo da razbudi umesto da smiri i uspava). U pricipu, imaš i taj pred-migrenozni period koji može da traje od 2 dana do pola sata, kad si nervozna, sve bi da pobiješ, apsolutno sve te nervira i na sve si osetljiva. Najbolje je nekako tad popiti brufen i leći na pola sata-sat uz knjigu ili TV dok lek ne krene da deluje.

Meni se par puta dešavalo da ne uzmem ništa po sistemu 'samo će to da prođe', pa da dođem u stanje da ne mogu da se pomerim. Inače, meni jake vrućine ili hladnoće mi ne izazivaju glavobolju (as opposed to majority) kao ni neispavanost (retko). Možda stvarno treba da proveriš dioptriju, a možda ti je to i nasledno (meni svi u familiji imaju migrene).
By Kragi
da se pohvalim pa da kazem da me nikada u zivotu nije (sto zvuci neverovatno mozda i nemoguce) ,ali ono bar se ne secam da me je ikada, bolela glava :D
Jednom me je smao boleo zub i nece nikada vise :D

Nemate neku korist od ovog posta ali eto ... bar mi zavidite :shmi: :shmi:
By Orion
Ranije sam imao problem sa glavoboljom, baš me mučilo to... sećam se da sam na kraju radio onaj EGG ili kako se već zove. U porodici dosta zdravstvenih radnika pa zapleli svi da i to uradim za svaki slučaj. Na kraju su svi rezultati bili ok i ne sećam se koja je bila ta neka završna dijagnoza, no, glavobolje su prestale i mislim da zadnje 3 godine, ako ne i više, gotovo da ih uopšte nemam osim ako nije posledica promaje tj. kad sam bolestan pa me sve boli.
Korisnikov avatar
By Mars
Praktično - tebe je izlečilo to snimanje na EGG-u. :blenta:

"Obaveštavamo građane da aparat samo služi za merenje pritiska. Neki su nam se već hvalili da su se izlečili njime." (Duško Radović :love: 'Beograde, dobro jutro!')

:D

mislim da je eeg i da prati samo moždanu aktivnost...
By Orion
Originally posted by Mars

Praktično - tebe je izlečilo to snimanje na EGG-u. :blenta:
Ne. Nisam ja rekao da me je to izlečilo već da su same od sebe prestale a EGG/EEG* sam samo napomenuo kao nešto na šta su me poslali da uradim između ostalih pregleda.

*zaboravio sam kako se tačno zove
Korisnikov avatar
By Mars
Šalim se, šalim se...

:B

Mislim elektroencefalogram (Electroencephalography, EEG)
Korisnikov avatar
By tamanoir
Jaoj, ja sam jedno vreme stvarno imala strashnih problema sa glavoboljama, ne znam zasto...
Samo bi me iz cista mira pocela krvnichki boleti, toliko jako da sam neretko imala zelju da prospem sebi mozak.. :D
Uf, morbidno..
Onda se nekako to desavalo kad god bih krenula da citam nesto, a to je bilo cesto, jer sam kao htela da budem uzoran student..
Preporucili mi ljudi da idem kod ocnog, sto sam i uradila.. Tamo su me pregledali, sirili zenice, ne znam ni ja sta..
5 dana nakon toga nisam bila u stanju da citam poruke, da vidim kuda tacno idem, i jos sam izgledala kao vanzemaljac..
U sustini, tim pregledom nista nije ustanovljeno..
Lekove mrzim, ali sam uzimala brufen, nakon kojeg bi me glava prolazila..
Sada se redje desavaju glavobolje, i manjeg su intenziteta..
No, skontala sam da ume da me prodje glavobolja kad perem kosu, tj. kad mi glavu masira mlaz vode..
Elem, napisah svasta, a ne rekoh nista..
Morning rambling brought to you by tamanoir.. :D
By Orion
Originally posted by Mars

Šalim se, šalim se...

:B

Mislim elektroencefalogram (Electroencephalography, EEG)
:)

Hehe...tek ti stručni nazivi su za mene španska sela. :giggle:
Korisnikov avatar
By Delete
Povremeno imam glavobolje, a razlog su uglavnom kondicioni treninzi, basket ili neka druga fizicka aktivnost, tokom kojih se osecam ok, ali nakon sto se zaustavim, naglo pocrvenim i glava pocne uzasno da boli.
Buduci da ne simpatisem medikamente, cekam da bol mine, sto se nekad ne desava ni po 20h, usled cega ne mogu da spavam.
Korisnikov avatar
By Nexus
Brufen bi moglo da bude moje srednje ime :drama: :testerica:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!