Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Po mojoj (vrlo slobodnoj) proceni - nekih 95 % forumasha reaguje negativno na chinjenicu da je neko emotivan. Ja ovu osobinu uopshte ne smatram loshom, naprotiv... Cenim je kod drugih ljudi... Rekao bih chak da je pozeljna...
Ono shto mene zanima (poshto ja zaista ne razumem) je: zashto je toliko loshe biti emotivan? Zashto je loshe to pokazivati? Hocu najdirektnije moguce odgovore... Koga ne mrzi da mi da svoje mishljenje i objashnjenje?
(Nemojte samo postovati odgovore tipa "pa ne znam, meni se to ne svidja", vec mi dajte RAZLOGE zashto vam se to ne svidja...) Ubedite me argumentima i svojim iskustvima (ili chime vec) da je loshe biti emotivan kada vec toliko kritikujete tu moju osobinu...
(Izjasnite se, naravno, i vi koji delite MOJE mishljenje da je ok biti emotivan i to pokazati, ali ne i isticati)...
Hvala svima unapred...
Korisnikov avatar
By decko
BellyButon - nije isto biti emo i emotivan.

Prvo je muzicki pravac i stil oblacenja/ponasanja/whatever a drugo je osobina.
Emotivna osoba ne mora da ima siskica, okolo kuka kako ce se ubiti i nosi samo A&F ili kako se vec danas 'klasifikuju' osobe koje su u emo fazonu.

Pobrkao si pojmove ako se ne varam ili nisi lepo postavio pitanje tj naziv teme.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Nema tu ničeg lošeg, niti ti treba da se menjaš.
Ja jednostavno mislim da su emo ljudii inkompatibilni sa mnom, imam osećanja, po potrebi ih pokazujem, ali ne volim da me neko stalo proganja sa pitanjima šta osećam u kom trenutku, ili da trpim žalostive poglede koji vape za emocijama.

Znači OK je to, ali mene opterećuje. Mada ako mi se neko dopadne ne bih ga eliminisao zato što je emo, ali verujem da bi tom emo_u ja delovao, u najmanju ruku, kao stena, te bi on mene otkačio kad mu dosadi da mi čupa klještima emotivne izlive iz usta :D

U skladu sa deckovom korekcijom, moja poruka se odnosi na ove mnogo emotivne sa potrebom da to stalno u svakom trenutku pokazuju, iskazuju i dokazuju, zvalo se to emo ili emotivno, sve mi je jedno.
Korisnikov avatar
By BellyButton
Originally posted by decko
BellyButon - nije isto biti emo i emotivan.
OMG, znam pobogu - jednostavno me mrzelo da pishem celu rech...

Vratimo se na temu!!!

Bananice, ZASHTO se to nekome ne svidja? Mora da postoji neka psihologija iza toga... I need to know...
:lukavi:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
pa pazi kad ti postavljaš temu ovakvog naslova, šta više reći? zapitaj se zašto je dobro biti emotivan i pronađi smisao i samopotvrdu u tim razlozima.

i ne, nema ništa loše u biti emotivan, ali mislim da se ovde ne radi o tome.
Korisnikov avatar
By Hys.
Volim emotivnost.
Ali.
Volim ljude koji su istinski emotivni, znaci NE OSETLJIVI vec OSECAJNI. Osetljive dozivljavam kao ljude koje pogadjaju stvari samo kada su oni u pitanju, a osecajne kao ljude koji su sposobni za empatiju, koje istinski pogadja patnja drugih ljudi.
Lm, imam tendenciju da se vezujem za ljude koji su istinski osecajni ali imaju problem sa iskazivanjem osecanja.
Sta reci, aj em saker za inhibiranost "yes, Nanny will help them to set free of boundaries :roll: "
Korisnikov avatar
By bakalar
Ne vole ih zasto sto im je to novo ....

a, su jako stajlis, to privlaci paznju, roze boje, rascupane koje itd itd
sto je jako bitno ovde u Srbijicesto stajlish ljudi vole vulgarnu modu, koju kod emo populacije nikada nisam video ...

dakle, nekada im je estetika uzasna (nekad (primer, fotke koje sam okacio)).

Ali su zato ona 2 lika sto se ljube bas kjut :)

a generalno nije da ih ne volim ...

@belly

meni se recimo i tvoja estetika ne svidja, sve fotku su ti predstavljane kao da si u patnji, pamtih ih kao zute (blede), izgorele, stare :\

edit: mozda sam promasio temu sa obzirom da se nalazi u ljubav i seksualnost, a ja mislio pricamo o emo kulturi ...:nerd:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by Nanny Ogg
Volim emotivnost.
Ali.
Volim ljude koji su istinski emotivni, znaci NE OSETLJIVI vec OSECAJNI. Osetljive dozivljavam kao ljude koje pogadjaju stvari samo kada su oni u pitanju, a osecajne kao ljude koji su sposobni za empatiju, koje istinski pogadja patnja drugih ljudi.
isto...dodala bih da prezirem sentimentalnosti i autonostalgicnosti (rec sam upravo izmislila, mozda nesto i znaci...)...

...mislim da se vecina "emocija" u stvari svodi na povredjenu ili nahranjenu sujetu ili sebicnost,...samim tim imaju ekvivalenciju sentimenta i ne zasluzuju naziv-emocija, koji cesto dobijaju...

isto tako, mislim da vecina "neemotivnih" u stavri zivi u strahu od povredjuvanja........kao da je to nesto strasno! strasno je, ljudi moji, ostati bez te mogucnosti!
Korisnikov avatar
By KiWi
Nemam ništa protiv sentimentalnosti, suza i toga svega ... ako postoji dobar razlog za to. Plakati par puta nedeljno za svaku sitnicu nije preosetljivost već razmaženost ... srećom, ima ljudi koji vole to :D

P.S. Kakav si da si ... ne menjaj se.
Korisnikov avatar
By anche
nemam nista protiv emotivnih ljudi, ili dusevnih kako ih ja zovem :D

ali imam veoma protiv kad neko krene da manipulise emocijama.
By Pending-For-A-Bending
Zasto?
Sve je to super, ali cim ti nekome pokazes svoja osecanje, odnosno das do znanja da ti je stalo oni to najcesce iskoriste... pa te uzimaju zdravo za gotovo...
Ja mrzim igrice tipa "Ko ce koga prvi pozvati", "Vidi sto mi je sexy drug-mozda se jebem s njim" i slicno... nazalost cesto naletim na takve budale. Sva sreca da mogu brzo da se otreznim
Korisnikov avatar
By colorado
Nemam nista protiv emotivnih osoba. Imam protiv onih koji su dozvolili da zbog te emotivnosti zaborave kako da stoje pravo. Manjkaju energije, pa ne mogu ni kicmu vise da drze, pa se onda pitam kako bi tek onda mene mogli da izdrze... E od takvih se distanciram.
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Zato sto se cesto predstavljanje emocija svodi na najobicniju kuknjavu i privlacenje paznje.
By Pending-For-A-Bending
ali iskreno mislim kad pocnem da dobijam poruke posle prvog date-a "Sta radi moj medeni meda" ili pocinju price o zajednickom zivotu, odlasku na letovanje, menjanju desktopa na mom kompjuteru i slicno... Onda ovaj meda podvije svoj mali repic i bezi nazad u svoju pecinu da igra World of Warcraft
Korisnikov avatar
By Kittrie
prvo postoji raZlika izmedju emotivnijih i manje emotivnih ljudi ; ne smatram da poStoje neemoTivni ljudi; sta je to , neGiranje postojanja emocija u ljuDssKom bicju??

znam doSSta lljudi koJi imaju tako JAKE emotivne reakcije, ali su ih zivoTna iskustva, ili sta vec, dovela do sVesve ili neSvesne odLuke o tome sta cje da rade sa TAKVOM reakcijom organizma.
neki Cje je preuvelicati i napraviti latino seriju.
neki oDreagovati meSHajuci raZum u celu situaciju, tj RACIONALIZOVATI svoja osecjanja.
i 3., kao najBItnije, neki cJE to POKAZATI u odredjenom kvalitetu i kvantitetu, a neki potpuno zadrzati u sebi (neKi cje se i samoubediti , baR na neko vreme, da nisTa i ne oseCJaju ).
a neKad se poKazuJu i emocije koJE ne posToje; popUt laZne ljubomoRe..

ljuDski mozak je cudo!!

preFEriram OTVORENIJE i SAMOSVESNIJE ljude koji su in touch with theirselves and their feelings, spoSoBni (pod oVIm podrazuMEvam razne oDbrambene meHanizme, etc.) i voljni da ih poKAzu i priCaju o njima. ali da imaJu stav (koji se moZe nauciti) 'sa distance': sto , po meni, znaCi da umeju napRaviti razliku, tj racionalizoVati, svoju emociju , njen uzrok itd.
Ex.Giv.:' cini mi se da si veCErass bio odSutan i zboG toga sam se oseCala kao da ti nije sTalo do mene i bilo mi je izuzetno tesko ,ali preTpostavljam da se ne Radi o meni nego da Si mnogo umoran.. ili o ceMu se radi?'
takoDje smatram da ok veZa ne moZe funkcionisati beZ dobre komuniKAcije, a za nju je gorenaPisano neophodno.

aLi cinjeniCno, u meDjuljudskim odnosima, maniFEstovanje emocija auTomatski poVlaci njihovo POSTOJANJE sto 2. osobi poKAzuje da 'ima uticaj/vlast', i samim tim 1. osoba na neKi nacin moZe biTi manje pozEljna jer je veCj 'osvojena', 'potlaCHena' etc. ako ih ne poKAzes, moZDa iHi nemas, pa se onDa iGRamo kleopAtre i citanja misLi , sto ne poDnosim.
u ljuDskoj je prirodi da naS privlaci ono STO NEMAMO, a pokaZIvanje oDredjenih emocija preDstavlja priZnanje da si veCJ 'svojina' (nikako ne shvatiti bukValno, nego onaj fazon0 'moje srCe je tvoje' i lalallalala) sTo dovodi do Taktiziranja i manipuLAcija maniFEstaCijome emoTivnim reaKcijama (zBOg poSledica teoriJske manifest. reakCIje).

eto, swanheart kaze prividna neemotivnost rulz. to je nauCeno taKtiziranje (ogradjujem se, pa kazem po meni)

p.s. misLim da je jasno koJi delovi mog poSta se odnoSE na romantiC involvemenTs.
Korisnikov avatar
By colorado
Kako ja nemam strpeljenja za citanje tvojih poruka...
Korisnikov avatar
By Kittrie
Originally posted by colorado
Kako ja nemam strpeljenja za citanje tvojih poruka...
hun, tHEn DONT BOTHER !! :D

samo je jeDan ziFot !! :kolo:

p.s. ako iH citaSS, onDa si ti jeDan veL'ki mazohiST :nerd:
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Nanny Ogg
Volim ljude koji su istinski emotivni, znaci NE OSETLJIVI vec OSECAJNI.
And.. this wold be the punchline.
..

Jer ljudi koji su osetljivi su prosto osecajni ljudi koji su svu svoju emotivnost/osecajnost preneli iskljucivo na sebe.

A to je sebicno.
Korisnikov avatar
By svejedno
Ah, da: Nije lose biti emotivan, svi ljudi su emotivni, u vecoj ili manjoj meri, sad, stvar je u tome koliko druge ljude SMARAS svojom emotivnoscu/OSETLJIVOSCU a koliko POMAZES svojom emotivnoscu/OSECAJNOSCU.

Ili mozes prosto, poput mene, da zadrzavas svoje emocije za sebe. Sto je opet sebicno, na svoj nacin, priznajem.
..

Zelim reci, i gistro emo-hejteri imaju emocije, ali ne idu okolo pricajuci svima o njima. (nat dat jur duing dat, Beli)
By polarlicht4.1
Boring! :zev2:

A ja kvalifikovan da odgovorim na pitanje pa nema... :smeh:
Korisnikov avatar
By leobg
Ja smatram da nije lose to sto je neko emotivan, naprotiv. Po meni, treba imati dusu, da bi covek bio emotivan ili bar svest sta emocije donose. Nije strasno ako neko iskaze svoje emocije ovde, ja sam ih vise puta iskazivao i ne stidim se toga. Oni koji nemaju emocije, a imaju ih, ali se plase da ih iskazu, oni bi trebalo barem da se suzdrze. Blacenje i podsmevanje osobama koje imaju muda da to javno kazu, je krajnje nisko.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by BellyButton
Ono shto mene zanima (poshto ja zaista ne razumem) je: zashto je toliko loshe biti emotivan? Zashto je loshe to pokazivati? Hocu najdirektnije moguce odgovore... Koga ne mrzi da mi da svoje mishljenje i objashnjenje?
Pa loše je pokazivati da si emotivan zato što te onda svaka šuša vidi kao slabića i kreće da te gazi kada god se on/ona oseti neraspoloženo. Poslodavci i kolege će da te vide kao osobu koja u stresnim situacijama neće moći da odradi svoj posao kako treba, i/ili kao detinjastu i nezrelu osobu koju ne treba uključivati u ozbiljne razgovore ili projekte, tako da ostaješ po margini svih zanimljivih dešavanja.
A deca će živog da te pojedu (postoji nastavnička poslovica "Never even smile until Christmas").

A mnogim ljudima jednostavno smeta kada im neko stalno kenjkavi pa time i njima povećava stres i diže pritisak. A izražavanje emocija se pre ili kasnije pretvara u konstantno kenjkanje i kukumakanje o svojoj zloj sudbini
Korisnikov avatar
By Kittrie
Originally posted by jukie
A izražavanje emocija se pre ili kasnije pretvara u konstantno kenjkanje i kukumakanje o svojoj zloj sudbini
sTo znaci da tReba teziti planeti kojoM cje hodati robotiZovana popuLacija beZ mogucnosti manifeStacija bilo kakve emocije :misli: ?

u evoluTivnom toq saM pre za NEPOSTOJANJE emocija, nego NEIZRAZAVANJE.

ako smo Roboti, ondaK bar oriZHinalle. lakSe i postenije (i prema seBi, i dRugima).
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Ljudi (vecina) iteeekako ne znaju da cene kada je neko emotivan...

Kada bih mogla da biram...sigurno bi izabrala da ne budem emotivna...

:jbg:
Korisnikov avatar
By hush
iskazivanje emocija je ljudski, tako sam bar ja vaspitana.

:chestram:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Svi smo mi emotivni... pa cak i mrznja prema nekome jeste emocija.
Ali kao sto su mnogi vec napomenuli, treba naci granicu.

Odredjeni izlivi emocija mogu biti jako simpaticni i privlacni, dok drugi mogu izazvati odbojnost, gadjenje, sazaljenje...

Nisam mislio da cu ikada upotrebiti ovakvu frazu ali BUDI MUSKO makar 0.0001 % i nemoj kukati za sve sto ti u zivotu ne ide. Mada nije to adekvatna fraza... posto zene umeju da budu cesto stabilnije od muskog roda.

Dakle, umesto da trosis energiju na kukanje i na nervne slomove, upotrebi je da prevazidjes zivotne probleme.

AKO SAM SEBI ZIVOT NE UCINIS VREDNIM ZIVLJENJA, VERUJ MI, NIKO DRUGI TI NECE POMOCI!
Ne volim ljude koji se oslanjaju prvenstveno na druge.
Moj stav prema svemu tome jeste da mi ne treba ljubavna veza u zivotu da bih bio potpuno srecan i ispunjen.
Imam porodicu i prijatelje, a tu je i fax... plus ples... plus svasta nesto.
Ne volim da zavisim od drugih, ni u kom smislu... iako to jos uvek nije potpuno moguce.

P.S. Ako i dalje ne kapiras, preporuka za slusanje Pussycat Dolls-I don't need a man.
Korisnikov avatar
By BellyButton
Originally posted by Kittrie
Originally posted by jukie
A izražavanje emocija se pre ili kasnije pretvara u konstantno kenjkanje i kukumakanje o svojoj zloj sudbini
sTo znaci da tReba teziti planeti kojoM cje hodati robotiZovana popuLacija beZ mogucnosti manifeStacija bilo kakve emocije :misli: ?

u evoluTivnom toq saM pre za NEPOSTOJANJE emocija, nego NEIZRAZAVANJE.

ako smo Roboti, ondaK bar oriZHinalle. lakSe i postenije (i prema seBi, i dRugima).
Exactly my point!!! :up:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Imas emocije... svi imamo.
Ali nesto ne primecujem da svi kukamo.

I daj bre ljudi, muka mi je vise da non stop neko kuka kao je usamljen jer nema decka/devojku...

Alo! Imate li vi drugih obaveza i ljudi u zivotu!
Imate li porodicu, prijatelje?!

Volite malo njih... i oni ce vas... da vidite da jebena ljubav nije samo ono sto dobijate dok primate/dajete kurac/picku... sta god!

Edit: Kada sam se vec prokenjao, da nastavim.
Ta nemoj mi samo reci da mislis da si nesto razlicit od ostatka sveta, jedini neshvacen... jedini ko traga za time... jedini kome je to potrebno?
Svi smo mi ljudi... i u svojoj biti smo potpuno isti... i svima nama je potrebna paznja i ljubav!
Samo neki to uspesnije sakrivaju, dok drugi ne...

Ali bilo kako bilo... dosta kukanja!
Ovim temam pokazujes da ni ti sam potpuno ne odobravas svoje previse ceste izlive emocija.
Da je tako, ti ne bi ni otvarao ovakve teme... iskreno te ne bi zanimalo tudje misljenje jer bi smatrao da to sto radis i to sto jesi je potpuno ispravno.
Ako od sebe samog nemas potpuno odobrenje i prihvatanje, kako to ocekujes od drugih?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!