Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By V25
Uvek se trudim da zakljucak o odredjenoj temi donesem na osnovu stvari u koje sam se uverio. Nekada je zaista tesko naci potvrdu za svoje tvrdnje, ali recimo da se ja uvek potrudim.

Zabrinjavajuca cinjenica je da ljudi danas pretezno teze kratkotrajnim seks varijantama ili pak povrsnim vezama. Ako mene pitate ne znam sta je gore. Nazalost, isti je slucaj i sa prijateljstvima. Definitivno sam ostao zaprepascen kada sam uvideo da se u mojoj okolini grade takozvana kres druzenja, koja da stvar bude jezivija bivaju stvarana izmedju osoba starosti od 23 do 30 godina. Mislim da bi se to vise ocekivalo od nekoga ko je moje godiste... O povrsnim prijateljstvima ne zelim ni da govorim, jer su ljudi zbog svoje malicioznosti i povrsnosti postali skloni tome da oko sebe okupe sto vise neprijatelja koje btw nazivaju prijateljima...

Sta je sa neznoscu? Iskrenim osecanjima? Postoji li to jos uvek? Ja se iskreno nadam da nisam manjinski slucaj kada su ove stvari u pitanju, ali nesto mi govori suprotno...

Cesto slusam kako ljudi tvrde da istopolna ljubav ne postoji i da nikada ne moze biti kao kod heteroseksualaca. To je ono sto me najvise nervira. Ljudi naravno raspolazu takvim informacijama zbog onoga sto vide- pregrst kres varijanti...

Gledano sa distance gay populacija zaista tako deluje... To je tako uzasno... Zar je moguce da je svima samo to u glavi i da li je to zaista odnos koji doveka zele da grade medjusobno?

Vec neko vreme sam potpuna suprotnost od vec pomenutog, samim tim sto imam neku potrebu da stalno budem nezan prema nekome koga volim, bio prijatelj ili decko, i ocekujem isto...

Jedina stvar koju nikada nisam mogao to je da budem blizak sa frigidnim ljudima... Jednostavno me odbiju na taj nacin. Bilo je tu vrednih osoba sa kojima sam prekinuo svaki kontakt zbog njihovog ponasanja ili jos bolje prikrivanja svojih emocija... Smatram da takvo ponasanje obicno zna da naudi coveku. Mnogi misle da se na taj nacin cuvaju od toga da ih drugi ne povrede i cuvaju svoju licnost u nekoj cauri dok se potpuno ne isfrustriraju i rasteraju sve oko sebe. Kada ostanu sami onda bi da dele svoju radost i svoju tugu sa nekime...

Tako mi se vec dva puta dogodilo sa dvema drugaricama, od kojih mi je jedna zaista bila veliki prijatelj. Ispoljavale su svoje emocije obicno kada su bile previse tuzne ili pak previse srecne dok sam ja imao neku potrebu da im u svakom trenutku pridam neki znacaj... Za ovom prvom i ne zalim jer je to ionako bilo davno... A sto se druge tice, nju sam stvarno voleo i cenio kao coveka i prijatelja, sto i sada osecam. Jednostavno, kada covek predugo trpi tudje promene raspolozenja i "toplo-hladno" odnos to obicno izadje na zlo. I tako je doticna izdejstvovala da se posle 3 i po godine intenzivnog druzenja jednostavno distanciram od nje, jer se i intenzitet mojih emocija smanjio... Obicno dugo trpim ali to zna da me odbije od odredjenih osoba, sa kojima sam nekada voleo da provodim dosta vremena...

Bas me zanima kako ostali forumasi gledaju na ovu temu... Da li je i vama potrebna neznost u bilo kojoj kolicini ili to pak smatrate ljudskjom slaboscu?
Korisnikov avatar
By DeVision
Uh, breee... cinjenica je da si ti osecajan, ali neki ljudi jednostavno nisu ili nisu dovoljno. Vremenom se ljudi menjaju, to je normalno. Nekad je i sam zivot kriv sto ljudi postanu grublji, bezosecajni i sl. Ne treba to da dozivljavas toliko licno, ono sto te ne ubije - ojacace te. Bitno je da svoja osecanja ti licno negujes, sebe radi a ne radi drugih. A, ljudi ce uvek biti. :friends:
I nista se ne desava bez razloga, verovatno si nesto naucio iz tih iskustava; ako to cak i ne vidis sada, videces vremenom.
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by DeVision
Ne treba to da dozivljavas toliko licno, ono sto te ne ubije - ojacace te. Bitno je da svoja osecanja ti licno negujes, sebe radi a ne radi drugih. A, ljudi ce uvek biti. :friends:
I nista se ne desava bez razloga, verovatno si nesto naucio iz tih iskustava; ako to cak i ne vidis sada, videces vremenom.
Tacno tako....i ja sam jedna od osetlivijih osoba i emotivnijih... ali sta da se radi ...
Korisnikov avatar
By V25
@ De Vision-

Slazem se sa tobom, ali ipak polazim od cinjenice da su ljudi emotivna bica. Iskreno, mislim da vecina osoba koje za sebe kazu da nisu emotivne, lazu. Moze neko biti manje ili vise osecajan, ali u dubini duse svi mi osecamo isto. Svakome imponuje kada ga neko voli, svakoga boli kada ga slazu... Pitanje je samo koliko ta osoba zeli da drugi vide ono sto ona oseca...
Korisnikov avatar
By Dirrty
Beogradjanin18 ponovo ti temu :) ccc
pa slazem se, dosta ljudi je bezosecajno ili jednostavno to ne umeju da pokazu, a to moze duboko da povredi osobu mladu i osecajnu kao ti npr.

zbog toga ne treba se previse upustati u sve to, treba videti kako se partner ponasa, i prilagoditi se tome.
ne treba mu dati do znanja da vam mnogo znaci pre nego sto i on to pozeli da vama kaze, dokaze...

da nisi rak u horoskopu? ako jesi jadan ti, moje saucesce :)
jer ja sam rak, i nije lako, super za ostale, sebi najgori, mada me podznak izvlaci hvala bogu, a to je lav

i svaka cast za teme, treba to smisliti i sastaviti :trampolina:
Korisnikov avatar
By bilobilepo
Molim vas nemojmo da pricamo o horoskopu, narocito ne o rakovima.

OBOZAVAM IH.

Neznost...
Mozda i najlepsi element ljubavi!!!!!
Korisnikov avatar
By DeVision

Slazem se sa tobom, ali ipak polazim od cinjenice da su ljudi emotivna bica. Iskreno, mislim da vecina osoba koje za sebe kazu da nisu emotivne, lazu. Moze neko biti manje ili vise osecajan, ali u dubini duse svi mi osecamo isto. Svakome imponuje kada ga neko voli, svakoga boli kada ga slazu... Pitanje je samo koliko ta osoba zeli da drugi vide ono sto ona oseca...
I to je tacno, ali tu se vec radi o samozivosti ljudi :shake:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Originally posted by bilobilepo

OBOZAVAM IH.

Neznost...

da, ja sam rak, i znam kako je nama. svi nas vole i svima prijamo ali smo najgori za sebe.
zato kada kritikujem, usudjujem se da samo kritikujem rakove jer ih nazalost najbolje poznajem!!!
mada ima i pozitivnih strana u tome, ali nisu od neke prevelike pomoci kada padnete u bedak zbog necega, i sve zato sto ste previse emotivni i krhki, jer ste rak!
Korisnikov avatar
By bilobilepo
Originally posted by Dirrty18g

OBOZAVAM IH.

Neznost...

da, ja sam rak, i znam kako je nama. svi nas vole i svima prijamo ali smo najgori za sebe.
zato kada kritikujem, usudjujem se da samo kritikujem rakove jer ih nazalost najbolje poznajem!!!
mada ima i pozitivnih strana u tome, ali nisu od neke prevelike pomoci kada padnete u bedak zbog necega, i sve zato sto ste previse emotivni i krhki, jer ste rak!

Ne, moram da priznam se ili volimo najvise na svetu i da se nekada mrzimo isto toliko. Samo kukate a au stvari niste ni svesni koliko smarate sa takvim stavovima. I dalje vas volim najvise i uzasno ste mi uzbudljivi i zanimljivi
Korisnikov avatar
By Dirrty
ma sve to stoji i slazem se, ali mnogo smo dobri u sustini i skoro uvek dobri za okolinu, ali kao sto kazes bunimo se i uvek nam nesto fali a to pogadja ponekad nasu okolinu, ali uvek nas same....

nema bre izlaza iz zacaranog kruga :)
uvek mi nesto nije po volji :)
Korisnikov avatar
By mmiki
Ma svaka generacija je ista po pitanju misli i osecanja, svi mi mislimo (kao sto mislis ti Beogradjan18 a i kao sto ja ponekad mislim) da je neznosti i pravih, neiskvarenih emocija isuvise malo za ceo ovaj svet ali svaka rupa nadje zakrpu na kraju krajeva... Svi se mi, kad tad, uverimo da postoji dovoljno ljubavi i neznosti za nas. Ti si to sa Frey-em otkrio i cestitam ti na tome, meni tek predstoji da se uverim u to. I necu da budem pesimistican jer zaista verujem da na ovome svetu postoji toliko skrivene ljubavi a ni najmanji delic toga se ne moze videti, to se otkriva.
Korisnikov avatar
By Deksi
Neznost je osobina koju smatram vrlo retkom danas i gledam na nju kao veliku vrlinu...u sustini sam jako nezna osoba ali ne pokazujem to uvek...
U svakom slucaju osobe koje su nezne na mene uglavnom deluju kao magnet sto ne znaci da ne volim da budem u drustvu frigidnih osoba koje me uglavnom uvek nasmeju...ali sa takvim osobama ne mogu biti prirodan vec se jednostavno trudim da se uklopim....:sveca:
Korisnikov avatar
By Allkey
Originally posted by Beogradjanin18
Sta je sa neznoscu? Iskrenim osecanjima? Postoji li to jos uvek? Ja se iskreno nadam da nisam manjinski slucaj kada su ove stvari u pitanju, ali nesto mi govori suprotno...

Cesto slusam kako ljudi tvrde da istopolna ljubav ne postoji i da nikada ne moze biti kao kod heteroseksualaca. To je ono sto me najvise nervira. Ljudi naravno raspolazu takvim informacijama zbog onoga sto vide- pregrst kres varijanti...

Bas me zanima kako ostali forumasi gledaju na ovu temu... Da li je i vama potrebna neznost u bilo kojoj kolicini ili to pak smatrate ljudskjom slaboscu?
Jako mi se sviđaju teme koje otvaraš, prilično kvalitetno osmišljene i veoma diskutabilne i interesantne, nema šta.

Potpuno se slažem sa citiranim delom tvog posta iznad.

A na pitanje odgovaram velikim DA, potrebna mi je nežnost, uvek, svugde. Mislim, what kind of relationship is that kada u istoj nema nežnosti, ljubavi i sl.?

I kakva je glupost definicija da itopolna ljubav među ljudima ne postoji, to je neverovatno. Uvek je postojala ljubav u svim smerovima da se tako izrazim i uvek će postojati i to samo kod ljudi koji znaju da vole svim srcem i da budu voljeni isto tako.

A ja želim mnogo, mnogo nežnosti, tako nikad ne dobijem baš onoliko koliko želim, nego uvek nekako polovično... :(
Korisnikov avatar
By Jelena_Bliss
Originally posted by Deksi
Neznost je osobina koju smatram vrlo retkom danas i gledam na nju kao veliku vrlinu...u sustini sam jako nezna osoba ali ne pokazujem to uvek...
U svakom slucaju osobe koje su nezne na mene uglavnom deluju kao magnet sto ne znaci da ne volim da budem u drustvu frigidnih osoba koje me uglavnom uvek nasmeju...ali sa takvim osobama ne mogu biti prirodan vec se jednostavno trudim da se uklopim.... :sveca:
:up:isto tako,kao da sam ja pisala:trep:
Korisnikov avatar
By Zoe
I ja sam takva, i meni to treba.....
Necu ni da pominjem koliko toga zaista i dobijam :no:
By Swanheart
Originally posted by Dirrty18g

OBOZAVAM IH.

Neznost...

Ne, moram da priznam se ili volimo najvise na svetu i da se nekada mrzimo isto toliko. Samo kukate a au stvari niste ni svesni koliko smarate sa takvim stavovima. I dalje vas volim najvise i uzasno ste mi uzbudljivi i zanimljivi

ma rakovi su krajnje monotoni...a emotivnost...paaaa svi smo mi emotivni zavisi samo koliko cemo to pokazati...i sta...sad ce mi neko reci da sam veci emotivac jer sam rak(i to jos dupli rak)
Korisnikov avatar
By Khons
ma meni to uopste nema veze sa horoskopom, vec sa osobom i njenim iskustvima. mislim, koliko se puta desavalo da previse damo a nimalo dobijemo i nakon toga se sebi zakunemo da necemo vise nikad? ili, "zasto ja, zasto meni"...
postoji dosta osetljivih i neznih ljudi kojima jednostavno treba vremena da se otvore, a koji nevestom oku izgledaju kao strogi i hladni.
poenta-ljudi su razliciti, kao i sto se osecanja ispoljavaju na razlicit nacin
Korisnikov avatar
By HARP
Kako ja to doživljavam:
Što se tiče prijateljstva, imam druga sa kojim se družim 2 godine. Naš odnos se sastoji jedino i samo na iskrenosti. Kako mi to radimo?

Ako me pozove tel. znači da zaista je želeo da me čuje i obratno.
Ako me je pozvao da svratim ili dođe kod mene, to je, jer je iskreno želeo da me vidi.
Kada mi kaže da mi kosa kako sam se začešljao glupo stoji, to jeste tako, ne ljutim se, jer je iskreno. Nema slatkorečivosti, ako je stvar onakva kakva jeste.
Ako pogrešimo ukazujemo jedan drugom na to. Dosta razgovaramo o svemu..
Kada je neko tužan ili radostan to se iskreno pokazuje i deli se.
Poštujemo jedan drugome vreme i ne insistiramo na žrvovanje u svrhu svoje sebičnosti.
Ako nemam love, a on da, on će mi platiti piće u gradu, isto i ja njemu...
Ako sam mu potreban, tu sam, isto i on za mene...
Njegov savet je iskren i nezlonameran. Nema ljubomore, sujete i neiskrenosti...
Znam sve o njemu i on o meni i nikada ništa ne koristimo kao argument...
Ceo odnos nam se zasniva na iskrenošću, poverenju i poštovanju, to je formula našeg dobrog odnosa...
Znamo da se napijemo, da ludujemo, da nekada pevušimo istu pesmu, da se ludiramo, ali i da ozbiljno razgovaramo o svemu...
Jako smo osetljivi obojica i svesni smo toga, zato se držimo zajedno i pazimo koga puštamo u svoj svet... ima svakakvih ljudi ne vezano za godine... Nije da nismo videli i proživeli svašta, ali i obostrana sugestija dobro dođe, jer znamo da nije zlonamerna...

Kao što rekoh iskrenost, poverenje i poštovanje
Korisnikov avatar
By Val

Vec neko vreme sam potpuna suprotnost od vec pomenutog, samim tim sto imam neku potrebu da stalno budem nezan prema nekome koga volim, bio prijatelj ili decko, i ocekujem isto...

Takodje! :yes:
Bas me zanima kako ostali forumasi gledaju na ovu temu... Da li je i vama potrebna neznost u bilo kojoj kolicini
DA, potrebna mi je neznost, ali ne u bilo kojoj kolicini! :love:
Korisnikov avatar
By decko
* Beogradjanin18 - prestajem da citam tvoje teme! :) Suve smo slicni! :giggle: :meda:
Korisnikov avatar
By coka
Originally posted by Khons
koliko se puta desavalo da previse damo a nimalo dobijemo i nakon toga se sebi zakunemo da necemo vise nikad? ili, "zasto ja, zasto meni"...
Uh desavalo mi se to previse puta! Mozda previse trazim ali onda i suvise dajem! Ako neko ne moze da mi pruzi neznost onda to definitivno nije osoba za mene :meda:
Korisnikov avatar
By tramp
ja sam nezna po potrebi :evilkiss:

treba mi neznost ali mi treba i hladnoca (moja) inace samo sedim i kolutam ocima
Korisnikov avatar
By Shmi

Zabrinjavajuca cinjenica je da ljudi danas pretezno teze kratkotrajnim seks varijantama ili pak povrsnim vezama. Ako mene pitate ne znam sta je gore. [/i]
Moram da se slozim sa tobom. Mene to u sustini jako iritira sto je u gay svetu tako normalno svako sa svakim. A tek sto me nervira kada pocnu na sva zvona da zvone ovo je prava ljubav za sva vremena i tako olako da izjavljuju rec "volim te" i ne prodje ni mesec dana opet ista prica sa drugom osobom. Ja zaista pazim ne kazem olako te dve reci,kad ih kazem to zaista i mislim.
Nazalost, isti je slucaj i sa prijateljstvima.

Primetila sam da se nazalost mnogo brkaju pojam prijateljstvo i poznanstvo. Mene jako puno ljudi poznaje i zaista uvek imam sa kim da izadjem ali to ne znaci da su mi "pravi" prijatelji. Ne kazem da su manje vredni od mojih pravih prijatelja,jednostavno nemamo takav dubok odnos kao sto imam sa mojih dva-tri pravih prijatelja. A da ne govorim tek o povrsinskim odnosima.

O povrsnim prijateljstvima ne zelim ni da govorim, jer su ljudi zbog svoje malicioznosti i povrsnosti postali skloni tome da oko sebe okupe sto vise neprijatelja koje btw nazivaju prijateljima...

Nisam taj tip,jednostavno mi nisu potrebna gomila ljudi oko sebe jer prvenstveno ne provodim kvalitetno vreme sa gomilom ljudi i nikada ih necu upoznati kao licnost a kamoli oni mene da upoznaju,govorim o dubljem upoznavanju moje licnosti ili njihove svejedno. Rece mi jedna jako dobra prijateljica da sam ja jako posesivna kada su u pitanju prijateljstva. Slazem se sa njom da jesam takva,mozda nekima to nije dobro ali ja volim i zelim da moji prijatelji znaju u svakom trenutku kako sam ja i kako se osecam i da ja isto tako znam kako su oni u svakom trenutku. Pogotovo zelim da znaju da mogu u bilo koje doba dana i noci da me okrenu i traze mi nemoguce i da nijednog trenutka ne sumnjaju u mene da li cu biti tu za njih ili ne,tako i ocekujem to od njih i znam da jesu tu uvek u svako doba.

Ne znam da li si manjinski slucaj. Znam da sam ja imala veliki problem da dozvolim mom dobrom prijatelju da me prosto zagrli kada pozeli uvek sam imala taj gard a istovremeno mi je bilo jako potrebna ta neznost da me neko jednostavno zagrli i kaze mi volim te prijatelju. A samim tim mojim gardom prijatelji su se plasili da mi pokazuju sta osecaju prema meni. Hvala Bogu pa sam se vremenom opustila i zaista obozavam kada me grle,kvare frizuru,stipaju za obraze... Tada mi je srce tako puno i jako sam srecna sto ih imam za prijatelje. Volim ih jako! :)

Ne bih da generalizujem,ali moram da kazem da me ne cudi sto retko ko moze da veruje da istopolna ZDRAVA veza postoji,upravo iz tih razloga sto je toliko kres sema. Mislim ima toliko i kres sema kod strejtera ali oni su imali i makar po jednu zdravu,duzu i ozbiljniju vezu... a da li mi to mozemo da kazemo mislim na vecinu... ne bih bas rekla. Mozda i gresim,ne znam.Volela bih da gresim.
Originally posted by Beogradjanin18Bas me zanima kako ostali forumasi gledaju na ovu temu... Da li je i vama potrebna neznost u bilo kojoj kolicini ili to pak smatrate ljudskjom slaboscu?
Dugo vremena sam bila ubedjena da je to moja najveca slabost. Nedavno sam shvatila da to ustvari nije slabost i srecna sam sto mi je potrebna neznost jer nisam "prazna" i "mrtva" iznutra,a to je nesto najgore sto coveku po meni moze da se desi.

Svaka cast na predivnoj temi.
Korisnikov avatar
By m..
Od kako sam skontala da nije pametno da se bash zalecem s emocijama (ono bar par puta sam se zajebala bash), imam osecaj da ljudi vise cene moje vreme i paznju, a ako nista drugo salece me znatno vise devojaka. Valjda ljudi taj vishak emocija kontaju kao opterecenje/obavezu ili stagod... Ne znam, ni samoj mi nije jasno. Ja sam se jednostavno blago zamorila od tracenja vremena na promashene odnose, i sad mi je bolje. to nikako ne znaci da sam se prtvorila u kamen ili nesto, nego samo duze razmisljam kome cu da poklonim paznju.
By Kragi
Aj da izbunarim temu, da Dirrtyja bude sramota :smeh:

ont: usudicu se da za sebe kazem da sam nezan i jako pazljiv i generalno vise volim da iste pruzam nego dobijam.
Ne dozivljavam to kao slabost uopste.
Korisnikov avatar
By Dr_Shortbus
Super tema.
Emotivan sam, nekad' i previše. Ali na neki način se ponosim time što ću bez stida skoro uvek da izrazim svoje emocije, bile one pozitivne ili negativne. A nežnost...uživam da budem nežan prema drugima i da se ljudi sa mnom osećaju lepo zbog toga. Naravno, lepo je i kada ti drugi pruže malo nežnosti. :mazi:
By loreenche
Sad kao toliko toga imam za reći, a nemam pojma kako da počnem. Uglavnom se sve svodi na to da sam ja bio nepopravljivi romantik, nežna duša koja je tražila nežnost zauzvrat, al izgleda da nowadays profitiraš kad si drolja. Pa ću to i da postanem eventualno.
By Дуда
Ima par rečenica koje imaju veze sa nežnošću i sa mnome, citiraću ih, pošto su pametnije od mene:

Nijedno zadovoljstvo ne može da se poredi, razmišljala je ona nameštajući fotelje i gurnuvši jednu knjigu na policu, s tim da je kraj trijumfima mladosti, s tim da je izguila sebe u procesu života, da bi ga uz poplavu radosti našla kad se sunce rađa i kad tone dan. Mnogo je puta u Bortonu izlazila da pogleda nebo, dok su ostali razgovarali; ili ga je ugledala za ručkom između ramena gostiju; posmatrala ga u Londonu kada nije mogla da spava.
Korisnikov avatar
By sapa09
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2375990#p2375990]Mali-Princ19 napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2375986#p2375986]Dr_Shortbus napisao:[/url]...uživam da budem nežan prema drugima i da se ljudi sa mnom osećaju lepo zbog toga. Naravno, lepo je i kada ti drugi pruže malo nežnosti. :mazi:
+1

:grouphug:
Me too. :yay:

S tim sto od svih emocija koje imam, ne dopustam sebi (dokle god imam snage) da neko primeti da sam ljuta. Mada mi se desava u nekim situacijama da srecu podelim sa osobama koje su to zaista zasluzile, a prema drugima da izgledam pomalo hladno.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!