Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Srklet
da, sigurno će brnabić podrzati PrEP za pedere.

već vidim naslove:
Lezbejka na čelu vlade odlučila da svi plaćamo pedersko jebanje u bulju

tj. koliko je obama učinio da policija ne ubija crnce po ulici, toliko će brnabić imati utjecaja na uvođenje PrEP-a.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2791974#p2791974]operativni kadar napisao:[/url]Stvarno? Ovo pise na sajtu Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata:

"PEP (post-ekspoziciona profilaksa)
Ukoliko dođe do akcidenta (ubod na inficiranu iglu, posekotina-povreda koja je bila u kontaktu sa infektivnim materijalom, pucanje kondoma u toku odnosa sa HIV pozitivnom osobom…) tj. ukoliko je neka osoba bila izložena HIV-u u roku od 24h do najkasnije 48 sati se može započeti tzv. postekspoziciona profilaksa (PEP). Ona se (najčešće) daje 4 nedelje, a započinju je i prepisuju lekari na Infektivnoj klinici u Beogradu, na odeljenju za HIV AIDS."
Znam iz prve ruke. Lično mi je bila potrebna, i jedva sam se izborio da je dobijem. Tj, nisam je ni dobio od RFZO, nego mi je prof. dr Đorđe Jevtović (živ bio 200 godina!) dao lekove iz svoje kancelarije. Na izveštaju je bukvalno napisao, citiram: "dobio kombinaciju lekova koje smo imali, imajući u vidu da ne postoji šifra RFZO za prepisivanje antiretrovirusnih lekova za PEP, a pacijent nema para da kupi lekove"

Lekovi su nekih 600-800 evra, ako se dobro sećam (oko 150-200e po bočici lekova, ukupno se piju 3 leka, neke bočice imaju samo po 15 tableta pa se uzimaju dva puta... zaboravih koliko šta kako, ali u tom redu veličina je, dakle, više stotina evra za jednu PEP terapiju od 30 dana).
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Izabrana lekarka opšte medicine je rekla da nema smisla da mi piše uput, jer se to ne radi o trošku osiguranja i neće ga prihvatiti. Zamolio sam je da mi ipak napiše, pa šta bude. Ne znam da li je rizikovala nekakvu kaznu zbog toga ali svakako i njoj sam zahvalan do neba.

Onda pravac na infektivnu, čekaj u redu, ubeđuj se sa sestrom/šalterušom koja se iščuđava nad uputom te bukvalno odbija da me uputi gde treba da odem... Nađem na kraju odeljenje, tu porazgovaram sa sestrom koja je bila vrlo ljubazna, ona me uputi u ambulantu. Obiđem do tamo - zatvoreno.

Ustanem sutra u cik zore i pravac u ambulantu, sestra se isto iščudila nad uputom, pa se konsultovala sa koleginicama i doktorom, te su rešili da me prime.

Porazgovarao sam sa doktorom Jevtovićem, isto mi je rekao da RFZO ne pokriva PEP, objasnio mi je koliko koštaju lekovi i kako bih mogao da ih nabavim. Rekao sam mu da nemam novca za to, i on je rešio da mi da lekove iz svoje kancelarije. Napisao je izveštaj koji sam citirao, uzeli su krv na analizu na sve moguće polne bolesti, dobio sam uput za kontrolu za 7 dana (za rezultate testa) i za dopunu lekova za 15 dana.

edit: lele, krenuh ko Vel. Dosta od mene. :lol:
By Sixto
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2791972#p2791972]operativni kadar napisao:[/url]@ABORTIRANITERORISTA
Znam, ali ona moze da pomogne, zar ne? Imas li neku informaciju da li se radi na ovome trenutno i dokle se stiglo? Terapija je uvek mnogo skuplja od preventive, a i sam lek nije preskup za svakog. Bar da moze legalno da se kupi u Sbiji. U krajnjoj liniji, PEP je dostupan na Infektivnoj klinici u Beogradu, zasto ne i PrEP?
Miko PrEP kosta 30.000$ godisnje... nije jeftin nikako...

A i prvo mora trial da prodje pa onda da se pusti u opsti opticaj po nekom odrzivom modelu na duze staze. Nema Srbija para za to niti ce imati skoro.

Morace pederi bb po dark rumovima da sacekaju jos malo :lol:
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Pa sad bas i nisam siguran koliko su spremni da cekaju :/

Moracu jos da se pozabavim ovom temom i kako je u drugim zemljama ovo reseno, jer mi se te cifre ne slazu. Nisu na Zapadu plate toliko visoke da svako moze ovo da priusti kao prevenciju.

Good talk people :tapse:
By Sixto
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2791983#p2791983]operativni kadar napisao:[/url]Pa sad bas i nisam siguran koliko su spremni da cekaju :/

Moracu jos da se pozabavim ovom temom i kako je u drugim zemljama ovo reseno, jer mi se te cifre ne slazu. Nisu na Zapadu plate toliko visoke da svako moze ovo da priusti kao prevenciju.

Good talk people :tapse:
Neki mogu ali je u principu reseno ili preko studije ili izdasno subvencionisano preko fonda. Mozes kupiti generiku iz Indije sasvim regularno na sajtu, ali nisam siguran da li bi ti to proslo carinu u Srbiji. Racunaj sa moras imati pauzu bez rizicnog kontakta bar tri nedelje i negativan HIV test pre pocetka uzimanja.
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Ne treba Miki to. Ovo je sad vec previse komplikovano, nemojte zvati Anu :rotflmao:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Go Brnabić go,
a što bi država finansirala PrEP?
PEP bi trebalo da se finansira.
Truvada je 50k za mesec dana, a Gilestra Duo oko 36K dinara
Cene na veliko, doduše. Ko hoće da luduje na odmoru nek izdvoji trista i kusur evrića i nek uzme gilestru duo :)
By Sixto
Kiborg napisao:...
a što bi država finansirala PrEP?
...
:wtf:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
podrska za brnabicku.

mislim da previse ljudi idealizuje srbiju i njene gradjane i smatra politiku cvecem i prolecem. naravno da je njeno lezbejstvo politicka igra, kako bi drugacije u homofobnoj drzavi neko ko je gej/lez bio bilo na visokoj poziciji. za vladajucu stranku to gubi mnogo glasaca zato mora da ima neki drugi znacaj da bi se isplatilo, konkretno za spoljnu politiku. i to moze da se odradi samo na pocetku mandata, da bi isplativa strana imala vremena da se realizuje. i to je vucicev hrabar potez. sta god vucic lose radio, ne sme da se zaboravi da su demokrate dve ili tri godine zabranjivali pradj, a pod vucicem ga imamo svake, i to vise komada godisnje. na kome bude 200 ljudi, manje nego u pleasure svake subote. i onda je kao vucic problem.

kako vreme prolazi tako mi je vucic sve gotivniji. bukvalno je sve sto srbi zasluzuju. politicar koji se ne bavi prljavim stvarima ne moze da se probije jer su takvi glasaci - glupi, prljavi i zatucani. da bi neko mogao da uradi bilo sta u politici mora da balansira izmedju debila od glasaca i progresivnih zakona. zato mislim da je diktatura jedini spas za srbiju. a vucic je jos i levicarski-ish nastrojen diktator. svidja mi se vise od nesposobnih demokrata. svakako nedovoljno da glasam za njega. a opozicija je podjednako prljava. primer fontane koja je procurela a samo je duvao vetar, nije se pokvarila.

al srbi i raise your pitchfork mentalitet, kad hajka krene nema stajanja. gej zajednica kuka na lezbejku premijerku al na prajd nikako da odu jer im se ne svidja boban, ne svidja im se ovo, ne svidja im se ono...

tako da, podrska za brnabicku, nije idalno al ne moze da bude.
Korisnikov avatar
By heksagon123
Čula sam za nju, i ja se ponosim, takođe... Ne znam zašto je svi tako strogo gledaju. Iskreno, žena je pod ogromnim pritiskom javnosti. Svaka njena eventualna "pogreška" će je koštati tri, četiri puta više nego bilo kojeg drugog političara i svi to jako dobro znate. To, da zato što je lezz da se treba baviti isključivo lgbt..populacijom nema smisla. Vjerujem da ona jednostavno ne želi da je se doživljava kao jednu "lezbijku u politici" nego kao ozbiljnu političarku, koja se ozbiljno školovala ( za razliku od nekih) da bi došla do svoje pozicije koju je spremna ozbiljno i savjesno obnašati. Naravno da će se zauzet uvijek sa lgbt populaciju kada će trebat skočit u vatru , ali ne mislim da bi trebala ko papagaj govoriti svako malo o tome, jer bi je ubrzo smijenili, ionako samo traže razlog.... A ona kao ona bi najbolje predstavljala lgbt populaciju kada bi recimo uspjela na svom primjeru pokazati samo da u privatnosti živi sasvim normalan i stabilan život i kada bi recimo pojavila se u javnosti, na nekom domjenku sa svojom ženom ili curom i kad bi pokazale da su stabilan par kao i bilo koji drugi hetero par i to bi od nje već bilo puno i generacije će joj ostati zahvalne na tome. :sunce:
By Sixto
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2792017#p2792017]Anhedonie napisao:[/url]podrska za brnabicku.

mislim da previse ljudi idealizuje srbiju i njene gradjane i smatra politiku cvecem i prolecem. naravno da je njeno lezbejstvo politicka igra, kako bi drugacije u homofobnoj drzavi neko ko je gej/lez bio bilo na visokoj poziciji. za vladajucu stranku to gubi mnogo glasaca zato mora da ima neki drugi znacaj da bi se isplatilo, konkretno za spoljnu politiku. i to moze da se odradi samo na pocetku mandata, da bi isplativa strana imala vremena da se realizuje. i to je vucicev hrabar potez. sta god vucic lose radio, ne sme da se zaboravi da su demokrate dve ili tri godine zabranjivali pradj, a pod vucicem ga imamo svake, i to vise komada godisnje. na kome bude 200 ljudi, manje nego u pleasure svake subote. i onda je kao vucic problem.

kako vreme prolazi tako mi je vucic sve gotivniji. bukvalno je sve sto srbi zasluzuju. politicar koji se ne bavi prljavim stvarima ne moze da se probije jer su takvi glasaci - glupi, prljavi i zatucani. da bi neko mogao da uradi bilo sta u politici mora da balansira izmedju debila od glasaca i progresivnih zakona. zato mislim da je diktatura jedini spas za srbiju. a vucic je jos i levicarski-ish nastrojen diktator. svidja mi se vise od nesposobnih demokrata. svakako nedovoljno da glasam za njega. a opozicija je podjednako prljava. primer fontane koja je procurela a samo je duvao vetar, nije se pokvarila.

al srbi i raise your pitchfork mentalitet, kad hajka krene nema stajanja. gej zajednica kuka na lezbejku premijerku al na prajd nikako da odu jer im se ne svidja boban, ne svidja im se ovo, ne svidja im se ono...

tako da, podrska za brnabicku, nije idalno al ne moze da bude.
Sace ti Vela jebat nanu... :lol:
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2792017#p2792017]Anhedonie napisao:[/url]vucic je jos i levicarski-ish nastrojen diktator.
koji provodi standardnu neoliberalnu ekonomsku politiku rezanja, privatizacije itd. :P

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/v ... a-20170403" target="_blank
‘Srbija nakon Hrvatske ima najlošiji ekonomski rast', kaže Gligorov i objašnjava da je rast zaposlenosti u Srbiji rezultat smanjenih plaća i prekarnih poslova, a nezaposlenost smanjena jer su mnogi zemlju napustili. U prosjeku ekonomski rast u Srbiji otkako je Vučić preuzeo vlast iznosi tek oko 0,7 posto, upozorava bečki ekonomist koji zaključuje da Vučić uopće nije bio toliko ekonomski uspješan premijer koliko se to voli predstavljati.

tko je vladimir gligorov:
https://wiiw.ac.at/vladimir-gligorov-s-3.html" target="_blank

btw, uopće mi nije jasna ta "podržavam/ne podržavam anu brnabić" priča. što to uopće konkretno znači? ako je netko podržava, a neće glasati za stranku (tj. koaliciju) koja je izglasa za poziciju premijerke, kako je to onda taj netko podržava?
s druge strane, kako se buduća premijerka nije ni kandidirala na izborima, nego je rukopoložena (da citiram hasanbegovića; pozdrav velu ^^) na mjesto premijerke, nije da ju se ekšli može podržati na izborima, što bi bio neki demokrartski standard...
Korisnikov avatar
By Anhedonie
^ ma, vucic je katastrofa, al izmedju njega i demokrata odabrao bih njega. demokrate su bile gori diktatori nego vucic samo na finjaka i pritom jos nesposobniji, totalno destruktivni, nista novo nisu uradili. vucic se barem trudi i pokrece neke sive projekte il sta god, al barem nesto radi, demokrate su bile totalno pasivne i samo su se zaduzivali i prodavali drzavnu imovinu bez ikakvog uloga/rizika i tako cekali i ocekivali da ce da bude bolje bez da ista urade. al generalno isto bi se ponasali kao i vucic. kopirali evropu cak i kad se evropa kopirati ne moze. a izbor je ili demokrate ili vucic jer su obe stranke, prvo demokrate, napravile sistem i partokratije i niko ne moze da im priprdne ukoliko se i sam ne uvuce u to.

tako da, vucic mi je manje zlo.

a podrska oznacava samo da necu da je pljujem i budem u fazonu burn-a-bitch.

@sixto: vel trenutno pod banom, kontam da baca namestaj po stanu dok cita ove teme :lol:
Korisnikov avatar
By stardust81
:hamlet:
Pa eto, trazila blagoslov... videcemo da li ga je i dobila.
(ReaLno svi znamo sta dobija redovno: ministarsku platu, a sad i premijersku, menstru.... valjda...) :deda: :opatica:
Korisnikov avatar
By antibiotic
cela fotka
Slika

Reklo bi se "istorijska fotografija" :D

Aca se krajnje zadovoljavajuce smeska :lol:
Mislim da je fora sa njim sto on samo glumi nekakvog tradicionalistu po meri domacih desnicara rojalista, a da je potajno mega liberalan, pogotovu za srpske prilike i svo to njegovo okruzenje.
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2792017#p2792017]Anhedonie napisao:[/url]
..... i to je vucicev hrabar potez. sta god vucic lose radio, ne sme da se zaboravi da su demokrate dve ili tri godine zabranjivali pradj, a pod vucicem ga imamo svake, i to vise komada godisnje. na kome bude 200 ljudi, manje nego u pleasure svake subote. i onda je kao vucic problem.
što samo dokazuje da su vučićevci terorisali demokrate i Srbiju kad su bili opozicija i da su vučićevci bili i ostali komandiri huliganima.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2792017#p2792017]Anhedonie napisao:[/url]
lepo si potpao pod demagogiju naprDnjaka....
..... boban,
taj boban je doslovce morao da spasava goli život od tih koji ti se sviđaju......
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2792021#p2792021]heksagon123 napisao:[/url] To, da zato što je lezz da se treba baviti isključivo lgbt..populacijom nema smisla.
niko ni ne kaže da se treba baviti isključivo lgbt populacijom, već i lgbt populacijom. a od te uključivosti od nje nema ništa još uvijek jer su joj usta puna pokornosti hvale vučiću i dačiću.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2792021#p2792021]heksagon123 napisao:[/url]
Vjerujem da ona jednostavno ne želi da je se doživljava kao jednu "lezbijku u politici" nego kao ozbiljnu političarku, koja se ozbiljno školovala ( za razliku od nekih) da bi došla do svoje pozicije koju je spremna ozbiljno i savjesno obnašati.
to ne isključuje i gej afirmativnu politiku, ali se u njenom slučaju sebičnog uhljebljenja u homofobični režim očito isključuje.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2792021#p2792021]heksagon123 napisao:[/url] Naravno da će se zauzet uvijek sa lgbt populaciju kada će trebat skočit u vatru , ali ne mislim da bi trebala ko papagaj govoriti svako malo o tome, jer bi je ubrzo smijenili, ionako samo traže razlog....
ne nazire se da će ona baš išta uraditi za poboljšanje stanja gej populacije jer stalno ističe kako je pokorna vučiću i dačiću i da će takva i biti iz zahvalnosti iz striktno osobnih sebičnih pobuda.
šta znači "ko papagaj govoriti svako malo o tome," ??? ako je svjesna da će ju smijeniti, što se ulizivala homofobičnom režimu?
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2792021#p2792021]heksagon123 napisao:[/url]A ona kao ona bi najbolje predstavljala lgbt populaciju kada bi recimo uspjela na svom primjeru pokazati samo da u privatnosti živi sasvim normalan i stabilan život i kada bi recimo pojavila se u javnosti, na nekom domjenku sa svojom ženom ili curom i kad bi pokazale da su stabilan par kao i bilo koji drugi hetero par i to bi od nje već bilo puno i generacije će joj ostati zahvalne na tome. :sunce:
pa, već je naišla na stravičan otpor homomrzitelja a imenovao je srpski BOG vučić. šta bi tek bilo, kao što je trebalo, da je sama sastavila vladu za što joj je i povjerio the srpski BOG mandat....?
By Sixto
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2792419#p2792419]Vel boy napisao:[/url]
..... i to je vucicev hrabar potez. sta god vucic lose radio, ne sme da se zaboravi da su demokrate dve ili tri godine zabranjivali pradj, a pod vucicem ga imamo svake, i to vise komada godisnje. na kome bude 200 ljudi, manje nego u pleasure svake subote. i onda je kao vucic problem.
što samo dokazuje da su vučićevci terorisali demokrate i Srbiju kad su bili opozicija i da su vučićevci bili i ostali komandiri huliganima.
lepo si potpao pod demagogiju naprDnjaka....
..... boban,
taj boban je doslovce morao da spasava goli život od tih koji ti se sviđaju......
Spasavao goli zivot?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!